Dnes je 20.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Vábnička na černou



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Fesoj | 28.11.2012 13:30
Zapomněl jsem ještě na něco, co tenkrát p. Svoboda říkal, a to, že celkem s jistotou se dá přivábit kňour, zejména v době chrutí, občas lončák, ale na bachyně se selaty to prý funguje nejméně, ač by to bylo nejvíc potřeba. Ale podle mého názoru by to mělo docela dobře fungovat i na osiřelá selata bez bachyně.

Autor: Jan Slavětínský | 28.11.2012 07:10
Lucko, nevyhazuj peníze za vábničku na prasata. Lepší je tiše sedět a když chodí, tak přijdou. To si raději kup troje termoponožky a pořádný boty. Fakt.

Autor: Pavel Toman | 27.11.2012 19:37
Mám tu,co doporučuje Radek,podařilo se mi s tou vábničkou u kamaráda,kam jsem jezdil jako host, před pár lety ulovit tři divočáky během 4 čekaných.
Spíš bych řek,že jsem měl štěstí,že jsem si je nezradil.Je to jak s každou vábničkou,pokud na to neumím vyloudit ty správné zvuky,tak mi sebelepší vábnička nepomůže.
Jinak to mlaskání,které zmiňuje Fesoj,je důležité,jednou jsem stál v pšenici,divočáci kolem mě na dvacet metrů,mlaskal jsem s nima a trhal klasy mléčné pšenice.Trvalo to asi 20 minut,lovit jsem chtěl,ale vidět byly akorát hlavy.tak jsem pomalu šel pšenicí,spíš nešel jen jsem rychlost jak splašený šnek,pak se mi postavil kus v polehlém místě,sundávám flintu,chci zamířit a najednou za zadkem,kam šel vítr odfouknutí jak z lokomotivy a divočáci v trapu :-)holt mi přišlo za zadek jedno z řepky.Zážitek nádherný,nota bene u nás v polní honitbě.
P.T.

Autor: Radek Chadim | 27.11.2012 18:16
Kolega má tuto: http://www.vabnicky.cz/zbozi/vabnicky/zver-sparkata/vabnicka-na-cernou-zver-vabnicka-na-prasata-44 .
Problém vábniček na divočáky je ten, že divočáci když mají přijít, přijdou i bez vábničky, když jsou na míle daleko nebo nechtějí přijít, nepřijdou :-). Kolega co zkoušel chrochtat na divočáky, co od něho byli asi 50 m v houštině myslím říkal, že on chrochtal, oni odpověděli, což se několikrát opakovalo a pak odešli hlouběji do houštiny a byli fuč. No už jsem uvažoval taky o koupení nebo vyzkoušení vábničky v létě u řepky nebo kukuřice, ale letos jsem nabyl při značném počtu divočáků dojem, že než se s nimi vykládat je užitečnější je lovit :-).

Autor: Lucie Fajmonová | 27.11.2012 17:43
A doporučoval nějakou konkrétní značku? Našla jsem na netu více druhů.

Autor: Fesoj | 27.11.2012 17:25
Osobní zkušenosti nemám. Ale byl jsem na přednášce o vábení, kde pan Svoboda /a že to je excelentní vábič/ jednoznačně doporučoval typ, u kterého je hadice z měkčeného plastu, protože u vábničky s tvrdou hadicí nelze modulovat zvuk. A při použití doporučoval prokládat chrochtavé zvuky docela obyčejným hlasitým mlaskáním, naproti tomu varoval před pokusy o napodobení kvičení, protože to se málokdy povede přesně a černou si člověk spíš zradí.

Autor: Lucie Fajmonová | 27.11.2012 16:36
Máte někdo prosím zkušenosti s vábničkou na černou? Jestli ano tak se kterou značku? Další nápad na dárek:-)