Dnes je 25.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Pro ty, co si už asi nepamatují....



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Fesoj | 20.11.2012 09:40
No, pánové, tak jsme se snad už konečně dostali tam, kde jsme chtěli a měli být... Není už na čase tohle vlákno, které přineslo víc škody než užitku, opustit navždy ?

Autor: prroud | 20.11.2012 09:28
tak ja mam teda na dvore uz pripravenej ul,ale vcelar nejsem,chci zacit na jare:-),a zadny nastavky,ale na divoko,po staru (to bude facek:-))))....proud

Autor: Jaroslav Miňha | 20.11.2012 09:05
Tak v kraťasech už zásadně ne. Když spadnou na trávu lezou pak nahoru a je jim jedno kam :-))

Autor: milano | 20.11.2012 08:50
Je nás tu včelařů více, takže pozor :)
Jardo jak je máš vycvičené ? Chodím do nich zásadně v kraťasech a triku, většinou jsou jak beránci. M.P.

Autor: Miroslav Kráčmar | 20.11.2012 08:32
Teda Matěji,říct před včelařem o včele,že je potvora,to je pořádná nahrávka na smeč.
Jo a vidím,že se to i Jardy týká...

Autor: Jaroslav Miňha | 19.11.2012 21:41
No a já jsem pořád netušil, proč mně ty potvory medonosný chtěli léčit akupunkturou pokaždé, když jsem se jim přehrabával v úlu. Už mi to dochází...

Autor: prroud | 19.11.2012 19:49
Presne Fesoji,jak pises,je to o lidech a slusnosti,do svedomi at si kazdej sahne sam.A statni bezpecnost existuje v jednom kazdym statu a je to potrebna instituce,jestli v ni jsou i lidi co zneuzivaj postaveni a informace,tedy parchanti,je to zase o lidech,zrovna takovy jsou v armade,u policie,nebo i v obycejny hospode. Lidi maji tendence a casto v zajmu rozdelovani vsech a vseho i podporovany,hazet vsechny do jednoho pytle.Jako je to treba se zidama,muslimama,rusama,a vlastne s kdekym.Me se tu libi prave ta dobra parta lidi co maj radi co ja a dokazou o tom psat a poucit,a hlavne ,ze jsou "normalni",vyjimky se sem tam najdou holt vsude:-),ale je to jen o tom,nez na to prijdou a maknou na sobe......proud

Autor: Matěj Fous | 19.11.2012 19:20
Logicky vzato musí být Stanislav Haas docela dobrák,protože je včelař.Kdyby to byl nějaký darebák,tak by ho ty potvory přeci vždycky poštípaly ! (Stando promiň)

Autor: Fesoj | 19.11.2012 12:39
Tak za prvé - prosím nevykat, nemám to rád, sice patřím mezi III. věkovou, ale zastávám názor, že pokud se někdo narodil dřív než druhý, zpravidla to není jeho vlastní zásluha.
Za druhé - nikoho z diskutujících na tomto fóru osobně neznám, krom Franty Přecechtěla. Do osobních sporů, které sem vůbec nepatří, mi vůbec nic není, jen se snažím, aby se zde zachovávaly obecné zásady slušnosti, jinak tohle fórum pohřbíme a to by byla škoda. A jsem rád, že jsem nebyl na srazu, protože aby mi pak někdo vyčítal, kolik jsem toho tam snědl či vypil, to by mne dost mrzelo. Inu, kdo chce psa bít/jíst/, hůl/hůlky/ si vždy najde.
Za třetí - co se týče označení "estébák", zvlášť od člověka, který do této problematiky nevidí, by mi vůbec nevadilo. Málokdo ví, že existuje dost početná skupina lidí, kteří se nikdy do tzv. Cibulkových seznamů nedostali a lustrační osvědčení mají čisté, přičemž byli řídícími orgány agentů, kteří tam jsou. Kdo z nich byl a nebyl kurva, to je úplně jiná otázka.
Za čtvrté - Stando, Tvé paní či mamince /to není z příspěvku jasné/ přeji brzké uzdravení. Jsme na tom podobně, jen ta moje už je z nemocnice doma a tak ji opečovávám.
A za poslední - email mi poslední dobou nějak nefunguje, takže nemůžu ani napsat, ani poskytnout adresu. Ale jsi-li zaregistrován na konkurenčním Loveckém fóru, pošli mi touto cestou SZ - to půjde bez problémů.

Autor: Stanislav Haas | 19.11.2012 11:29
Omlouvám se za pozdní reakci, ale mám jiné starosti, máma je v nemocnici.
Estébák né, vymyslete si něco jiného, třeba že chlastám, smilním, pytlačím, kradu, koukám po holkách....vždyť se toho nabízí tolik, ale estébák né, lustrační osvědčení mám čisté:-). Ultrakurvu beru, to mi nevadí :-), to jsem vždycky říkal, já bych byl kurva, kdybych byl ženská. Fakt je, že bědování mi jde, v tom jsem dobrej! Proč se ale do mne naváží ti, co mne vůbec neznají a nic jsme si navzájem neudělali? Tedy až na jednoho, před kterým se přese všechno klaním a nepřestanu mu být vděčný za to, co pro mne udělal.
Pane Fesoj prosím nezastávejte se mne, zvláště když čtete, co jsem zač :-). Na někoho to působí jako červený hadr a svádí k vulgárnostem. Škoda že nemáte uvedenou emailovou adresu, případně mi písněte.

Autor: kesl | 19.11.2012 01:27
Zaplať Bůh, že si najdu čas a občas sem nahlédnu! Takhle jsem se už dlouho nepobavil a nezasmál. Jen tak dál!!!
Radek si určitě pamatuje, jak M.Sokup na těchto stránkách kdysi těžce řádil. Zřejmě nebyl při smyslech a když si uvědomil, kam až zašel, celé vlákno začal mazat a mazat, až to celé smazal...:-)
Mám to celé okopírované a mohl bych to někde vyhrabat. K zasmání jsou naprosto shodné reakce zúčastněných (vše v dobrém)... a pak že dvakrát do jedné řeky nelze. Zajímavé. Jak zpívají Kabáti..."člověk se nikdy nezmění". A mají pravdu. L a L!
Jo, a kdo má co na práci, nemá čas na takové blbosti jako je závist, pomluvy a další...

Autor: Fesoj | 17.11.2012 07:33
Pavle Tomane, Tvůj příspěvek ze 14.11. v rubrice Vtípky byl velice rozumný a pěkně napsaný, nechápu, proč jsi ve způsobu vyjadřování najednou otočil o 180 stupňů, je to pod Tvou úroveň ! Ať čtu příspěvek Standy Haase jak chci, nechápu /a nechci chápat/ čím vyvolal Tvou sprostou reakci. Pokud sis něco vztáhl na sebe či na své známé, vyříkej si to se Standou jinde a jinak, nereaguj, prosím Tě, jako "potrefená husa" a netahej osobní spory sem na fórum. Už toho bylo "nablito" dost a ještě nedávno tak pěkné forum začíná docela fest smrdět - místo zábavy a poučení je to samá osobní invektiva, která nikoho mimo přímé účastníky NEZAJÍMÁ ! Je pravda, že já sem taky někdy tahám osobní věci - ale aspoň se snažím nikoho neurážet, i když s ním nesouhlasím.

Autor: Ellhenicky | 17.11.2012 06:35
Jsem rád, že se situace uklidnila, ale navrhl bych, že v případě, že zde dojde k napadání a urážení , aby se tyto příspěvky automaticky rušily. Nevím, zda to nemá Radek i v podmínkách webu- slušné chování. Ve většině případů se tyto osoby znají, jedná se o osobní averzi ,tak by své problémy nemusely řešit zde,včetně tiskových mluvčích. Hezký den všem lidem dobré vůle.

Autor: Děda z lesa | 16.11.2012 23:48
Tomane, proč se pořád snažíte o to, aby se zde myslivci hádali ?
Víceméně papouškujete jen M.Soukupa, ale i tak je to pod úroveň...

Autor: Pavel Toman | 16.11.2012 22:43
pane Haasi,přestaňte brečet!!!O vás je známo,co jste za ultrakurvu,byl jste vyzván,abyjste radši mlčel,posléze aby jste raději držel hubu,takových vychcanců je u myslivců víc než dost,prostě vás žádám mlčte neb by mohlo vypadnout na vás spousta nepříjemných vzpomínek z minulosti.Potencionální spolupráce s stb je čajíček.Nehrajte si na ublížence,Jste to,co popisují mnozí z mých přátel,přeji si,abyste zůstával ve zdraví,ale važte slova,aby vás nejeblo,nechte toho,nic víc a nic míň,s přáním pěkné noci P.T.

Autor: Ron Gordon | 16.11.2012 22:33
Matěji, to u Vás je taková demokracie nebo rovnou komunismus - každý podle svých potřeb , plán lovu je u Vás co ?

Autor: Pavel Toman | 16.11.2012 22:00
Matěji,záleží na tom,jestli jde o chov nebo kosti.Ve Figiho příspěvcích to lze vyčíst jednoznačně.P.T.

Autor: Stanislav Haas | 16.11.2012 21:21
"To už je polemika o jednotlivcích, podobných případů z minulosti."
Tak pár podobných případů z nedávné doby.
Před pár dny jsem potkal známého instalatéra a řeč se hned stočila na myslivost. Najednou měl slzy v očích a povídá, že tento rok ve sdružení končí. Ubylo jim hodně hektarů /stavba skladových hal/a tak se výbor usnesl, že některé členy vyloučí/?/. A jeho syn, člen výboru, navrhl jako prvního svého tátu.
Příběh druhý. Byl jednou jeden fořt, rovný a slušný člověk. Měl dceru, ta si vzala mladého lesníka po škole a fořt mu dopomohl k místu na sousední lesní správě, aby to někdo nenapadl, kdyby sloužil pod ním. Uběhlo několik let a původní fořt byl odejit a na jeho místo nastoupil zeťák, i když ten to věděl dva měsíce předem, tchánovi neřekl ani slovo.
Příběh třetí. Zaplatil jsem si srnečka i se zvěřinou a kousek ze předku jsem dal kamarádovi, ten při přebírání významně igelitku potěžkal. Povídal jsem to kamarádovi se sdružení poblíž /nebudu jmenovat, jeden od nich sem také přispívá/. A on mi zopakoval památnou větu, kterou jsem slyšel od něj několikrát: "18.let to trvalo, než jsem dostal jako podíl kýtu:"
Příběh čtvrtý. Před 10. lety jsem se ve zlém rozešel na LZ K., sešlo se toho mnoho, nakonec mne vyšetřovala kriminálka, protože si někdo z vedení 2 roky na mne psal výplatu a pod. Ale všechno přebolí, fořt odešel do důchodu a na jeho místo přišel můj dobrý kamarád /jak jsem byl přesvědčen/. Tak jsem letos na podzim navštívil ředitele LZ, ten mne okamžitě přijal, popovídali jsme si že co jsme si to jsme si a "dostal" jsem povolenku na černou a škodnou ve znění dřívějších předpisů, což je v bažantnici prakticky všechno a celoročně. Ale povolenka byla s podmínkou - musí si pro ní přijít fořt a že budu podléhat jemu. Což jsem odsouhlasil a hned jsem začal nahánět fořta, abych mu vše oznámil. Už uplynul víc jak měsíc, začaly hony a "kamarád" na mne stále nemá čas, aby mne přijal.
Pane Bože, ochraňuj nás od svých přátel, své nepřátele si už ohlídáme. :-)

Autor: Matěj Fous | 16.11.2012 20:00
Fesoji-pustit paličkáře (a to klidně 3 různé v jednom týdnu)nemusí být nutně hladovost.Např.co říkáš na tento systém odlovu srnců (25-30 ročně): Každý si může srnce střelit,ale vždy jen jednoho,jakého kdo chce,ale jen toho jednoho!.Že se paličkáři neloví? - Nevadí,za čas z nich zde alespoň budou odstřelový.A když paličkáře budu lovit sám,tak zjistím,že nejsem u ostatních dobrej,ale blbej...

Autor: Zdeněk | 16.11.2012 17:15
Tak pane Haas, byl jsem na tom stejně jako Vy, kurz adepta ano , ale zbraň ne.Děda kulak a já na uranových dolech, jít se někoho doprošovat, tak raději jít s holí. Do sdružení jsem se dostal po ročním hostování.....

