Dnes je 25.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

ČMMJ a bordel



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: strejda zajíc | 22.09.2012 17:59
Ámen

Autor: prroud | 22.09.2012 15:43
Největší překážkou stojící v cestě objevům není nevědomost, nýbrž iluze vědění.Světlo zůstává světlem, i když ho slepý nevidí.Je bláznovstvím být moudrý tam, kde je nevědomost blažeností.Jsme zvyklí, že lidé se posmívají věcem, kterým nerozumějí.Kdo ke zlu mlčí, sám zlo tvoří.Aby zvítězilo zlo stačí, aby dobří lidé mlčeli.

Autor: Fesoj | 22.09.2012 14:45
Pane Bože, dej mi odvahu, abych změnil to, co změnit mohu, pokoru, abych se smířil s tím, co změnit nemohu a rozum, abych poznal ten rozdíl !

Autor: Fido z Řáholce | 22.09.2012 10:22
Leone,asi jako většina těch co vystoupili z ČMMJ za největší bordel považujete nemožnost být pojištěn u jiný pojišťovny, aníž bych ztratil možnost být členem ČMMJ. Já to za bordel nepovažuji. Pokud víte o nějakých jiných prosím, uveďte je. Bordel byl, pokud jsem četl, za bývalého vedení ČMMJ (Hromas, Broukal) viz dluhy Interlovu, konto Brouk, atd. Nikdo je však nejmenuje, nepranýřuje,jaksi se to přešlo a hodilo se na to na současné vedení. Čili zvažme, zda těch negativ je více než-li pozitiv. Já bych řekl, že těch pozitiv je daleko více a záleží jen na nás myslivcích, zda si je udržíme nadále. Mám však obavu, že případným hrobníkem ČMMJ budou sami myslivvci. Jim nevadí, že nějaký podnikatel jim bere honitbu, zemědělci sejí monokultury, atd. ale to, že je v čelele Palas, musí být pojištěni u Halali,byť je to výhodné, atd. A mám takový dojem, že kdyby Halali k pojištění dávala zlatou cihličku, že stejně na ní budou nadávat, ze setrvačnosti.

Autor: prroud | 21.09.2012 18:44
Svym zpusobem se pane Fido shodneme,s tim,ze ja musel za hranice a poznat jiny zrizeni,zakony a zivot,abych mohl srovnavat.Na dovoleny totiz nemate poznat a srovnat co,kdyz tam s tema lidma nezijete a sotva se s nima domluvite,pokud vubec:-).Nevedlo se mi spatne,ale povim vam,ze vratit zpatky cas,uz bych neemigroval.Clovek potrebuje to srovnani,aby se mohl ohlizet a zjistil co bylo a nebylo spatne.Nemluvit spatne o komunistech a socialismu neni bohuzel dnes IN ,jak se rika a vsechno co od nich pochazi je cpany do jednoho pytle a zatracovany.Nebejval jsem jinej,priznam se,nez jsem si vyzkousel taky tu druhou stranu.Tim chci rict,ze kdyby se toho hodne z minulyho rezimu vycistilo,byl by lepsi nez ty ktery jsem si ve svete zkusil(kdekoliv!).O dnesku ani nemluve,my si i z ty ameriky,mimo jine,bereme jen to nejhorsi a nejvycuranejsi a ty dobry veci,jako by ani neexistovaly,bohuzel,to je moje zkusenost a srovnani.Souhlasim s vami,ze se s amerikou nemuzeme srovnavat,protoze je tam vsechno uplne jiny,multikulti,policejni stat prave kvuli tomu multikulti,jiny rozlohy,jinej zpusob zivota.Ale porad je toho hodne dobryho,co se da naucit a pouzit,trebas i s kosmetickejma upravama.Ovsem to co jsme dokazali udelat z nasi republiky,to nema obdobu snad opravdu uz nikde jinde:-(.Proti tomu je ta legrace s muzeem opravdu usmevna a ve srovnani s problemama kterejm celime a teprve budeme celit se celkem divim,ze vas vubec zajima:-),jestli je to vsechno cim se CMMJ zabejva,pak je to naprosto zbytecna a ztratova instituce,jako spousty jinejch u nas:-))).....proud

