Dnes je 26.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Pytláctví?



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Miloslav Pletánek | 10.01.2013 07:10
Fesoj: A to je má poslední, ale opravdu poslední reakce na Tvé slinty.

M.P. :-))) hmm moc ti to předsevzetí dlouho nevydrželo, ale ono je jedno jestli je to zajíc srnka, liška... v každém případě by ses měl ty a srandisté co zlehčují problém zamyslet nad svým pojetím života "Po nás potopa" budoucnost našich dětí děláme my nyní. My "vyrábíme" jejich budoucnost, my ji máme ve svých rukou. Každý by měl začít u sebe. Zmínil jsi Boha s velkým B to je dobře svatý Hubert patron vás myslivců ho také miloval a nejspíše by ti pověděl něco podobného co já vždyť žil v době kdy rodičům na dětech ještě záleželo:

Evropa vymírá na blahobyt
http://www.katyd.cz/index.php?cmd=page&type=11&article=666

Muslimů bude v ČR přibývat je o tom na 12:50
http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/29.07.2007/207411000100729-19:00-1-udalosti.html?index=89347

Kosovo je modelovou situací jak to dopadne s ČR o tom hovoří zakázaný dokument české televize Ukradené Kosovo http://www.gloria.tv/?media=103834

BUDOUCÍ HYMNA ČESKÉ REPUBLIKY
http://info.pravdaoislamu.cz/index.php/2007/03/30/a-nyni-neco-uplne-jineho-vsichni-zijeme-v-arabii/

§ 162 Svádění těhotné ženy k umělému přerušení těhotenství
(1) Kdo svádí těhotnou ženu k tomu, aby
a) své těhotenství sama uměle přerušila
bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.
Můj komentář: Tak pánové či kamarádky otěhotněných u kafe, kdo z vás už ve svém životě laškoval s dvěma roky v base, když říkal „nech si to vzít“?
zdroj: http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c/314646/Dejte-si-bacha-Ani-netusite-za-co-si-u-nas-muzete-jit-sednout.html


Apropos kde je proud? Tohle dohadování totiž začalo tím, že jsem odpověděl na jeho komentář a tím to také mohlo skončit jenomže vás to hádání ve skutečnosti baví a tak jste se do toho připojili. Zkrátka i myslivci jsou bojovníci. Mám vás rád. Jinak pro infomaci mám široké pole působnosti dnes jsem zde zítra budu jinde, Nemlčím nestrkám hlavu do písku, nejsem lhostejný. Zajímám se dlouhá leta o myslivost, kynologii, sokolnictví, Bushcraft, i o dění kolem sebe a chci, aby to co naši předkové budovali dál fungovalo. Nejsem ideální a proto se omlouvám každému koho jsem urazil. Mějte se krásně nechávám vám poslední slovo i když si to jako předsevzetí neberu.

Autor: Fesoj | 09.01.2013 23:01
Co se týče těch zajíců - na zajíce jsem si nevystřelil nejméně 15 let, dnes se naň v honitbě rád občas podívám a s tím,že je u nás už asi nikdy lovit nebudeme, jsem se již smířil. Na koroptvím honu jsem také v životě nebyl a nebudu /leda jako kluk při odchytu do náhonců na export/. Mrzí mě to - ale pokud je někdo natolik fundovaný, že mi poradí, co mám udělat, abych to změnil, rád poslechnu. Zrovna tak nevím, proč bych si měl lámat hlavu s tím, jestli si mé děti či vnoučata budou jednou dávat s muslimy vzájemně přes držku, když to stejně neovlivním... Myslím, že každý by si měl vzít příklad z modlitby starého rabína : "Pane Bože, dej mi sílu, abych změnil to, co změnit mohu, pokoru, abych se smířil s tím, co změnit nemohu a moudrost, abych poznal ten rozdíl !"

Autor: strejda zajíc | 09.01.2013 18:41
Pepo,vůbec se nemusíš stydět,však jsem na zabití už dávno!:-)

Autor: Michal Brabec | 09.01.2013 18:35
A já měl Fesoje za prima chlapa - jak ten internet klame. Vlastní děti nemá rád, Strejdu Zajíce by nejradši zabil - Fesoji styď se!!!!!

Autor: Miloslav Pletánek | 09.01.2013 17:18
Fesoj: A jestli za 40 let bude v Německu víc než polovina muslimů, to mně rovněž nevzrušuje, protože tou dobou už budu dávno ňufat macešky zespoda.

M.P.: Tak to je jedem z mnoha konzumních sobeckých názorů "Po nás potopa" Fesoji i kdybys měl 50 dětí tak je nemáš rád a jsi zahleděný pouze do myslivosti a jinými slovy jako bys říkal je mi jedno jestli budou ještě zajíci hlavně když si nyní užívám a ňákýho si ještě stihnu bouchnout.

