Dnes je 25.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Border terier jako nelovecký pes



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Radek Chadim | 04.06.2012 11:19
Haralde, to je vlastnost většiny teriéru, že jdou do nerovného souboje. A z nich jsou bordři ještě spíše ti rozumnější, ale je to o hodně o důsledné a dobré výchově :-). Takže v tom pořídit si ho jako mazlíčka bych neviděl nic nemožného, protože každý pes se rád mazlí. Ale je pravdou, že lov mají v krvi a alespoň můj Yorik chce hodně pohybu. Jak s ním jeden den nejdu, druhej den lítá jak střelenej :-).

Autor: Miroslav Štědrý | 02.06.2012 14:26
Já jim říkám mazláci se zabijákem v těle :)

Autor: Harald Altmann | 01.06.2012 00:55
Jo, je to úžasné plemeno! :-))) Kamarádova "bordice" Už vícekrát dostala "nafrak" od mojí klidné braky, ale nedá si říct! Je to opravdu úžasný magor a jde do soubojů bez ohledu na šance. Naposledy to byl prokousnutý pysk (borderteriérky) a po cca. 3 minutách bylo po boji. Bordík to vzdal. Borderteriér je magor. Toť můj závěr, ale určitě se najdou vyjímky. Zatím jsem se se žádnou nesetkal.
Takže, paní Anežko, uvědomte si, že na borderteriéra musíte být neústupná a vůbec bych si ho nepořizoval jako mazlíčka. Je to tvrdý jedinec, který se uplatní spíše v myslivosti. I když, určitě se najdou výjimky. Záleží, možná, na výchově.

Autor: Martin Síla | 31.05.2012 17:45
Jo, jo, bordíkovskej rapl je nejraplovatější rapl ze všech raplů.
Vždy mě rozveselí.

Autor: Radek Chadim | 31.05.2012 11:21
Border terier nemá pohybu nikdy dost, aspoň ten můj, takže "jinak dost" nemusí být dost.
Jinak je to velice dobrý společník, ale je to teriér - takže se rád mazlí, ale tahání koberců, bot, petlahví a rozkousávání, kousání a požírání všeho možného i nemožného živého i neživého mu není cizí. Ale když ho chytí rapl, tak je stejně nejlepší, ale to znají jen majitelé tohoto úžasného psího plemene, takže nelituju, že jsem si ho vybral, i když bych ho občas nejraději přetrh :-D.

Autor: Michal Kulhánek | 31.05.2012 07:04
Nevadí, ale je to opravdu škoda.

Autor: Václav Sládek | 27.05.2012 18:59
Znám dost lidí co mají Bordíka jako domácího mazla ale jak napsala Erika je to teriér hodně temperamentní který potřebuje pohyb.

Autor: Erika Doležalová | 27.05.2012 16:40
Nevadí, za předpokladu, že pejsek nebude jen ležet doma na guči :-) Bordík se dobře uplatní i např. v agility, dogdancing, coursing apod. Je ale důležité psíkovi některou podobnou "zábavu" poskytnout, je to přeci jen teriér, který vyžaduje spoustu pohybu a i nějakou činnost "na hlavu" :-)

Autor: Anežka Benčová | 27.05.2012 16:21
Chci si pořídit Border teriera, ale nevim, jestli nevadí že s ním nebudu lovit. Pohybu by jinak měl dost.


Děkuji za odpovědi