Autor: Děda z lesa | 16.11.2012 14:41
Tomio, tomu moc dobře nerozumím.
Dnes snad má každý člen právo se kdykoliv sebrat, zajít do honitby a v rámci zákona, plánu lovu či povolenky lovit.

Autor: Tomio | 16.11.2012 14:32
Víte, nejvíc člověk žasne, že plnou hubu keců a závisti, nemožností mají ti, kteří uloví tu kňoura, tu bachyni, tu šesteráka, tu lopatáče, korunového jelena a ty pak nejvíc prskaj ohledně lovu z gauče,závisti, když na to člověk upozorní. A úplně nejlepší jsou ti, kteří to ještě v nějaký čas kritizují před vybranými lidmi a nakonec provedou ten opak. A ty rovné podmínky, kdeže, všude jsou někteří bližší a jen záležeí zda jste bližší skupině, co ji teď reprezuntuje proud, který vládne, nebo ten druhý. Nač zavírat před tímto oči.

Autor: Děda z lesa | 16.11.2012 14:17
P.Černý, to jsou právě ty jednotlivé nechutnosti, které se dějí ve sdruženích kde to neklape a slovo jako kamarádství neznají.

Autor: Děda z lesa | 16.11.2012 14:13
To už je polemika o jednotlivcích, podobných případů z minulosti je mnoho.Ale pořád si myslím, že tehdy všeobecná závist byla menší, ale myslivecká větší.
O startovací čáře mluvím v dnešní době a podmínkách uvnitř každého sdružení, trvalé členství ve sdružení či společenství je věc jiná a na jinou (a zase dlouhou) debatu.
Problémy s členství nastanou teď zejména od 1.4.2013 (nové honitby a smlouvy) - a ani já po více než 40ti letech v tomto sdružení nemám další členství jisté.

Autor: Pavel Černý | 16.11.2012 14:06
Je to prostě vždycky o lidech a všude jsou poměry trochu odlišné. Dědo, já měl na mysli hlavně ten druh závisti, jehož vrchol zažil jeden z přispívajících nejen tohoto fóra (jeho příspěvky vždy rád čtu, protože jsou na úrovni). Své zklamání mi popsal na mail a nemám oprávnění ho zde jmenovat. Členská schůze ho vyloučila z MS. Nic na něj neměli, ale řekli mu, že ho prostě mezi sebou nechtějí. Bokem se dozvěděl, že je moc dobrej a to je s..e.

Autor: Fesoj | 16.11.2012 14:01
Ještě k té závisti. Koncem r. 1989 jsme zjistili, že v malém remízku hned za vesnicí se již delší dobu zdržuje jelen, kterému se evidentně nechce vrátit se zpátky do lesního komplexu asi 1 km vzdáleného. Plán odstřelu byl již splněn a proto jsme ho při posledním honu na drobnou chtěli z toho remízu vytlačit, aby se vrátil tam, kam patří. Nepovedlo se nám to, ale zjistili jsme, že ten jelen silně kulhá na zadní běh. Proto jsem ještě týž den večer žhavil telefony a vyžádal jsem si povolení mimořádného sanitárního odstřelu, který jsem uskutečnil hned následující den. Byl nejvyšší čas. Vyvržený jelen, sedmiletý oboustranně korunový dvanácterák, vážil po vyvržení s hlavou a běhy 57 kg, byla to kostra potažená kůží s rozstřeleným kyčelním kloubem, z něhož vytékal hnis. Pro vyhublost byl rozsekán pro psy, jen ta zhnisaná smrdutá kýta přišla na újeď. Jediné, co za něco stálo, byla trofej. A představte si, že někteří členové MS se snažili prosadit, aby byla hlava poslána na vyšetření pro údajné podezření ze vztekliny. Byla to evidentní blbost - a závist, že jsem prakticky bez námahy přišel k dobré trofeji, z toho čišela na sto honů... Pro jistotu jsem dřív, než by někoho napadlo kvůli tomu svolat mimořádnou schůzi, trofej urychleně vyvařil a byl pokoj. Ne že bych byl nějakým sběratelem či lovcem silných trofejí, to vůbec ne - ale speciálně v tomto případě by mě dost mrzelo, kdybych byl nakonec za vola.

Autor: Stanislav Haas | 16.11.2012 13:31
Dědo z lesa, také bych si dovolil trochu s Vámi polemizovat, když už mne pan Radek nevyškrtl :-).
Myslivecké vyžití a startovní čára by měla být všude stejná - tak s tím nemohu, ale opravdu nemohu souhlasit. Jako dříve narozený také pamatuji myslivost před rokem 89, jako honec jsem začal chodit na Konopišti před 40.lety. Ale na myslivecké zkoušky a zbraň jsem nemohl ani pomyslet, otec byl v 50. letech v kamenolomu pro nedovolené ozbrojování. Kdybych řekl později skorošvagrovi, tak bych měl vše i kulovnici obratem /STB/, ale to bych musel spolupracovat. Tak jsem si papíry udělal až po revoluci, ale za 19. let jsem se do žádného sdružení poblíž nedostal. Ani se tomu nedivím, s takovými charakterovými, morálními...vadami, takovou svini, hajzla ...kdo by bral. Tak jakápak stejná startovní čára, i honební pozemky mám a k čemu mi jsou. Všem, koho už ty mé stesky s...u se 6x omlouvám, ale na slovní spojení "stejná startovní čára" jsem hned hrrrr.

Autor: Děda z lesa | 16.11.2012 12:35
Když už se tu objevilo téma ZÁVIST, dovolil bych si chvíli polemizovat.
Asi je třeba rozlišovat závist a závist, jako sdružení a sdružení a to ještě dříve a dnes. Čili závist všeobecnou a závist mysliveckou.
Dříve (kdy nikdo nevybočoval z řady), záviděl maximálně majitel Trabanta sousedovi tuzexovou Simcu 1308 nebo Renaulta 16 - v myslivosti zákonitě museli věční brokaři závidět několika držitelům kulovnic.Ale v některých kamarádských sdruženích se na černo půjčovaly kulovnice tak, aby si každý ulovil např.srnce.

Dnes všeobecná závist je opravdu veliká, těch, co vybočují z řady je nezvykle moc a ekonomické rozdíly mezi lidmi jsou někde až propastné.
Ale myslím si, že myslivecká závist dnes tak veliká není (i když zase záleží na lidech ve sdružení), protože myslivecké vyžití a startovací čára by měla být všude stejná.Je jedno, jede-li jeden myslivec na posed Hummerem a druhý pěšky, výsledný efekt - ulovení např. lončáka - je stejný, oba tam musí mrznout několik hodin.Snad jen, že jednomu je tepleji z botách od Meidla a druhému mrznou nohy v obyčejných filcácích.
Čili kdo chodí pravidelně a tráví spoustu času v honitbě má naloveno, ti ostatní z hospody či gauče toho moc neuloví, jsou si toho vědomi a snad i bez závisti.
Spíše věřím ve větší závit mezi myslivci v rozdílných typech honitby a s rozdílným zazvěřením, tady je to logičtější.

Autor: Erika Doležalová | 16.11.2012 10:34
Já tedy lišku (krom oné doby "mateřské") nepustím, ať čekám na cokoli. Protože by to většinou dopadlo tak, že bych neměla tu lišku a srnec/srna/srnče/prase... by stejně nepřišlo a tudíž bych měla..nic :-)
Je ale fakt, že jsem-li někde hostem, musím respektovat přání, příp. nařízení, hostitele, takže ikdyž mi u kamarádů během půlhodiny prošly dvě lišky, musela jsem je (s lítostí!) nechat jít.. Poté, co jsem střelila sele a sotva za pět minut šla další liška, už to ale bylo všechno jinak a liška zůstala v ráně :-)
A ohledně kritiky a závisti a dalších těchto neřestí - ono je rozdíl, pokud někdo oprávněne namítne, proč nebyl uloven paličkáč, byť se čekalo na něco jiného a hloupé neodůvodněné řeči až pomluvy. Je nesmysl, pokud někdo zkritizuje nesprávný odlov např. chovného kusu, hned po něm vystartovat, že závidí.. Ale na druhou stranu, spousta lidí se schovává za "Já to přece myslím dobře" a ve skutečnosti to tak není :-(

Autor: Fesoj | 16.11.2012 01:45
Rone, ne že bych s Tebou nesouhlasil - jen k tomu názvosloví bych řekl, že já rozlišuji krmeliště - tj. zařízení pro přikrmování černé a vnadiště - rozdíl je jen v tom, že u krmeliště se neloví. A že vnadiště, sloužící k lovu černé, se mnohdy kombinuje s újedištěm k lovu lišek, to je jen a jen otázka toho, co je tam vyloženo. Budu-li tam mít buben s kukuřicí, je to vnadiště, dám-li pár kroků od toho bubnu padlinu srnčího, je to zároveň újediště. Ale v zásadě jde jen o slovíčkaření, které na podstatě věci nic nemění.
To, že někdo kvůli tomu, že čeká na prasata, pustí bez rány srnečka paličkáře, považuji nejen za hladovost, ale přímo za blbost - vždyť ten výhoz tam černou může jen přilákat, když ne dnes, tak zítra. A co se týče lišek - také jsem zažil situaci, když jsme se před noční čekanou s kamarády u stejného strniště domluvili, že na lišku střílet nebudeme. Ovšem to byla výjimka pozvrzující pravidlo - tehdy jsme nutně potřebovali ulovit kus černé do tomboly na ples.

Autor: Petr Havlín | 15.11.2012 22:16
Rone to je bohužel normální.Nicméně nás to nesmí odradit od prosazování správných věcí.Petr

Autor: Ron Gordon | 15.11.2012 21:17
Vážení, vidím, že je zde závist skloňována ve všecch pádech. Ono to opravdu není dobrá vlastnost a říká se, že nemá ani v pekle místo. Myslíte si, že když při šoulání v srpnu pozoruji kolegu na posedu u újediště ( nezlobte se´jsem ze staré školy a nikdo mně nedonutí používat název vnadiště, hromada či něco podobného, jsem zvyklý věci popisovat pravým jménem) 50 metrů od něj se paství srnec paličkář, ale on nic, on zde přece nečeká na srnce. Když mu to následujícího dne vytknu s poukazem, že ještě chybí odstřílet polovina jedniček tak dostanu odpověď, že mu ty prasata závidím . Obdobný případ - parta tří myslivců vyrazí na čekanou rozesadí se na posedech a čekají. Když se pak příští den s jední potkám, ptám se jak dopadla čekaná. Odpověď - seděli jsme do dvou do rána, dvakrát mi pod posed přišla liška. Na otázku zda aspoň jednu ulovil odpoví né, "vrchní" zakázal střílet cokoli jiného než prasata. Vzhledem k tomu, že se jednalo o mladšího nového člena, dovolil jsem si takovýto přístup k lovu zkritizovat na následující členské schůzi. Jak to dopadlo si každý určitě lehce domyslí - obratem jsem byl oním " vrchním " označen za největšího závistivce, který toho má nejvíce naloveno a druhým závidí. Takže i takoví závistivci mohou být a jak se říká, nejlepší obranou je útok.

Autor: Fesoj | 15.11.2012 11:54
Mám kamaráda, který je výborný myslivec a vůbec mi nevadí, že patří mezi ty bohatší, že jezdí lovit do Afriky, že má landrovera, že si loni střelil dobrého jelena /to ovšem u nás nezávisí na jeho finančních možnostech, ale jen a jen na tom, jestli člověk umí/. Důležité je, jak se chová. A jeho názor na závist, která je bohužel mezi myslivci dost rozšířená ? Říká : "Ber to tak, že závist je nejvyšší forma obdivu - a víc to neřeš..."

