Dnes je 20.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Pojiš´tovna Halali



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: František Dušák | 31.10.2016 04:43
Kolik asi zůstalo za nehty Černíkovi, Vláškovi, Krausovi a Zumrové.

http://www.myslivost.cz/Casopis-Myslivost/Myslivost/2016/Listopad-2016/Budeme-chtit-slyset-jasne-odpovedi

Autor: Leon Zumr | 27.10.2016 13:58
Jen aby jim zase nepozastavily činnost a ČMMJ to jako by náhodou zapomněla dát pojištěncům vědět :-)

Autor: František Dušák | 27.10.2016 10:42
Je humorné, že ti kteří rezignovali budou dále ovlivňovat dění. Ing. Vlášek je v MR a Ing. Černík v DR. Už ta humorná věc, že Ing. Černík v DR dozoroval sám sebe v HALALI ukazuje na celkový chaos a nekoncepčnost v ČMMJ. A ten výšplecht k invazním druhům od ČMMJ, který je zcela mimo a bez hlubší znalosti problematiky, je jen pouhou třešinkou na dortu neschopnosti ČMMJ reflektovat současný stav.

Autor: Leon Zumr | 26.10.2016 20:18
http://www.cmmj.cz/Aktuality/Aktuality/Tiskova-zprava-(1).aspx

Autor: Honza Král | 30.05.2012 09:14
Nejsem všeznalej, ale z tohoto ...Za každé dítě do věku 15 let může ČMMJ nebo OMS sjednat s pojišťovnou samostatné pojištění na úraz.......je patrné že v sjednání pojistky musí figurovat ČMMJ, OMS. Nevěřím tomu že za 20 Kč pojistí dítě nějaká pojišťovna na to, že by se mu mohlo něco stát na vycházce do lesa. Na druhou stranu pojistka pro dítko, které už je v kroužku evidovaným u ČMMJ je ta pojistka za ty peníze vhodná. (Ne)Vyplácení pojistných událostí je věc další.

Autor: Jaroslav Tatalák | 29.05.2012 18:48
Figi, tak si myslím ,že to byl asi plánovaný omyl.Hodně lidí uvěří a ne každý si ověří skutečnost.

Autor: figi | 29.05.2012 16:43
Fesoji, už jak jsi napsal první příspěvek bylo jasné, že jde o kroužky. A asi omylem jsi hned vypustil slova "organizovaná činnost". A to jsou kroužky.

Autor: Fesoj | 29.05.2012 16:12
Přesně tak ! O kroužku tam není ani zmínka. Ale kdyby to bylo tak, jak jsem to původně pochopil, byla by to pro Halali OBROVSKÁ REKLAMA a možná, že kvůli dětem či vnoučatům by se do ČMMJ vrátili někteří z těch, kteří právě kvůli Halali odešli. Já samozřejmě s vnoučaty chodím a budu chodit do lesa dál i bez pojištění - ale uznejte, že by to od Halali bylo hezké gesto. Moc by na tom sice nevydělali, ani ta částka, kterou by pojištěné dítě v případě úrazu dostalo, by asi zvlášť vysoká nebyla, ale na druhou stranu by každý myslivecký táta, děda či strejda do dítěte jistě rád investoval jednou ročně částku, rovnající se ceně jedné větší zmrzliny.

Autor: Leon Zumr | 29.05.2012 14:47
jestli se nepletu tak Fesoj píše o téhle části reklamy

Samostatné pojištění dětí na úraz při zájmové myslivecké činnosti:

Za každé dítě do věku 15 let může ČMMJ nebo OMS sjednat s pojišťovnou samostatné pojištění na úraz, a to za roční pojistné 20 Kč. (ČMMJ nebo OMS zpracuje seznam dětí a uhradí pojistné). Toto je možné na základě Pojistné smlouvy č. 41-00005-03, uzavřené mezi pojišťovnou a ČMMJ. Rozsah pojištění je při následujících činnostech:

- vycházka do přírody za účelem poznávání života v přírodě, přednášky, besedy a soutěže organizované pro pojištěné, návštěva mysliveckých, kynologických, střeleckých, kulturně propagačních či jiných akcí a výstav, sportovní závody, střelba ze vzduchovky, pomoc při budování, údržbě a opravách mysliveckých zařízení a pomoc při péči o zvěř, pokud tato činnost je organizována a prováděna pod dozorem dospělého člena ČMMJ, nebo jiné, ČMMJ pověřené dospělé osoby.

Pojištěno není a nebude to, když děti např. poškodí vybavení ubytovacího zařízení, způsobí škody na veřejném majetku apod. Zde ze zákona nesou zodpovědnost rodiče dětí za případné takto způsobené škody.

Ing. Miroslav KRAUS,

předseda představenstva pojišťovny.

Autor: Jan Slavětínský | 29.05.2012 12:52
No, já tuto věc okolo mládeže chápal tak, že akce s dětmi pořádaná MS je pojištěná na základě jmeného seznamu účastníků. Tak jako seznam lidí na honě.
Potom pokud je 80% členů v MS pojištěno u Halali, je pojištěná i ta dětská akce.
Ale chtít mít na "sdružení" pojištěná vnoučata např.na soukromou procházku do lesa ,to nelze.

Autor: Leon Zumr | 29.05.2012 12:06
ůplně normální přístup nalhali a to u těch vandráku ulhanejch musím být pojištěn když chci být členem jednoty

Autor: Fesoj | 29.05.2012 11:20
V pojišťovně Halali mě zas jednou nasrali... V dubnovém čísle Myslivosti psali o možnosti pojištění dětí při myslivecké činnosti, ať jde o účast na nějakých akcích či třeba jen o vycházku za účelem pozorování zvěře či přípravu krmiva. Jako podmínky uváděli, že dozor musí provádět dospělý člen ČMMJ pojištěný u Halali a pojištěné děti musí být evidovány MS nebo OMSem. Pojistná částka činí pakatel - 20 Kč na dítě a rok. Tuto možnost jsem uvítal v domnění, že jde opravdu o nadstandartní akci k přispění myslivecké výchovy nejmladší generace, vždyť svá vnoučata beru do lesa každou chvíli a takových je nás dost, přičemž nějaký malér nikdy nejde zcela vyloučit. Ale zdálo se mi to moc pěkné na to, aby to mohla být pravda a tak jsem si do Halali zavolal. A výsledek - pravda to sice je, ale ne celá. Vtip je v tom, že ty děti musí být organizovány v oficiálním mysliveckém kroužku a to tam jaksi "zapomněli" původně uvést. Nic proti kroužkům nemám, naopak, ale dnes jednak o založení takového kroužku ze strany dětí a zejména rodičů je zájem minimální, druhak ač bych byl ochoten takový kroužek vést, vzhledem k tomu, že nebydlím přímo v místě, netroufám si do toho jít. Přitom na společných akcích pořádaných MS, pokud je pojištěnců Halali minimálně 80 % členů, jsou pojištěni proti úrazu všichni účastníci tak jako tak. A já blbec jsem si myslel, že v Halali konečně přišli na to, že i individuální práce s dětmi, ať se jedná třeba jen o vlastní potomky či vnoučata, si zaslouží podporu. Bohužel, šlo jen o nafouknutou reklamu.