Dnes je 19.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Dopis Prroudovi



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: prroud | 18.12.2014 21:36
Ty vanoce maji stejne takovy to svoje zajimavy kouzlo:-))))
Jo,a to trideni je samozrejme jinak:-))

Autor: strejda zajíc | 18.12.2014 20:57
Jaképak napadání,dyť je to jen kočkování.Nebojte,že vám Petana zapíchnu uplně,jen tak trošku do nohy nebo do ruky,víc určitě neee!:-)))Když mne taky,cholerika starýho,každá p ovina hned vytočí.Nebo proudovina? Já už budu hodný,dědečku.

Autor: Stanislav Haas | 18.12.2014 20:57
To Fesoj: Hon 13.12.2014 II. ve fotogalerii. Když řeknu debil, tak to ještě někomu lichotím, neb tím přiznávám zbytkovou inteligenci, viz dřívější třídění mentální retardace (debil, becil, imbecil). Ale to už se opakuji. Ale ani žížaly nerozvracejí toto fórum, jak se to někomu daří. Od pár lidí vím, proč sem přestali přispívat a raději sem už ani nechodí, což mne mrzí, neboť je mám za dobré lidi, kteří měli co říci a vždy k věci, žádné zvratky a blitky.

Autor: prroud | 18.12.2014 20:06
Vanocni slusnost veli rict: diky:-).Tem co me sproste napadli nic neudeluj,oni muzou:-)

Autor: Radek Chadim | 18.12.2014 19:54
No nevím, jak přišel slepej k houslím, ale ty Petře k tomu vždycky přijdeš tak, že se netématicky vyjadřuješ k různým tématům, čimž narušuješ diskuzi a tím rozčiluješ ostatní, tak ti jako vánoční dárek uděluju výstrahu :-), a děkovat nemusíš -:).

Autor: prroud | 18.12.2014 18:15
Zase me,a prisel jsem k tomu jako slepej k houslim :-))))

Autor: Fesoj | 18.12.2014 17:56
Lidičky, prosím Vás, uvědomte si - a v tenhle předvánoční čas zvlášť - že téměř každý tvor, s výjimkou některých lidí, podvědomě ví, že jediným smyslem života je těšit se z něho. Vždyť se mezi sebou nenapadají a neurážejí ani obyčejné žížaly, takže nevidím důvod, proč by se příslušníci rodu Homo SAPIENS měli zbytečně vyčleňovat svou blbostí ze zbytku živočišné říše.

Autor: Jaroslav Miňha | 18.12.2014 17:13
Radku nevyhrožuj :-)) To nedáš :-)

Autor: Radek Chadim | 18.12.2014 16:50
Pánové, zachovávejte klid i zde nejen před Vánocemi, jinak toho prrouda vypnu :-)

Autor: Ellhenicky | 18.12.2014 16:06
Jako malí kluci. Už bych to dále nerozváděl. Jakmile se tu začnete napadat a urážet, tak to půjde do kytek. To všechno už tu bylo, tak chladnou hlavu, když jsou ty Vánoce.

Autor: prroud | 18.12.2014 08:33
Strejdo,s tebou jedine kamarad:-))))

Autor: strejda zajíc | 18.12.2014 08:06
Bravo prrudidlo!Nebo tě mám nazývat třeba "král moru včelího plodu"?Zase sis vybral,to co se ti hodí a využil tím svým geniálním způsobem k "burcování ovčanů".Ó díky,ty náš veliký buditeli!Prroud na Hrad!:-)
P.S.A zkus mi říct-pane-a vyzvu na souboj já tebe.Ale ne v rukavičkách,ale na nože.Vlastně né,to by byla vražda,tam jsem fakt dobrej...:-))

Autor: prroud | 17.12.2014 22:04
Ty rukavicky nebylo vyhrozovani silou,ale pisemnou odpovedi v duchu jakym se se mnou jednalo.Jardo sakra jeste ty zacinej:-).Co to ma znamenat,myslis si ze clovek co ma vcely a nechce bejt "organizovanej" se musi chovat nezodpovedne k ostatnim vcelarum a vcelam??

Navic vyhrozovat Haasovi fyzickou silou,to by me musela hanba fackovat,vsimni si ze jsem umyslne nenapsal "panovi",tak oslovuju slusny lidi!

Autor: Jaroslav Tatalák | 17.12.2014 21:37
Prroude, prroude tak jak Ti říkají prde, od těch amíků jsi asi pochytil tu vychloubačnou sebejistotu s postupným vyhrožováním silou. Nepindej do věcí, kterým nerozumíš,neser se do každého příspěvku a nemusíš nikoho vyzývat na rukavičky a bude klid. Víš, že jsou konkrétně u včel dodržovány nařízení, pravidla atd.Chováním takových samospasitelů jako Ty dochází k pomalé likvidaci už tak ubohých včelstev u nás. S pozdravem J.T.

Autor: prroud | 17.12.2014 21:11
Vidis,a ja se tomu tonu divim....zvlast od vcelare keterej nevi co je to "divoky dilo" a mysli si,ze se o vcely nestarame,nepotrebujeme spolky na to,abysme poslali ke kontrole co je treba a lecili.Rika se tomu samostatnost:-)))))

Autor: Fesoj | 17.12.2014 20:43
No tak už se nedivím. Nejsem v zásadě proti "přírodě blízkému hospodaření", ale myslím, že u nás jsme ve včelařinš přece jen trochu dál než v Africe, kde si nechávají divoké včely hledat medozvěstkou. Mé osobní zkušenosti s včelami spočívají v půldenním hlídání včelího roje, který se jedné krásné neděle usadil v Praze na Prašné bráně a musel jsem dávat pozor, aby doň nějaký všetečka nezačal šťourat. No a podruhé jsem asistoval v Orlickém Záhoří nějakému funkcionáři včalařského svazu při likvidaci divokých včel, které se usídlily za okřídlím jedné rekreační chalupy.

Autor: Václav Sládek | 17.12.2014 19:50
Najdeš to v fotogalerii diskuse pod foto hon II od Ramo

Autor: Fesoj | 17.12.2014 19:35
Ať koukám jak koukám, nikde nemůžu najít nějaký příspěvek o včelách a včelařích, kvůli kterému nadává Standa Peťanovi do debilů. Já si včelařů a jejich práce velice vážím, i když tomu nerozumím a snad právě proto mi poslední dva články v téhle diskuzi nedávají vůbec smysl.
A bezpečně vím jen jedno, že po všem je hovno, jen po včalách je med. Tak chlaoi, nebuďte ve při !

Autor: prroud | 17.12.2014 17:09
Na to jak jsi starej,jsi to moc duchaplne nesesmolil,navic jsi vubec nic nepochopil.Jen proto,ze jsi starej pan,navic i dobrej clovek,jak si dovolim hadat podle tvejch prispevku a toho ze jsi vcelar(mam nadeji ze si to mineni nebudu muset prehodnotit),neodpovim ti v tvym tonu!Jinak mi moc nedochazi,cim jsem napadnul vcelare:-).Jinak chovam vcely ani ne tak na med,jako pro radost a obdiv k nim.I kdyz mi jedno vcelstvo letos zlikvidovaly hvezdy co mi kolem plotu nastrikali z jejich strany slavnej Roundup.Ale presto mi to neda,pro priste,vaz slova!!!Navic vis jaksi veliky kulovy co je to chov vcel na divokym dile!!! Poucim te,propriste! Je to rozebiratelny,vcely se samozrejme lecej!!! Rozdil je jen v tom ze se uziva minimum umely chemie,vcely si staveji vlastni plasty,jestli te to zajima,mrkni se po medny krave!Jinak bych na vas "vcelare" mel taky hodne co nakydat,vsimni si,ze to nedelam.A to jen z toho duvodu,ze vim ze hodne z vas jsou Vcelari.Nepomerne vic nez je Myslivcu mezi "myslivcema".
JInak si pro priste pamatuj,ze ani vlastni tata si nedovolil po me sproste jezdit!!! Tudiz si to nesmi dovolit uz vubec nikdo dalsi,rozumime si?!!!Doufam.Az si to zopakujes,nebudu mit problem odlozit rukavicky.....
Napis svoje vytky prumerne slusnym zpusobem a zamyslim se nad nima,jinak je to ztrata casu.Dal bych ti mohl povypravet o par "spolkovejch vcelarich",co je to za sprostej a nechutnej dobytek,nastesti jak doufam spis vyjimecnej.

Autor: Stanislav Haas | 17.12.2014 16:45
Prroude, ty debile jeden, co to zase žvaníš o včelařských spolcích, víš vůbec, kdy začaly vznikat, že k tomu dala první větší popud Marie Terezie, nejstarší má skoro 200 let, že zakládající členové byly vzdělaní lidé - šlechta, kněží, lesníci, řídící učitelé, mlynáři, správci velkostatků, kteří si dali za cíl vnést vědomosti o včelách a včelaření mezi lid - domkáře, chalupníky, řemeslníky...víš hovno! Tak si nás neber do té své nevymáchané huby. Na takové blbce, kteří mají včely samoživitelky, neléčí, neberou a neodevzdávají vzorky pro případné zjištění onemocnění, včelaří na divočině na nerozebiratelném díle a ještě žvaní, jak se jejich včely mají dobře, jak je chovají ekologicky a nestresují je, na ně je třeba uplatnit jeden § = šíření nakažlivých chorob u hospodářských zvířat, což je trestný čin!
Jestli máš co říci k věci, které rozumíš, tak přispívej, ale jinak drž hubu!!!!!

Autor: prroud | 28.11.2014 11:30
Diky chlapi,je to kouzelna vec divat se jak jdou zvirata k vam,kdyz jsem jeste lovival,casto jsem ani nezvedl luk,kolikrat jsem ho mel sebou jen proto,ze jsem byl v divocine,ani lovit nehodlal,jen se dival na tu nadheru.Navic si clovek tak vyzkousi i umet se hejbat s vetrem,eliminovat svy pachy a kontrolovat si uspesnost,vyzkouset kamuflaz.Samo o sobe je vabeni nadhera :-).S whitetailama jsem si vlastne svym zpusobem takhle delal co jsem chtel,nebylo vyjimkou ze jsem je mel vsude kolem sebe,je to zvedavej narod,jak jsem piskal jako srnce v ohrozeni,okamzite se zacli stahovat a hledat,sli branit,ucit bysme se od nich leccemu mohli:-)

Autor: Karel Friedrich | 28.11.2014 11:15
Pokud si chceš i nějakou vábničku koupit, pak zkus toto: http://www.vabnicky.cz/. Jsou tam k vábničkám zařazeny i zvukové záznamy. Mám od něj i DVD k vábení lišek a srnců a líbí se mi to.

Autor: Harald Altmann | 28.11.2014 01:11
Zkus si poslechnout tady: http://www.prirodainfo.cz/domains/prirodainfo.cz/zvuky.php?cislo=3088.00

Autor: prroud | 27.11.2014 17:44
Nechci kvuli svy prosbicce zakladat novou diskusi:-).Chlapi,zabejvate se nekdo aktivne vabenim zvere a vabnickama? At hledam jak hledam,nemuzu najit audio srncete,koloucha a selete v tisni,natoz odpovidajici vabnicku.Mate nekdo radu nebo pomoc?A samozrejme vlastni zkusenosti a uspesnost.Ne s odstrelem,ale vabenim.