Autor: Erika Doležalová | 15.11.2012 10:27
Taktéž souhlas s Figiho názorem, je to vždycky a jenom o lidech - tak jako všude. Pokud někdo závidí kolegovi, že střelil prase, tak je to prostě "nedobrý člověk" a o to prase vůbec nejde. Kdyby černá nebyla, ale byly vysoké stavy drobné, tak ten dotyčný bude závidět zas něco jiného - povedený tupl na honě, bažanta s delším klínem atd atd atd. Nebo když si jeden pojede ke kamarádovi střelit něco, co u nich není (ať je to muflon, daněk nebo jelen..) tak zase se najde někdo, komu to bude proti srsti ("No jo, hamoun trofejí.." "Kde na to vzal?!" apod.) Stejně jako si sousedi závidí baráky, bazény nebo auta, tak když je někdo mrcha, tak je fuk, jestli se loví stovky zajíců nebo prasat. Bohužel, často je mezi těmi zlými lidmi nejvíc těch, co sami nikam nejdou, max. tak jednou za rok na společný hon, ale kritika a závist je u nich na denním pořádku.
Osobně je mi jedno, když já neulovím ani jediného divočáka a kolega jich střelí pět za noc - pokud je to poctivý člověk, budiž mu upřímně přáno! Možnosti máme všichni, pokud je někdo líný zavést jednou za týden k lesu kyblíček kukuřice a prosedět po nocích pár hodin, tak je to jen jeho problém.

Autor: prroud | 15.11.2012 10:19
Tak uz vime kde je problem,kdo to nevi a zamysli se nad tim,a bude opravdu uprimnej,prijde i na to,co s tim :-).A jasne ze to neni jen u myslivosti a nemuzou za to ani zvirata,ani jejich stavy ,ono to jde vzdycky na neco svadet,nebo necim omlouvat.Ale je to vzdycky jen v nas, v lidech a nasi moralce na nasem svedomi.Staci jen zacit u sebe,to nam nikdo nemuze naridit ani zakazat,zadnej politik ani nadrizenej :-).Proste se do toho jenom pustit.Kazdej zacatek je tezkej,ale vysledky tyhle snahy by opravdu staly za to . Nekoukat ani kdo co ma,ani kolik,ale myslet obecne na to,ze kdyz se budou mit vsichni dobre,budu se prece s nima mit i ja,to bohate staci k tomu,abych pral vsem a nekoukal na to,kdo je lepsi,horsi,dela vic,nebo min,nejsme vsichni stejny ani stejne schopny,nebo pracovity a neni to meritko prava na zivot.Je spousta veci,ktery nam naockoval system jen proto aby na nas nemusel dohlizet a vytezil z nas co se jenom da,takova je dnesni skutecnost.A je jen na nas,jak si to uvedomime a zaridime vsichni spolu.Vsimnete si jedny veci(je to omlety a zprofanovany,proc asi?),vzajemny jednoty v zakladnich vecech,kde panuje,tam je dobre,kde ne,stoji to za h.vno.Prenesene rozdel a panuj,souper a snaz se zvitezit sam nade vsema.......vsichni vidime kam to vede,nakonec i tady se podaly dukazy:-),a tak to funguje vsude a ve vsem.Chce to proste s tim zacit jen neco delat v praxi,ne o tom jen povidat a psat.......proud

Autor: Pavel Černý | 15.11.2012 09:56
Souhlas s figim. Ivo, i já jsem přesvědčen, že žádná zvěř za pokles morálky nemůže. Zažil jsem dobu s dobrými stavy drobné a různými klíči k rozdělování ulovené zvěře a vždycky byli někteří hrubě nespokojení. Málokdo je schopen uznat, že je někdo schopnější nebo obětuje víc svého času a přát mu úspěch a třeba i ten kus flákoty. Už to tu někdo psal, že nejhorší kombinace vlastností je neschopnost a závist. A stav v myslivosti je jen odrazem stavu v celé společnosti.

Autor: figi | 15.11.2012 09:44
Ivo, pochop už, že je to jen a jen o morálce a vlastnostech myslivců. Kdyby nebyla černá, bude to něco jiného, na co by jsi to sváděl. Prostě češi jsou v průměru už takoví, a za posledních dvacet let se na tom ještě podepsala "demokracie", a dále platí, že v myslivosti a u ryb je nejvíc závisti.

Autor: Ivo Ondráček | 15.11.2012 09:28
Rone a proto právě tvrdím že černá je mor myslivosti. Ne že by sama o sobě byla nějak charakterově vadná:), ale svojí přítomností v revíru rozvrací mezilidské vztahy ve sdružení. Což pochopitelně platí i o srnčí a jiné spárkaté. Kdo komu ustřelil srnce, na kterého dotyčný chodil atd. atd. Jenže srnců se střelí ročně nějakých 15(možná), zato prasat klidně 70 a víc, tudíž z toho kouká příslušně násobná závist...

Autor: Fesoj | 15.11.2012 02:10
Rone, takovéhle řeči nemusí vést ani manželka myslivce. Není to tak dlouho, co jsme byli "ve při" s jednou známou, která vehementně tvrdila, že my myslivci milujeme zvířata jenom na pekáči a argumentovala tím, že jeden myslivec - náš společný známý - jí říkal, jak celý rok nemusí koupit kousek masa, stačí zajít občas do lesa a furt má plný mražák... A hrozně se divila, že jsem se začal smát, protože za víc než 20 let, pokud pamatuji, dotyčný ulovil jeden jediný kus spárkaté zvěře a to jelena špičáka na nátlačce, když ho až na stanoviště dovezl traktor. Ten myslivec, který dnes už je ve věčných lovištích, totiž vážil víc než 150 kg, chůze mu dělala problémy a na posed se bál vylézt - zato mysliveckou latinu ovládal víc než dobře a na krmení uší byl přeborníkem.

Autor: Ron Gordon | 14.11.2012 21:27
Ivo, já si myslím, že mor české myslivosti není černá, ta si takovéto hodnocení nezaslouží. Morem české myslivosti je chamtivost,netolerance, závist. Taky pamatuji doby, kdy střelení černé v naší honitbě bylo svátkem. Samozřejmě od toho se odvíjelo ji nakládání s uloveným kusem - polovina střelci, polovina spolku, sele do 30 kg. celé střelci. Postupem doby se černá objevovala čím dál častěji a nebyl problém při obeznáni černé v houští zorganizovat nátlačku a skoro vždy se podařilo něco ulovit. Kámenem úrazu se však později stalo to, že kus ulovený při společné akci připadl celý spolku. A tak se našli takoví " praví " myslivci, kteří po obeznáni černé dali jen avízo svým spřízněným duším a večer společně vyčkávali až černá vyjde a samozřejmě při jejím ulovení se kus vydával za odřel jednotlivce. Později při navýšení stavu černé a jejích úlovku bylo spolkem přijato omezení na dva kusy ročně pro střelce a další kusy připadly spolku. A světe div se, najednou začali lovit i členové skoro na smrtelné posteli. A v dnešní době, nejpopulárnější je odstřel kusu do 30 kil, protože to můžu sám sežrat, přeci se s nikým nebudu dělit, když jsem si to ulovil. Nejsmutnější na tom je, že hromady před posedy a kazatelnami jsou pravidelně úzkostlivě zakrmovány, ale do krmelce pro spárkatou se hodí kus zatuchlých otlučených stébel o které srnčí ani nezavadí a tím pádem je krmelec stále plný, Cožpak nějaké srnčí, to když ulovím, tak s tím mám jen práci, selátko, to je ono, to je to pravé. A to ještě navíc, když to pohnojí některá upovídaná manželka rozebírajíc s prodavačkou masa - taktéž manželkou myslivce drahotu masa dovětkem " ještě, že my to nemusíme řešit, když není maso, chlap zajde do lesa a hned je plný mrazák, však to znáte, váš je též myslivec .

Autor: Radek Chadim | 14.11.2012 20:42
Figi má pravdu v tom, že mor myslivosti jsou jedině a především sami myslivci... a já dodám ještě dnešní doba, protože jak se myslivost začne přepočítávat na peníze a zapojí se do dění kapitalismus, tak to nemůže dobře dopadnout nikdy a v ničem.
Pro ty, co si už asi nepamatují... :-) tak před 15-20 lety byly výřady a počty drobné zvěře (zajíců) taky ještě slušné - desetinásobné - oproti dnešku, divočáci byli už taky a šlo to dohromady. Takže svádět vše na divočáky není zcela fér..., ale Ivo, odpouštím ti :-).

Autor: Petr Havlín | 14.11.2012 20:14
Jsem zatím opravdu naprostý zelenáč, ale krizi myslivosti bych stejně jako u celé společnosti viděl ve ztrátě duchovních hodnot a kořenů.Morálka je dnes hodně pokřivená a ti slušní se často bohužel neangažují.

Autor: Ivo Ondráček | 14.11.2012 19:30
Teď jsem se navrátil tož:
Jardo: Dík, ale nejedu, mně ty společné lovy na černou prostě nesedí. Dost podstatným důvodem je i to, že mě puškař důrazně varoval, abych z té své lehoučké dvojky nikdy nestřílel jednotné střely-mohl bych po zmáčknutí sám skončit na výřadu:)
Rici: "...je černá kámen úrazu." To je to - vidím to všude možně u kamarádů (ty jsi Jardo výjimka u tebe teda zrovna vůbec nevím jak to máte:), věčná válka, kdo střelil větší prase než měl, kdo nedosledoval, kdo dosledoval náhodně kus, který údajně nikdo nestřelil atd... Schůze jednou za dva měsíce na 30minut, aby se vyřídilo potřebné, ale chlapi si nestihli dát po hubě...Taková myslivost je nanic!
K financím. Jako nezúčastněný pozorovatel to vidím: Prasata dělají hodně škod, střílíme je, abysme je prodali do výkupu a za jejich zvěřinu zaplatili škody které nedělali...Takový začarovaný kruh:) A věčná nejistota, o kolik si zemedělec letos řekne za zmařená pole. Už jsem slyšel nářky, kterak jdou ceny zvěřiny dolů. Co až se ročně začne střílet ročně 2x-3x více černé než dnes? A ta doba zřejmě přijde. Půjde ten kolotoč utáhnout do nekonečna? Na to musí odpovědět někdo, kdo tomu rozumí víc než já=víc než skoro vůbec. Chtěl jsem tím říct, že bych mnohem raději zaplatil z vlastní kapsy 5000Kč ročně na nákup pár desítek bažantů, než dal ty samé peníze za rozryté pole.
Ps.: Černá jako zvěř obecně mi mnoho neříká. Její lov/pozorování je pro mě příjemné zpestření při noční čekané u kamaráda jednou dvakrát do roka. Ba naopak, mám k ní spíše negativní vztah, tudíž žádné objektivní závěry ze mě nedostanete:) Zkrátka považuju za cennější výřad s 10ti bažanty a 12ti zajíci, než výřad s 10ti lončáky a 12ti selaty. Tak. Tečka:)

Autor: Tomio | 14.11.2012 16:26
Toto vlákno je obrazem dnešní myslivosti. Dnes se dá na myslivost-lovectvi fotka daňka v 5letech, omyl jako kráva. A stačí napsat, že by lidé v CHO si oči vyplakali a už daňka mažou z webu. Tak to bohužel je dnes jenom chválit, chlastat, a ještě mít radost z toho, že já a ne soused.
Ivo to vystihl přesně až nebude vysoká, černá a jen ten zajíc, vše toto zmizí!!!

Autor: rici czech | 14.11.2012 16:03
Ale na druhou stranu Ivošova příspěvku týkající se financí s tím nemohu souhlasit.píšeš ,že se nedá 50000-100000 za rozryté polnosti ale dá se to do drobné zvěře.Jenže ivo kde těch 50000-100000kč seženeš když nebudeš mít černou ze které určitý výnos se zvěřiny je obvykle právě na pokrytí těch nákladů za škody.Na srnčím a zajíci to nenahoníš:-))

Autor: rici czech | 14.11.2012 15:51
No já bych ten Ivošův příspěvek zase tak nezatracoval,určitý kus pravdy na něm je.Myslivost ať si to přiznáme nebo ne tak se za posledních 30 let změnila dosti rapidně.Z původně spolkové činnosti se stala činnost individuální.Znám honitby a není jich málo ,kde drobná zvěř není předmětem zájmu,zato černá je kámen ůrazu.Jak se říká s jídlem roste chuť a tudíž se už nedivím hádkám kvůli závisti z ulovených kusů ,zvěřiny apod.Ve většině spolků se již nepořádají klasické hony na drobnou ,pak není možné ani nijak "stmelovat kolektiv" na poslední leči či při jiných spolkových akcích.Každý se zaměřuje na svou "hromadu " a takovéto myslivecké kamarádství se nějak vytrácí,zvláště v případech kdy se kolektiv jednoho sdružení sejde max. 3 krát do roka.