Autor: Fesoj | 06.01.2013 23:20
Říká se, že jistá je jen smrt a daně - ale stejně tak je jisté i to, že můj pes /a předpokládám, že ani pes nikoho z nás/ se londýnským autobusem vozit nebude, ergo kladívko žádného muslima neurazí. Takže to není náš problém. Co se muslimů týče, rád se o nich nechám poučit - ale ne tady ! Je to stejné, jako kdybych si koupil historický román a v něm by se psalo o tom, jaké rovnice lze použít ke korigování letu kosmických lodí. A jestli za 40 let bude v Německu víc než polovina muslimů, to mně rovněž nevzrušuje, protože tou dobou už budu dávno ňufat macešky zespoda. Na tomhle fóru si chci, jako ostatně téměř každý, přečíst něco o myslivosti a už i mě /a že jsem hodně splachovací/ doopravdy sere, že nějaký sebestředný blb z něj dělá takovouhle žumpu. Pletánku, dal jsi sem svou e-mailovou adresu, takže když si s Tebou bude chtít někdo pokecat o problémech, které ostatní nezajímají, má možnost. Jenže on asi na Tebe každý hází bobek a proto sereš ta svá moudra sem, kde o ně nikdo nestojí, nicht wahr ? A to je má poslední, ale opravdu poslední reakce na Tvé slinty.

Autor: Miloslav Pletánek | 06.01.2013 10:05
Je to tu o kynologii? To se mi hodí. Je tohle také demagogie? Víte že: Váš pes nesmí v Londýně do autobusu, mohl by urazit muslimy? http://novotnyjiri.blog.idnes.cz/c/144648/Vas-pes-nesmi-v-Londyne-do-autobusu-mohl-by-urazit-muslimy.html

Svým zesměšňováním a urážkami si samy podřezáváte větev myslivosti škoda, že si nechcete sundat klapky z očí a raději máte hlavu v písku. Vím jaké je pokojné řešení a zájemcům, kteří mají radi své děti, nebo vnoučata ho vysvětlím.

EU zahájila příliv 56 milionů nových muslimů. ČR se nemůže bránit
http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/zahranici/EU-zahajila-priliv-56-milionu-novych-muslimu-CR-se-nemuze-branit-170303

Za pouhých čtyřicet let prý bude v Německu,... více než polovina muslimů....studie, kterou vypracoval pro německé ministerstvo vnitra Centrální institut islámského archivu v západoněmeckém Soestu...

Moskva má 10 milionů obyvatel, z nichž dva a půl milionu, tedy čtvrtina, jsou muslimové. Slovanští Rusové jsou staří a vymírající, muslimové jsou mladí a mnohodětní. Za posledních 15 let počet muslimských obyvatel Ruska stoupnul o 40%. Sedm z deseti ruských těhotenství končí potratem, muslimky na potraty nechodí; a nejsou to muslimští muži, kdo si své životy utápějí ve vodce.

Stále více mladých obyvatel Ruska budou muslimové, což podle demografických projekcí znamená, že v roce 2050 bude Rusko většinově muslimskou zemí.....

I mně připadá děsivé to, jak se potrat provádí. Ale pokud o tomto problému chceme veřejnost pravdivě informovat, nevím, jak se oněm děsivým popisům či obrázkům vyhnout. Zaráží mně dvojí morálka v naší společnosti. Na jedné straně se společnost nechává dobrovolně zahlcovat násilnými scénami ve filmech, zprávách, počítačových hrách a zároveň ji děsí pravdivé informování o metodách umělých potratů. MUDr. Ilona Burdová, psychiatr
http://prolife.cz/?a=53&t=1

Autor: rici czech | 06.01.2013 08:14
Takže pane Pletánku,napsal jsem to již někde jednou.Nechci být za mravokárce ,ale jediný kdo to tady zapleveluje jste VY !!! Svými demagogiemi o Matce Tereze,potratech,muslimy a jak je ta společnost rozvrácená!! Toto jsou stránky o myslivosti,lovu,kynologii,chovu zvěře a podobných činnostech,já osobně na tyto demagogie nemám náladu ani je číst a myslím že nejsem sám.Nevím co má toto společné s tímto vláknem.Myslím že jste se zmýlil ve výběru stránek ke svým diskusím.Pokud máte nějaké dotazy ohledně myslivosti klidně pište kolegové Vám to rádi osvětlí či vysvětlí,pokud potřebujete nějaké kůže prosím kolegové zajistí,a pokud máte co říci k tématu tak prosím ALE netahejte zde politiku apod.Doufám ,že jste mne alespoň trochu pochopil.PS:nemohu si pomoct ,ale připadá mi ,že prroud a Pletánek je jedna a tatáž osoba:-)))

Autor: Miloslav Pletánek | 06.01.2013 07:52
Pánové vždyž místo toho, aby jste rozumě mlčeli ze sebe vyplivujete vlastní špínu a samy dál zaplevelujete tuto diskusi o pytláctví podobnými plky, které tu už zazněli a s diskusí nesouvisí. Pro pana "doktora" Fesoje já svoje informace mohu opřít o statistiky z různých zemí. Evropa se žene do velkého průšvihu. Kdo cestuje tak to sám vidí.

