Fotopasti



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Tomio | 02.04.2013 10:05
Já ji dávám klidně ke krmelišti, kvůli tomu jsem jim pořizoval a vyfocen mám zatím jen dva človíčky na vycházce, ani si ji nevšimli, pojistku mám řetěz. Samozřejmě ted na jaře a v létě a s houbařskou sezónou už to tak v pohodě nebude. V zimě v místech kam ji dávám minimální lidský provoz.

Autor: Lubos Havir | 01.04.2013 19:44
Používáme tuhle fotopast - http://www.tegus.cz/fotopast-ltl-acorn-5210-mm-8gb-pametova-karta/d-71311/ - česky, má všechny vychytávky...

Autor: Martin Skřivánek | 25.06.2012 13:00
tak jsem dnes nainstaloval novou fotopast,doufám že mi vydrží dýl jako ta první.

Autor: Radek Chadim | 14.06.2012 17:32
GPS zařízení by už dnes v mobilech, foťácích a dalších srandách mělo být samozřejmostí, jenže to by pak prodejci zaplakali nad výdělkem, kdyby se nekradlo :-)

Autor: DoubravaJ | 14.06.2012 17:24
Kdysi mou, dnes nevím čí fotopast jsem ke krmelištím také nedával, instaloval jsem jí podobně jak píše kolega Šafr, také se mi nestalo, že bych na fotce zachytil člověka. Leč jednoho deštivého večera jsem ji za soumraku zamaskoval do míst, kde bych si troufl nechat do druhého dne na pařezu i peněženku, celou noc lilo jako z konve a ráno už tam fotopast nebyla.
Po této zkušenosti si chci pořídit nějakou "bezpečnější", v Myslivosti jsem četl o fotopasti s GPS lokátorem. To by snad mnohé vyřešilo, máte někdo zkušenosti? JD.

Autor: Miroslav Šafr | 14.06.2012 08:49
Ono ač to láká je nevětší chybou dávat fotopast k nějakému vnadišti. Tam se lidé znalí věci rádi rozklíží a hledají oné pomůcky. Vlastním (asi dva roky) levnou fotopast a stejně jsem ji nikdy k vnadišti nedal, ačkoliv by mě také někdy zajmalo co se tam děje když tam nejsem a to především proto, že občas nějaký dobrák vysype krmení z lahve či válce na hromadu, aby k němu měla zvěř lepší přístup. Dávám ji nepravidelně na nedaleké ochozy zvěře do houštin kde pohodím hrstku kukuřice či nějakou kost. Ještě se mi nestalo, že by na fotce byl nějaký človíček. Tam ani houbaři nelezou, protože by se museli hodně ohnout aby prolezli pod větvemi stromů. Jak psal p. Bergman, nejčastěji je fotopast prozrazena díky přísvitu za horších světelných podmínek.

Autor: Ellhenicky | 14.06.2012 07:43
Správně chlapci, "zasponzorujte" potřebné::)) To, že se hodí někomu vše je jasné, ale nepochopil jsem, jak je možno "přemístit" průmyslovou kameru městské policie umístěné 12m vysoko, aniž by si toho někdo, včetně policistů,všiml.

Autor: Martin Skřivánek | 14.06.2012 06:34
Radku to mně mrzí,máte ale pomalejší zloděje,mně vydržela jen jeden den a byla přesně tak jak popisuješ ty,u ochozu z řepky v keři,v bordelu.nedalo mi to a včera jsem si objednal druhou tak doufám že vydrží.

Autor: Vladimír Mészáros | 13.06.2012 21:59
Máš pravdu Radku, ľudia sú proste nevyspytateľný... Hneď ako som to dopísal, ma zarazil tvoj príspevok o krádeži, no naposledy aj otec ako bol kŕmiť, tak fotopascu položil do skrinky a tú neuzavrel a bola tam takto otvorená dva dni, no našťastie tam asi nebola ani noha, lebo fotopascu sme tam našli aj s otvorenými dvierkami, a vypnutú ako ju vypol , kým kŕmil

Autor: Radek Chadim | 13.06.2012 21:54
Vladimíre, já jsem klepal na dřevo ve svém příspěvku 8.6. a dnes je fotopast v prd... asi to není na tom stole u PC pravý dřevo :-).