Autor: Jarda Březina | 14.11.2012 14:09
Ivo, nemám na Tebe číslo, jinak bych Ti zavolal. myslím, že se trošku mýlíš. Proto budu rád, když v sobotu přijedeš k nám na hon, vem dostatek knedlíků i a pár 3,5 do laufu. Na to jaké máme stavy černé, myslím, že uvidíš i zajíce :-) jestli pojedeš, domluv se s Jardou B. st. jede taky a asi bere auto... J.B.

Autor: prroud | 14.11.2012 13:55
Chlapi.....kua.......pustte me na ne,slibuju,ze se budu snazit jen o ty od metraku nahoru :-))))))))))))))),me nevadi,ze se z lesa nabeham sem a tam:-)))....proud

Autor: prroud | 14.11.2012 13:47
Ivo bacha! Radim te chce sutrit prastakem.....sorry Radime,to neni zalovani,jen....hlasit se to musi:-).......proud

Autor: Ivo Ondráček | 14.11.2012 13:45
Figi: Až se navrátím domů a dostanu se do klubovnny pro ta lejstra vypíšu sem i nějaká numera ok?:)

Autor: prroud | 14.11.2012 13:44
jj,figi,mas recht,tak jsem to nemyslel,pointa byla,ze prave byly jen v oborach a neskodily ve volnosti(ale jak rikam,hadat se nemuzu,protoze o tom vim kulovy,jen tak co si davam dohromady z dostupnejch pramenu).......proud

Autor: Radek Chadim | 14.11.2012 13:43
Ivo, počkej chvíli, skočím si pro šutr :-)

Autor: figi | 14.11.2012 13:42
Prroude, byla oborní zvěří, lov byl velmi nízký. Ve válce byly značně sníženy počty kusů v obrách, byl hlad a nebylo na krmení. Oborní chovy nejsou tou příčinou, proč se černá u nás rozšířila. V letech cca 1935 se v čechách lovilo max do 4 ks/rok, na moravě průměrně 18 ks/rok, a důvod byl ten, že na Slovensku byl dostatek černé ve volnosti, a tato zvěř chodila přes hranice stále.

Autor: prroud | 14.11.2012 13:40
Nemam jaksi moc zkusenosti s myslivectvim,tak si sumiruju jen co sam vymyslim,nemusi to bejt pokazdy to pravy orechovy,ale jednoho jsem si vsimnul,ze v ameru je nadherna priroda a spousta zvere,ale cerna je tam nejhorsi skodna ktera NESMI! z obory,proc asi,kdyz jsou amici docela dost volnomyslenkarsky?A je videt,ze driv se u nas asi taky vedelo dost,co se uz zapomelo,ty prasata nebyly ve volny priprode bezny urcite ne samy od sebe.........proud

Autor: Radek Chadim | 14.11.2012 13:36
Břéťa Ambrož: já jsem spravedlivý. Já jsem neodstřelil ani Josefa Hanzlíka ani kohokoliv jiného, kdo slušně a hlavně bez napadání někoho jiného napíše svůj názor na danou věc, což Milan Soukup nedělal - ten nevybíravě osobně nadával každému, kdo měl jiný názor než on. Navíc u telefoního rozhovoru pana Konvaliny s panem Valíkem nebyl, loni u té historky s tím psem ani letos u spravování krmelce taky nebyl a slyšel to jen z doslechu, zato jak to bylo ví naprosto přesně. A co si o něm po jeho posledních příspěvcích mám myslet, raději nechtějte abych zde napsal :-).

Autor: prroud | 14.11.2012 13:36
"Do druhé světové války byla černá u nás téměř jen oborní zvěři. Pak se dostala i do volnosti a díky své vysoké reprodukční schopnosti se v ní brzy značně rozmnožila. Svědčí o tom i údaje z ročních odstřelů.".......mozna se vedelo,proc tomu tak bylo...?....proud

Autor: figi | 14.11.2012 13:32
Ivo, mor myslivosti jsou jedině a především sami myslivci. Žádná jiná příčina není.


Je naprosto jedno, jestli drobná je, nebo ne, jestli černá je, nebo ne.

A k tomu vypouštění - mohl bys prosím upřesnit alespoň roky, kdy to bylo ? Já to pamatuji až po roce 1980, kdy prudký úbytek drobné ( a černá téměř nebyla ) byl důvodem k pokusům o vypouštění zvěře. A tenkrát bez černé i drobné byla pořád hezká myslivost, bez náznaků moru. Ten mor přišel až později, a s černou nemá nic společného. Jmenuje se morálka.

Autor: Ivo Ondráček | 14.11.2012 13:23
Myslivost taky částečně upadá proto, že není drobná zvěř. Pominu-li jelenářské oblasti, muflony apod. většina myslivosti se celé minulé století točila převážně okolo drobné. Na tom se shodneme že? A srnčí se lovilo paradoxně méně, ač jí byl trojnásobek. A jak tady mnozí říkají, že dnes už na drobnou nejsou podmínky a tehdy podmínky byly...Našli jsme v klubovně desítky let staré účty o výdajích. A jsou to mraky zápisů typu: Za nákup 40kusů bažanta vydáno tolik a tolik, za nákup 15ks zajíce vydáno tolik a tolik. Stránky a stránky. A lítají tam stovky a stovky kusů zvěře. Žádné, že ONO SAMO bylo...bylo, protože chlapi vypouštěli po desítkách kusů ročně. Dnes se na drobnou kašle, protože dá moc práce a výsledky jsou chabé, chod mnoha sdružení se točí prakticky výhradně kolem prasat. Černou stačí pouze lovit, žádná práce s ní není spojená. Že likviduje veškerou jinou zvěř v revíru, to se tady shodují všichni. Že finančně ruinuje myslivecká sdružení, to se taky shodují všichni. Podle mě by byla nejlepší ozdrava myslivosti nějaká příšerná choroba, která by vyhubila 95% populace černé zvěře. A pořád by jí ještě zbylo dost. Najednou už by nebyla výmluva, že zajíc nejde dělat, protože je vyzbírají prasata a bažant a koroptev to samé...Nebyla by černá,mnoho sdruženích by muselo začít hledat lovecké vyžití jinde. Co třeba v drobné? Jenže to se musí celoročně do revíru nejen s flintou, ale taky plnit zásypy atd...ajaj:) A najednou máte hromadu společných akcí pro celé sdružení, kde co spravit, zasypat, vypustit atd., pokud máte kolektiv bude u toho i sranda. A finance? Představte si, že sdružení nedá 50 000-100 000Kč ročně za rozryté polnosti, ale nakoupí zajíce, bažanta, koroptev...to je najednou drobné!
Shrnuto podtrženo, černá je mor české myslivosti, toť můj názor. A teď mě třeba ukamenujte!:)

Autor: Václav Sládek | 14.11.2012 11:14
Jak tu již bylo psáno je to obraz celé společnosti.Pro mě to bylo o to horší že aktéry znám osobně a věřte že jsem se přihlašoval na forum v této době s obavou co za hnůj kdo na koho nakydal.Někteří z vás píší v tom smyslu, sem již nebudou chodit.Je to samozřejmě každého svobodná volba já osobně sem nechodím radit i když na to mám věk ale rád si přečtu názory všech rozumných pisatelů.Nebudu jmenovat aby na ně nehupla pýcha.Opakuji se již po několikáté díky Radku za toto forum a tvoji tolerantnost s námi.Jse rád že zde můžu číst názory myslivců z celé republiky.Přeji všem kteří to myslí s myslivostí poctivě mír v duši.
Myslivosti a loveké kynologii zdar

Autor: Ellhenicky | 14.11.2012 06:35
Pod příspěvek Fida, přesto, že není pastor, bych dodal Ámen. Mám ten samý náhled.K současné situaci je zbytečné se vyjadřovat, to vidíme všichni kolem sebe. Pokud se z myslivosti vytratí kamarádství a obyčejná slušnost a začnou převládat ostré lokty a chytračení i od lidí od kterých by jste to nečekali, tak to je cesta do pekel. Život je krátký a dělat si zle, to je zbytečné,

Autor: Tomáš Peroutka | 14.11.2012 00:31
RE: Fido z Řáholce

Dobrý den. Moudrá slova co jste napsal. Co se to s námi myslivci po r. 89 stalo? Morální bída a všeobecný úpadek mravů, to se s námi stalo a bohužel nejenom s námi, nýbrž s celou naší společností.Ten úpadek je obrovský a dá se srovnat se situací po r. 1621, tj. doba temna po zradě českých stavů v prohrané bitvě na Bílé hoře. To, co se děje v této zemi postihuje všechny z nás, myslivce nevyjímaje. Procestoval jsem celou Evropu a můžu zodpovědně prohlásit, že tento zanedbatelný kousek země je černá skvrna,zahnívající žumpa ve středu Evropy.

Autor: Břéťa Ambrož | 13.11.2012 23:00
Je mi líto kam se toto fórum dostalo... Když už se admin rozhodl někomu zakazovat přístup, měl by být spravedlivý... Když pana Soukupa za napadání a sprostotu, tak i ostatní co se nevyjadřovali zrovna slušně, nebo pana Prouda, co je schopen napsat několik příspěvků za sebou postrádajících smysl, vkládá internetové odkazy náplní úplně mimo zaměření fóra a tématu, rozbijí diskuse atd... Říkám dopředu, že nikoho z těchto lidí osobně neznám....je to jen můj pohled na tuto problematiku ze strany nezávislého pozorovatele... Je mi z toho smutno. Naschledanou...

Autor: prroud | 13.11.2012 22:28
;-)

Autor: Věra Miňhová | 13.11.2012 22:12
Fido nejsem myslivec, teda myslivkyně- ale souhlasím s Vámi. Hezký příspěvek. Takže ;-) jak to říkají Tip a Tap: " Dobrou noc strýčku Fido " ... Věrka

Autor: Věra Miňhová | 13.11.2012 22:06
Teda prroude Vy jste KOLÍK :-D

Autor: prroud | 13.11.2012 21:47
Verko,kdybyste nebyla zadana,tak bych treba rekl:"pojd ke strejdovi,da ti bonbonek" a mela byste ho jistej:-))))))))))))))).......proud

Autor: Věra Miňhová | 13.11.2012 21:44
:-) ... nic nepíšu jen čtu protože chci ... BONBON :-D

Autor: prroud | 13.11.2012 20:54
Rozvedte to Mateji a ja vam popravde odpovim.Jestli jsem to dobre pochopil,ma to znamenat,ze jsem jako prroud a jeste jako nekdo jinej? Ze pisu pod vic nickama? To nedelam a nedelam to nikde,jsem k dohledani jako proud,prroud,proudd,nebo proud s cislem a to jen tehdy,kdyz je muj puvodni nick zabranej,ja jsem Mateji opravdu jenom svuj a nechutne uprimnej :-)......proud

Autor: Matěj Fous | 13.11.2012 20:44
Mám důvodné podezření,že prroud = nocni pozorovatel = další přispívatel, kterého se mi nechce jmenovat a normálně si tady z nás dělá blázny že mu to žereme...

Autor: Petr Havlín | 13.11.2012 20:31
Radku nemohl bys alespoň na chvilku utnout Prrouda.Je milej,ale k nezastavení:-)))

Autor: Pupek | 13.11.2012 20:28
Souhlas Fido též bych se pod to podepsal,nebýt sralbotka schovávající se za svůj pupek:-) Těm méně slušným doporučuji, omývejte si přirození vlažnou vodou,prej to pomáhá. . .Míru zdar!

Autor: prroud | 13.11.2012 20:02
absolutni souhlas Fido! Za sebe diky,a nejsem myslivec,ale tem dobrejm myslivcum-lidem,fandim.......proud

Autor: Radek Chadim | 13.11.2012 19:55
Já neutínám Dakslovi nohsledy :-), ale jedince, co každého nevybíravě napadají, aniž by byli dle mého názoru úplně v obraze. Za další Milan už sem stejně nechtěl chodit, natož psát, jak už napsal na jaře :-).