Autor: Ron Gordon | 06.01.2013 00:59
Je to jednodušší, místo Pletánka - Popletánek, asi mu pošlu osli kůži aj s hlavou.

Autor: Fesoj | 05.01.2013 19:35
Laik žasne, odborník se diví... Ty dva předchozí příspěvky psal stejný člověk ? Pokud ano, tak ač nejsem psychiatr, jedná se o typický případ schizofrenie.

Autor: Miloslav Pletánek | 05.01.2013 17:15
Hanzale, já do vás nevidím píšu všeobecně a uznávám, že jsou vyjímky potvrzující pravidlo, ale pokud bylo v naší zemi od legalizace umělých potratů zavražděno více jak 3 miliony dětí lze předpokládat, že je nezodpovědných vlastizrádných sobců vraždících děti a ohrožujících tak budoucí pokolení na miliony a protože jsme malým národem bude těch sobců vysoké procento. Málo z nich však uzná svoji chybu a projeví upřímnou lítost.

Autor: Miloslav Pletánek | 05.01.2013 17:08
Jak se prase může dostat na cizí pozemek? Tak na to se zeptej zahrádkářů ti s tím mají zkušenosti podle mě je tu více možností 1) chatrný plot, který jde rozrazit jeho pevnost bych neřešil na to nejsou normy, 2) nadzvedne si pletivo, 3) malá škvíra ve dřevěném plotě kterou proleze... co já vím co ještě? Nicméně si pokládám otázku co to jsi za exsperta, že tě tohle nenapadne. Nejspíše městský člověk?

Autor: Miloslav Hanzal | 05.01.2013 16:30
Pletánku, Pletánku, to jsi zase přehnal. Tak já, za to že jsem zplodil dva kluky, jsem podle Tebe " nezodpovědný konzumní sobec"? No to je teda něco! No, teda - na Fesoje nemám, s jeho pěti potomky ...
Ale jinak je to počteníčko, ty Tvoje příspěvky - zmastíš to od amnestie přes Matku Terezu, Turky, islám, potraty, až ke skvělému myslivci pytlákovi ...
Jestli budeš takhle pokračovat, tak Ti možná někdo vypne prroud ...

Autor: Čestmír Kunetka | 05.01.2013 15:05
Ještě že to Fórum máme, jinak bychom se ani nezasmáli.

Pánové, přečtěte si zadání, stačí první věta, a vysvětlete mi, jak se to postřelené prase dostalo dovnitř oploceného pozemku. Asi byla otevřená branka a na stromě visela lékárnička a prase si chtělo ošetřit ránu.
Tady musím souhlasit s Tomášem Peroutkou, neboť prase na nikoho neútočilo ani nemělo v ruce (vlastně noze - pardon běhu) sekeru ani jinou zbraň a tak nemělo být zastřeleno. Navíc hrozilo nebezpečí, že se střela z luku odrazí od zmrzlé půdy a v místní kapli zraní Matku Terezu. Proto měl býti střelci okamžitě odbrán luk i s lučištnickým průkazem signovaným Robinem Údem. :-DDD

Autor: Fesoj | 04.01.2013 21:54
Pánové, nebuďte ve při ! Já sice také trochu trpím tou chorobou, které se říká slovní průjem, ale čeho je moc, toho je příliš.

Autor: rici czech | 04.01.2013 21:46
No promiňte mi ,ale Matěj to pane Pletánku myslel dobře.Také jsem nepochopil co má Matka Tereza,potraty apod. společného s vláknem Pytláctví.Mám pocit ,že jste s Prroudem stejného ražení a názorů.Prosím založte si nové vlákno např.Politika a tam tahejte ty svoje moudra.Se vší ůctou.

Autor: Matěj Fous | 04.01.2013 21:40
Tak jak koukám,i napodruhé jsi do svého příspěvku dodatečně dopsal další větu která tam předtím nebyla,byla tam zase jen ta první.Já to ale již nebudu nijak komentovat,zase by se tam jistě dodatečně něco objevilo...