Autor: prroud | 02.11.2014 11:18
Jo,zkouknul jsem z ulozto ten filmik o lovu,strelivu a podobne,naridil bych ho vsem lovcum a myslivcum a vubec vsem kdo maj a pouzivaj strelnou zbran(i luk,nebo kusi) jako povinnej a zkousel bych z nej!I malejm lotrikum s prakama by ta cast s odrazem strel prospela:-)),ovsem to uz je na tatincich:-).

Autor: prroud | 02.11.2014 11:16
Priznam se Leone,ze ja taky ne :-))),ale libi se mi mnohem vic,navic si myslim,ze je pro nuz vic sichr.Noo,nepredpokladam s prasatama divokej zapad:-))).Kdyz tusim certovinu,nebo ze budu nuz potrebovat,mam ho beztak bud v ruce,nebo rozeplym futralu,nosim ho jinak nez je bezny,ani bys nerekl,ze nejakej nuz mam,mam ho v ruce raz dva:-)

Autor: Leon Zumr | 02.11.2014 11:07
s tím toulcem zkušenost mám než to vydoluješ tak tě prase vozí jak poník na střelnici :D

Autor: prroud | 01.11.2014 19:12
Vim o nem,ale nelibi se mi,nemam s futralem toho typu dobry zkusenosti Leone,poridim na bezny noseni jinej typ kozenyho futralu,do ty doby bude zytel lepsi,jedna vec,druha vec je moznost upevneni taktickyho pouzdra oproti kuzi.
http://www.kvalitninuz.cz/pouzdra/,hned tenhle uvodni typ pouzdra se mi libi.....napriklad
http://style.kmsaddlery.cz/Webs/KmStyle/ProductsPhoto/Orig/DSCN6948.JPG , rikaj tomu "toulcovy pouzdro".
A dalsi, http://style.kmsaddlery.cz/Webs/KmStyle/ProductsPhoto/Orig/DSCN4083.JPG , jeste bych uvital zapnuti na druk shora,tedy cely zakryti,a nemusim se bat ztraty noze za zadnejch okolnosti,ani ze mi ho nekdo lehce vytahne.To zakryti na tenhle zpusob,ale u toulcovyho pouzdra, http://style.kmsaddlery.cz/Webs/KmStyle/ProductsPhoto/Orig/DSCN3304.JPG

Autor: Leon Zumr | 01.11.2014 09:06
ale vydrží nekurvíš ostří o nýty a neprořízneš švy tady je typ s koženým http://www.euro-noze.cz/vojensky-noze/nuz-fallkniven-a1b/

Autor: prroud | 31.10.2014 21:36
http://www.fallkniven.com/en/shop/details/18/10/military-knives/a1bz , nova hracka,pro radost :-).Pekny kozeny pouzdro poridim dodatecne,to co k nemu davaj oni je pro ostudu,to uz je ten zytel lepsi.

Autor: Fesoj | 19.10.2014 17:19
Když je flinta v ruce, je samozřejmě člověk pohotovější, než když ji má na rameni, ovšem to platí zase jen a pouze od odtroubení do odtroubení. Je to nejen pohodlnější, ale i bezpečnější - na brokové střelnici jsi také povinen mít flintu bez řemenu.

Autor: Leon Zumr | 19.10.2014 15:20
Fesoji když kolem sebe koukám tak i u nás je díky rychloupínákum dost chlapů co na začátku leče sundají řemen a nandají ho na konci leče já to taky tak dělám a je to pohodlnější

Autor: Ramo | 19.10.2014 14:37
Fesoji 1***** :-))

Autor: Fesoj | 19.10.2014 13:24
Proti tomu samozřejmě nelze říci ani půl slova. Ale jak jsem již napsal, tradiční nošení v našich podmínkách je na levém rameni, hlavní nahoru.

Tradice našich předků ctíme. Vždy levou rukou připíjíme,
na levém rameni nosíme zbraně, psa vodíme po levé straně
a sokolník na levé pěsti má loveckého dravce nésti.
A to všechno, můj milý synu, jednu jedinou má příčinu -
musíš mít volné pravé rámě, abys ho mohl nabídnout dámě !

Autor: prroud | 19.10.2014 11:59
Shrnul a zobecnil bych to cely jedinym apelem:-).Noste si zbran jak chcete,ale vyvarujte se toho aby v kterymkoliv okamziku mirila nenabita,natoz nabita zbran na kohokoliv!To stejny plati i o lovu,strilim tak,abych nikoho nijak neohrozil. :-)

Autor: Fesoj | 18.10.2014 00:58
Jarin to o nošení zbraně napsal moc hezky - a já bych jen doplnil, že jiný kraj jiný mrav. V Anglii a koneckonců i dejme tomu v Africe je běžné nosit zbraň, třeba i bez řemenu, položenou na pravém rameni, přičemž ji lovec drží za krk pažby a hlaveň či hlavně směřují vzhůru a dozadu, Tento způsob se v našich podmínkách používá málokdy, snad jen při ploužení či kruhové leči - umožňuje sice nejrychlejší zalícení a je i relativně bezpečný, ale pravačka si po celou dobu vůbec neodpočine a zbraň se brzy pronese - je to vhodné tak pro nějakého lorda, který má nosiče zbraní, ale pro našeho běžného myslivce je "klasický" středoevropský způsob skutečně nejvýhodnější, vždyť s trochou cviku se i tak dá hodit zbraň do ramene velice rychle. Je diskutabilní, zda to člověk dnes vůbec využije, protože drobné zvěře je čím dál tím méně.
A Péťo, ony ty společné lovy. zejména na drobnou, měly a mají svoje kouzlo, i když dnes už to není co to bývalo - přečti si něco od Jana Vrby, Mikuly či jen Javůrkovo Halali a pochopíš... Naši předkové na společných honech vystříleli statisíce nábojů, nalovili vagóny drobné zvěře a vypili tolik alkoholu, že se nám o tom ani nezdá. A nebyli to žádní sebevrazi a úraz byl, stejně jako dnes, velice vzácnou výjimkou.

Autor: prroud | 17.10.2014 22:18
Ramo,ani bych nikdy nelovil na spolecnym honu,nejsem sebevrah:-),ale ona ta oranice ti zabrat da,verim,i kdyz se v ni budes hejbat sam:-).Jo Jarine,potkat medu,to je zazitek,jen je skoda ze vzhledem k respektu si to clovek tak nalezite neuzije:-)).To poteseni jsem nemel i kdyz jsem zjistil,ze mi sel za zadkem a poradnej flak cesty(podle stop) ,to i puma,ale videt se nenechaji.Za to jsem mel tu cest s vlkama,a to hodne zblizka,s poradnejma severskejma kusama,od ty doby na ne nedam dopustit,nikdy bych po vlkovi nestrelil(temer):-).Mas pravdu,v USA se "nechova",tam se les misto staje nepouziva:-))).Je na kazdym,jestli co uvidi,bude lovit,nebo pujde po jinym kusu,i kdyz urcity pravidla taky jsou,treba nesmis strelit srnce,dokud nestrelis srnu,zalezi na sezone,jak to rangeri rozhodnou,podle zvere.Sam za sebe,hodnekrat jsem nestrelil na zdrave a pekne vypadajici kus,i kdyz se nabizel.Ale je dost takovejch co "berou vsechno",ale to asi vsude.
Jinak dalekohled jsem nosil jen kdyz jsem zver hledal.....kdyz lovis lukem,funguje to jinak,nejdes primo za zveri,jen k ni a cekas az prijde ona k tobe,jinak mas mizivou sanci,na tech cirka 20(casto bliz,pouzivaj se jiny "techniky") az 50 metru co se lovi si zvire obeznas vlastne pouhym okem :-)

Autor: Jarin Beskydak | 17.10.2014 21:36
Prroude, jsem rád, že jsi reagoval tak, jak jsi reagoval. V naší myslivosti je pár věcí jinak. Píšeš, že jsi šoulal s lukem a nenataženým šípem. Patrně to tak bylo v USA. U nás se totiž zvěř nejdříve obeznává (dalekohled) a pokud je průběrná, lovíš (pokud ji máš v povolence). V té zemi kde jsi lovil, tedy asi nemají principy chovnosti, ale jen vztah povolenky (licence) k druhu zvěře. Tedy, šouláš s lukem, vidíš zvěř, na kterou máš povolenku a lovíš. Kdyby u nás byl povolen lov lukem, asi by jsi šoulal s lukem přes rameno, dalekohledem obeznal zvěř a pak se snažil ke zvěři přiblížit již v „situaci“ kterou jsi popsal, tedy luk v jedné ruce a založený nenatažený šíp v druhé (do přiblížení na vzdálenost umožňující smrtelný zásah). Až pak by jsi natahoval.
Co se týče „předpisu“ k nošení flinty v myslivosti. Půjdu s kůži na trh, protože to nenosím zcela podle tradic. Tradice je, že myslivec nosí zbraň na levém rameni. Já osobně to dodržuji pouze na společných lovech. Jinak flintu střídavě nosím na levém a pravém rameni. Pokud totiž několik hodin šoulám, ta zbraň se pronese a z důvodů zdraví je to lepší střídat. Každopádně pokud vidím nějakého človíčka, okamžitě jde zbraň na levé rameno. Ti, kteří to nosí pouze na levém rameni, buď skončili, nebo skončí u felčara. Každopádně, pokud potkáš myslivce, máš zbraň na levém rameni a při podání pravé ruky tedy míří do bezpečného prostoru. Co se týče směru hlavně. Zbraň, kterou neseš na rameni, Ti dle druhu řemenu cestuje a necestuje. Pokud používáš starší klasické řemeny, zbraň Ti „sklouzává“ více či méně dle toho kde máš přední poutko řemenu – zdali na pažbě (předpažbí) nebo na hlavni a kde má zbraň těžiště. Osa hlavně se přibližuje horizontální rovině a musíš si to hlídat. Pokud používáš nové protiskluzové řemeny, to je jiná paráda. Osu hlavně si nastavíš jak chceš a pořád to drží směr. Ruku na kterém rameni máš řemen položíš na pažbu (předpažbí) a ruka odpočívá – nemusí přidržovat zbraň v bezpečném úhlu, drží to samo bezpečný úhel, který jsi „nastavil“. Jinak směr hlavně dolů se tedy využívá při dešti (aby ti nenapršelo do laufu - spoušťového mechanismu) a pak při rizikových situacích (dosled postřeleného většího divočáka atd.), tam si sám zvolíš "taktické držení". Jednou vyjímečně jsem se takto vracel k Vitaře, když si k vnadišti přišel medvěd. On sice taky odešel, ale tak nějak jsem cítil pocity, které běžně nezažiješ. Snad Ti to pomůže v orientaci v České myslivosti (k České myslivosti :-) ) .