Autor: Fido z Řáholce | 13.11.2012 19:46
Kolegové a kolegyně. Je mi po přečtení diskuse na tomto vláknu (dá-li se to diskuzí nazvat), smutno, moc smutno. Nejsem již nejmladší, dost si toho pamatuji a vždy jsem byl hrdý na to,že mohu být myslivcem, nosit zbraň, chodit do přírody, starat se, pozorovat a lovit zvěř. Vždy jsem bojoval a horlil za to, abychom jako MS byli kolektiv lidí, táhnoucí za jeden provaz, aby na vesnici jsme to byli právě my, myslivci, tahouni různých společenských akcí a brigád. Vždy jsem byl velmi potěšen a hřálo mi u srdce, když jsem se v rámci podnikání a při různých služebních jednáních, pobytu v nemocnici, atd. setkal s úředníkem-myslivcem, lékařem myslivcem, atd.
Co se to po roce 89 s námi myslivci proboha stalo. Proč jsme najednou vůči sobě tak nenávistní, nepřející. Jsou oprávněné naše nářky nad tím, že o nás sdělovací prostředky píši tendenční a negativní zprávy a nepíši nic pozitivního, co všechno pro přírodu a zvěř v ní děláme a co jsme udělali? Vždyť mi těmito žabomyšími hádkami a sváry děláme ostudu sami sobě.
Nikdo z nás není dokonalý, žádná VŠ nedává nikomu patent na rozum. Sir Kingsley William Amis, anglický spisovatel a básník řekl: "Vlastnil skoro všechny dary života, kromě daru, jak jej používat“. Není podstatné, kolik VŠ jsem vystudoval, kolik jazyků znám, když jak se lidově říká „otevřu pusu“ a je to snůška, řečeno velmi decentně, nepravd, polopravd, drbů, atd.
Nedávno jsem v televizi s absolutním nepochopením a pohoršením sledoval příběh myslivce, někde z Plzeňska, kterému na naháňce jiný myslivec zastřelil lov. psa a následně jej v lese zahrabal. Tři dny jej nešťastný myslivec hledal, až jej nakonec pod klestím našel zahrabaného. Přátelé co se to děje, co je to za myslivce,který kolegovi zastřelí, třeba omylem lov. psa a nepřizná se. Nebyl by to první ani poslední takový případ. Kam jsme to dospěli, když nedokážeme přiznat omyl a necháme majitele tři dny hledat psa. Má právo takový člověk žít mezi námi, říkat si myslivec a nosit lov. zbraň. To jsou věci, které bychom měli ve fóru jednomyslně odsoudit. A ty hádky, který pes komu a jak aportuje, je proti tomu něco tak nicotného co nestojí za řeč a nenávistné hádky.
Nejsem pastor, abych zde kázal, jak se máme chovat. Cítil jsem jen nutnost takto vyjádřit svůj názor k této vyhrocené diskuzi.

Autor: Josef Hanzlík | 13.11.2012 19:45
Jako Dakslův nohsled se dobrovolně hlásím taky k utnutí,anebo víte co?Já se utnu sám.

Autor: prroud | 13.11.2012 19:37
ehm :-))).....proud

Autor: Radek Chadim | 13.11.2012 19:31
A stačí utnout jednoho, a je klid, místo utínání deseti, a klid by nebyl - to jen pro ty co by chtěli napsat, že jsem utnul názorový proud, se kterým nesouhlasím, i když je to pravda :-).

Autor: Radek Chadim | 13.11.2012 19:27
Jsem to sprostě nezařízl. Milan Soukup se do všech nesmyslně a neslušně pouštěl a ti zpočátku slušně napsali, co si o tom myslí, později stejnou mincí odpovídali. Obilí bylo vymláceno, zrno sklizeno, sláma nashromážděna do stohu, strniště zaoráno, netřeba dále polnosti obhospodařovat - to až na jaře, až začne debata o srazu příští rok :-).

Autor: Pupek | 13.11.2012 19:20
Pravda a láska dostavá po gulách. . .je to tu zas jak při starejch strukturách. Sice to bylo hustý jak by řekla moje dcera,ale jednu věc se tomuhle vláknu nedá upřít. Tohle vlákno byl jasnej "skokan roku"(85 přispěvku za 24h )a Ty to takhle brutálně a "sprostě" zařízneš Radime.Fuj hanba Ti :-) ....svůj díl prázdné slámy jsem si umlátil a tak zase někdy ahoj.

Autor: prroud | 13.11.2012 16:55
a zase jaaaaaaa :-)))))))),njn:-)..........proud

Autor: Radek Chadim | 13.11.2012 16:47
msoukup - zamezen přístup

Autor: Radek Chadim | 13.11.2012 16:43
To byla jen zkouška, kdo se na to chytí :-)

Autor: prroud | 13.11.2012 16:40
To jako ze si klidopido muzu plknout co jen chci? :-))))......proudi

Autor: Radek Chadim | 13.11.2012 16:33
Dnes ráno jsem šel kolem silnice a u silnice stojí kaštan, promluvil jsem k němu vlídně. Budete se divit, ale poslouchal má slova pečlivěji, než-li většina zde :-). Takže až se na obědvám, začnu plenit toto fórum, takže kdo má černé svědomí, nechť se rychle ještě vypovídá :-).

Autor: Ivo Ondráček | 13.11.2012 15:32
Kdo už do téhle frašky nenapíše ani jeden komentář, má u mě..hm...bombón. Vysoká škola naučí především jednu věc - naučit se pasivní rezistenci při kontaktu s lidmi, které byste s chutí zaškrtili. Často totiž platí že čím větší kapacita v oboru, tím nesnesitelnější lidská bytost.
Uplatňujte pasivní rezistenci i tady: nereagujte, nepište, zatněte zuby a prostě počkejte až se to přežene...:) Kde není akce (váš komentář), nebude ani reakce...

Autor: Petr Havlín | 13.11.2012 15:01
Věrko věřím a doufám!Je přeci na světě dost nesvárů.A venku svítí sluníčko:-)

Autor: Věra Miňhová | 13.11.2012 14:49
Peťo, myslíš si že budeš vyslyšen? :-D :-D :-D :-D Věrka

Autor: Petr Havlín | 13.11.2012 14:38
HLAVNĚ NEREAGOVAT PROSÍM!!!!!!!!

Autor: msoukup | 13.11.2012 14:04
Vážený Březino, trochu mě udivuje že při tom dosaženém vzdělání vám unikla existence takových věcí, jako je mobilní telefon s přístupem na internet nebo BlackBerry. Ale to s titulem samozřejmě nemá nic společného a je možné, že do některých vzdálenějších lokalit to ještě nedorazilo. Mimochodem, my se známe nebo jsme spolu někde pásli husy? Nějak si to nevybavuji. Takže pro vás Ing.M.Soukup. Na váš arogantní dotaz na vzdělání jsem odpověděl, pokud jste cítil potřebu tady všem sdělit, že jste absolvoval a nevěděl, jak to jinak navlíknout, tak dobrý. Ruština byla dříve povinná a do Ruska jsem jezdil pracovně, takže jsem mluvil dobře. Mám se snad za to kvůli nějakýmu váženýmu Březinovi stydět???? A do toho, co dělám v lese, vám opravdu, ale opravdu vůbec nic není. Spíš bych řekl, že jste drzý jako opice. MS

Autor: ValíkVlastimil | 13.11.2012 10:37
Ahoj Járo a Věrko. Jste bezva rodinka. Járo si rovný, charakterní chlap a kdo tě zná musí se mnou jen souhlasit.Příště bych stál opět při Tobě, protože vím, že jsi to myslel vždy dobře, včetně srazu. Vlasta.

Autor: Děda z lesa | 13.11.2012 10:27
Jsem jeden z těch, co si pamatují - i když už mám nárok si nepamatovat.
Je ale fakt, že nezvyklé přízvisko Daksl jsem jako zde nepoužívané dávno zapomněl a když zde bylo znenadání připomenuto, neznajíc situaci jsem se pídil po osudu tohoto ješitného svéráza.
Ovšem byl jsem okamžitě a nečekaně klepnut přes prsty - o Dakslovi se tady nesmí mluvit - ale vzápětí se zde rozjedou nekonečné "debaty" na dvou vláknech, pro nezasvěcené nic neříkající (v minulosti by byli odkázáni na mailovou debatu) a způsobem, připomínajícím hádku dlaždiče...
I když jsem všechny příspěvky i reakce podrobně pročetl, kromě zklamání z několika lidí zůstávám i nadále v nevědomosti.
A budu rád, když i zůstanu a toto "maňáskové" zde skončí.

Autor: Věra Miňhová | 13.11.2012 10:26
Zdravím samozřejmě všechny... a také se na Vás všechny zelení kamarádíčkové v Roudné těšíme ;-) Věrka

Autor: Petr Havlín | 13.11.2012 10:18
Já tebe Věrko taky a moc se na Vás Miňhata těším do Roudné!

Autor: Věra Miňhová | 13.11.2012 10:12
Asi máš pravdu Peťo... moc zdravím ;-) Věrka

Autor: Petr Havlín | 13.11.2012 10:09
Moc prosím!NEREAGUJME!Nenechme si naše fórum i naše vztahy a nervy kazit!!!

Autor: Tomáš Peroutka | 13.11.2012 10:05
Zdravím. Jednoznačně sem tyto debaty nepatří, bez ohledu na vysokoškolský
titul, který nezaručuje v dnešních podmínkách absolutně nic, nebo naopak jeho absenci.Pokud mám s někým problém, řeším jej ihned a osobně. Neměly bychom zapomínat na jednu věc, myslivost je pro většinu z nás koníčkem,nikoliv povoláním tj. smysluplným využitím volného času, které by nám mělo přinášet radost a uspokojení.

Autor: Drahoš Hikl | 13.11.2012 09:29
Radku zakroč v jakémkoli tématu kam by se tahle hrubost, chtěla nastěhovat, protože se z toho aktéři osobních narušených vztahů nevyspali a ani nikdy nevyspí! Bohužel ani VŠ nezaručí, že se člověk dokáže vyjadřovat slušně a vo to jde. A pokud Radek nezasáhne, tak Vás všechny prosím ať nereagujete, jak už se zmínil kolega Pavel Černý.

Autor: Věra Miňhová | 13.11.2012 09:11
Milý pane Soukupe... Vy jste takový blbec kterého museli vyhrabat z té nejblbější spodiny světa. Nechtěla jsem se k tomuto tématu vyjadřovat, ale za svou rodinu reagovat musím.... ať už jsme každý takový nebo makový, ale tyhle Vaše příspěvky
od začátku jsou hnusota a hnusný obraz na Vás si děláte Vy sám před každým. Příspěvky na srazech jsme platili Honzovi Slavětínskýmu stejným dílem jako všichni ostatní. Žádné prase jsme si zaplatit nenechali. Do naší finanční stránky je Vám úplný prd. Takže buďte tak laskavý a držte tu svo unevymáchanou hubu a nepleťte se do rodiny Miňhů a Lucku Fajmonovou nechte také napokoji. Věrka...

Autor: Jaroslav Miňha | 13.11.2012 08:51
Milane, přeci nechceš, aby ti někdo ze srazů věřil, že jsem ti nechtěl uříznout kus čuníka ?
Zkus něco lepšího, máš na víc :-))

Bohužel jsem se nedozvěděl, co jsem si nechal vždycky dobře zaplatit a určitě by to zajímalo i ostatní, aby si na mě příště mohli dát pozor...

A taky se ti musím pochlubit, že jak jsem škudlil ty penízky, máme už dokonce i ústřední topení a můžeme v zimě i do jiných místností, fakt – nekecám :-))

Zkus to tedy ještě jednou a lépěji, tohle bylo slabý...

Autor: Jarda Březina | 13.11.2012 08:49
Dobře napsané Tomio... J.

Autor: Tomio | 13.11.2012 08:43
Teda pánové, vlastně Vás nikoho až na Radka osobně neznám. Srazy v Roudné jsem neabsolvoval, nechci nikoho z Vás hodnotit, to mi nepřísluší. Ale to je výkvět někteří.
Pamatuji si časy, kdy na Radíme si, jako mladý zajíc jsem pročítal příspěvky p. Konvaliny. Také si pamatuji, jaká vřava se strhla s novým fórem na myslivosti. Smělé plány, které doprovázely vznik tohoto webu. Vlastně to celé bylo děláno pro tu partu, která se prezentovala všude možně.
Najednou přišel další ročník srazu a už to jelo. Opravdu nevím a nechci vědět, kdo proč co udělal špatně, kdo se urazil a ostatní. Pravdou je, že mnoho lidí, kteří disponovali velkými zkušenostmi přestalo psát. Ale to je život, jejich rozhodnutí. Po čase je hodně věcí probraných atd. Kdo chce může čerpat znalosti jinde, loveckeforum v dávném archivu je snad největší studnice znalostí, chce to zajet tak roky 2006-2008. Tady se mele vlastně furt to samé, ale komu to vadí. Chodím sem, abych věděl, co se děje, chodím do dnes se podívat, kdo co zajímavého viděl. Prolítnuto mám za 20minut a konec.
To, že kamenem úrazu je ten slavný SRAZ v ROUDNÉ je víceméně jasné. Jediné, co opravdu nepochopím je poslání všech místních do prdele a vlastně, že jsme tupci. Jen abych předešel nedorozumění, LL 7let, VŠ mám také, kdyby náhodou.