Autor: Vladimír Mészáros | 13.06.2012 20:04
Erika, nechaj si fakt priniesť nejakú s USA od známych, najlacnejšie sa tam dajú kúpiť povedzme za 60USD čo nie je ani 50 € a to je tak tretinová cena oproti predajcom na Slovensku alebo v Čechách. Aj pri odcudzení by to tak nemrzelo. Ja používam tú prvú štvrtým rokom v extraviláne Bratislavy. Veľkomesto s turizmom cez víkendy aj pracovné dni a ani náznak , alebo snaha o poškodenie. Tak zatiaľ klepem na drevo

Autor: Tomio | 13.06.2012 17:31
Tedy Radku, že ti lohnou tu chuděrku jsem nečekal. Zároveň vem tutáč na to, že to byl někdo, kdo se tam často pohybuje nebo kdo věděl, kam ji umisťuješ.
Nevěřím tomu, že by nějaký turista hledal a sundával něco ze stromu. Moc dobře věděl k čemu to je a co to je.

Autor: Radek Chadim | 13.06.2012 15:38
Eriko, i přes nynější zkušenost, ani zamčená kazatelna nic neřeší, protože vylomit zámek není pro zručného zloděje problém, ale tento poznatek nemám z vlastní zkušenosti :-D. Buďto to člověk riskne a bude mít štěstí, nebo neriskne. Mě fotopast vydržela 14 měsíců, už mi u ní vypadlo usbčko, takže i kdyby měl ovladač, který stejně nemá, tak mu to bude pořád fotit jen 3 fotky za 3 minuty, a ještě fotopast nemá spodní kryt, který už jsem taky ráčil ztratit, takže zase takový kauf to pro něj nebyl.
Rozhodil jsem sítě v místním podsvětí a ještě tam nalíčím neškodnou past, tak třeba se chytí zlodějíček na druhý pokus :-).

Autor: Erika Doležalová | 13.06.2012 15:11
Když jsem fotopasti konzultovala se známými (Češka provdaná v Americe, jezdí sem, byli s námi lovit, že by nám ji tam koupili -- přeci jen ceny jsou tam dost nižší) tak taky říkala, že se tam dost kradou, ale až tak, že je zloděj schopný porazit strom, na kterém fotopast je.. Tak proto se mi nechce dávat ji jen tak někam na strom, na kůl apod. a dávat do posedu (zamčeného) fotopast s dosahem +- 10-15 metrů (v noci) je zas o ničem, že..

Autor: Ron Gordon | 13.06.2012 15:00
Dědo, da se souhlasit, ale chamtivý český člověk zdefraduuje vše, ono "ukradená " fotopast se dá docela slušně zpeněžit a ti zoologové jsou též jen češi.

Autor: Martin Síla | 13.06.2012 13:30
Já jsem sice neměl fotopast, ale ukradli mi ty klasické hodiny na černou.
Měl jsem je na neznatelném krmelišti v řepkovém poli cca 30m od lesa.
Bylo to přes noc, kdy lilo jak z konve, tma jak v pytli. A přesto se zadařilo...

Autor: Děda z lesa | 13.06.2012 13:21
Zoologové z NP Šumava instalovali v poslední době údajně asi 120 kusů fotopastí (a mají s nimi docela úspěchy), jsou umístěny převážně v I.zónách a přesto se jim soustavně ztrácejí.
Chamtivý český člověk najde a sebere vše.

Autor: Radek Chadim | 13.06.2012 13:08
Ještě dám té čorcé týden, třeba jí vrátí :-).

