Dnes je 16.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Kde sehnat montáž na ZH



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Míra | 11.09.2012 16:55
http://hunter-shop.cz/MONTAZE-K-PUSKOHLEDUM/OCELOVE/

Autor: Erika Doležalová | 11.09.2012 10:19
Souhlasím s Jendou ohledně toho podhledu a puškohledu x56. Mám na kulobroku násuvku s podhledem, budu tam dávat puškohled x50 a bude to "jen tak tak". Což mi teda stejně až tak nevadí, protože nejsem tak rychlej střelec, abych využila bleskovou hozenou ránu přes mušku :-)
Jinak koukám, že je dost problémů se sehnáním montáže, kroužků atd.. Chlapi, proč si to nenecháte udělat u puškaře "na míru"? Dneska šikovnej puškař udělá cokoli a není to za miliony..

Autor: Radek Chadim | 11.09.2012 09:09
Mně asi před třemi-čtyřmi měsíci spadlo ZHáčko na zem, když jsem je zase po dlouhém dlouhém dlouhém čase vytáhl, abych je potom mohl zase po čase vyčistit a na nějaký čas uklidit do skříně. Nedalo mně to a při nejbližší kontrolní střelbě jsem vypálil ránu a šlo to úplně mimo, pak jsem si všiml, že přední úchyt montáže je prasklý (foto ve Fotogalerii). Tak také sháním ten úchyt. Sice jsem se tomu ještě plně nevěnoval, ale zatím jsem ani nekápl na celou montáž, natož jen ten úchyt. Ale tento týden až zavítám do města, tak se poptám po obchodech, třeba někdo bude mít.
Jo, ještě jsem tuto diskuzi přejmenoval z poetického Rada na praktičtější nynější název :-).

Autor: strejda zajíc | 10.09.2012 21:54
Ale opravdu,já stará hloupá ženská,jsem nemohl přijít na to,proč mi flinta nesedí,když na ní mám Meoptu 7x50 a není žádný problém se starým Zeissem.
Mám totiž klapkovou montáž a tři kameny,takže mohu měnit puškohledy,což ale dělám tak 3-4x do roka.Na naháňky 4x32,žádný problém,hodím do ramena ,čisté pole,vše naprosto v pohodě.Se 7x50(červený bod)hlavně v noci,protože nechci pořád přehazovat ,tak většina roku i čekaná.A já tam prostě tu svoji otlemenou papulu nemůžu nacpat,zejméma pokud střílím doprava.A pak se divím,protože do terče to sedí,na to mám čas,resp.si člověk vyhoví.Dnes jsem to měřil ,je tam fakt dost velký výškový rozdíl.Takže ještě jednou dík za radu,i když nebyla určena mně.

Autor: strejda zajíc | 10.09.2012 21:41
Pane Jene ze Slavětínů,děkuji ti ,že jsi mne z omylu a osidel ďáblových vybřednouti pomohl!Před dráhným časem zakoupil jsem sobě od jednoho měšťanína píseckého ručnici zachovalou,ráže dobré a zasklenou trubkou vybavenou.Skla tato Sasík jakýsi,jež Zeiss zove se,s čeledí svou stvořil.(Zeiss 4x32 Vierziel)S hákovnicí touto mnoho zvířat velkých i malých jsem zhubil,problémů nemaje.Pak zpychl jsem a grošíků kop několik naschromáždiv,u pánů z Přerova sklo jiné koupil,prý i za noci nejtemnější vše vidno!(Meopta Artemis 7x50).Zbrojíř nehodný(ména pomlčím)ručnici mou tímto ďáblovo vynálezem opatřil a mne dařiti se přestalo!Na oči špatné a ruce třesoucí ,toť zásluhou truňku dobrého,po léta pitého,sváděl jsem toto.Však ty jsi mi oči otevřel a jiskru vrátil do nich!Díky veliké!Dlužník Tvůj Miroslav ze Zajíčků.

Autor: Jan Slavětínský | 10.09.2012 08:31
Každá slušná lověna montáže má. U těch ocelových montáží je zvlášť základna a oka. Oka se zvolí podle puškohledu buď 30 mm nebo 1" a podle výšky (jsou vyšší a nižší - podle optiky). Mají samostatnou cenu a základna také. I na internetu je slušná nabídka montáží. FAO Olomouc nebo Kozap tyto montáže s podhledem nabízí.
Rozumná cena ?.. Montáž s oky vyjde na 2200 Kč.To je bohužel skutečnost. Pokud máte puškohled s 56kou předkem,tak Vám podhled fungovat nebude.Optika ho bude zakrývat. Použitím vyšších kroužků sice optiku zvednete, ale flinta potom nesedí, optika je vysoko a v podstatě nepřilícíte. Duralovou nejlevnější montáž nekupujte.Ale to záleží na Vás. Lovu.

Autor: Jiří Víšek | 07.09.2012 20:09
Dobrý den, potřeboval bych poradit kde sehnat montáž na puškohled s podhledem na ZH 7x57R, s průměrem ok 30mm za rozumnou cenu. Děkuji