Autor: Stanislav Haas | 21.09.2012 15:35
Hahaha, pane Dušák - 50 Kč? Tak to Vám řeknu jeden skutečný příběh. Český svaz včelařů vlastnil zpracovnu na med Včela Předboj - rozsáhlé pozemky, výrovní haly, provozy s plnící linkou i do hotelových obalů a další.
Jednoho dne vedení svazu přišlo s tím, že se nedostává provozních prostředků, že jsou tam nějaké restituční pohledávky a další. Tak se vypsala emise neobchodovatelných akcií po 1.000,- Kč a základní organizace včelařů a členové je začaly nakupivat, abychom udrželi pozici na trhu, zachránili svůj podnik a kdesi cosi. Všechna kouzla a účetní triky přeskočím, 10 mil. od svazu a všechny peníze za prodané akcie zmizely v černé díře, o podnik jsme přišli a akcionáři utřeli nos, ještě že po nás nechtěli ještě doplatit ztrátu.
Já jsem tam utopil 30.000,-. Hlavně nepište, jak jsme blbí, po roce 89 jsme skoro všichni věřili, že by to mohlo fungovat.
Hlavně si nemyslete, že máte nějaký spolkový dům a pod. Vždycky se rozhoduje o nás bez nás.

Autor: Leon Zumr | 21.09.2012 14:52
Fido jsi členem desítky let tak dej návod jak uklidit ten bordel co se tam za ty desítky let vytvořil když něco řeknu na omsu tak jsem za dementa co chce ničit to co se za ty roky vytvořilo.Když jsem chtěl před pár lety být členem bez pojištění že si zaplatím pojištění jinde jako zaměstanci lesů tak mě tam málem důchodci sežrali za živa jeden co si tam přišel zaplatit málem dostal infarkt jak se nasral :-)))

Autor: Fido z Řáholce | 21.09.2012 13:45
Pane prroud, asi jste mě špatně pochopil. Jsem čl. ČMMJ několik desítek let, samozřejmě, že ne se vším co ČMMJ činí souhlasím, ale jsem členem a mám právo, na rozdíl od těch co vystoupili, vyjádřit svůj souhlas či nesouhlas.Já proti jejich vystoupení nic nemám, rozhodli se sami, měli k tomu asi pádné důvody,prosím, ale tím ztratili jakékoliv právo na kritiku. Ano mohou vyjádřit své stanovisko, nic víc.
Už x let se hovoří o tom, že by bylo dobré, kdyby v Praze bylo muzeum Myslivosti.Jsem pro. Proč tedy nevyklidit budovu v Jungmance, Halali přesunout do zadního traktu a v místnostech do ul. Jungmanovy udělat muzeum. To bych viděl jako velice prospěšný krok. Samozřejmě, že o takových záměrech nerozhoduje (neschvaluje) pp.Kraus či Palas, ale SZ.
Víte mě komunistická minulost Palalse vůbec neirituje. Také jsem byl v KSČ a znám mnoho bezpartajníků,kteří byli horší jak komunisti. Mě zajímají činy takových lidí, zda jeho působení ve funkci je prospěšný pro myslivost či nikoliv.
Krátce k Americe. Nkikdy jsem tam nebyl a ani netoužím se tam jet podívat. Jen nechápů, proč se po ní (USA) stále snažíme opičit, brát se od nich zkušenosti. Je to jiná země, jiná kultura, historie, atd. Jsme evropané a měli bychom čerpat v Evropě, která svoji hitorii a kulturou je nem přeci jen bližší. A to se ýká i myslivosti. Máme svoje tradice, které bychom rádi uchovali, jsme myslivci, nikoliv lovci, kteří si koupí povolenku a jdou si do Virginie ulovit třeba jelence. Je to u nás přeci o něčem jiném.