Autor: Ramo | 17.10.2014 20:01
Prroude a je vidět, že jsi ještě nelovil na společném honě v rozmoklé a hluboké oranici! To je taky mazec, když už sotva "lezeš" a máš co dělat abys to ustál ! :-)

Autor: prroud | 17.10.2014 17:04
Zdar Jarine,promin,mam problem s PC a vsimnul jsem si az ted zes mi psal.Uprimne ti povim,ze nastrilino mam flintou dost,ale na strelnici,lovil jsem jenom tim lukem a tam je situace jina,pri soulacce jsem mel luk v ruce a zalozenej sip,ale samozrejme nenatazino,to bych moc nenasloulal,drz 70 liber a soulej:-)).To je jina situace.Ale lidi s flintou hlavni dolu jsem skutecne potkaval,neprislo mi to nijak zvlastni,ovsem neuhajim "spravny" noseni myslivecky flinty,jelikoz nemam zkusenost v praxi,mluvil jsem jenom z bezpecnostniho hlediska vuci svymu okoli,ktery by melo mit prednost i pred zarytim hlavne do blata,jak pises.Navic jsem nikdy se zbrani nespadnul a ze jsem lezl opravdu "terenama" divociny.Ale muze se stat,i kdyz je fakt ze na lovu se nespecha,ani to moc nejde.Ale uznavam jistej rozdil v pohybu v lese,nebo cestou k posedu a podobne kde jsem prakticky sam a pohybu na verejnosti nebo strelnici kde je dost lidi.Existuje vlastne nejakej predpis urcujici jak mas nosit flintu? Nam se tloukla do hlav vzdycky jenom bezpecnost s tim,ze neexistuje nenabita zbran,vzdycky se s ni musim chovat jako s nabitou.

Autor: Jarin Beskydak | 15.10.2014 22:22
Protože nechci čunit téma lankasterky http://www.myslivecke-forum.cz/index.php?str=vypsanidiskuze&id=1122 , dovolím si volně přeskočit zde. Abych dostál pravidlům slušnosti, nejprve odpovím na otázku. Prroude, od ukončení mé ZVS uplynulo 22 let. Odkazy na fotky, které jsi uvedl, jsou z bojové mise armády. To je jaksi o něčem jiném, tam jde o sekundy, tam ten taktický ponos hlavní dolů smysl má. Jenže myslivost je jen krásný koníček, to není bojová mise armády. Na ten Tvůj příspěvek ohledně nošení zbraně hlavní dolů jsem reagoval z důvodů, že jsem nepotkal nikoho, kdo by v myslivosti nosil zbraň hlavní dolů (vyjma dešťů, kde to smysl má). Hlavním důvodem však bylo, že na toto a i jiná myslivecká fóra chodí mraky „lidiček“, kteří s myslivostí teprve začínají, hltají veškeré novinky a příspěvky z této oblasti a tyto pak mohou brát za bernou minci. Představa, že potkám někde „adjunkta“ se zbraní mířící do hlíny a tvrdicího, že takhle je to jedině správně, protože to bylo psáno na mysliveckém fóru, mě děsí. Dovolím si mít k Tobě taky jednu otázku. Psal jsi, že jsi tuším lovil lukem nebo kuší, ale tam to může být jinak. Pokud jsi na lov nosil, nebo bys nosil dlouhou střelnou zbraň, bude na rameni hlavní dolů, nebo přes rameno v taktickém ponosu křížem těla? Ptám se proto, že pokud ji budeš mít na rameni hlavní dolů, při prvním pádu ji zaryješ do hlíny a budeš řešit problém co s tím. Pokud ji budeš mít v taktickém ponosu, tak budeš mít u lovecké zbraně trochu problém s poutky řemenu. Prroude, všechno výše bylo napsáno bez jakékoliv averze. Jsem jedním z těch, komu Tvá přítomnost na fóru nevadí.
P.S. Moje zlaté nervy, tohle píšu podruhé, poprvé to při „uložit“ zmizelo nenávratně v soukolí dějin.

Autor: prroud | 31.01.2014 09:27
c) Dne 27. srpna 2013 během projevu na rozloučenou při odchodu z funkce prohodí americká ministryně pro vnitřní bezpečnost Janet Napolitani mezi slovy tuto větu: ".... svým způsobem svému nástupci jeho roli vůbec nezávidím, neboť bude čelit přírodní katastrofě, která v novodobých dějinách nebude mít obdoby." A to aniž by nějak vysvětlila, co těmito slovy vlastně myslela.
........a pak ma clovek kuva dobre spat.....

Autor: Jaroslav Tatalák | 29.01.2014 19:43
Tak už to vypadá na prroudův web.Čtu jen příspěvky bez tohoto označení, ale některé příspěvky bez jeho všeříkajícími odpověďmi nedávají smysl.Jen tak dál hoši. S pozdravem J.T.

Autor: Milan Zelinka | 29.01.2014 18:01
Prroud je fajný a to beze srandy. A jinak, každý jsme nějakej, ten má rád holky a ten zase vdolky a tak nevím proč se to někdy tak hrotí proti tomu Peťanovi a to ho ani neznám.M

Autor: Fesoj | 29.01.2014 17:41
Matěji, k tomu zapaření - Ty jako uznávaný odborník přes dršťkovou jsi to vysvětlil naprosto přesně, že to musí pochopit i nemyslivec. Ona i prdelačka, kterou vaříš v zimě venku v kotli, se musí až do vychladnutí míchat a hlídat - to hlídání uvádím proto, že jednou se nám stalo, že se synovi odvázala kobyla, tu téměř vychladlou prdelačku ochutnala a vymlaskla celý kotel. Čuměli jsme jak péra z gauče !
A co se Péti Prouda týče, zastávám stejný názor jako strejda Zajíc a nevidím důvod, proč by mě měl jeho občasný slovní průjem rozčilit. Já jsem taky ukecanej, i když se snažím kecat aspoň trochu k věci - jako Romeo, když poklekl před Julií, z čehož jasně vyplývá, že i když mluvíš k věci, může to být na 3,14ču.

Autor: Petr Havlín | 29.01.2014 14:56
Jardo já se sobě také divím:-)a často:-)

Autor: prroud | 29.01.2014 13:05
Tak jsem si to u divocaka spojil s tim tukem v duchu dobre strejdo,potom cos me poucil o zapareni:-),ale priznam se,ze jsem po tom "vejprasku"(ne od tebe)nemel uz tu odvahu s tim vyrukovat jako s domnenkou:-)

Autor: strejda zajíc | 29.01.2014 12:43
Dělá to(zejména u silnějších kusů)izolační vrstva tuku pod škárou,která po rychlém vychladnutí "nepouští" teplo ven.Obecně se snáze znehodnotí divočák než ostatní spárkatá,je to dáno anatomií a rychlým průnikem koli z trávicího traktu.Ale nevím ,jestli je to zrovna při mínus pěti kontra plus patnáct,zas tak chytrej nejsem.:-)
Já osobně Peťana(prouda)znám osobně(nebo nákladně?) a navážím se do něj s láskou... :-)

Autor: Leon Zumr | 29.01.2014 12:28
podle mě to je tím že se navrchu zchladí a to teplo nemá kudy odejít.Já v zimě pro jistotu odplecím i selata když je nechávám venku to samý když je dávám do chlaďáku kde je až -5

Autor: Matěj Fous | 29.01.2014 12:27
Palkopal - vždyť je to o tom zapaření přeci stará jasná pravda.Když mrzne,tak na povrchu rychle zatuhne a nevydýchá (a zapaří se)... To je jako když nám uvařili večer velký hrnec dršťkové polévky,nemíchali - a protože nevydýchala,tak byla ráno kyselá a polovina z nás zůstala o hladu a ta druhá co to jedla,tak měla zase průjem....

Autor: palkopal | 29.01.2014 11:29
Strejdo Zajíci, můžete vysvětlit, proč střelené prase se na sněhu, řekněme při pěti pod nulou, zapaří snáz, než při nějakých patnácti nad nulou? Hlava mi to nějak nebere.
A trošku nechápu to věčné navážení do pprouda - trochu mluvka, ano, ale neuráží (na rozdíl od jiných) a v podstatě radil pouze to, co radili další (dále hledat, i za cenu dovolené). Nesnášíte-li ho, nereaguje. Já taky nereaguji na každou blbost, která se tu objeví (a že tu taky jsou).

Autor: prroud | 29.01.2014 09:16
A vidis strejdo,ze vsech co se do me pustili jsi mi prave ty dal nejvic,misto jenom konstruktivniho srazeni,jsi me poucil,diky ti:-).Tobe se priznam,ze ta zkusenost je s jelencema,s prasetem neni,zevseobecnil jsem to a to je chyba,porad se ucim:-)).

Autor: strejda zajíc | 29.01.2014 09:12
Proude,ty botulíne,prase se ti krásně zapaří i na sněhu a v mrazu(snáž než kdy jindy)a ty se z něho zese..š jak amina!A občas se holt něco nepovede a měl bys vědět,že:"Zdělěná starost je poloviční starost!"A už taky furt nemel...:-))

Autor: prroud | 29.01.2014 09:05
Josefe,jestli urcis podle udaju ktey jsou k dispozici kam ho trefil,a pomuze to strelci,pak tise smekam:-).Kdyz bude vedet kam,zrejme se mu bude lip dohledavat?:-)))).Prece vis,kolik faktoru je ve hre pred a pri vystrelu,predevsim na strane strelce,s tim souvisi i nastreleni flinty,lovecka horecka,zbrklost,dejchani...mohl ho trefit prakticky kamkoliv.Nic nevime,jen strelil jsem a nenasel jsem,reknete kam jsem se trefil:-)
Martine kdyz mrzne,vydrzi,je to o vnitrnostech!Holt jsme zrejme cas od casu jedli podle tebe zkazeny maso,jsme odolny proti botulinu:-)))))))).Nezbyde ti Martine,nez to vyzkouset,ale ne pri obleve:-).V lete je to jina,jak se zvire nafoukne a "vyleje"....
Jardo,ja se casto taky divim,jak jsou nekteri "zpracovany",maj to uz az pod kuzi,ale snazim se v tom moc nehrabat,znas to o tom hovne,cim vic do nej kopes.....

Autor: Jaroslav Miňha | 29.01.2014 07:02
Petře, já se Ti divím...

Autor: Martin Skřivánek | 29.01.2014 04:21
Prroude je vidět jaké máš zkušenosti když myslíš že maso vydrží v zimně tři dny.

Autor: Fesoj | 29.01.2014 00:04
Tak teď s Tebou musím úplně zásadně nesouhlasit ! Ne že bys napsal něco, co by nebyla pravda - ale Jura žádal vyloženě o radu, ne o konstatování něčeho, co je každému jasné. A vůbec není nepodstatné, kam ho vlastně trefil, naopak dobrý myslivec se snaží v případě chyby analyzovat, v čem ta chyba vlastně spočívala, aby se jí propříště mohl vyvarovat.

Autor: prroud | 28.01.2014 21:43
Ani nepochopim,vim kam miris.......a nemam naladu a potrebu dalekosahle pitvat Cechacky s jejich manyrama a stvat lidi uprimnosti v tomhle smeru,snad podotknu jen rejpnutickem:-): Komancove jsou fuc,ale lidi nejen ze se nezmenili,spis jeste zhorsili.....
A skoda je jen dobryho cloveka,jalovy kravy a holky co umre nepomilovana:-)
Diskuse zasira vic a odrazuje lidi prave ono napadani se a houkani po sobe!Slusnej komentar proste casem bez povsimnuti zapadne,kdyz neni "dobrej",je ignorovanej.

Mozna sis nevsimnul par veci,snazil jsem se strelce neodsuzovat,tim bych tomu zvireti uz stejne nepomohl,a 3 dny resej dukladny dohledani se zachovanim masa,vzhledem k tomu ze je zima.Jestli ho vazne zranil,zalehlo a bude zalehavat,ma sanci ho najit.Jestli ho skrabnul,nebo prostrelil kde to neni vazny,stejne ho nenajde ,ale bude mit aspon klidny svedomi,ze udelal maximum.Kam ho trefil,je tedy uz prakticky nepodstatny,kdyz ho nenasel hned,ani se psem.....protoze bud brouzda a trapi se,nebo lezi zhasly.Ledaze ho fakt jen skrabnul a pak je mu prakticky hej.To tim,ze bude vedet kam mu ji dal uz stejne nezmeni.Nejlip je ho najit a podivat se.Takze "kam" , je uz ted podruzny.