Autor: Radek Chadim | 13.06.2012 13:07
Njn, tak se taky hlásím, dnes jsem byl zkontrolovat fotopast k druhé řepce a fotopast fuč. V neděli jsem ji tam dával, od té doby furt jen prší, trávy po pas a blata plno a stejně to prostitutku zlodějskou neodradí. Navíc byla schovaná v bezovém křoví, že ani já bych ji nenašel. Holt dojde na slova družstevníků, že divočáky nemám pořád jen fotit a budu je teda muset začít i lovit - ach jo :-)

Autor: Erika Doležalová | 13.06.2012 08:08
Vlado, tak je jasné, že vzdálenost je omezená, ale mě třeba nejde ani tak o detaily, jako o to, zjistit co kde kdy.. Čili nemusím mít fotku, ze které poznám, že na újedi je jezevec - samec o váze 15,5 kg a má na levé straně černý pruh o centimetr širší než na pravé..ale stačí mi, když budu vědět, že tam nějaký jezevec je.. Totéž třeba u nory nebo černá zvěř.. Nejde mi o detaily (jeleny nemáme a srnce si obeznám sama :D ale o prosté JE - NENÍ..
Nevím jak moc důvěřovat "cizím" lidem, ale vzhledem k tomu, že už jsme měli několikrát vykradenou lov.chatu, moc se mi nechce věřit, že když tu fotopast někdo uvidí, že ho nenapadne si ji vzít s sebou domů.. Asi ne každý, ale takový lump stačí jeden, že..
Marti, žiju, akorát jsem na FB dlouho nebyla :D

Autor: Martin Skřivánek | 12.06.2012 20:13
Eri žiješ? :-) psal jsem ti na fejsbuk.

Autor: Vladimír Mészáros | 12.06.2012 13:51
Toto he asi najvýkonnejšia fotopasca čo som našiel na našom trhu. Ale cena je dosť vysoká, neviem či by ti splnila tvoje požiadavky na vzdialenosť :
http://www.fotopasca.sk/produkt--wifi-fotopasca--wildgame-ir10x-puls-po957/165/341/661/

Autor: Vladimír Mészáros | 12.06.2012 13:46
Erika, ak by aj mala fotopasca taký dosah povedzme 30metrov, tak už sa strácajú úplne detaily, aj s normálnym fotoaparátom ak ideš fotografovať, najaký snímok, povedzme ľudí, tak ich nefotíš s 20 metrov, ale povedzme s troch štyroch. Vtedy je tam aj detail. Potom máš dostatočný osvit. Inak aby fotopasca fotila potrebuje pir čidlo impulz(pohyb) no a neviem či nejaké čidlá majú 30m, druhá vec je dosah infra diód, aby na tú vzdialenosť dostatočne osvetlili objekt záujmu. Ja mám mnoho ľudí nafotených na fotopasci, tak ako aj Radek Chadim spomínal, ale ešte sa mi nestalo, že by mal niekto záujem , mi fotopascu poškodiť. Obe fotopasce používam tretím rokom a bývam v Bratislave, revír je na okraji veľkomesta. Dokonca mám záber ako človek pozerá do fotopasce asi z pol metra. Obe mám osadené v ochranných oceľových schránkach vlastnej výroby s bezkľúčovým otváraním

Autor: Erika Doležalová | 12.06.2012 10:52
Taky bych chtěla pořídit fotopast, ale mrzí mě, že mají v noci tak malý dosah. U nás nejspíš nepřichází v úvahu dát ji jen tak někam na ochoz na strom nebo před noru, protože lidi lezou všude a jsou to .... však víte. Takže ideálně ji dát např. na uzamykatelnou kazatelnu, ale to už je vzdálenost (např. na újeď, vnadiště..) min. 20-25 metrů (třeba újeď na lišky si dělám 30 kroků, vnadiště na prasata min. 40m) a to - myslím si - žádná zatím nabízená fotopast za "normální" peníz v noci nezvládne. A ve dne za světla moc lišek či divočáků nechodí.. Celkem mě zaujala fotopast Leaf River, ale podle diskuzí ji asi nikdo nemá...?

Autor: milano | 09.06.2012 20:34
Od Vánoc 2011 do teď, jsem byl velmi spokojen s kamerou Wildgame Innovations x 10, jak píše Vladimír, krásné fotky i videa se zvukem. Od včera mi přestal fungovat infrapřísvit, ty diody se vůbec nerozežehnou, takže v noci je snímek totálně černý.Baterie jsou v pořádku.Kameru mi přivezl kamarád z USA, takže s reklamací problém.Nevíte někdo, jestli to u nás někdo opravuje ? M.P.