Autor: prroud | 21.09.2012 11:42
No a tak jsem dosel k poznani,ze neco strasne smrdi se systemem jako takovym,kterej nam nekdo pripravuje a podsouva,ze cely zivoty hrajeme vlastne divadlo a delame komusi blbce,k cemuz jsme od narozeni vedeny.Nekdo dostal genialni napad,o dobytci farmu se musi starat.Lidska farma se o sebe postara sama.Genialni zjisteni ktery se nekomu neskutecne dobre vyplaci,my mu to zereme a jeste si jdeme navzajem po krku,misto vsichni spolu po tom jeho.Ja ty lidi za ty roky samostudia uz znam a i ten mechanismus,ale je to pro neznalyho cloveka prilis fantasticky,nez to proste jen tak vykladat.Uprednostnuju jen ukazovani smeru aby se kazdej presvedcil sam a stal se zase zpatky obcanem misto svyho ovcanstvi....proud

Autor: prroud | 21.09.2012 11:36
A vite co je zajimavy a ceho jsem si vsimnul?? Abych se vratil k myslivectvi? Ze kdyz v divocine nechate partu lidi delat si co chteji,nestane se z nich banda pytlaku a hrdlorezu,ktery vybijej co se kde hne,ale stanou se z nich hospodari,co si na svejch mistech opravdu hospodarej a myslej i na pristi sezony:-))).A to i v pripade,ze lov lukem jak naznacila i pani Erika,je vlastne neskutecnej pocet ran do terce,tvrdej trenink a v praxi pak jen par ran po zveri,ale nadherny dobrodruzstvi pri jejim stopovani a dostavani se k ni.Samozrejme ze se najde i vyjimka,jako ve vsem,ale to bejvala vzacnost ve finale vyloucena tak nejak prirozene z naseho stredu.Pritom nebyly zadny psany ani nahlas receny pravidla a zakony.Zajimavy poznani,nemyslite?? ;-).Takze to vlastne bylo uplne obracene,nez by se dalo ocekavat,nic o tom nevedet a mit to posoudit,reknu:"Pustite je ze retezu a nechate je delat si co chtej,a udelaj vam tady z toho kulnicku na drivi,mrtvou poust."Opak byl pravdou,prestoze v americe staci jen zaplatit a dodrzet par zakladnich pravidel k lovu a muzete si opravdu delat co chcete....proud

Autor: prroud | 21.09.2012 11:16
Neberu pane Havlin a ani me nesedi "schovavani se",rozumim tomu a nejste prvni od koho neco v tom smyslu ctu,ale jsou dve veci ktery mi branej,ov sem nebranej mi o sobe neco napsat:-).Jednak jsme na internetu a co ctu ja ,muze kdokoliv,navic jsou i sikulove ,ktery z toho co kdo napise dokazou vytezit jeste mnohem vic,zdani ze internet je anonymni je opravdu naprosto lzivy a zavadejici.Podruhy,priznam se,myslim i na sebe a svy soukromi,lidi na me odkazany,protoze se angazuju jak jste si vsimnul na "hodne tenkym lede",zvlast u nas kde je mozny co neni ani v ty americe mozny(je tam mnohem bezpecnejc,tomu rikam ironie osudu).Ale je fer,kdyz budete vedet co jsem zac,hlavne co urcite nejsem:-).Jsem obycejnej clovek,elektrikar,co se ozenil a zacal starat o rodinu,za komancu,jako mladej kluk,a hned se rozsekal o svobodu slova a nazoru v ty dobe a o nespravedlnost,ktery ho dovedly az do tehdejsiho odboje.Skoncilo to tak,ze jsem emigroval do rakouska a pak se dostal rizenim osudu az do ameriky.Tam jsem si poridil prvni pocitac a poznal internet,a prislo 911 a pad vezi,no a ja se spravedlive rozcilil na ty darebaky a teroristy,jenze mi neco nehralo,nevedel jsem co,a po nekolikerym sledovani toho padu,jak to vsude ukazovali mi docvaklo,ze to je vlastne rizena demolice a ne atentat.No a tim zaclo moje zivotni martyrium hledani proc se dejou veci a kdo za nima je,az jsem narazil na konspiracni teorie,nasledovalo hledani a cteni neprebernyho mnozstvi materialu soucasnosti a historie.Vysvetleni toho by vzalo strasne mista,tak to rapidne zkratim.Aspon z toho me vytahli kluci,dobra parta borcu jezdicich do divociny wisconsinu,raybari a lovci,a protoze mam rad prirodu,nedalo jim to moc prace,tam jsem pak travil veskerej volnej cas a premejslel,zpracovaval v hlave ty neuveritelny veci ktery jsem na netu sezbiral a naucil se tu svou hlavu sam pouzivat bez vnejsich vlivu.Tam jsem poznal kusi a luk,od kuse jako taky nefer a neprakticky jsem nakonec ustoupil a venoval se loveni lukem.Krasny chvile,asi nejkrasnejsi co jsem kdy poznal,ve spojeni s prirodou:-).A pak jednoho dne prisly hlasky ze me my stary rodice potrebujou a ze jsou doma rodinny problemy a byl cas navratu. No a tady se od chvile kdy jsem priletel nestacim proste divit prave diky tomu co uz vsechno vim o souvislostech ktery jsou jinak lidem skryty.Takze tedy obycejnej clovek co byl postaru vychovanej k dobrote a spravedlnosti a od ty doby s tim ma neuveritelnej problem:-).Zadnej agent nebo provokater,prospechar a nekdo z podobny sorty.Takze kdyz mi vynadate,ani se vam nebudu mstit:-)))).Strucnej zivotopis:-).Ale ackoliv chranim neuprosne svou identitu na netu,nemam problem treba pri osobnich setkanich kdyz vim,s kym se potkam,to je treba prave ta dobra parta spolecnejch zajmu tady:-).....proud