Autor: Petr Havlín | 28.01.2014 21:41
Zase jsi nepochopil.Škoda.

Autor: prroud | 28.01.2014 21:32
Jsem lovec a clovek!K ty "otazce",ta je opravdu zajimava,kdyz strelec najde kus kuze a delsich chlupu a pta se kam se trefil!Jak dlouho ze delas myslivost? :-).Ja lovil rekneme 8 let? Intenzivne sezonu co sezonu!Verim,ze o tom tak trosku preci neco vim co se lovu tejka.Holt neznam odborny nazvy a "chovny" veci,tradice,ale v lese jsem byl nejspis castejc a dyl nez ledaskdo.Navic,nesoutezim,nestavim druhejm normy jaky maj bejt,abych byl spokojenej,nesoudim je,nepredepisuju jim,neomezuju je.Neprizpusobuu si je podle sebe.To vsechno dokud me neohrozej na zdravi,nebo zivote.Rikam tomu svoboda.Drzet hubu a krok me komancove ucili dokud jsem jim nevzal caru.Zvlastni,jeste se mi nestalo,ze bych kvuli komukoliv nekdy odnekud odesel,kdyz se nechoval jako hulvat........
K ty otazce,abych se mohl aspon jenom dohadovat kam mozna,musel bych znat vsechny podrobnosti,kam se mirilo,jak bylo videt,jak zvire stalo,jakej byl uhel.Jak dobrej je dotycnej strelec a jak casto a dlouho trenuje.Jak dlouho lovi.Jinak se miri "dokopce a z kopce" ,jinak na rovine......ale to ty vsechno urcite dobre znas,nemas tedy potrebu se k tomu vyjadrovat:-)

Autor: Petr Havlín | 28.01.2014 21:12
Petře tys nerozuměl otázce?Jsi takový super myslivec?Kde pořád bereš tu potřebu se vyjadřovat úplně ke všemu.Spousta lidí už sem kvůli tobě nepíše!!!!Ctností každého chlapa a lovce zvlášť je zdrženlivost!Moc tě prosím, nemysli pořád jen na ukojení svojí potřeby ke všemu se vyjadřovat.

Autor: Petr Havlín | 28.01.2014 21:10
Autor: prroud | dnes 20:29
Nevim Juro,ale snaz se ho najit!,jednou nebo dvakrat je malo....osobne bych ho hledal aspon 3 dny...

Autor: Jura85 | dnes 19:59
AHOJ KAMARÁDI, VČERA JSEM ŠEL NA ČEKANOU NA ČERNOU. NAPADLO 10 CM SNĚHU, VNADIŠTĚ
NAVŠTĚVOVANÉ KAŽDÝ DEN. V PŮL JEDENÁCTÉ PŘIŠEL RUDL. JEDEN KUS CCA 30 KG SE DOBŘE POSTAVIL NA ŠIROKO, PADLA RÁNA A TICHO. SLYŠEL JSEM TLESKNUTÍ KULE, MYSLEL JSEM, ŽE BUDE VŠE V POŘÁDKU. ŠEL JSEM NA NÁSTŘEL, ALE OUHA. DVĚ KAPKY BARVY A STŘIŽ - JEDNOTLIVÉ KUSY POMĚRNĚ DLOUHÉ S MALÝM ZBYTKEM KŮŽE. BYL PŘIVOLÁN PES, ALE BEZ VÝSLEDKU, BEZ JAKÉKOLIV BARVY VE STOPĚ. NEMÁM RÁD TAKOVÉHLE KONCE LOVU, KDY VÍM, ŽE JSEM ZVĚŘI ZPŮSOBIL TRÁPENÍ A NEVÍM JAKÉ. KAM MYSLÍTE, ŽE JSEM HO ZASÁHL. AHOJ JURA

Autor: prroud | 29.12.2013 16:42
Peto,tos mohl jeste tech par dnu pockat a nekazit tradici:-)

Autor: Petr Havlín | 29.12.2013 15:34
Tak nám končí rok a je dobré si připomenout co jsem psal 1.1.2013:
Milý Prooude,
předem mého dopisu bych Ti chtěl popřát vše nejlepší do nového roku,hodně zdraví,humoru a Božího požehnání.
Píšu takhle veřejně,protože ve svém profilu nemáš žádný kontakt.Poslední dobou se mi stává,že ať otevřu sebeodbornější diskuzi na našem fóru, tak tam na mě vykouknou tvoje příspěvky, které většinou hromadíš v malých odstavcích a které nemají skoro nikdy žádný pořádný vztah k tématu. Sleduji třeba nějakou diskuzi a těším se, že někdo zkušený tam dal fundovaný a pro mě obohacující příspěvek, ale ouha to jsi tam jen ty dal nové čtyři odstavce,které s tématem vůbec nesouvisí.
Proto tě ve vší slušnosti moc prosím! Založ si vlastní diskuzi,kde se může ten pelmel probírat,ale pokud přispíváš do konkrétních témat, tak je prosím nezahlcuj.Občas každý z nás napíše něco co není 100% nutné napsat,ale většina to dělá minimálně.
Nechci se tě nijak dotknout, ani tě vyhánět z tohoto fóra. Chápu,že se tu asi cítíš dobře a chceš komunikovat-nic proti tomu je to v pořádku, ale zkus se vcítit do ostatních, jestli to co chceš zrovna napsat,tak je přínosem pro probírané téma.
Vše dobré
Petr

V podstatě ti to můžu napsat znova,protože je to s tebou furt!!!!! stejné!!!!!!

Autor: prroud | 29.10.2013 18:42
Spis nez volby mi prijde tohle hodnejsi pozornosti,paklize teda na tom opravdu neco je: http://energieupramene.blogspot.cz/2013_10_01_archive.html , ........a nikde o tom kloudne ani nepipnou :-(

Autor: prroud | 27.10.2013 17:57
Mam hlaseni o mym zaludovym pokusu:-).Ocekavani bylo se smisenejma pocitama,ale s virou,ze nasi predci nebyli zadny idioti,jsem to podstoupil:-).A musim rict,ze jsem zaludy varil podle navodu,jen jsem neloupal jadra po vyndani ze skorapky,jen jsem je rozctvrtil(moc prace a moc to neslo),risknul jsem to.A jsem mile prekvapenej,zkusil jsem ty zaludy bez pridavku,zadny koreni,sul,cukr,nic,a byly dobry.No a pak jsem je v troube priprazil a ted si davam kafe.Dalsi prekvapko,chutna mi,je dobry,jen ma oriskovo"zaludovou" pachut,ale ta mi prijde spis jako plus,jen nezvyk:-).Takze hlasim,ze pasici maji konkurenci:-).

Autor: prroud | 23.10.2013 19:18
Jo takhle Josefe,ja myslel zes to psal za sebe:-).O tom jaky mame zakony snad ani nemusime diskutovat,mame dvoje,k smichu a k placi.Vlastne troje,k vzteku,na ty jsem zapomel:-)

Autor: Fesoj | 23.10.2013 19:05
Já že v tom mám guláš ? Zákon o výkonu trestu odnětí svobody, § 2. odst. 1 říká :Trest může být vykonáván jen takovým způsobem, který respektuje důstojnost osobno sti obviněného... S Tvým názorem sice souhlasím, ale zákon je bohužel takový, jaký je.

Autor: prroud | 23.10.2013 13:26
To se pletes,znam par vekovejch skupin,co k tomu chtej mit prdel pekne rudou,jak je zflakana:-)))))))

Autor: Leon Zumr | 23.10.2013 13:04
to jedině kdyby to bylo oranžový ty co mají rádi červenou na to nemají věk :-))))))))))))

Autor: prroud | 23.10.2013 12:51
to by se nekterejm clenkam mohlo timhle nastrojem i libit:-))))))))))

Autor: Leon Zumr | 23.10.2013 12:45
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1375846_681004928578585_130797104_n.jpg

Autor: prroud | 23.10.2013 10:01
Leon ma recht,bud soudruzi,nebo jejich deti co jim tatkove vyprali socialisticky nakradeny prostredky a zajistili "restituce",podvod na podvod.Staci se jen podivat komu co nejvynosnejsiho u nas patri a jeho minulost,rodice atd.A co kdo mel z prodeje velkejch podniku do zahranici.Nic slozityho.Problem je,ze jsme k tomu drzeli a drzime hubu.Josefe,o jaky lidsky dustojnosti to mluvis ve vztahu ke kriminalnikum???Mas v tom gulas:-).Kdo sam jedna tak,ze poslapava lidskou dustojnost,sam se ji ze svyho rozhodnuti vzdava!!!Podle toho budiz s nim zachazeno a dana mu moznost ziskat tu dustojnost zase zpatky.;-).Vzpomen si co jsem psal o americkejch policajtech,mily,napomocny,i ten ticket za rychlou jizdu ti daj s usmevem a pranim bezpecny cesty,jako svobodnymu obcanovi,rovnej s rovnym,kdyz mas problem s autem,zaridej opravu rovnou na ceste,nebo odtah,privezou benzin.....blablabla,ale beda jsk jsi kriminalnik,mas smulu,sam ses dobrovolne vydal na milost a nemilost,stal se odpadem a jediny co muzes je bejt zatracene slusnej a vazit slova,jinak s tebou prasknou o kapotu a zmlatej te ze na to hnedtak nezapomenes a supnou te do tvrdy vazby,na nejakej casek!!!!Presne jak to ma bejt,kdyz se sam dobrovolne svy svobody vzdas.

Autor: Leon Zumr | 23.10.2013 09:38
jo jo když tam jsou pořád stejný soudruzi jak za komančů tak co by jste chtěly :-))))))))))))))))

Autor: Fesoj | 23.10.2013 04:20
Ono je to těžké. Tomuhle bys dal 4 roky, tomuhle hned doživotí... Já vidím největší problém v tom, že dnešní zákony dělali kriminálníci pro kriminálníky, kdekdo má plnou hubu "lidských práv" a "lidské důstojnosti" a práva darebáků mají větší váhu, než práva slušného občana. Že prý jsou u nás zbytečně přeplněné věznice. To je sice pravda, ale proč ? Vždyť dnešní kriminál, to je víceméně rekreační zařízení. A mají z něho strach - úplně paradoxně - zase jen slušní lidé. Recidivistům je to fuk - zavřít můžou, pustit musí. O nic jim nejde. Ovšem aby kriminál působil výchovně, musel by tam být takový režim, aby se tam každý bál vrátit. Vynikající inspirací pro naše vězeňství by mohl být známý britský film Pahorek. Že pro vězně není práce ? Tak ať přenáší hromadu písku z jedné strany buzerplacu na druhou a zase zpátky, zas a znova až do zblbnutí nebo dokud nepadnou hubou na tlamu - v potu tváře chléb svůj jísti budeš, jak je psáno v Bibli. A ručím za to, že po několika letech strávených touto bohulibou činností by si spousta darebáků rozmyslela, zda se jim pro příště trestná činnost vůbec vyplatí. Je sice pravdou, že výkonem trestu nesmí být ponížena lidská důstojnost - ale práce je ponížením lidské důstojnosti jen pro toho, kdo se jí štítí. Ovšem někdy mi to připadá, že to platí jak pro obyčejné zloděje, tak pro ty, kdo celý život nedělali nic jiného, než že žvanili v Parlamentu.