Autor: Matěj Fous | 04.01.2013 21:34
Tak za 1.Tvé jméno si nedovoluji jakkoli komolit,jako Pletánek se sám označuješ.
2.V době,kdy já jsem psal a odesílal můj příspěvek,tak u toho Tvého byla pouze ta první věta,jen ta jedna jediná,cituji:"Nic ve zlém,ale všechno se vším souvisí." Tedy nemohu za to,že jsi ostatních asi 12 řádků později dopsal.
3.To,co jsi dodatečně dopsal jsem pozorně několikrát přečetl a usuzuji,že jsi možná i vystudoval Filozofickou fakultu,ale stejně jsem nepřišel na to,jak to vše souvisí s vláknem "Pytláctví".
Také jsem na závěr napsal "nic ve zlém" se smajlíkem.Ale pokud se Tě přesto cokoliv dotklo,potom samozřejmě omluva z mé strany.

Autor: Miloslav Pletánek | 04.01.2013 21:05
Hele přestaň komolit a urážet moje jméno a dobře si přečti co jsem napsal níže. Apropos žádám ostatní aby se zdrželi opakováním stejných otázek a tím nezaplevelovali samy toto vlákno jako pan Fous.

Autor: Matěj Fous | 04.01.2013 20:56
Vlákno se nazývá "Pytláctví?" - tak to je možné,že potraty,muslimové,amnestie a matka Tereza mají sovislost s popletenou hlavou,že,Pletánku.Ale samosebou nic ve zlém :-)

Autor: Miloslav Pletánek | 04.01.2013 20:38
Nic ve zlém, ale všechno se vším souvisí. Tak např v souvislostech s tímto vláknem před několika lety byl skvělý myslivec obviněn z pytláctví jenom k vůli tomu, že měl doma nějak moc velkou zbírku trofejí.Policajti mu ji roskradli.... Žena se s ním rozvedla prý k vůli tomu, že byl pořád v lese. Nejspíše jí musel taky chudák dát tučné odstupné za rozvod a ukončení manželství coby legalizované "prostituce". Možná byli propuštěni na amnestii někteří myslivci "pytláci" Matka Tereza také souvisí s konzumním myšlením mnohých myslivců i když pro ženy je normální chtít mít více než dvě děti, ale jejich myslivci chtejí mít už klid na lov a ne se v noci probouzet dětským pláčem. Chtějí mít také svoji ženu k sexu kdykoliv připravenou a nechtějí se omezovat těhotenskými nevolnostmi a tak ženě poví dělej si co chceš je to tvoje tělo. Hlavně když se může do lesa... Co to má společného s islámem? Hodně. Díky nezodpovědným konzumním sobcům majících jedno, nebo dvě děti náš národ vymírá je to plivanec do tváří našich předků kteří umírali i za naši svobou když se turci valili na evropu. Dnes evropu dávají vlastizrádci islámu zadarmo. Německo má být do 20 let ilámskou zemí němkyně má v průměru jedno dítě. Muslimka 5 proto jsou umělé potraty vlastizradou.

Autor: Fesoj | 04.01.2013 20:24
Můžete mi někdo, prosím Vás, vysvětlit, co má matka Tereza, potraty, muslimové a koneckonců i ta amnestie v tom rozsahu,jak je zde rozebírána, společného s tímhle vláknem ? Nějak proudovatíme...

Autor: Miloslav Pletánek | 04.01.2013 17:58
Proude, matka Tereza právě i s takovými dětmi žila bez prostředků a peníze na jejich obživu mnohdy doslova "vyžebrala". Navíc naši předkové žili ve skutečné bídě venkované měli mnohdy v průměru i 5-8 dětí, neměli elektriku a s tím spojené ulehčení domácích prací, záchod měli na hnojišti, myli se v neckách... Dnes v době bezpečného porodníctví tolik dětí mají v evropě muslimové a proto je umělý potrat vlastizrada. Nezodpovědní lidé a politici dělající protirodinné zákony předávají evropu islámu a ohrožují naše děti. Německo bude islámskou zemí. Vražda nenarozeného dítěte není věcí ženy tak jako války nejsou věcí generálů. To by se chlapům hodilo, aby vraždu a špatné svědomí hodili jenom na ženskou. Je pokrytectvím milovníků zvířátek, že se starají o utrpení zvířat a mlčí např. v USA k tomu, že se tam na žádost matek vraždili děti i v 9 měs. "Svobodná volba jednotlivce končí tam, kde začíná život druhé lidské bytosti."

