Dnes je 19.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Myslivecký zážitek



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Tomio | 28.08.2012 21:26
Markéta by mohla opravdu trochu upřesnit ten pojem "myslivecký zážitek", zda by to měl být odlov nějaké zvěře, nebo prostě nějaká myslivecká společenská slavnost. Nicméně tento dotaz sem určitě patří!
Obecně, ona moc myslivost není zase tak společenská zábava. Povětšinou většinu myslivců, kamarádů tak nějak člověk pozná při společných honech a právě ten lov a zážitky se zvěří tak nějak se začátku lidi spojuje.
Pokud by se mělo jednat o odlov zvěře, pokud umožní peněženka jednoznačně lov jelena v Maďarsku. Proč? Protože zvěře je tam dostatek a je to ještě jelení říje, kde troubí za večer i 5-10jelenů. Navíc Maďaři jsou celkem přívětivý a já měl štěstí na dobrý kolektiv lidí.(zatím jen jako doprovod lovce :-) jsem si to náramně užil, možná ještě víc než kdybych měl lovit sám). Naháňka na černou mě osobně neoslovuje.

Autor: Fesoj | 28.08.2012 20:24
Podle mne ten dotaz vůbec není od věci a nemyslím, že by do této diskuze nepatřil. Ale měla bys upřesnit, co si pod pojmem "myslivecký zážitek" představuješ a hlavně co by se asi nejvíc líbilo tatínkovi. Zaplatit mu lov nějaké zvěře, kterou dosud nemá ulovenou ? Tam záleží hlavně na tom, kolik do toho chceš a můžeš investovat - od královského bažanta či krocana u nás v Česku přes tetřeva, tetřívka, losa a medvěda v Rusku až po lva a slona v Africe - nic není nemožné, vše je jen a jenom otázka peněz. Nebo mu zajistit účast na nějaké myslivecké akci - teď na podzim si jen tak namátkou vzpomínám na Svatohubertské slavnosti, letos pořádané v Chlumci nad Cidlinou a na evropskou mysliveckou pouť, která se uskuteční v Dubu nad Moravou. A další přispívatelé tohoto fóra si jistě vzpomenou na jiné a jiné možnosti, které mne momentálně nenapadají.

Autor: Břéťa Ambrož | 28.08.2012 20:16
Dobrý den, vzhledem k nadcházející "kachní" sezóně bych doporučil pořídit mu hon na kachny, střelecké stanoviště se pohybuje od pár stovek do několika málo tisíc, záleží na velikosti výřadu, lokalitě a podobně. Když se zadaří počasí a "kolektiv" tak je zážitek pěkný a bude mít na co vzpomínat. Pokud chcete zainvestovat více peněz, můžete se poohlédnout po nějakém individuálním lovu na jelena, daňka či muflona...ještě by se dal stihnout i srnec....nebo placené místo na naháňce na černou zvěř... Možností je spousta, záleží na vkusu a na tom, co by se mu líbilo... Tak štastnou ruku při výběru přeju. S pozdravem, B. A.

Autor: Markéta Forejtová | 28.08.2012 17:04
Dobrý den,chtěla bych Vás poprosit o pomoc. Mám taťku velmi aktivního myslivce a k narozeninám bychom mu rádi pořídili nějaký pěkný myslivecký zážitek, kde by se setkal také s jinými lidmi s tímto koníčkem. Nevíte o něčem?
Předem moc děkuji za odpovědi, vím, že tyto diskuze k tomuto účelu neslouží - už se to nestane :-), ale už nevím, jak jinak to sehnat.