Autor: Petr Havlín | 21.09.2012 10:46
Pane prroud nejdříve k tomu co píšete.Pokud dobře čtu,tak jsem napsal,že Mám sto chutí vystoupit.Protože ale vím,že to nic neřeší,budu se snažit byť v rámci svých omezených možností působit na zlepšení fungování ČMMJ.Nechci vás nikterak napadat,ale vzhledem k tomu,že posledních pár dní vehementně zasahujete do diskuzí,nebylo by možná od věci se trochu představit a vystoupit z anonymity nicku.Osobně nemám rád nicky a přezdívky,ale neupírám nikomu právo ho používat.Jen si myslím,že toto je takové ´´rodinné´´ fórum kde se již poměrně známe a tak by nebylo naškodu vědět o vás víc.Neberte to jako osobní útok,ale spíše snahu o lepší mezilidské vztahy.Lovu zdar.

Autor: prroud | 21.09.2012 10:38
Takze je vlastne vsechno v naprostym poradku a tak jak to ma bejt a je to tak spravny,ze ano,pane Fido? Jsem zvedavej az se potkame nekdy prave v tom lese pri vyhrabavani korinku za ucelem obzivy,jak mi to potvrdite,a to v tom lese jeste budeme nacerno a schovavat se.Uz chybi jen to okridleny,ze se vsichni vymlouvame a jsme tudiz lina luza,je nase vina,ze neni prace a nechceme makat za drobny,a zavidime tem kdo "pracujou" a staraj se,tem prece nich nechybi.....proud

Autor: Fido z Řáholce | 21.09.2012 10:12
Opět, jako už poněkolikáté se nalňuje jedno staré české pořekadlo: V Praze si uprdli a na venkově se říká, že se posrali. Přátelé a hlavně vy něčlenové ČMMJ suďte odpovědné činovníky až budete mít relevantní informace. Na jedné straně kritizujete tisk, že negativně píše o myslivcích, že nepíše nic pozitvního o jejich práci a na druhé straně skočíte hned po první zprávě v tisku, aniž by někdo zvedl telefon nebo svůj zadek, pokud chce něco kritizovat a šel si informaci prověřit. Jsem rád, že takový pisálkové a kritikové typu p. Dušáka, který přes své brýle vidí jen samá negativa již mezi členy nejsou.

Autor: prroud | 21.09.2012 09:34
Vy to pane Havline myslite dobre,kdyz pisete co pisete,ale tim ze odstoupite,kdyz nejste jako "oni" udelate vic spatnyho,nez dobryho,jednak uvolnite misto nekomu,kdo se prizpusobi(stane se taky darebakem)a bude to jeste horsi,a pak se z vas stane "mrtvej bojovnik",to znamena houby platnej bojovnik.Ta relativne dobra vec je jen jedna kterou tim dokazete,budete moct rict"ja nic,ja muzikant,prece jsem od vsivarny odesel a nepodporuju ji" a mozna si v duchu reknete,ze ted mate aspon svatej klid,ale nebudete ho mit,jen si to budete namlouvat. Je to tedy reseni?.....proud