Autor: Miloslav Pletánek | 04.01.2013 17:25
Re: Proud Rozhovor s právě propuštěným vězněm z Valdic v noci 2.1.2013.
Unie otců - otcové za práva dětí vítá amnestii pro tzv. neplatiče výživného, jestliže tito lidé nemohli sehnat práci, spolupracovali řádně s ÚP, měli a mají zájem vychovávat své děti! Na nesmyslnost zavírání těchto lidí do vězení jsme poukazovali demonstracemi, peticemi, dopisy ministrovi spravedlnosti (bez odpovědi) i žádostí o milost a okamžité propuštění panu prezidentovi (odpověděla nám prezidentská kancelář dne 4.4.2012, že pan prezident náš dopis bere na vědomí, ale hromadně prý nelze propouštět, žádosti o milost lze projednat pouze ve vztahu ke konkrétním osobám).
Na tuto nesmyslnost zákonodárství a justice, diskriminaci a ponižování lidské důstojnosti, zločinné spolčení a propojení soudců a exekutorů upozorňovala i další občanská sdružení: Spravedlnost dětem, K 213, Aliance pro rodiče a děti, servery stridavka.cz, adikia.cz a další. Děkujeme všem, kteří do nebe volající křivdy prohlédli, zbaběle nemlčeli a usilovali o spravedlnost. Nadále pamatujte na vězně, jakobyste byli uvězněni s nimi. Nadále je potřeba usilovat o změnu systému, zákonů i reformu justice. Bohužel propouštění nebylo zapřičiněno v prvé řadě rozumnou úvahou, zdravým selským rozumem, snahou o spravedlnost, ale finančním kolapsem našeho státu, přeplněnými věznicemi.

Autor: Fesoj | 04.01.2013 07:22
Vlku, buď bez obav - bylo to v 80. letech minulého století na Trutnovsku, konkrétně v obcích Bernartice a Lampertice. A s připomínkou M. Pletánka samozřejmě souhlasím, jen jsem chtěl poukázat na to, jakým směrem se může ubírat myšlení odpovědného úředníka, ten medvěd "upytlačený" nožem je toho extrémním příkladem.

Autor: prroud | 03.01.2013 20:25
A k tomu pytlactvi,to se nam ted po ty amnestialni hrr akci toho arcizlodeje a vlastizradce co tam ma bejt sam na dozivoti v tvrdym pracovnim rezimu vrati pytlaku,panecku......proud

Autor: prroud | 03.01.2013 18:49
Kdyz jsme u toho,to je dalsi vec co je u nas vzhuru nohama,myslivci se staraji a pritom si to sami financujou,jeste doplacej.Pravomoci nemaj prakticky zadny.Co je to za stat,kterej jim neda pravomoc ucinne bojovat s pytlakama a lidskejma prasatama co je mi za ne hanba jen vlezu do lesa,a kdyz znej vychazim,hazu bordel na silnici,co povyhazovali v lese a nepatri tam,od petek,pres pneumatiky az po plastovy kyble s barvou,doslova po kilech.Na to by jim stat mel kupovat fotopasti,dat pravomoce a jeste nechavat vybrany pokuty na financovani jejich pusobeni a dobrejch aktivit.Ono se tezko neco dobryho dela,kdyz se ti hazou akorat klacky pod nohy ......proud

Autor: prroud | 03.01.2013 18:23
Kolik zvirat ze to lidi vybijou a kolik lidi vybijou zvirata? A to vsechno za jakejch okolnosti? ;-)....proud

Autor: prroud | 03.01.2013 18:21
Nooo,tak mily matky Terezy bych se rad zeptal jak by se ji zilo s nechtenym deckem,nebo deckem o kterym vi ze ho neuzivi,nebo ze bylo zplozeny v totalni ozralosti,nebo jiny zdravotne neprijemny situaci(drogy,leky):-) a pripomel bych ji,ze je svobodnym pravem zeny rozhodnout se co ve veci udela a nikdo nema pravo,ji do toho zvanit,snad jedine mozna budouci otec.To neni o valce proti diteti,ale o zodpovednosti k tomu jestli by vyrustalo stastne.K ochrancum prirody:Jsou to povetsinou magori co nemaji o prirode a jejich zakonech ani paru,ale radi na sebe upozornujou a zviditelnujou se.Sem tam nekdy se trefej,aniz by to ale predem vedeli.A co se tejka trpeni lovenyho zvirete,je to jasny,snazit se aby netrpelo vubec nebo co nejmin,tady snad neni vubec co resit.Navic, zrovna myslivci jsou fakticky jediny lidi co se o nasi prirodu a stavy a zdravi zvere aktivne staraji a maj k nim vztah.Tolik muj nazor.....proud

Autor: Miloslav Pletánek | 03.01.2013 16:57
Z doslechu: Na Slovenku napadl raněný medvěd ženu myslivce,který za války sloužil u paradesantní brigády a neváhal a z nožem,který měl za pasem neboť pušku měl na srubu zaútočil na velkého medvěda a zabil ho ranou do srdeční komory,než avšak medvěd zahynul tak se s ním skutálel z kopce k vodě a drápy mu potrhal šlachy na rukou a dotyčný skončil jako celoživotní invalida...nicméně se po zveřejnění případu našli ,,tzv.ochránci...kteří ho obvinili z upytlačení medvěda...chvíli trvalo,než byl zproštěn obvinění....viz .kapitola v knize ...která pojednává o útocích medvědů...