Autor: prroud | 22.10.2013 20:15
Josefe,reaguju na tebe z "dnes".........ver mi,ze ten vsechen mumraj se stranama a politikou,je jen o rozdelovani lidi,niceho se mocipani nebojej tolik jako ze by se lidi zacali sjednocovat a dostavali rozum!!!Pritom komu jinymu to tady vsechno patri a ma patrit,a maka na tom,nez tem obycejnejm lidem?Vzdyt si spocitej,kolik maj strany clenu,kazda jedna a dohromady.Vzdyt nam vladne zase mensina,par parchantu ridi a rozkrada stat a 10 milionu pitomcu se na to diva ani nepipne...........jeste nejakej hejpockej zproneveri 40 milionu(nebo doonce miliard?) a odvola se proti 4 letymu rozsudku,vzdyt to je vysmech nam vsem do ksichtu!!! Dejte mi takovy prachy a klidne me zasijte na 8 let,stejne se vam az me pustite vysmeju a odletim odtud soukromym letadlem.........no je tohle vubec normalni a mozny??????Toho idiota co mu nasolil 4 roky,bych zavrel na 20 let!!!A toho zlodeje na dozivoti a konfiskaci majetku!Me se to tady cely snad jenom zda,to neni mozny:-(.A jeste to cely ukazou tupymu stadu,protoze jim stejne nic nehrozi........Ani verit se mi tomu nechce,to hlava nebere!Jinde by neco takovyho tajili strachy,ze je lidi roztrhaj zaziva.Rika se,ze i sebevetsi pohar jednou pretece,ja uz o tom zacinam u Cechu vazne pochybovat....zacnu verit na bezedny pohary.

Autor: prroud | 22.10.2013 20:10
Smarja kam na to chodis? :-)))

Autor: Fesoj | 22.10.2013 20:06
Ten kdo nepije, hovno užije, ten, kdo nemrdá, Bohem pohrdá !

Autor: prroud | 22.10.2013 16:16
K volbam,sem :-)),ja v "dnes" jen jednorazove zareagoval:-)

Autor: prroud | 22.10.2013 10:32
Tak to dik za pouceni Leone,a to si pis,ze si je tam vychutnam,v ty knajpe dokazou zkazit i bramborak a hranolky,hnupi(v tom se jeste tak vyznam,alkoholu nerozumim) :-(.Dam rec s panem majitelem......to zas bude na vsi veselo,o dalsich par kamosu vic,jak je u nas zvykem,misto pouceni se :-)

Autor: Václav Sládek | 22.10.2013 09:52
Hlášku:Zachlastáme si používal můj kamarád.

Autor: Leon Zumr | 22.10.2013 09:26
jo a v sobotu ani nestíhala spadnout pěna na dně vždycky zůstal kopeček pěny a jak kroužkovalo hold když se pořádně vyčistěj trubky sodou tak je pivo jako křen

Autor: Leon Zumr | 22.10.2013 09:22
prroude dej do palice hospodskýmu za to že je prase a má zasraný trubky teď jsem měli několik soudků za sebou a všechno na jedničku a ten náš dobytek v hospodě pořád tvrdí že mu vozej zkažený sudy když má pivo na hovno

Autor: prroud | 22.10.2013 08:41
....."uz s vami nepiju!" :-). Z polskyho filmu: Poranek kojota, (wiencej s wami niepije),v originale bezvadna komedie,kdo rozumi polsky ,bude se rehtat celej fim :-)

Autor: strejda zajíc | 22.10.2013 08:32
A následují další lži:"Zaplatíme a pudem!" a "Od zítřka nechlastám!"

Autor: prroud | 22.10.2013 08:25
Ani mi Elhenicky nemluv,v sobotu foun a prijd na dve,dal jsem dve velky,jedno maly........a bolehlav.Asi ty svijany jsou urceny na svijeni se :-)))

Autor: Ellhenicky | 22.10.2013 05:58
Nejnámější česká lež" Jdu na jedno".

Autor: strejda zajíc | 22.10.2013 01:52
Pepo,to máš recht!Doma nevypiju za týden ani jedno pěňo,ale jak člověk zapadne s kamarády na jedno...To pak zavírám hospodu!:-)

Autor: Leon Zumr | 21.10.2013 22:51
tak to jsi trefil Fesoji když je dobrý pivko dobrý papů a hlavně dobrá parta tak to jenom zasyčí v pátek jsem večer hodil do trouby v alobalu se zeleninou a divokým kořením kýtu z takovýho malýho 55kg lončáčka do rána se potila na devadesát pak jsem jí rozbalil ošlehnul na turbo grilu a jak se oblizovali a všichni se divily jak je šťavnatá :-)))

Autor: Fesoj | 21.10.2013 16:36
Strejdo, bohužel se mýlíš, co se týče mého vztahu k pití. Ač je to k nevíře, pivo téměř nepiji - jen jednou za uherský rok a pak to do mě padá jak Němci do krytu. A zrovna v Roudné mi chutnalo - ono asi nejvíc záleží na tom, s kým si člověk na to pivo sedne.

Autor: Karel poslík | 21.10.2013 12:18
Bukice jsem ještě v trávníku neobjevil, ale jednou jsem ulovil laň a při vyvrhování jsem se zhrozil. Trávník byl celý bulkatý a vypadal jako hustě posetý narůžovělými pupínky o velikosti hrášku. Už se mi hlavou honily temné scenáře o osudu úlovku. Rozhodl jsem se pro odběr vzorku a standardní ošetření úlovku a pak se uvidí, co řekne veterinář. Když jsem trávník prořízl, abych část jeho stěny odebral, vysypaly se ven jeřabiny v množství , které by se nevešlo ani do kýble a záhada byla rázem vyřešena. Zdar Karel

Autor: prroud | 21.10.2013 11:12
A pak ze ja nemam pit.........strejdo:-)))))))))))

Autor: strejda zajíc | 21.10.2013 07:24
Kde myslíš,že beru mandle na vánoční cukroví?:-)

Autor: Ellhenicky | 21.10.2013 06:45
Když jsme u těch bukvic, když je semenný rok a střelí se divočák, tak jeho žaludek je jich plnej,čistejch bez slupek a vypadá jak když se připravují mandle na vánoční cukroví:-) Taky jste si toho všimli?

Autor: strejda zajíc | 21.10.2013 00:14
Prroude,už nepij!Pepa a voda?Tak možná na mytí....:-)))fesoj není tlustý,to jen myslivecká zařízení mají patrně poddimenzovaná,případně zchátralá(česky v bordelu)!Zřejmě používají na žebříky 0-1,lepší by byly suráky!:-)))Já jsem na tom podobně,takže ze mne mluví zkušennost.

Autor: prroud | 20.10.2013 23:32
Hm:-)),jenze Josefe,u tebe to vypada,ze to neni "jen" z jidla,ses zavodnenej........

Autor: Fesoj | 20.10.2013 23:12
Co se týče bukvic, žaludů a plodů jírovce, největší výživnou hodnotu i nejlepší chuť mají, jsou-li metamorfózovány ve zvěřinu divočáka či jiné spárkaté zvěře. Hanba by mě fackovala, kdybych kvůli svým zvrhlým kulinářským choutkám měl ta zvířátka připravit o potravu. Je ale fakt, že určitý kladný výsledek by pro mě požívání těchto "darů přírody" mělo - kdyby měly tvořit hlavní složku mé potravy, zcela určitě bych se nemusel bát, že pode mnou praskne žebřík u posedu.

Autor: prroud | 20.10.2013 20:39
"Zaludy a kastany jsou vyborna potravina.Nikdy je ale nejeste syrove.Trisloviny vam mohou ve vetsim mnozstvi poskodit jatra.
Jak na ne ? Nejlepe se mi osvedcilo toto:Oloupat ,rozkrajet a dat varit..Po 10ti min varu vodu vylit a vymenit za cistou .Opakovat tak dlouho ,dokud horka chut nezmizi.Moje zkusenost je menit vodu minimalne 5 krat,pak se daji v pohode jist v jakemkoliv mnzstvi.Nejlepsi je varit je hromadne (plny esus) pak je dlouho co jist.Je to lepsi nez je varit po troskach,usetrite cas palivo i vodu.Jim zaludy ,kastany a bukvice v prirode zcela bezne (hlavne na podzim tvori hlavni slozku me potravy v prirode) a mohu potvrdit,ze jsou velmi vyzivne a syte.
Co se tyce bukvic,tak s temi je to velmi jednoduche.Jsou jedle syrove i jakkoliv tepelne upravene.Nejvic mi chutnaji prazene.".......tak vyzkousim s zaludama tohle,cely dny je macet ve vode a louhovat se mi nechce,tohle je rychlejsi a zrejme vyzkouseny
:-)

Autor: prroud | 20.10.2013 20:01
no neni,ja treba nemuzu koprovku:-)))),u tech zaludu to prave o tech trislovinach je,jak se jich prave nejlip zbavit.

Autor: Fesoj | 20.10.2013 19:49
Já bych o tom,že něco, co obsahuje takové množství tříslovin, prospěje mému zdraví, dost pochyboval. Ale i kdyby ano - šálek teplého svařeného mléka je také zdravý nápoj a přesto, kdybych byl přinucen ho vypít, potupně vrhnu. Syrové studené mléko piji běžně a dost, kakao či jiné mléčné výrobky mi rovněž potíže nedělají, ale teplé svařené mléko - brr, to bych pozřít nemohl. A jak říkám, není to otázka zdravotní.

Autor: prroud | 20.10.2013 18:54
To nebude amerikou Jardo,to bude tim ze nejsem zpitomelej konzumem,radeji zaludy nez mc donalda:-)))))

Autor: Jaroslav Tatalák | 20.10.2013 18:45
Tak si myslím prroude,že ve své americké pošetilosti si pleteš myslivce s bábama kořenářkama nebo s indiánskýma šamanama.Tohle by nemohlo napadnout normálně a v dnešní době snad nikoho.Nakonec-vyzkoušej to na sobě a po zkušenostech,když přežiješ dej vědět. S pozdravem J.T.

Autor: prroud | 20.10.2013 17:44
Ma bejt naopak dost zdrava Josefe:-).Jen se pise,ze se zaludy macely x dni ve vapenaty vode.Tak tak se s nima piplat nehodlam,proto jsem se ptal na finty:-).Mozna by stacilo chvili prevarit,co ja vim?:-).Emile,kde je konec valecnymu tisku........
Hledam porad,ale je to tak vsechno nejasny,ze bych radeji nejakou osobni zkusenost nekoho kdo to ma vyzkouseny,nektery veci se tradujou jak se rika z otce na syna.

Autor: Fesoj | 20.10.2013 17:30
No potěš koště ! Že by to chtěl někdo zkusit podle Komárka, který říkal, že myslivec by měl ochutnat vše, co mu v revíru běhá, létá a leze, to bych pochopil. Jeden známý například velice vychvaloval kuchyňsky upravené sojky a já koketuji s myšlenkou, že povede-li se mi ulovit psíka, také bych ho vyzkoušel - na Dálném Východě ho prý loví nejen kvůli kožešině, ale i pro chutné maso. Ale že zrovna Ty, který si na dobrou kávu potrpíš, ji chceš vařit ze žaludů ? No vyzkoušej a podej zprávu - předpokládám, že to přežiješ, ale obávám se, že to bude takový šavlový tanec, že Chačaturjan by lepší nenapsal.