Autor: M.Bergman | 09.06.2012 12:10
Zcizování fotopastí nahrává, že většina těch levnějších má v noci viditelný červený infrapřísvit. Proto za snížené viditelnosti kolemjdoucí vaši fotopast identifikuje v okamžiku, kdy jej fotí. Takže dávání jen na noc nic neřeší, spíše naopak. Za dne 99% kolemjdoucích fotopast nepostřehne. M.B.

Autor: Roman Herold | 09.06.2012 10:16
Tak jse mě taky povedlo něco zachytit na fotopast.Zatím jsem ju dával navečer a ráno pro ni protože mám strach abych o ni nepřišel a většinou jenom srnčí ale teď jsem ju nechal déle a úspěch se dostavil.Dělám si na ni železnou schránku na řetěz tu zamču ke stromu a zamaskuju.Dneska ji dám o kousek dál k políčku kde taky mám trošku zakrmemo a do rána vyluxováno tam třeba příjdou dřív.

Autor: strejda zajíc | 08.06.2012 18:49
Martine,zkus pohledat v okolí,kamarádovi se stalo,že mu fotopast utrhlo a
odkutálelo prase!Já osobně používám doma dělané "fotopasti",flašky od šampáňa plněné kukuřicí.Ty čuníky spolehlivě odhalí,pouze záběry si musím pak sám doplnit pozorováním.A taky mi je kradou!Ale to ty vepřící...

Autor: Radek Chadim | 08.06.2012 17:09
V dnešní době i naprosto zdánlivě opouštěná místa jsou navštěvovaná lidmi. Měl jsem fotopast už leckde, kde ani cesta nevede, mimo hlavní cesty, a stejně se mi tam už párkrát člověk vyfotil. Pokud má člověk špatnou zkušenost, chce to past opravdu dobře schovávat na ochozy, protože i přes to vnadiště občas projde nějaký zvědavec nebo častěji projede na motorce nebo kole člověk, to je prostě trend dnešní návštěvy přírody, pocestovat a prošlapat všechno možný i nemožný.

Autor: Martin Skřivánek | 08.06.2012 17:06
Já jsem tu fotopast měl pouhý jeden den! dal jsem ji k ochozu řepky a byla pryč,nikdo tam nechodil,dodnes nechápu.jak mi přišla tak jsem ji hned natěšený vezl do revíru a dal jsem do ní sd kartu z foťáku tak mně ještě sere že jsem přišel o fotky.jo jasně že když ji někdo bude chtít ukrást že nepomůže ani mms.nějakou obyčejnou si zase koupím.volal jsem na fotopast.cz a mají tam dovolenou tak si pak něco objednám.

Autor: Radek Chadim | 08.06.2012 17:06
Proto je podle mého názoru lepší mít fotopast spíše levnější. Na zjištění, co kde chodí to bohatě stačí, pokud člověk nemá umělecké ambice, a když to někdo ukradne, tak aspoň nevznikne taková škoda. A fotopast je výborná věc, kterou můžu doporučit všem, protože až potom člověk ví, co mu na vnadiště opravdu chodí.

Autor: Radek Chadim | 08.06.2012 17:03
Když je fotopast většinou na stromě o průměru do 20 cm nebo zabitém kůlu, ze kterého se to dá vrškem sundat, pak schránky netřeba :-), protože opravdu odhodlaný zloděj při nejhorším uřízne i ten strom. Takže slušný člověk projde kolem bez povšimnutí a neslušný to bez problému ukradne, ať člověk dělá cokoliv. Leda mít dvě fotopasti a jednou hlídat tu druhou, což ovšem nevyloučí tu možnost, že člověk přijde rovnou hned o dvě fotopasti :-).

Autor: Roman Herold | 08.06.2012 16:53
Radku a máš to nějak zabezpečený v nějaký schránce na zámek nebo to máš na volno.