Mnozí co se starají zda lovená zvířátka netrpí by se měli zeptat svých rodičů proč mají tak málo sourozenců a zda jim neudělali tohle:

https://www.youtube.com/watch?v=26LQYehzkG0


Cítím, že potrat je dnes největším nebezpečím pro mír, protože to je válka vedená proti dítěti - přímá vražda nevinného vykonaná samotnou matkou. A když dopustíme, že matka může zabít dokonce své vlastní dítě, jak můžeme po jiných lidech chtít, aby se nezabíjeli navzájem?

(...) Země, která potraty povoluje, neučí lidi milovat, ale používat násilí k dosažení svých cílů. A proto je potrat úhlavním nepřítelem lásky a míru. Spousta lidí se zabývá problémy dětí v Indii, v Africe, kde některé umírají hladem. Jiní jsou zase znepokojeni násilím po celých Spojených státech. Je dobře, že se tím zabývají, ale často se ti stejní lidé nestarají o milióny těch, kteří jsou zabiti na základě záměrného rozhodnutí jejich vlastních matek. Potrat je největším nebezpečím míru na světě, protože lidi zaslepuje.

Matka Tereza

Autor: Miloslav Pletánek | 31.12.2012 20:04
A co tahle situace pro Fesojovu teorii: Můžete se sice schovat v domě..., ale nevíte jestli přijdou malé děti za vašimi dětmi na návštěvu. Myslím si, že se dá oprávněně předpokládat, že když nedávno byl v okolí hon, že jde o rozehnané zvíře z tlupy. Lze se také oprávněně domnívat, že zvíře je lehce raněné a tudíž i potencionálním nebezpečím a to je nutné přece eliminovat. Spoléhat na polici a na myslivce, že přijedou okamžitě se myslím s jistotou nedá. Před několika lety jsem volal policii, že je potřeba dostřelit divočáka, čekal jsem na místě téměř dvě hodiny než sehnali myslivce. Přesnou dostřelnou ránu jsem zachytil na tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=i88CxSpH0hs Jinak díky chlapy pěkně jsem si početl.

Autor: vlk | 31.12.2012 20:02
p.Fesoji,kde a kdy ty lišky byly pozitivní.díky

Autor: Tomáš Peroutka | 31.12.2012 19:16
RE Fesoj- to co napíšu do téhle diskuze sice nepatří, ale nemůžu si to odpustit.
Ustanovení o možnosti odvrátit hrozící nebezpečí jinak je ve vypjatých situacích největší slabinou našeho zákoníku a je zdrojem značných problémů. De facto, pokud na mě někdo zaútočí sekyrou či nožem a já mám možnost utéci,třeba i na vlastním pozemku, této možnosti nevyužiju, poněvadž si ji v rozrušení a pod tíhou situace ani neuvědomím a útočníka zastřelím, tak mám zde velmi reálnou šanci, že mě zavřou až zčernám. Anglosaské právo se v některých zemích na tuto věc dívá naopak tak, že útočník si naopak musí být vědom, že když ohrožuje někoho smrtící zbraní nebo násilím vnikne ozbrojený do cizího bytu nebo domu, tak z logiky činu samotného může přijít o život nebo k těžké újmě na zdraví. O útěku a jiných zpúsobech odvrácení nebezpečí tady není ani zmínky.

Autor: prroud | 31.12.2012 19:15
Fesoji,nalejeme si cistyho vina,dam priklad,jdu vecer parkem,prepadnou me pobudove,nebo jeden,vemkoncu jedno.Bude me chtit okrast,mam povinnost mu verit,ze me chce jen okrast? Vidim mu do kapes,nebo pod obleceni?Jak v takovy situaci,navic ve stressu posoudim co je krajni nouze a jak je velka?Nebo se muzu logicky bat ze mi jde o zivot,kdyz mu do hlavy nevidim?Ted k ty obrane,myslis,ze me necha vybrat si misto kde ho zranim,abych ho urcite nezabil?Nebo jsem fakticky sam jako obet jeste i zakonem odsouzenej uz predem,kdyz budu myslet na vsechno co mi ze zakona hrozi? Povim ti co udelam,z prostyho duvodu,zkusim ho ukecat,kdyz to nezabere,ma nekdo z nas smulu,protoze vim,ze kriminal jeste nikomu nepomohl a ze takovej ohrozi dalsi nevinny lidi,stane se zakon ze me,protoze tresty temhle darebakum jsou stejne jen vysmech,zariznu ho jako jehne.Moje jediny prani je,abych se do takovy situace nikdy nedostal a ani se k ni nenachomejtnul,protoze statniho vysmechu obcanum a plivnuti do tvare formou pomahej a chran,mam akorat plny zuby,stat si me kdysi vycvicil,aspon mu to bude neco platny......proud

