Dnes je 18.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Svod loveckých psů- místo konání



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Honza Král | 20.04.2012 10:22
Několik let zpátky bylo na mezinárodní výstavě v Českých Budějovicích spousta plemen předváděno v kruzích na asfaltové ploše. Nevím jestli se kvůli tomu někdo ohradil, ale fungovalo to. Výstavy nejsou moje krevní kuspina a myslím že ani neumím předvést psa na výstavě, ale co jsem viděl tak psi s tím neměli problémy. Letos byly skoro všechny kruhy nacpány do dvou pavilonů a to je teprv něco. Kam člověk šlápně tak je pes,smradu jak v hradu všude samá pojízdná klec od nějakýho smetáka, nebo mopu. Pro ty co mají agresivnější psy musela být výstava celkem očistec. V porovnání si myslím že za slušného počasí...zlatj asfalt. A u svodu nejde zase až tak o to jak se pes prezentuje. Věc další je, že taková akce by si opravdu zasloužila lepší prostředí.

Autor: Luboš Čanda | 19.04.2012 21:01
Ahoj, kolegové z Liberecka. Mám naprosto stejný názor, jako vy. Taky jsem tam byl. Myslím, že je dost MS, která by pro potřeby svodu zapůjčila svou chalupu tak, aby psi i komise měli odpovídající=vhodné podmínky. Ale nevím, zda-li to vyřešíme diskuzí zde, anebo přímým jednáním na OMSu, kde bychom mohli naše eventuální nabídky probrat. Nevím, jak to funguje v jiných okresech, ale zde jde o propojenost výstavy trofejí a svodu. Netvrdím, že je nutné, aby to takto fungovalo. Vzpomeňte, že ještě před dvěma roky to bylo na Výstavišti (taky v návaznosti výstava a svod), kde přece jenom byl větší klid a prostor pro psy. Bohužel jsme se sešli i s "blešákem", což jistě klidu nepřidalo. A o úplných detailech bychom raději měli diskutovat osobně - ale Hansi, dobrá připomínka, chválím.

Autor: Hans | 19.04.2012 10:30
Já jsem si to myslel, že to jsi ty s tou brakou. Já jsem šel později, mě se to prostředí, ale nelíbilo- prostě se mi k myslivosti moc nehodí. Kéž by bylo prostoru více a já se mohl s mým jagem někam dát do ústraní. Je ho ostatní psi dost provokují. Takže pak byl agresivní, což je samozřejmě problém.
Já včera mluvil s kolegou, který mi řekl, že před konáním odstoupil pro nezpůsobilý terén, tak jsem jen chtěl vědět jestli je někde přesně vymezeno.

Autor: Harald Altmann | 18.04.2012 23:46
Hansi, asi jsi byl na svodu v Liberci. Nebo se pletu? Trubače bylo slyšet, ale organizační pokyny jsem neslyšel a zjišťoval dodatečně po nástupu. Naštěstí jsem šel s fenkou braky jako druhý na řadu a moc se tam netrápila.

Autor: Hans | 18.04.2012 20:23
Vážení přátelé,

mám dotaz, zda-li existují nějaké podmínky pro konání svodu loveckých psů, krom popsaných ve zkušebním řádu. A to konkrétně, kde je upraveno místo konání- resp. louka, hřiště, parkoviště, hala, betonový plac? Zkušební řád v čl. 7 říká: "Prostory, ve kterých se zkoušky nebo svod provádí- 1) pořadatel před přípravou zkoušek prohlédne protstor, kde se zkoušky budou konat, aby nedošlo ke zranění psů. Zkoušky loveckých psů se konají, buď v lese, na poli, nebo ve vodě, nelze je konat v prostorách, kde zvířatům hrozí rizika utrpení např. místa s intenzivní chemizací, skládky odpadků, poblíž intenzivně využívaných komunikací."
Jde mi o to, že konání svodu loveckých psů na parkovišti před sportovní halou není úplně nejlepší volba a to jak pro psy, tak pro vystoupení trubačů.