Autor: prroud | 21.09.2012 09:25
Pane Havlin,kdyz vystoupim,tedy utecu od problemu,vyresim ho tim? ;-)......proud

Autor: prroud | 21.09.2012 09:22
Ano pane Dusku "ČMMJ už nezaštiťuje myslivce, ale pár gaunerů, kteří pro peníze udělají cokoli",to mame jeden ze dvou duvodu pojmenovanej,PENIZE,nebo majetek,pozitky,je to jedno,jednim slovem prachy,ale ty samy o sobe na vine nejsou,jsou spoustec a akcelerator,zaroven nastroj,a hodne universalni.Na jedny strane umoznujou slusny byti,na druhy zotrocovani a ovladani tim,ze si jich muze nekdo(jen nekdo)natisknout nepodlozenejch kolik chce,zahltit s nima trh,navyknout na ne lidi,zkazit ceny a pak je pekne zase stahnout z obehu.Ale to vsechno mu prece nekdo musi nejdriv umoznit.A ten nekdo si to musi vyrovnat se svym svedomim,a jsme u druhy veci a tou jsou MORALNI ZASADY na ktery se dbalo(sice mnohem min,ale dbalo) za toho tolik proklinanyho"staryho" rezimu.Pane Slosar :-),to je prave ten hon na ty kovaricky,co delate,resite relativni "prkotinu",nasledek,jako doktori,nelecej,jen zmirnujou nasledky nemoci nebo je delaj "neviditelnejma",ale nelecej je,protoze zdravej clovek pro ne neni zdrojem prijmu........proud

Autor: Petr Havlín | 21.09.2012 09:17
Když pominu komouše Palase a odtrženost vedení od problémů normálních myslivců,tak tohle je už do nebe volající nechutnost.Ti lidé ztratili soudnost a my jako členové bychom jim měli dát jasně najevo,že takhle ne.Mám sto chutí vystoupit.

Autor: Jan Šlosar | 21.09.2012 09:10
tady máte to info
http://zpravy.idnes.cz/myslivci-se-boji-erotiky-v-sidle-jednoty-v-praze-ful-/domaci.aspx?c=A120920_210631_domaci_brd
Můžu říct, že to co se v čmmj děje je opravdu do nebe volající. A ani nevíte jak mě štve, že jejímž členem musím být. Honza

Autor: prroud | 21.09.2012 09:01
Co udelate pane Dusaku ,kdyz zjistite ,ze vam neodtyka odpad,a to ani po pokusu o proplachnuti? Pokrcite ramenama a nazujete brodici holinky,nebo vezmete naradi a otevrete ho treba nasilim? Tim spis ,ze vite,ze prave v tom odpadu je nejaka ucpavka a nikde jinde? A proc to s odpadem jde a jinejma naprosto evidentnima vecma ne? Respektive do odpadu se pustime,ale do ostatnich veci ne?Co nam v tom brani?......proud

Autor: Jan Slavětínský | 21.09.2012 08:15
Já to po ránu slyšel z rádia jako aktualitu zpráv , dřív než to František Dušák napsal. A co můžeš a zmůžeš ????? Možná chtít jen tu slevu....

Autor: vk74 | 21.09.2012 07:43
Tak to já doufám, že jako člen ČMMJ dostanu slevu. Už se těším. :-) VK

Autor: milano | 21.09.2012 07:31
??? Trochu více informací ?
Jinak, o tom, že ve vedení ČMMJ sedí spousta darebáků netřeba pochybovat, stačí si vzpomenout na Palase a je mi špatně. M.P.

Autor: František Dušák | 21.09.2012 06:56
Jsem skutečně rád, že již nejsem členem ČMMJ. V roce 1995 jsem zaplatil 50,- Kč na záchranu sídla ČMMJ a nyní tam bude bordel. No opravdu nádhera. A bojovník za čistou ČMMJ Miroslav Kraus řekne " I kdyby to byla pravda, v čem je to zajímavé. Nic vám do toho není." Ten Kraus, který bojoval proti HALALI, dokud ho do ní za slušný peníz neposadili. ČMMJ už nezaštiťuje myslivce, ale pár gaunerů, kteří pro peníze udělají cokoli. Zdraví F.D.