Autor: Fesoj | 31.12.2012 18:44
Čin jinak trestný /usmrcení divočáka na nehonebním pozemku/ není trestným činem, pokud "pachatel" svým jednáním odvracel nebezpečí, hrozící zájmu chráněnému tímto zákonem /život a zdraví osob/ a je jedno, kdo tak učiní - myslivec, policista, náhodný občan vlastnící střelnou zbraň, luk nebo dejme tomu sekeru. Toto se nazývá jednáním v krajní nouzi. Ale pozor ! Zákon výslovně stanoví, že nejde o krajní nouzi, pokud bylo možno hrozící nebezpečí odvrátit jinak /např. útěkem z dosahu zvířete/ nebo pokud by způsobený následek byl zřejmě stejný nebo větší, než ten, který hrozil /to ovšem v podobném případě nepřichází v úvahu/. Já jsem toto zákonné ustanovení využil pětkrát. Ve čtyřech případech se jednalo o lišku podezřelou ze vztekliny a střelenou přímo v obci zbraní, která byla momentálně po ruce - 1x kulovnice, 1x malorážka, 2x pistole. Ve všech případech byla následně vzteklina potvrzena. Ten poslední případ byl horší - šlo o splašeného býka, kterého se majitel nejdřív snažil odchytit, ale místo toho ho jen rozzuřil natolik, že útočil na vše živé a jinak než jeho okamžitým zastřelením to vyřešit nešlo, aby někoho nezranil či nezabil. Ale pozor ! Každý podobný případ se posuzuje individuálně a pokud by v případě toho divočáka nešlo opravdu o bezprostředně hrozící nebezpečí a bylo by možno vyčkat do příjezdu policie, horko těžko by ten lukostřelec své jednání obhájil. Ale jak píšeš, pokud ten divočák už někoho napadl a hrozil útok na další osoby, měl by být ten, kdo ho jakkoliv usmrtil, beztrestný. Krajní nouze jak z učebnice. A jak by mohl nějaký úředník argumentovat tím, že "agresivitu zvířete nelze prokázat", když už jedna osoba zraněna byla ?

Autor: prroud | 31.12.2012 18:22
Kdybych mel ja napsat svuj nazor tak me vsichni sezerete i s botama :-),i kdyz nazor napsat muzu,sam za sebe,ale nikomu ho nevnucovat.Jenze to by vzaly za svy myslivecky tradice,urcite nektery,mozna by jich bylo i dost,ale nemyslim si,ze by to nekomu ublizilo,mozna naopak a i hodne myslivcum by se to zamlouvalo.Jako je to se vsim,co clovek,to nazor:-) ....proud

Autor: prroud | 31.12.2012 18:19
Tak se jde treba po pumach co se dostanou nebezpecne blizko k lidem,bud se odchytej,nebo ulovej,no a po ranenejch nebezpecnejch kusech,je to jejich prace,dohlizet na dodrzovani loveckejch pravidel a starat se o prirodu a bezpeci lidi.......proud

Autor: Tomáš Peroutka | 31.12.2012 18:19
RE: Prroud- Možná se mnou leckdo nebude souhlasit, ale na naháňky chodím nerad a zastávám stejný názor, jako jeden německý autor publikace o černé zvěři, ten uvádí, že naháňka je poslední zoufalý způsob, jak slovit černou, aby se zabránilo škodám. Tady má mít zcela jasnou prioritu čekaná a šoulačka.Potažmo,kdyby se důsledně a systematicky prováděl odlov v lese, včetně bachyní, nemuseli by kamarádi v polních honitbách řešit stovky prasat v kukuřici a potažmo škody na plodinách.

Autor: prroud | 31.12.2012 18:14
Ledaze by u nas existovaly mechanismy(nevim o nich),kdy lovec hlasi rangerum nedohledany nebezpecny zvire a oni po nem jdou prave kvuli bezpecnosti lidi,ale to uz pak vyrazej profesionalove,samozrejme na ucet statu,je to nehoda.......proud

Autor: prroud | 31.12.2012 18:11
Jj,tomu rozumim,jednou je to pripad a uz kvuli pouceni a podkladum pro pojistovnu je potreba to zdokumentovat,o tom zadna,jen si myslim,ze je to jedna z mala veci,kde neni vinik i kdyby se nakrasne vedelo i odkud prislo a kdo strilel.To je proste priroda,nikdo nechce zvire postrelit a uz vubec ne nedohledat,mozna vypadam jako rebel ,ale v tomhle pripade nesouhlasim ani s nedbalosti......proud

Autor: Tomáš Peroutka | 31.12.2012 18:04
RE Prroud - Ahoj, já mám na věc stejný názor jako Ty, policie tady se na to dívala jinak, tj.jako na nedbalostní delikt. Já jsem se tomu jen smál, protože výsledek byl od samého začátku jasný, tj. vzhledem k tomu, že naháněk bylo v okolí několik a postřelený divočák dokáže odejít kilometry daleko,tak se nic konkrétního neprokázalo. Podle mě i vyšetřující policista věděl od začátku, jak to dopadne, ale šetřit se to asi v případě zranění a oznámení na policii musí.