Autor: červenka emil | 20.10.2013 17:22
Prroude,tyto rady najdeš nejspíš v nějakém tisku z Isvětové války.

Autor: prroud | 20.10.2013 14:46
Panove myslivci,asi hlavne vy starsi,co zaludovy,nebo bukvicovy kafe? Mouka?,Mate zkusenost a nejaky chytaky jak rychle ty zaludy pripravit o horkost,a jaky to kafe je? A jak s bukvicema? :-).Mam par zaludu,chci to kafco zkusit:-).Kdo uz jinej nez myslivec by mel nejlip vedet co vsechno se z lesa k cemu hodi,krome babky korenarky:-)

Autor: prroud | 16.10.2013 21:14
Jo tak tyhle ceny z ty sajty od tebe jsou nekde jinde......tak to zacnu pocitat a mozna se budu divit,dikec Leone:-)
Poridim a vyzkousim Jarine,zas uplne prirodni to bejt nemusi,jen chemicky co nejmin skodlivy zvireti a me a co nejvic blecham:-).Diky vam chlapi:-)

Autor: Jarin Beskydak | 16.10.2013 21:03
Proude, tak jak napsal Milano, pokud přírodní tak ořechové listí - pokud se nepletu pouze vlašský ořech. Vyvařit čerstvé listy - netuším zdali je ještě seženeš, nějak se mi plete, že když jsem pod něj včera sypal kaštany, již to řádně padalo. Nanejhůř vyzkoušej vyvařit i to opadané. Vykoupat v tom pejska, boudu vystříkat taky a každopádně bych na tu boudu použil i ten Biokill jak radí strejda zajíc. Na boudu 1,6 x 1,0m budeš potřebovat něco kolem 0,7 litru. Kup si menší balení v rozprašovači (dobře se s tím manipuluje) a větší bez rozprašovače na doplňování. Vyjde to tak o dost levněji.

Autor: Leon Zumr | 16.10.2013 21:02
jo chce to mrazák a dělat velkej nákup :-)) třeba tady
www.vetamix.cz

Autor: prroud | 16.10.2013 20:52
No podle me je syrovy maso to nejlepsi co muze pes dostat,ale jednoduse na to proste nemam kdyz chteji za kilo hoveziho 90 korun.Respektive,casem na to nemusim mit,takze by nebylo chytry ji na to zvyknout....

Autor: prroud | 16.10.2013 20:48
Ok,diky,dam na tebe,vis o cem mluvis,o tom zadna,takze pojedu ten britt:-)

Autor: Leon Zumr | 16.10.2013 20:46
nevím jak to jasněji napsat buď klasiku dnes tomu říkají důležitě Barf a nebo granule a nemíchat z toho jednu krmnou dávku.Na syrový si zvyknou rychle to není problém ale chce to čistý a namíchat já míchám hovězí drůbeží rybinu

Autor: prroud | 16.10.2013 20:36
Leone,takze chyba je to zamichat? Myslis tim tedy,ze jsou lepsi samotny granule?To maso co davam ted,je vareny hovezi.....ale davam ji testovin a toho masa opravdu malo,prevladaj granule.Nez ji prevadet na syrovy v 11 mesicich,to je schudnejsi skrtnout ty testoviny s masem....co radis? Chci pro ni jasne to nejlepsi mozny,ale taky abych na to mel:-),Ten britt neni rozhodne nic levnyho a ja nejsem Rothsild,ale jeste to davam:-)

Autor: Leon Zumr | 16.10.2013 19:49
prroude když mu děláš takovou šlichtu tak se nediv že kulhá buď krm klasicky syrový maso příloha + vitamíny a minerály který jsou na krmení masem nebo granule ten brit pro štěňata velkých plemen není špatný.Když smícháš tuhle šlichtu tak to stravitelnější vyžene bez užitku to méně stravitelné protože pes má krátkou trávicí soustavu a z toho jsou většinou tyhle růstový problémy u mladých psů

Autor: prroud | 16.10.2013 19:00
Ale,predpokladam ze to vi,k tomu pak jeste potrebuje ocko na tetivu a takzvanej kissring,aby pokazdy nasadil luk stejne k rane.......

Autor: prroud | 16.10.2013 18:58
Na recurve by si dokazal i vyrobit,jestli je zrucnej.....

Autor: prroud | 16.10.2013 18:53
Tady ma jeden levnej z ebay, http://www.ebay.com/bhp/recurve-bow-sight, a tohle se mi libi, http://www.ebay.com/itm/NEW-MULLER-VINTAGE-ARCHERY-PIN-SIGHT-1970c-RECURVE-BOW-LONGBOW-HUNTING-TARGET-/400588201495 , na tri vzdalenosti,stelovatelny prehledne....zalezi jak a kde to ma vrtany

Autor: Ivo Ondráček | 16.10.2013 18:51
Terčový. Střílí jen na slaměný/papírový/hobrový terče.

Autor: prroud | 16.10.2013 18:48
Chce tercovy koukani,nebo na lov? Ivo.http://www.lancasterarchery.com/bow-accessories/sights-scopes-peeps/recurve-target-sights.html , to jsou tercovy miridla. http://www.lancasterarchery.com/fivics-fv-100-target-recurve-sight.html , tohle ma bejt loveckej.Ale videl jsem i jednodussi.......

Autor: Ivo Ondráček | 16.10.2013 18:28
http://www.fantasyobchod.cz/luk-zved-p-4358.html?gclid=CM-tiL_im7oCFYWz3godIGEABA

Má tady tenhle reflexní. A na případný mířidla je tam vyvrtanej speciální otvor se závitem, teď už jen, co do něj dát:)

Autor: prroud | 16.10.2013 17:11
Strejdo diky moc,ted jsem dorazil.Doplnky nedavam,jen pangamin a sem tam vajicko,protoze krmim testovinama ,masem a granulema britt pro stenata,hlavne tema granulema,ostatni je jen pro vuni a chut,trocha,v tom je vsechno.Takze budu to kulhani hlidat a jak by se to horsilo,trada na tu veterinu.S tema blechama holt uvidim,,ten fenoform asi uz k sehnani nebude.
Ivo,na miridla musim vedet o jakej typ luku se jedna,jestli kladkovej,tak je miridel prehrsel,zalezi na tom co chce,jsou bezny,lepsi a nejlepsi,klasika:-).Milano,strejda zajic to trefil,to bych musel vystlat i bydleni a postel,vsude kde si MADAM beha:-))).

Autor: Fesoj | 16.10.2013 15:19
Strejdo, já jsem před nedávnem marně vzpomínal, jakže se ten sajrajt jmenoval. Stačilo štamprle do kyble vody, vytvořilo to mléčně bílý roztok a blechy šly ze psa čtyřstupem - jen se musely ručně vychytat ty, co se shromáždily kolem světel, protože tam jsem to pochopitelně neaplikoval. Fenoform forte, to byla ani ne tak krása, ale síla !!! Ale co se týče těch vitamínků a minerální výživy, s tím bych byl spíš opatrný. Kolega, který měl ode mne štěně, ve snaze dát pejskovi to nejlepší, to s těmi vitamíny přehnal, /myslím, že to bylo D, ale už si nejsem jistý/, došlo k překotnému růstu a zlomení kostí běhu při docela normálním pohybu, bez nějaké zvláštní zátěže. Ale o tom budeš určitě vědět víc než já. Co je to ta panosstitida ?

Autor: milano | 16.10.2013 09:29
Prroude, vystel psovi boudu suchým ořechovým listím, odpuzuje klíšťata i blechy. M.P.

Autor: strejda zajíc | 16.10.2013 09:24
Někdy to bývá,když štěně roste,že kostičky bolej(jak u malých dětí).Střídá při kulhání nohy,jednou na tuhle,pak na tamtu?Tyhle diagnozy po majlu,to je správný ořechový.:-))Pokud to bude trvat,holt na tu veterinu budeš muset zajet.Příp.rentgen,u štěncu a mladých psů býva panosstitida,na rtg je to vidět.Jinak vitamínky a minerální výživu dáváš?
A s blechama,chlapče,je boj tvrdý!Dřív,v tej době nesvobody,to byly přípravky,takový Fenoform forte,to byla krása.Ale teď beze srandy,musíš zlikvidovat "porodnicí",tj.všechny místa,kde jsou bleší larvy(pelechy,doupata pod dřívím,bouda,proudovo postel atd.),hadry spálit,ostatní vystříkat např.Biokillem-postřikovač na stromky je ideální.Držím ti palce a provolávám:Blechám zmar a Prroudovi zdar!
P.S.Jsem zvědav,který kolega zde tuto větu otočí....:-)))

Autor: Ivo Ondráček | 16.10.2013 09:22
Proude tak zase něco na tebe. Brácha chodí pro relax, ale zato intenzivně, střílet z luku. A prý se k tomu dají sehnat nějaká mechanická mířidla. Dáš mi nějaky tip? Dík:)

Autor: prroud | 16.10.2013 08:38
Strejdo a dedo,mam problemek a prosbicku,sice se tim jako profici zivite a ja chci poradit zadarmo,ale treba to projde:-)).Blechy,mame kua blechy,frontline nepomaha(zklamal i u klistat,takova znacka!) a ja nechci strikat psy a byt nejakym skodlivym svinstvem ve vedlejsich ucincich,neznate chlapi neco spolehlivyho,nejmin skodlivyho,krome jejich chytani rucne?:-)).A podruhy,Kara mi kulha,spis pokulhava,jako by si "hlidala" packu,ne nejak moc,nejvic markantni je to kdyz lezi a pak jde do pohybu,jak se rozbeha,tak jen sem tam,nestezuje si pri prohmatavani,neomezuje se v pohybu,klidne zacne litat ze rve travnik,viditelny zraneni taky zadny,tak nevim co by to mohlo bejt.Necekam nic vaznyho u 11 mesicniho stenda i kdyz ma malem 30 kilo,ale urcite nema nadvahu,na svou figuru.......poradite? :-)
Veterinari tu jsou,dobrej je daleko,nemam problem se k nemu vypravit kdyby se to zhorsilo,nebo se to nelepsilo,ale mozna se jen zbytecne plasim....?Pes netrpi,tak se ptam,kdyby trpela,nic neresim a samozrejme jedu.

Autor: prroud | 13.10.2013 22:37
Na hlucny zbrane do kterejch sam nevyrobis strelivo se neda moc spolejhat Tome,kdyz pujde do tuhyho a pujde o to preziti:-).Ale v dobe miru z obyvaku jsou vic nez lepsi,ale prece by sis nevyhodil do vzduchu ctvrt baraku granatem:-)))).Dobrej nuz a hul ti udelaj lepsi sluzbu a nic neznicis,staci uklidit:-)

Autor: Tomáš Peroutka | 13.10.2013 22:26
Prroud To chce mít v noci pod polštářem nabitou Berettu, o noční stolek opřeného Kalašnikova nebo M16 a vedle sbalený batoh s palebným průměrem a výbavou pro přežití, včetně několika kusů obranného granátu F1.

Autor: prroud | 13.10.2013 21:52
Rikal jsem ti,ze kdyz uz,tak tady at se nezasiraj ostatni diskuse........