Autor: Jarda Březina | 13.11.2012 08:39
Mám titul, ale nemám za potřebí si tady honit triko, před chvílí jsi šel do lesa a už jsi doma?? To jsi jel autem?? No obrázek o tom co tam děláš si asi každý udělá sám. Jo ta ruština to u Tebe chápu... Jazyky mně docela taky jdou, ale to mluvíš z cesty.

Autor: msoukup | 13.11.2012 08:33
Vážený Březino, ještě mluvím celkem slušně anglicky, rusky a němčinu taky ovládám. Co vy, vážený Březino, máte aspoň výuční list nebo jste s velkým úsilím absolvoval aspoň ZŠ:-). MS

Autor: msoukup | 13.11.2012 08:30
Pane Hrádel, nějak se nepamatuji, že bych od Vás vůbec někdy zaznamenal sebemenší příspěvek, ať už tady nebo jinde, ať už kynologie, střelectví, tradice, chov zvěře, nemoci zvěře anebo v jiných tématech, ale paměť mám zatím dobrou, pokud se mýlím, buďte tak laskav a hoďte sem odkaz na nějaké vaše zasvěcené a vysoce odborné komentáře. Ale samozřejmě hodnotit úroveň příspěvků jiných je disciplína, kterou nepochybně ovládáte. S pozdravem MS

Autor: Pavel Černý | 13.11.2012 08:21
Pro ty, co si už asi nepamatují.... Jediné, co platí na Bohouše a podobné kaliče vody, je nereagovat na ně. Uvědomte si to už konečně!

Autor: Jarda Březina | 13.11.2012 08:08
Vážený Soukupe, za komančů vystudovalo spoustu lidí VŠ a dnes přebírají brambory v bramborárně. A jestli máš opravdu VŠ titul, tak budeš jeden z nich. Pochybuji, že by´se někdo vzdělaný vyjadřoval, jako vesnický buran!! A dále, co jsi v životě dokázal, že si tady hraješ na boha, největšího myslivce a kynologa ty ubožáku?? To co jsi včera ze sebe vypotil by nestačilo ani na hrubou záplatu, ale ... Je mi jedno kdo komu co udělal, ale pohyboval jsem se jak na radime si, tak i zde a obrázek jsem si udělal již dávno. Jedinej kdo tady mlátí prázdnou slámu jsi ty. Běž se vybrečet do lesa a už sem nelez!!!

Autor: Karel Hrádel | 13.11.2012 07:58
pro p. Soukupa - je pravda, že mě do toho nic není ale čekal bych od Vás jako vysokoškoláka jiný způsob vyjadřování,jinak Vaše některé připomínky z minulých webu rovněž postrádaly odbornou úroveň.... přeji pevné zdraví a LL.K.H.

Autor: msoukup | 13.11.2012 07:45
p. Hrádel, vystudoval jsem VŠ. Ale na hrubý pytel patří hrubá záplata. MS

Autor: msoukup | 13.11.2012 07:44
Dobře Jaroslave, tak natvrdo. Třeba to prase na srazy. Daksla ta organizace stála tisíce a ani jste nebyli schopni mu poděkovat. Když jsem za tebou přišel, abys mi pro kluka uříznul kousek masa, tak si mě normálně poslal do prdele. Pro sebe sem to nechtěl. Tvářil ses, jako kdybych tě okrádal. Všichni jsme zaplatili příspěvek a já ještě doplatil sponzorský dar ze svýho. To samý, když si loudil, abych ti spasoval pažbu. A jen cos slyšel o tom, že bys měl dát nějakýmu puškaři pár stovek, tak to bylo dobrý. Na tu naháňku si prý byl pozvaný taky. Jenže to bys musel dát pár korun za benzín. Víš co, udělej radši dřevo na zimu, abys nemusel trávit pár měsíců s rodinou v jedný místnosti. Chceš pokračovat? Jdu lovit,takže nemám čas, protože to mě zajímá, ale klidně můžem jet dál.

A pro ostatní, dost dobře nechápu, proč se k tomuhle vyjadřujete, nikdo z vás účastníky sporu nezná, tady umíte jen žvanit a mlátit prázdnou slámu, a hlavně!!! kydat špínu na někoho, kdo něco dělá a chce dokázat, kromě přisprostlých vtípků se na nic jinýho nezmůžete. Jediný, jehož příspěvky mají nějakou odbornou úroveň a jsou k tématu, je Figi. Zbytek jsou sračky. A je mi úplně jedno, co si o mě myslíte. MS

Autor: Karel Hrádel | 13.11.2012 07:14
pro p. Soukupa - kde jste chodil do zvláštní školy? Vaše vyjadřování je vskutku na vysoké úrovni, jestli takto hovoříte i na schůzích MS tak to je teda úroveň, raději se, jak tu už někdo psal, zase vymažte. Daksl přeci nepotřebuje tiskové mluvčí. K.H.

Autor: kocourvbotach | 13.11.2012 00:57
Vždycky když vykládám internetem nepolíbeným kolegům nějaké zajímavé zkušenosti,které jsem se dozvěděl na fórech tohoto typu,tak s úsměvem dodávám,že je to podobné jako když si myslivci vykládájí u pivka po honech,jen je toho trošku víc,víc lidí a nechlastá se:-)))Přestože sám přispívám minimálně(nemám pocit,že bych byl nějak vyjímečně znalý abych s tím někoho poučoval)tak přehled co se na fórech děje celkem mám a přijde mi,že ty prudiči jsou všude stejní a bude to spíš o mentální vyspělosti člověka.Když jsem si tak četl příspěvky M.Soukupa tak musím konstatovat,že je škoda že se tahle debata nevede opravdu někde po honu,protože kdyby takhle mluvil se mnou,tak s ním vymetu hospodu do posledního milimetru čtverečního.Nejde totiž o to kdo má v předmětném sporu pravdu,ale o to jakým způsobem tenhle člověk komunikuje.Poslední dobu jsem tu denně,ale asi to přehodnotím,tak jako u jiných webů a budu sem chodit jen pro konkrétní věci ,které mě zajímají a rozhodně už nebudu číst všechno.Radku,rychle nějak zakroč,protože jinak ti to tu někteří jedinci rozvrátí...ono možná právě o to totiž jde a vůbec ne o pana Konvalinu jak je prezentováno.....Co se týče úrovně webu,nechápu proč to je nutné hodnotit,někdo má znalosti a zkušennosti podstatně bohatší a ušklíbá se,ale uvědomte si,že pro začínající kluky a holky,nebo pro ty co uvažují o tom,že si udělají lovecký lístek je každé fórum studnice informací k nezaplacení....Stejně tak někdo rozumí lovu,chovu,jiný střelbě,další oblečení a obutí atd a vzájemně si doplňují informace...(dokonce zdarma-to je v dnešní době docela dost:-)))))........jen na závěr pro pana Soukupa-nemám LL 3roky a nepotřebuju se ptát jak na prasata(to jen proto aby jsi se do mně kvůli tomu neobouval a vymyslel hned něco jiného..........

Autor: Ellhenicky | 13.11.2012 00:53
Pro ty, co si naopak pamatují, tak na starém webu to bylo zrovna tak. Zpočátku pohoda, pak několik osobních napadáních a na konec rozpad. Až se Milan vykecá,tak by ho mohl opětovně napadnout spásný nápad a své příspěvky by mohl vymazat, jako už to provedl před nějakou dobou. Ono urážet a napadat holky byla vždy ubohost a můžeš to maskovat za co chceš.Taky jsem nepochopil proč Daksl -PK nechává přeposílat svůj vzkaz přes někoho.Byl jedním z těch, co dal podnět k založení tohoto webu a jako svobodný občan se mohl vyjádřit hned a nečekat, až se to tu tak zakydá.Počítám, že i já budu někam poslanej a aby tu nedocházelo k dalšímu napadání, taky bych se přikláněl ke zrušení celé této estrády.

Autor: Jaroslav Miňha | 12.11.2012 22:25
Radek to neutnul, tak do toho - "Stejně sis nechal vždycky všechno dobře zaplatit, tak si tu nehraj na dobroděje."

Prosím do detailů a rozvést konkrétně - předpokládám, že se to týká srazů -cože např, jsem si nechal dobře zaplatit? Ale fakt mě nešetři. Žádný všeobecný kecy, pojedeme natvrdo. Uvidíme, kdo z toho jak vyjde, podle toho si ostatní můžou utvořit názor.

Ale Milane, i já se za asi tři roky držení LL můžu něco naučit, já jsem člověk učenlivý :-) i když ten názor nemusíš ty zrovna sdílet, ale to ostatně není až tak podstatné :-)

Autor: msoukup | 12.11.2012 21:54
Ale no tak, Jardo, nekecej, zkus radši osučit ten´tvůj LL, už ho máš asi 3 roky. Stejně sis nechal vždycky všechno dobře zaplatit, tak si tu nehraj na dobroděje. MS

Autor: Jaroslav Miňha | 12.11.2012 21:40
Ahoj Vlasto, co jsi měl nebo neměl s Dakslem za ten konkrétní telefonát fakt nevím, ale jen aby byli ostatní alespoň malinko v obraze, a proto to píšu sem, chci říct, že Tě dohonila minulost. Vymstilo se Ti to, že jsi ohledně srazu stál za Miňhou a to se neodpouští. Prostě jsi to podělal, tak se nediv, že se našla příležitost, jak Ti to dát sežrat... To je život.

Tobě bylo vyčtené pivo, mně zase naložené houby, co zbyly na lavici po odjezdu téměř všech a které jsem "zkonfiskoval. Hůl se najde vždycky, zvlášť když dokážu registrovat a ukládat vše, co by se na koho kdy mohlo hodit.

Erika to vystihla - kašli na to a nerozčiluj se, prdne ti cévka a budeš tahat nohu.. :-))

Autor: Petr Havlín | 12.11.2012 21:31
Máš recht náčelníku:-)

Autor: Radek Chadim | 12.11.2012 21:30
Petře, to nemá cenu, když to zakážu tady, budou se hádat v jiném tématu, kdo nechce, ať to ani nečte ani na to nereaguje, do zítřka se všichni dorůžova vyspí a ta deprese z posledních několika propršených dní bude pryč :-).

Autor: Petr Havlín | 12.11.2012 21:24
Radku prosím tě urážky a sprosťárny bys mohl eliminovat.Díky Petr

Autor: ValíkVlastimil | 12.11.2012 21:22
Milý PK o to to pro mne bylo horší a větší zklamání a čekal bych trochu alespoň trochu jiný tón. Nechci děkování a psal jsem ,že bych to udělal zase a právě proto to tak bolí. To jsem ti řekl i do tlf když jsi v neděli volal.Moje maminka a sestra jsou hodné a laskavé a vzpomeň si co řekla moje maminka majiteli psa když jste přijeli.Záměrně jsem to neventiloval v prvním příspěvku. Nechci se hádat ale Ty jsi mě zklamal...

Autor: Petr Havlín | 12.11.2012 21:20
Pane Soukupe je mi z těch vašich nadávek a vlastně tím i z vás na zvracení.Mohl jste si všimnout, že nikdo z vašich oponentů se k takovému slovníku nesnížil. Je to opravdu smutné a k zblití.

Autor: Radek Chadim | 12.11.2012 21:15
Jaroslave, to je ještě málo :-), navíc tady nikdo nediskutuje, tady jen pár lidí vzpomíná, pár dělá tiskového mluvčího dotčeného a jeden trpí poloviční samomluvou, takže nic, co by stálo za řeč.