Autor: prroud | 31.12.2012 17:41
Ja rozumim Tome, a psal jsem jak se k tomu stavim a melo by to podle zakona rozumu a logiky bejt.Trvam na nehode.Jde o divoky zvire.Kdyz to udela pes kterej ma majitele co mu mel poskytnout vycvik a ma ho mit zabezpecenyho.Ani nepipnu,vina je jasna.Ale kdo je vlastnikem divocaka a je zodpovednej za jeho vycvik a kosik na ryji? Samozrejme ze je na to zrejme zakon,ale ten necituju,ani neznam,nemuzu se tedy o nej handrkovat :-).Dovolavam se jen logiky.......proud

Autor: Miloslav Pletánek | 31.12.2012 17:26
Budu zatím tiše a pokorně naslouchat. :-)

Autor: Tomáš Peroutka | 31.12.2012 17:25
RE Prroud: V případě, o kterém jsem se zmínil postřelený divočák napadl a vážně zranil člověka v chatové oblasti.

Autor: prroud | 31.12.2012 17:13
To je dobra zprava,jen me mrzi to hnani myslivcu k odpovednosti.Vzdyt jde podle myho nazoru o nechtenou nehodu.Takova vec se muze stat.Bud si se zranenym zviretem poradi vlastnik,nebo zavola myslivce,jde o to aby zvire zbytecne netrpelo a nenapachalo skody,tady jde o zajem a ne o hledani vinika....proud

Autor: Tomáš Peroutka | 31.12.2012 16:58
Zdravím. Trestný čin, nebo přestupek, spáchaný za účelem odvrácení bezprostředního ohrožení zdraví,života či majetku, přestává být v těchto odůvodněných případech trestným činem nebo přestupkem. Záměrně tady nebudu uvádět, co má dotyčný tvrdit, jedna věc je však jistá, tj. každý trošku schopný právník z toho dotyčného vyseká, ba naopak,může tuto záležitost otočit proti myslivcům samotným, znám případ,že se v souvislosti s podobnou záležitostí šetřilo policií zanedbání povinností na společném lovu - naháňce. Značně přitěžující fakt je ten, že se jednalo o soukromý pozemek, kde mohly být děti. Ač sám myslivec nerad to říkám, ale kdyby toho divočáka ubil na svém pozemku např. kladivem, trestán nebude.Argumenty jako např. přivolání policie nebo mysliveckého hospodáře v situacích kdy hrozí bezprostřední nebezpečí z logiky věci neobstojí.

Autor: prroud | 31.12.2012 15:24
No mezi nami ;-),kdybys ho zabil cimkoliv jinym,osobne bych nemel co vytknout,ale za situace kterou popisujes uverim dorazeni trpiciho zvirete,ale ne ucinnou strelbu lukem pri utoku:-)))(nemel bys na ni cas,leda jsi robin hood).O tom jak se k tomu postavi zakon si nedelam zadny iluze.Stat se to me,trvam na soudnim preliceni za ucasti znalce a svyho advokata s tim,ze budu zadat nahrady jestlize se stanu obeti "justicniho omylu",kdyz mi to bude odmitnuty,sam vyvolam soudni udalost.Mam pravo cloveka a vlastniho usudku a jednani a nemam povinnost nechavat se statem cvicit jako sluzebni pes,v pripade ze jednam lidsky a podle svedomi,nikoho neohrozim,naopak.......proud

Autor: Miloslav Pletánek | 31.12.2012 14:47
Zajímalo by mě jaká by byla reakce kdyby někdo na nehonebním oploceném soukromém pozemku zastřelil lukem z honu postřeleného zatoulaného divočáka a tvrdil by, že to bylo proto, že na něj zaútočil při pokusu projít pozemkem a vypustit ho.Dalším důvodem zastřelení raněného kusu by uvedl nevyspitatelnost raněného vypuštěného zvířete. V okolí je mnoho dětí, které by mohl zalehnutý raněný divočák v lepším případě zranit. V okolí je špatný signál, na mobil zapoměl, mobil je na potvoru vybitý... Jistě by to byl: 1 zakázaný způsob lovu. 2 pytláctví, 3 nevlastnění loveckého povolení. Jak by reagoval zákona dbalý úředník na takto vzniklou situaci? Pokutou do 10 tisíc? Bylo by to spravedlivé? Úředník může argumentovat tím, že agresivitu zvířete nelze prokázat a tudíž je pokuta oprávněná. Je polehčující okolností nahlášení události u nejbližšího myslivce, který kus předá hospodáři nebo platí "neznalost zákona neomlouvá" absolutně v každých případech?