Autor: prroud | 13.10.2013 08:15
Josefe,za predpokladu.ze by hrozilo jak rikas ono "prirodni" nebezpeci, s tebou naprosto souhlasim a stejne se k tomu stavim.Ovsem takovej uragan jaksi nepostavi lidem pristresek proti svejm ucinkum formou vezeni :-).Tohle o cem ten clanek je,je uplne neco jinyho,bohuzel,to delaji lidi lidem a tady mi pak zabava tak trochu horkne,kdyz vim co se deje a chysta kolem,zatimco se bavim.Az dojde na lamani chleba a v tom lagru eventualne skoncim,budu mit mozna cas na to abych si povedel: Bavil ses misto abys tomu zabranil? Tak ted si to uzij.
A o tom to cely je,znam lagry kde je kolem naskladanejch deetitisice,jak ne statisice plastikovejch rakvi s vikama,do kazdy se vejdou 3 lidi.........
A nedelam si zadny iluze ,ze me to nepotka,ze zrovna ja tomu utecu,to si mozna rikali v afghanistanu,iraku,lybii,syrii atd......taky!
To je jeden z duvodu proc si myslim,ze je hloupy cekat az spadne klec,kdyz o ni vim predem.

Autor: Fesoj | 12.10.2013 23:55
Za předpokladu, že by to vše, co tam je psáno, byla pravda /já si myslím, že jde o nafouknutou bublinu, ale to je věc názoru/ s Tebou musím souhlasit, že "bejt myslivec mě nezachrání". Jenže život je jako žebříček od kurníku - krátkej a posranej. Přesto si myslím, že jediným smyslem života je těšit se z něho a proto tyhle debaty pro mě postrádají smysl. Zítra se třeba dočteme v novinách, že v r.2015 dojde ke srážce Země s nějakým kosmickým tělesem a zanikne celá naše planeta. No a co ? Má smysl, abych si tím zatěžoval hlavu a tu chvíli, která mi ještě zbývá, si kazil ? Až to přijde, tak to bude a do té doby se budu raději bavit myslivostí a vším, co mě těší.

Autor: prroud | 12.10.2013 21:15
A dalsi otazecka:-),opravdu muzeme bejt klidny? http://energieupramene.blogspot.cz/2013/10/teorie-v-praxi-koncentracni-tabory.html?showComment=1381605155938#c5314559562875692910 ,pro toho kdo rekne,ze se to opet myslivosti netejka: Nemyslim si,ze bejt myslivec,ho zachrani :-))

Autor: prroud | 12.10.2013 21:02
Dik za pomoc s tim palenim :-),nasel jsem, http://deslik.blogspot.cz/2010/10/aparat-martinh.html , treba to pomuze i nekomu z vas........nemam problem s podelenim se o to co vim :-)

Autor: prroud | 21.09.2013 09:14
njn,uz jsem na netu neco pohledal :-),vyzkousime,uvidime....

Autor: Pavel Toman | 20.09.2013 23:23
si pamatuju na japonský seriál GORO :-) tam jsem viděl jediné využití této píšťalky, ale je to asi 30 let ago :-), tak možná doba pokročila :-D

Autor: prroud | 20.09.2013 17:04
Nemam to kam napsat.Panove,jaky mate zkusenosti s ultrazvukovou pistalkou? Mel jsem za to,ze neni slyset,ale to jsem se teda splet.....

Autor: prroud | 18.09.2013 09:24
Trefil,tady je "vsehochut",prece:-)

Autor: Radek Chadim | 18.09.2013 09:05
Sakryš, netrefil jsem se do tématu :-), tak ještě jednou dokola do správného tématu Pytláctví.

Autor: Radek Chadim | 18.09.2013 08:58
Nikam se to nehodí, tak to šoupnu sem: http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/313602-rakousky-pytlak-ktery-zastrelil-ctyri-lidi-je-mrtev.html - tady je vidět, jak se řeší případy pytláctví. U nás by to skončilo tak, že by mi policista poradil, ať se schovám, a že oni to ráno :-) přijedou vyšetřit, protože na případný zásah stejně nemají dost lidí.

Autor: prroud | 14.09.2013 13:17
A porad to tu vazne;-),tak neco co mi poslal znamej z Canady,kdyz jsem mu poradil stahnout si na ulozto "protokoly sionskych mudrcu"(stary cirka 100 let a mohutne popirany,presvedcte se sami,jestli pravdivy,kdyz tolik popirany):

precetl jsem prvni protokol, zajimave a velice chytre
[12:55:57 PM] M....... K......: neuveritelne to sedi do nasi doby, na to ze je to stare pres sto let
[1:06:57 PM] M..... K.....: tak toto se povedlo dokonaleZNIČÍME VÍRU V BOHA
3. Ale i svoboda by mohla být neškodná a mohla by mít své místo ve státní ekonomice a
nepoškozovat blaho lidu, kdyby byla založena na víře v Boha a na bratrství lidstva,
nezaloženém na zásadě rovnosti, která je popírána samotnými zákony stvoření, jimž lidstvo
podléhá. Prostřednictvím takovéto víry by lidé mohli být svěřeni do opatrovnictví své
farnosti a pokorně a pod vedením svého duchovního pastýře spokojeně kráčet životem v
souladu s Božími zákony. To je důvod, proč JE PRO NÁS NEZBYTNÉ PODKOPAT
VEŠKEROU VÍRU V BOHA, VYRVAT Z MYSLÍ GOJÍMŮ SAMOTNÝ PRINCIP
BOŽÍHO A DUCHOVNÍHO VEDENÍ, A NAHRADIT JEJ ARITMETICKÝMI
KALKULACEMI A HMOTNÝMI POTŘEBAMI.
4. Abychom gojímům nedopřáli čas přemýšlet a pozorovat, jejich pozornost musí být obrácena
směrem k průmyslu a obchodu. Tak se celé národy budou honit za ziskem a v této honbě si
nevšimnou jejich společného nepřítele. Ale opakuji - aby svoboda jednou pro vždy rozložila
a zničila společenství gojímů, musíme průmysl položit na spekulativní základ: výsledkem
bude, že to co průmysl získá ze země jim projde rukama a stane se předmětem spekulace, to
jest dostane se do našich rukou.
5. Zostřující se boj o převahu a šoky způsobené hospodářskému životu vytvoří, nebo dokonce
vytvořily, rozčarované, chladné a bezcitné lidi. Tito lidé budou živit silnou nechuť k vysoké
politice a k náboženství. Jejich jediným měřítkem hodnot se stane zisk, to jest zlato, které se
stane skutečným kultem, pro jeho materiální rozkoše, které může poskytnout. Tehdy nás
budou následovat nižší třídy gojímů, ne z vlastního přesvědčení, ani proto, aby získali
bohaství, ale z pouhé nenávisti vůči privilegovaným třídám budou bojovat proti našim
rivalům v zápase o moc - inteligenci gojímů.

Vysvetlivka: gojim-clovek jiny viry nez zidovsky,nebo ateista,tedy nezid.
Je to evidentni,maji panickej strach ze sjednoceni lidstva,narodu,proste ze sjednocovani se.......proto fungujici rozdel a panuj(cimkoliv,hlavne neustale rozdelovat).

Autor: prroud | 13.09.2013 21:11
"Netřeba si dělat iluze o civilizovanosti zlomyslné všežravé
opice, sebou samou zvanou člověk, která si zotročila
svět. Člověk je již ze své podstaty velmi zbabělé stádní
zvíře, udržované v civilizovaných mezích jen represí.
Sloupnutím křehké civilizační slupky pochybné lidské
morálky čerpané z desatera, se zhroucením státní struktury
obnaží skutečná podstata lidství. 5 % populace jsou
bezohlední predátoři, 90 % stádo tupých ovcí, a posledních
5% jsou nezávislí zoufalci, kteří se zděšením upozorňují
na situaci a sami se snaží uniknout z kanibalizujícího
se stáda, které predátoři ženou na jatka.".........zajimavej postreh,neni-liz pravda? ;-)

sakra,ono to ma pokracovani........"Jací skutečně jsme, se v plné míře projeví
v krizovém okamžiku, kdy se zcela zhroutí organizační a
represívní výkon státní moci, kdy se zhroutí civilizační síla
schopná alespoň částečně eliminovat nejrůznější blby,
šílence, psychopaty a sadisty. Jugoslávie si podobnou
kalvárií prošla - a ví o tom své. Jsme přímými účastníky
a svědky, do jak vysokých pozic dokáže stupidní stádo
opolidí vyzdvihnout manipulativní deprivanty. Seznam
vlivných deprivantů je nekonečný a jedná se téměř bez
výjimky o všechny vrcholné politiky. A tuto podivnou anomálii
nazýváme demokracií. Početné hloupé stádo se
nechá bez odporu ovládat několika stupidními paranoidními
deprivanty, nazývat to demokracií a dobrovolně se
nechat hnát do katastrofy. Kam se podělo kritické myšlení,
racionalita, statečnost, empatie, odpovědnost? Za
svoji stádní stupiditu draze zaplatíme."

Autor: prroud | 08.09.2013 21:25
Jo a jinak poslusne hlasim,ze ty bylinkovy cigarety skutecne fungujou,jako zajimavost.......

Autor: prroud | 08.09.2013 20:32
Marx byl Marx,tohle s nim nema nic spolecnyho Jardo:-).Tohle je zalozeny na jinejch vecech a selskym rozumu,kvantovy fyzice,nezfalsovany historii a podobne....v tomhle pripade se ale nevztekam,kdyz me nekdo "usazuje",chapu to :-)

Mozna se budes smat,ale je to i o dusi a duchovnu s jejich silou,jak v boha takovyho jak je nam prezentovanej neverim,ale v zakony universa a jeho energii jo :-)

Myslim,ze by lidi meli znat krome jinyho taky tohle!:http://www.youtube.com/watch?v=LXrnprlMyB8 , bez prehledu o jistejch vecech me tezko nekdo pochopi :-)

Autor: Jaroslav Tatalák | 08.09.2013 20:26
Prroude, Ty opravdu žiješ ve svých ideálech a spoléháš na nějaké fiktívní spolupracovníky,kteří Ti pomůžou dosáhnout spravedlivé společnosti. Ale toto hlásal už Tvůj nenáviděný Marx a výsledky vidíme dnes.Tak že růžové brýle dolů a jednat v souladu se stavem společnsti.A bez nějakých odvolávání na různe fantasmagorie. S pozdravem J.T.

Autor: prroud | 08.09.2013 18:24
No nastava,ale neni to o tom co a jak bych si predstavoval,i kdyz,jako zacatek.....dobry :-).Osobne si spis predstavuju svou aktivitu a me podobnejch jako najezd zpatky k jednotnymu uvedomnelymu obyvatelstvu co si da dohromady svuj stat co mu odedavna patri a bude si v nem vladnout tak,aby se zas nejaka skupina vychcanku na nem nenapakovala:-).A protoze to nejde jak za kapitalismu,tak za komancu,chceme novej system zalozenej na lidech,pro lidi,a ne o prachach,prachum zpatky jejich ucel,dokud budou potreba,ale ne uz vladu nad lidma. Zni to naivne,se muze sdat,ale jenom zni ;-),je to jen o tom systemu a bude to slapat.Nakonec,vsemu novymu se smali a i za to nejdriv upalovali ..... ;-)

Autor: Martin Skřivánek | 08.09.2013 17:08
no idea dobrá ale hůř proveditelné.není jednoduché aby zemědělci pěstovali něco co neprodají,když se to prostě za levněj doveze.taky musí mít plodiny které "frčí".já co jsem vždycky razil heslo že radši všecko koupit,žádná zelenina nic na dvoře jen pes,tak už mám slepice :-).třeba rajče z obchodu a z domu se nedá srovnat.myslím že nastává doba kdy budou zase doma prasata ,slepice,políčka atd.