Autor: Jaroslav Miňha | 12.11.2012 21:11
Radku, já vím, že je tu každý sám za sebe, ale není už načase to trochu zcenzurovat?

Autor: Leon Zumr | 12.11.2012 21:08
Petře je hodně těch co si dobře pamatuje a vzpomíná jaké to bylo na radíme si stejný to je teď na myslivost lovectví tam jsou taky skupinky který jsou schopný se sežrat a doufám že už Radek začne něco dělat protože na žádným slušným fóru se urážky netrpí.

Autor: msoukup | 12.11.2012 20:56
No a abych nezapomněl, moje milá Lucko, už nikdy nepomlouvej Rudu Husáka a jeho psy, na to jsi trošku moc mladej parchant. co ví o tom všem úplný hovno. Zkus se toho držet, cvičit, nepomlouvat,a to všechno pořád dokola, pak se výsledky dostaví. Věř mi, jestli chceš dobrýho psa, tak se na ty pomluvy vyser, jednak tím nic nezískáš, akorát tak leda hodně lidí nasereš a ty ti to dají sežrat při nejbližší příležitosti, jako třeba teď. To je život, takhle to chodí a výsledky nejsou zadarmo. To samý co se nějakýho srazu týče, pokud jsi sociopat, musíš nést následky. Inu škola života. Tak jak jsem řek, ať se s čubinou daří a už mi nikdy nepiš takový prasárny :-), přeci jen jsi mladá slečna:-), teda aspoň tak vypadáš:-). A do Daksla už se nikdy neser:-), na to máš času dost. MS

Autor: Lucie Fajmonová | 12.11.2012 20:45
Děkuji Milane, i já tobě přeju mnoho loveckých úspěchů a zážitků. Lovu zdar.

Autor: msoukup | 12.11.2012 20:37
Lucko, nemyslím si, že bychom se ještě někdy někde potkali, dávám přednost profesionálně vedeným akcím, kde ocení výkon psa a psovoda a to pro Tebe asi nebude. Ale v každém případě přeji hodně úspěchů do budoucna, chce to jen tvrdě pracovat a trénovat, čubina se určitě srovná, jednak střelby, no a pak to rákosí, to je opravdu pro psa těžké. Chce to hodně trpělivosti. Ale to ty s ní určitě dáš. Čím víc příležitostí jí poskytneš, tím lépe, každý pes zraje jak víno. Škoda, že jí budeš moci dopřát pouze lokální rybníčky, takový velký hon jako bylo s Dakslem je pro mladého psa zkušenoostí k nezaplacení. Dostane se do zvěře, má možnost se učit od starších psů, zvykne si na průběh honu atd. , no nic, ty rybníčky budou taky dobrý. Takže mnoho zdaru a ať se daří. MS

Autor: ValíkVlastimil | 12.11.2012 20:25
Promiň Radku.Všem slušným z fóra se omlouvám to nebyla záminka, to bylo jedno velké lidské zklamání v někoho koho jsem viděl do soboty stejně jako Ruda. Neměly jsme spolu žádné roztržky, ba naopak rád jsem pomohl. Ale Rudo já si nepřipadám jako nějaká onuce aby se mnou Daksl takhle komunikoval. Daksl sám dobře ví, že ta sobotní tlf komunikace z jeho strany byla více než nezdvořilá a samozřejmě dobře ví že jsem si nic nevymyslel. Na invektivy jeho nohsledů už reagovat nebudu. Někteří se na tomto fóru předvedli už dávno...

Autor: Radek Chadim | 12.11.2012 20:25
Pak je otázkou, jestli Dakslovo jednání neumím, nejde, nechcu je zcela korektní vůči nám ostatním nezaujatým divákům tohoto smutného divadla, a to není napoprvé. Na jaře tu byla stejná situace se srazem, Daksl se urazil bez jediného zjevného důvodu a škaredého slova a aniž by nám ostatním bylo zřejmé proč, takže pak si o tom samozřejmě každý může myslet své...

Autor: Lucie Fajmonová | 12.11.2012 20:21
tady máš ten mail, asi si četl něco jiného.:Na těch kachnách jsem tě měla za milého a slušného člověka,pravdadje že mi utekla, protože jsme nikdy nebyli na akci kde se střílí tolik kachen,ale když se vrátila, tak jak jsme se vraceli tak podél rybníka dohledávala jednu kachnu za druhou a na dalším rybníce, kde ty jsi ani asi nebyl to samé. Chtěla bych tě někdy potkat osobně aby jsme si to mohli vyříkat, protože si myslím že si mě křivě napadnul a nemáš pravdu a zetej se těch lidí, co na tom druhém rybníce byli! Já jsem z vlastní dobré vůle vzala psa a auto, zajela jsem ještě pro dadlší dva lidi se psama, abysme Pavlovi pomohli. Nikdy jsem neříkala že není pravda že neutekla,ale ne proto že se bála rány! Já jsem se do Pavla do webu ani nikded jinde neobouvala,ani do tebe, to nemám zapotřebí, proto jsem nepochopila, proč ses tak nepřiměřeně obul ty do mě. Tvoje křepelačka pracovala dobře. Víc ti k tomu nemám co říct a na webu si o mě můžeš psát co chceš. Tečka.

Autor: Tomáš Pilík | 12.11.2012 20:08
Bohužel se nedokážu a už ani nechci přihlásit na to fórum na které již hodně dlouho nepíšu ale reagovat musím. Pokusím se postupně odpovědět na všechny urážky a nepravdy co takymyslivec VV na mě naházel.

Je to skoro rok co mi VV volal ale neptal se na počet kusů, ale ptal se, kdy bude naháňka na černou u souseda. Oni totiž sedí na hranicích a co uteče po tom pálí. Jejich věc. Tady je tedy první nepravda a lež z úst VV. Bohužel barvář, který hnal větší kus černé a dokonce myslivci z MS co VV opravuje krmelce, jej dle jeho slov viděli. Pes byl těžce poraněn a zůstal v houštině. Obojek zkolaboval a psa jsme nenašli. Tolik telefonátů, dvakrát návštěva honitby (je to cca 120 km x 2) a pes nebyl. Týden žádná zpráva. V loňském roce jsme projeli 40 naháněk. Nedá se nejet dál a ve čtvrtek čekali LČR v Radouni na smečku. Já byl doma kamarádi jeli. Byl čtvrtek pes od soboty nebyl a najednou telefon. A dokonce od známého. Supr, pes je u VV. Klucí dojeli kolem sedmnácté hodiny, sedli ke mě do auta a okamžitě jsme jeli pro psa. VV na nás čekal u silnice. Setkání s rodinou VV bylo úžasné. Tak příjemné přijetí, neskutečná péče a starost o psa a nás byla až dojemná. Maminka a sestra VV včetně samotného VV, to byl tak pěkný pocit, že jsem si říkal, kde to jsme. Předali jsme dárky za nalezení a s díkem jsme jeli do Malšic k veterináři. Pes měl shnilé maso v ranách a operace s šitím trvala bez mála dvě hodiny. Cena byla lidová, ale ke třem tisícům to stejně dalo. Hned večer jsem VV volal a dal info a také druhý den a každý den než se pes dal dohromady. Byli jsme mu vděčni neboť on a jeho skvělá rodina mu zachránili život. A on dokáže po roce na vše zapomenout a takhle sprostě lhát!!!!!!!!!!!!!!

Letos volal v sobotu kolem 16 hodin a ptal se na stav. Pozdravil jsem a odpověděl na otázku. Pravda je,že jsem mu řekl ať to viřídí Jardovi Miňhů. On byl v loni pozván, nemohl. Tak aby věděl o co přišel. Teprve druhý den jsem kolem 16:15 dostal info, že se stále postrádá drs. foxteriér jménem Foxina. Hned mě napadl VV. Již jednou pomohl - tak třeba...... Dostal jsem vynadáno a ostatní již víte.

Co se týká připomínky kamaráda L.F. a jeho poznatku z Lysé. Vítat a podat ruku mohu komu chci. Když jsem se dozvěděl, jak L.F. pomlouvala Rudu Husáka, bylo mi z toho stejně jako Rudovi na nic. Ale věř Míťo, že ani na tobě nezůstává z jejích úst niť sůchá. Nemám rád vychcané lidi. To je vše. Tak ti radím Míťo - neotírej se o mě.

Závěrem chci napsat, že majitel barváře je vážně nemocný a psi jsou pro něj vše. Jsou to jeho kluci.

Pokud by bylo něco na příspěvku VV kromě informace pro J.Miňhu pravda, sklopil bych uši a styděl bych se před celým národem co toto fórum čte. Ovšem není tomu tak a tak s postiženým majitelem barváře, kterého sprostota V.V. velice zasáhla zvažujeme po poradě s právníkem návrh na finanční vyrovnání za pomluvu, újmu na dobrém jméně. Na zdravotním stavu mu to nepřidalo, tedy se budeme bránit.

Prosím, pokus se to dostat na fórum a hlavně řekni chlapům ať se baví dál. Jen se bráním. Nechci a nebudu nikomu odpovídat. Pavel Konvalina

Toť Pavlova reakce na příspěvky v diskuzi "Vtípky, srandičky a další řečičky :-)". Doufám, že jsem neudělal chybu, že jsem to vložil sem, ale přišlo mi to vhodnější.

Autor: msoukup | 12.11.2012 20:04
Teda Lucko, teď jsem si to přečet, teda že jsem sprostej já jako chlap, to tak nějak beru mimo soutěž, ale tohle bych nečekal :-), no nic, já to vydržím:-). Ale jsou to Horní Uhry, že jo? MS

Autor: msoukup | 12.11.2012 19:57
Ale Lucko, zkus to prosím poslat znovu, mail na SZ je : retail@seznam.cz, možná jsi to poslala na mail, který mám teď na registraci, ten je nefunkční, jen pro tuhle příležitost, za to se omlouvám, v tomto případě je asi lopta na mojej straně ihriska:-). Děkuji za pochopení :-) a fakt promiň. ale kdyby Ti to nestálo za to, tak taky žádná škoda :-). Jak jsem už avizoval, taky umím jako VV být nepříjemný, padni komu padni :-)´. MS

Autor: Lucie Fajmonová | 12.11.2012 19:51
ja už se z tebou nechci zahazovat, své jsem ti napsala do mailu, který ti údajně nepřišel, jestli se tady potřebuješ veřejně s někým hádat a někoho urážet, tak si posluž, já jsem s tebou skončila, toť vše:-)

Autor: msoukup | 12.11.2012 19:48
No a Lucko, jak to teda bylo v tom rákosí? Co takhle s barvou ven? MS

Autor: msoukup | 12.11.2012 19:47
Ivane, v pohodě, docela se bavím, fakt asi i díky tomu, že většinu těch lidí znám. Tím spíš že vím, kdo a koho by chtěl kritizovat. To chce klid :-). MS

Autor: Lucie Fajmonová | 12.11.2012 19:46
asi:-D

Autor: msoukup | 12.11.2012 19:45
Lucko, na mail koukám, ale nic, krom došlé objednávky z CZ UB tak nic, asi někde chyba, jak jinak. MS

Autor: msoukup | 12.11.2012 19:42
Figi, zítra nemůžu, zítra lovím celý den, tichá natláčka, ale zkusím to rozložit na celý týden, když chceš:-) aby to mělo pokračování. MS

Autor: Ivan Pospíšil | 12.11.2012 19:41
Milane, vůbec si nemyslím že jsi na tom (v čemkoli) špatně a právě proto jsem chtěl schladit vášně. Asi zbytečně.Pěkně si to tu užijte. Ivan P.