Autor: Radek Chadim | 08.06.2012 15:11
V odcizení nepomůže ani odesílání MMS na mobil. Když si to zloděj vyhlídne a ví co to je, tak to vočóruje tak, aby ho to nevyfotilo, takže podle mého jsou to vyhozené peníze. Já fotopast nijak zvlášť nekryju a zatím mi ji nikdo neukradl, ťuk, ťuk, ťuk, do dřeva :-) - už toho lidského a psího materiálu mám fotopastí nafoceno taky nezpočet, ale lid kolemjdoucí patrně netuší, co to je za zařízení, tak se asi ani nezajímá, jak to ukrást, nebo mám samé slušné spoluobčany kolem sebe :-).

Autor: Vladimír Mészáros | 08.06.2012 14:08
Presne ako Miroslav Šafr. Kúpil som 6V 5Ah akumulátor, ako ide do tých zelených nabíjacích halogénových lámp a ten nabijem a mi vydrží oveľa dlhšie ako tužkové batérie. Výhoda je, že je to olovený akumulátor a ten úplne inak reaguje na chlad a mráz ako malé tužkové batérie. Jedna sada kvalitných energizer tužkových batérií stojí priemerne 7€ a za 8,50 som kúpil tento akumulátor. Predáva ich firma GM electronic, www.gme.cz

Autor: Vladimír Mészáros | 08.06.2012 14:04
No ja som tú Wildgame kopoval v USA cez portál www.ebay.com. A vyšlo ma to s dopravou aj DPH 110€. Nevýhoda takéhoto obchodu je, že prípadná reklamácia, by bola asi nevýhodná, poštovné do USA a tak, no mám ju druhý rok funguje a tak to neriešim. U nás ju predáva firma ibo poľovník(stačí dať do google ) Tam vychádza asi okolo 180€. Zasa má človek istotu záručného servisu na 2 roky . Nedávno ju do Čiech s tohto portálu J.Král objednával, ako dar pre svojho známeho. Bez problémov mu za pár dní prišla zo Slovenska domov do CZ

Autor: Miroslav Šafr | 08.06.2012 13:22
Martine, mám stále tu samou fotopast (Primos cam 35) co jsi měl ty a jsem s ní spokojený. Dnes už ji nabíjím 6V baterií do motorek, abych hlavně v zimně zlevnil její provoz. Posílání mms bych snad ani nechtěl. Někdy se stane, že je na deseti snímcích ten samý pták. Dělám to jako Vladimír, mám dvě SD karty a při kontrole fotopasti je pouze měním. Velké peníze bych do toho neinvestoval, přeci jenom je to lehce zcizitelné.

Autor: Martin Skřivánek | 08.06.2012 12:41
mně fotopast někdo ukradl a chci si koupit novou tak nevím jestli nevzít tu na mms to by asi lezlo do peněz,asi by byla lepší ta jak posílá ty fotky do té krabičky ta stojí asi 10tis.ta sg 550 byla asi nejprodávanější,dnes už jso ty nejlevnější nějak za 3tis.Vladimíre kolik stála ta wildgame ?

Autor: Vladimír Mészáros | 08.06.2012 12:23
Používam fotopasce dve. Jedna je asi najrozšírenejšia SG550 a druhá Wildgame innovations X6C. Prvú vlastním 4 roky a druhú mám druhým rokom. Prinieslo mi to nespočetný rozhľad o počtoch zveri a je pohybe na vnadiskách. Obe sú klasické fotopasce, bez posielania mms. Riešim to tak , že ku každej mám dve SD karty. Prídem k fotopasci, vymením kartu za prázdnu. Nafotenú kartu si pozriem vložením do fotoaparátu ak potrebujem pozrieť hneď, alebo doma v PC. Mám mnoho stoviek záberov, najkvalitnejšie si archivujem.Po mojich skúsenostiach fotí wildgame kvalitnejšie, fotky sú s výborným kontrastom oproti SG550.

Autor: Martin Skřivánek | 08.06.2012 12:10
Jaké dnes používáte fotopasti? jsou už novější modely co posílají mms na mobil nebo případně ty co mají jakoby černé skříňky kam posílají fotky a je to někde schované mimo fotopast,to je asi dobré kvůli zlodějům.