Autor: Lucie Fajmonová | 12.11.2012 19:41
podívej se na mail;-)

Autor: msoukup | 12.11.2012 19:37
Hele Lucko, nemáš náhodou to plemeno z Horních Uher:-)? MS

Autor: msoukup | 12.11.2012 19:27
Ale Lucko, já vím moc dobře co máš za psa. Dyk jsem to viděl, co ta čuba předvedla. Zkus to popřít. Nebo můžeš zkoušet ty kecy, ře nevím o čem mluvím, ale stáli jsem vedle sebe u toho rákosu, tak aspoň nekecej:-):-). To je v pohodě, ne každý pes na to má, v klidu. Jen ty štěnata......MS

Autor: msoukup | 12.11.2012 19:23
Ivane, proč bych na Tebe něco vytahoval? To si fakt myslíš, že jsem na tom tak špatně??? :-):-):-). Já se jen zastávám svého ksamaráda a protože o řadě lidí něco vím, i díky tomu, že jsem je měl možnost poznat osobně, tak mě neuvěřitelně sere, jak a co zde najednou předvádějí, když se někdo obuje do člověka, kterého uznávali. Tihle na to nárok nemají. MS

Autor: Radek Chadim | 12.11.2012 19:17
Ach jo, to je dneska den :-D.
A teď pro všechny, ve vší vážnosti a velkými písmeny: VŠICHNI SE UKLIDNĚTE. JESTLI MÁTE SPOLU VZÁJEMNĚ NĚJAKÝ NEPŘEKONATELNÉ OSOBNÍ PROBLÉMY, ŘEŠTE JE V OSOBNÍ ROVINĚ A NÉ ZDE NA MYSLIVECKEM FÓRU. Tady se vyjadřujte pouze k daným tématům a ve vši slušnosti :-). Nehodlám zde dělat soudce nebo rozhodčího, kdo má nebo nemá pravdu nebo kdo je lepší nebo není. I když chování nětkerých přispěvatelů je velice zvláštní (slušně řečeno) a to nejen v těchto podzimních časech, nehodlám někoho korigovat, protože každý píše jen sám za sebe - ale i má trpělivost není bezmezná a pak budu muset proti vybraným jedincům, co se snaží toto fórum nesmyslně rozvrátit, zasáhnout.

Autor: Ivan Pospíšil | 12.11.2012 19:14
Když jsem s Vámi (Milan Soukup,Daksl,Ron Gordon......) sice jen jako pozorovatel, přešel ze starého RADÍME SI, měl jsem k Vám úctu. Už jen pro zkušenosti a takový ten lidský nadhled. Potom někteří odešli,budiž, každého svobodná volba. Zase se tu objevili jiní,jak už to v životě chodí. Na Daksla se rád dívám i na videích o brakách, nemám nic proti nikomu. Nepřispívám tu hlavně jako prevenci proti tomu co se tu děje dnes. Milane,ač se mi moc nelíbil hned tvůj první příspěvek,snažil jsem se pochopit tvůj hněv,když se někdo navezl do kamaráda. Někdy sám jednám impulzivně, ale ty další útoky (na prda, Lucku, atd..) snad nemáš za potřebí. Konkrétně na Lucku se vytahuješ jak za korunu tričko. Ty jsi nikdy nezačínal, nebo jsi se moudrý už narodil jako tvý psi. LL mám od 17 takže 21let a teď jsem zvědav co vytáhneš na mě.

Ostatním se omlouvám za čeření vody ale nemohl jsem si pomoci.
Pospíšil Ivan

Autor: Lucie Fajmonová | 12.11.2012 19:14
Dyť ty ani nevíš co mám za psa:-D to je konec, vážně už tě rozhodně neberu:-D to se nedá, když nevíš o čem mluvíš:-D

Autor: Jaroslav Miňha | 12.11.2012 19:13
Eriko, nevíš jak se dává smailíkem palec nahoru? Z tý Tvý prdlý cévky nám tečou slzy :-))

Autor: rici czech | 12.11.2012 19:12
Jejda ta hádka ohledně psů mi připadá jako "kdo ho má většího" :-))))))))))

Autor: msoukup | 12.11.2012 19:11
Lucko, o tom kolik moje NK vytahala kachen se můžěš lehce přesvedčit dotazem u těch, co u toho byli. Nejenom loňský rok, ale i ten letošní:-). A nemám křepeláčka, mám křepelačku :-). Je to její silná stránka, vodařka jsk sviňa, zato na prasatas slabší, nedoléhá. Ale proti tomu mďarskýmu póvlu fakt teda nebe a dudy :-), to bych snad radši ten maďarský zázrak utratil, než takovou ostudu:-). Hele Lucko, neber to tak vážně, je to jen štengrování, nemusíš z toho mít smrt:-), prostě máš psa na hovno, to je všechno:-). MS PS. Zkus se taky někdy navážet do Daksla, bude hůř.

Autor: Jaroslav Miňha | 12.11.2012 19:09
No, milý Milane, slibuju, že už nebudu machrovat, protože opravdu zatím pořád umím hovno, s tím s tebou taky bez výhrady souhlasím. (bez podtextu)

Neumím ani pořádně střílet, takže tím spíš bych měl asi šoupat nohama, co?

Ale to "hochu", s tím jsi mi udělal radost, ani nevíš! To už mi ani manželka neřekne :-)

Autor: Erika Doležalová | 12.11.2012 19:08
Sakra nechcete toho nechat? Sejděte se někde v knajpě, rozbijte si držky nebo si dejte panáka, ale tohle co se tu děje už je fakt síla. Daksla Dlaska osobně neznám, v podstatě ho neznám vůbec, mluvili jsme spolu všehovšudy párkrát po telefonu, ale žádnou aroganci nebo něco podobného jsem z něj jaksi nezaznamenala (ale možná mám omezené vnímání). Naopak, naposledy jsem řešila dosledy a Pavel mi ochotně odpověděl na zásadní otázky a v podstatě mi "na dálku" pomohl - jooo teda nevím, jestli když je tak na ty prachy, jestli mi nepřijde nějaká faktura za ty rady... :-))) Nééé, pokus o fór. Je fakt, že mě pokaždé za něco zjebe :-) ale od něj to beru, protože je to člověk, kterej ví, zná a umí. A jestli s ním má někdo nějaký konflikt, měl by to řešit s ním osobně a pakliže třeba Pavel neměl o nějaké debaty zájem, pak je ubohé svou zhrzenost propírat tady (nebo jinde) na fóru a házet špínu. Tečka.
A Mildo (Soukupe), kašli na to a nerozčiluj se, prdne ti cévka a budeš tahat nohu.. :-)))

Autor: Lucie Fajmonová | 12.11.2012 18:59
A ještě jen tak pro pořádek, tak Daksl na ty kachny zval mě, já se sama nezvala, protože mu vypadli psi, které slibil že přivede, tak abych ho v tom nenechala, tak jsem vzala auto, naložila Oldu s pejskem a Rudu s pejskem a jeli jsme kamarádovi na výpomoc.

Autor: Lucie Fajmonová | 12.11.2012 18:52
Tak panáčku se laskavě prober, meleš tady nesmysly a do huby si nevidíš. Že ti ten tvů křepeláček těch kachen ale donesl co:-D Většího úbožáka než jseš ty jsem snad ještě nepotkala,je směšné jací jsou někteří lidi chudáci. Sprostej jak dlaždič, jen se neboj, on si o tobě každej svůj obrázek udělá.

Autor: Václav Sládek | 12.11.2012 18:48
Figi to by sis užil.

Autor: figi | 12.11.2012 18:47
msoukupe, už to nech na zítra, prosím.

figi

Autor: msoukup | 12.11.2012 18:45
Milá Lucko, děkuji za milé oslovení, pokud se nepletu, na kachnách, kde ti tvoje skvělá čuba utekla do dáli a asi hodinu a půl jsi ji honila zcela mimo leč, protože se bála rány, zatímco naši psi makali v rákosí, tak ty máš nějaké pochyby o tom, že by se snsd Daksl neozval, kdyby mu to stálo za to? Ale třeba se ozve. Nebo to snad tak nebylo? Copak děvenko, ty si mě snad nepamatuješ?, já jsem byl ten blb s tou křepelačkou (NK), co makala v tom rákosí,stejně jako pes Rudy Husáka, zatímco ta tvoje čubka vzala dráhu po první ráně. Tak buď radši potichu děvenko a věnuj se nadále výcviku, no a až budeš mít s tím psem co předvést, tak se ozvi, ale někomu jinýmu, ne Dakslovi a ne mě, zkus to někde, kde ti tuhle sračku uznaj na VP. MS

Autor: figi | 12.11.2012 18:41
Tedy pánové, některé z vás bych "chtěl mít ve sdružení".

Většina fór končí s tím, že se vyskytne několik hádavých jedinců, kteří jsou zejména v anonymitě internetu velmi silní a troufalí. Obvykle jsem při setkání naživo pak viděl jedince s mizerným sebevědomím a nulovou osobní odvahou.
Charakterové vady jsou tolerovatelné pouze v případech mimořádného osobního přínosu jednotlivce v oblasti znalostí a zkušeností.

Autor: Pavel Toman | 12.11.2012 18:39
No vidíš Lucko,tak jak jsem psal na jiném vláknu,měli si ty konkrétní věci vyřídit mezi sebou a netahat to na web,jak prosté :-).S přáním hezkého podvečera Pavel T.

Autor: Ivo Ondráček | 12.11.2012 18:32
Doporučuju jedno. Nechodit do vláken, která vás rozčilují a číst/přispívat jen tam, kde vás to baví...:)

Autor: Lucie Fajmonová | 12.11.2012 18:26
Když už jsme teda u toho nechápu proč se pane Soukupe staráte o to kolik kdo na sraze v Roudný vypil piv nebo tvrdého? Snažite se to tady snadd co nejvíc rozhádat? Já myslím že Daksl je schopen si to s Vlastou vyřídit sám a nepotřebují žádného prostředníka.

Autor: msoukup | 12.11.2012 18:24
No milý Jaroslave, to je ten takový papírek, co jsi měl mokrý ještě z tiskárny, když jsem ti já a Honza Slavětínský, ještě na starém webu radili, jak se v řepce máš dostat k prasatům. Ty si to už nepamatuješ? Asi hochu rychle zapomínáš, podle toho, jak se ti to hodí.Tak tady nemachruj a nebud drzej. Zatím umíš tak leda h.... MS

Autor: Ivo Ondráček | 12.11.2012 18:20
Tohle fórum už se ale nejmenuje Radíme si, ale myslivecké fórum. A není tak důležité CO tu probíráme, ale především a hlavně v jaké atmosféře! Vždycky se těším až si tu po práci počtu, co je kde ve vláknech nového.
Z diskuzí na sousedním loveckém fóru mi občas bylo doslova špatně na duši, jakým tónem tam někteří komunikovali, taky už tam proto skoro nechodím.
Originální Radíme si na novém Myslivost.cz jaksi vázne. Diskuze dva tři měsíce bez nových příspěvků atd.
Po starých zmizelých přispěvatelích se tu mnozí scháněli, "proč nepíšou?". Žádná odezva nenastala, lidé zkrátka zmizeli, nejsou a asi být nechtějí.

Autor: Jaroslav Miňha | 12.11.2012 18:13
M. Soukupe, co že to vlastním 4 roky? LL? Co to je?

Autor: msoukup | 12.11.2012 16:49
Tak jak to vypadá, pan Valík asi nemá čas aby se vyjádil ke své osobní spotřebě alkohoholu (konec konců udělat 30 piv na srazu a k tomu flašku tvrdýho:-), osobním komentářům vůči Dakslovi apod. Souputník J.Miňha asi taky ne, koneckonců vlastnictví LL asi tak 4 roky zavszuje:-). No tak jo. MS

Autor: msoukup | 12.11.2012 14:41
Tak třeba se k tomu vyjádří pan Vlastimil Valík, nebo Jaroslav Miňha:-). MS

Autor: Petr Toman | 12.11.2012 13:52
Jelikož jsem se už dávno zařekl, že do toho vlákna co se nazývalo pel mel, díky tomu, jaké příspěvky se tam psaly, přispívat nebudu, tak v něm nereaguji ani dnes,i když bych k posledním příspěvkům asi měl. Ale udělal to už můj bratr včera.

Chci jen teď připomenout těm, co si už asi nepamatují a ukázat některým novým "pisatelům", že toto fórum vzniklo jako nástupce původního RADÍME SI. Historii vzniku Radkova fóra opakovat nebudu, kdo chce, si ji najde sám .

http://old.myslivost.cz/RadimeSi/default.asp

Tam se sice vedly řežby, stály proti sobě různé strany, k silnějším slovům taky sem tam nebylo daleko, ale mělo to aspoň nějakou úroveň, zejména tu odbornou.

To že někteří, kteří na starém fóru dělali jádro diskuze, tu dnes až na výjimky nejsou, je jen náš problém. Bohužel.

Víc se k tomu vyjadřovat nebudu, kdo chtěl, tak se všechny informace o tom, proč tu ti "bývalí" nejsou už dávno, dozvěděl přímo od nich.