Autor: prroud | 08.09.2013 11:59
Ne Martine,chci videt zase potravinove sobestacnou republiku,a suverenni republiku,(ne blbecka pro zapad,kterej panackuje,olizuje rite a ceka co mu odpadne od huby), s takovou kontrolou pres kvalitu jidla,jako byla driv,protoze ne vsechno bylo spatny,ne lany monokultur a svinstva po kterejch zustava znicena puda a spodni vody a vsechno roste jen diky chemii,(bez ohledu na prirodu a jeji obyvatele)pro bioplynky a jen toho co vynasi,chci videt na polich zase vsechno co lidi potrebujou,zemedelstvi nas ma v prvni rade zivit!Penize se jist nedaji.Nevidim duvod a potrebu,ani nutnost pro dovazeni sracek ze zahranici jen aby se tocily prachy a cachrovalo se s nima,viz treba vajicka,lifrujem je kamsi a zaroven je dovazime,aby se prodrazily,vyvazime kvalitu,dovazime hnus,ma to snad jakoukoliv logiku?

Pokud je mi znamo,bejvali jsme na 120% potravinove sobestacny,zbytek se vyvazel,nemeli jsme dluh,naopak dluzili nam!Nejak mi s tema bilionovejma dluhama unika ta "prosperita ty novy demokracie".Proto jsme se asi v listopadu sametove podvedli a naflakali si hubu hadrem,ale sametovyyyym :-))))))).Jo,komance jsme meli vyprovodit,ne predat vladu jejich a stbackejm detem a nechat je zlegalizovat a rozmnozit nakradeny majetky,ale co bylo dobry melo zustat,jen pribejt svoboda.Jenze my jsme se nechali napalit a oblbnout,coz je s podivem,vzhledem k nasim skodolibejm,zavistivejm a neprejicnejm povaham,ze se to vubec podarilo........

Autor: Martin Skřivánek | 08.09.2013 07:03
tím co předtím.do kdy si myslíš že se hospodařilo"zdravě" ? jak bys to chtěl udělat?,oseješ v zahradě,v garáži prase,v bazénu krávu atd.

Autor: Fesoj | 08.09.2013 06:44
Nemohu si pomoci, ale ten článek, na který poukazuješ, je podle mne snůška polopravd. 1/ nikde jsem se nedočetl, že pokud se geneticky modifikovaná kukuřice lidově řečeno "propasíruje" skrz prase nebo drůbež, bude i nadále toxická pro lidský organizmus, 2/taktéž tam není uveden jediný případ, že by to nějakému konkrétnímu člověku uškodilo, natož aby zemřel následkem otravy /kdyby se tak stalo, nepochybuji, že by tím bylo argumentováno/ a konečně 3/ jestli ty obrovské lány kukuřice a řepky, coby "energetických plodin" jsou tvořeny geneticky modifikovanými rostlinami či ne, to mně a každému dalšímu je celkem jedno, beztak to přijde ke spálení. Mě sere spíš existence těch lánů jako takových a hlavně důvod jejich existence. To je ten hlavní útok proti přírodě, proti zdravému rozumu a v důsledku i proti lidem. Kdysi jsme vyváželi do Francie koroptve. Dnes jsou stavy koroptví ve Francii podstatně vyšší, než u nás, protože francouzským myslivcům a skutečným ochráncům přírody se podařilo prosadit heslo "kde nepřežije koroptev, tam nepřežije ani člověk" a toto podpořit přijetím odpovídajících zákonů. Že si podřezáváme větev, na které sedíme, v tom s Proudem souhlasím - ale GMO jsou v kontextu toho ostatního tím nejmenším zlem.

Autor: prroud | 07.09.2013 23:56
Cim jsme se zivili nez jsme zacli lejt do pudy a vody chemii,zacli sejt GMO sracky Martine?Spravne pises zivit,protoze ted se "travime".

Autor: Martin Skřivánek | 07.09.2013 22:25
naprosto vážně.čím se chceš živit?

Autor: Jaroslav Tatalák | 07.09.2013 20:56
Prroude,ještě myslíš normálním rozumem? U Tebe je to rozporuplné, ale asi žiješ na jiné polokouli. S pozdravem J.T.

Autor: prroud | 07.09.2013 14:45
To se me ptas Martine docela vazne? :-)

Autor: Martin Skřivánek | 07.09.2013 14:35
no jo Prroude a co to značí?

Autor: prroud | 07.09.2013 10:44
http://www.freepub.cz/2013/geneticky-modifikovane-organismy-jsou-jeste-horsi-nez-jsme-si-mysleli/ , berte to jako varovani pro vas,kolem poli a po polich casto chodite,kdyz opominu,ze nakupujete a konzumujete(a ja s vami)produkty timhle svinstvem "osetrovany" atd.

Autor: prroud | 03.09.2013 20:42
Kde jsi vzal Jardo,ze byla,nebo je, "me zaslibena"? :-)

Autor: Jaroslav Tatalák | 03.09.2013 20:03
Prroude,proč jsi nezůstal v Tobě zaslíbené zemi. Se svými bloudy už Tě tam nechtěli?

Autor: prroud | 03.09.2013 17:38
Tady mas malej kousek pokracovani,stejnej clanek o kousek dal: "......Co s tím? No oni se nejvíc bojí jediné věci, že se začnete zajímat a ptát. Protože jednota je to, čeho se bojí. Bojí se toho, že lidé otevřou oči a budou se zajímat o sebe a lidi kolem sebe a dění kolem sebe. Všichni čekali, co se bude dít koncem roku 2012. Většina lidí má pocit, že se nestalo nic. Tak to je omyl. Stalo se hodně. Ale málokdo si toho všímá. Zvláště proto, že čekal něco víc a proto, že je naše pozornost stále sváděna jinam. Co se stalo? Přišly sem nové energie a stále sem proudí. Lidé se probouzejí a otevírají oči a ptají se proč. Proč se děje něco, co nemusí? Proč by měla být ta a ta válka? Proč platím daně a školné dětem a doktorům a povinné ručení a přitom silnice stojí za prd, doktoři mě nevyléčili, auto jsem odvezl do šrotu a dostal kulový a děti ve škole nejsou tak vzdělané, jak jsem čekal :-D. Proč tedy platím? Proč?? "......mozna stoji za uvahu si ho precist a zamyslet se ? :-)

:-)))),jo a Jindrichu,ackoliv se to nezda,myslivosti se to taky tejka,jako ostatne vseho....... ;-).jinak si priprav na myslivost zatracene poradnou hrst drobnejch,a ze uz dnes neni mala,pokud nebude uz problem vubec vlastnit flintu,krome hornich par tisic nejvetsich zlodeju.....k tomu vsemu to speje....Tak Haralde,a mas muj obrazek uz skoro uplne celej:-)))

Autor: prroud | 03.09.2013 12:43
to prece uz davno Haralde,netajim se tim,ze chci lepsi budoucnost a k ty je potreba jinej system a lidi,misto stada:-),lidi se zmenit dokazou,nebo ani ne zmenit,spis zacit bejt jaky opravdu jsou a na nic si nehrat,ale ne v tomhle systemu.....ten je nastavenej jen na svinstva

mimochodem,byl to citat odtud: http://energieupramene.blogspot.cz/2013_09_01_archive.html , :-)

Autor: Harald Altmann | 03.09.2013 01:43
Prroude, přesně jsi se specifikoval!!!!

Autor: prroud | 02.09.2013 16:27
"Vysvětlím vám v krátkosti jeden princip. To čemu věnujete myšlenky, tomu věnujete energii. Čemu věnujete energii, to posilujete. Začíná vám dávat smysl proč je politikům jedno, jak se o nich mluví a píše? Hlavní totiž je, že mají pozornost! Po volbách se divíme, jak mohl vyhrát právě ten. No když odečteme manipulace voleb a vyřazení kandidátů, kteří by mohli pracovat v zájmu nás občanů, tak jde právě o pozornost… to je energie a tak se vyhrává. Stejně tak nemá smysl jít demonstrovat PROTI něčemu. Vždy jen ZA něco! Jen tak posiluji to, co chci. Média tohle ví a využívají to dokonale. Jak velké a zrůdné to je, vám dojde, když se s odstupem podíváte co vysílají. A jak pracují s podvědomím."..........neco k zamysleni......

Autor: prroud | 12.08.2013 16:44
Njn,promin,nedalo mi to,prislo mi to pro vsechny rodice(a nejen rodice) hodne dulezity......

Autor: Jindřich Šimara | 12.08.2013 15:37
Proude tohle je myslivecký veb!Na všech vláknech.

Autor: prroud | 12.08.2013 14:41
Ze rusim to ticho tady,zajimavej clanecek, http://leva-net.webnode.cz/juvenilni-justice/?utm_source=copy&utm_medium=paste&utm_campaign=copypaste&utm_content=http%3A%2F%2Fleva-net.webnode.cz%2Fjuvenilni-justice%2F , zajimavy veci,i o ty sporny(jak pro koho) homosexualite.......a dalsi zajimavy odkazy.

Autor: prroud | 31.07.2013 18:37
A jedna mozna dobra myslivecka sajta se taky nasla:-), http://www.greathunting.eu/

Autor: prroud | 31.07.2013 12:52
Jedna zajimavost :-), http://www.matrix-2001.cz/clanek-detail/6894-rozhovor-s-andrea-rossi-o-tajemstvi-katalyzatoru-umoznujicim-studenou-fuzi-3/ , mozna se dockame zajimavejch zmen.A to by na tom mel bejt jistej pan Keshe s jeho nadaci (Iranec)jeste daleko lip.

Autor: prroud | 22.07.2013 21:32
Sleduju cvrkot Vlastiku:-)

Autor: ValíkVlastimil | 22.07.2013 21:11
Peťane nezamýšlíš se nějak dlouho :-)

Autor: martes | 16.07.2013 17:16
Radku tě bůh,po dlouhé době jsem se přádně zasmál.

Autor: prroud | 16.07.2013 17:09
Sakra Radku,zacinam bejt nebezpecnej,budu se muset zamyslet:-)))

Autor: Radek Chadim | 16.07.2013 16:42
Prroude, dnes mi při čtení tvého příspěvku v 9:52 shořel monitor, a to už není náhoda!!! Asi tě budu muset začít vážně občas vypínat :-D.

Autor: Fesoj | 16.07.2013 10:22
Teď ses charakterizoval naprosto přesně. Vrána, která kráká bez ohledu na to, co kdo chce slyšet /a já bych ještě dodal bez ohledu na to, že to nikoho nezajímá/, za každou cenu /i za tu, že spousta přispívatelů se kvůli Tvým moudrům na tohle fórům vyignorovalo/ a bez skrupulí.

Autor: prroud | 16.07.2013 09:52
Njn strejdo,vsak nekdy nemuzu vydrzet ani sam se sebou,mas recht:-),ale s tim bohem jsi zase nacnul tema do pranice,tak je to vzdycky:-))),no hadej kdo stvoril boha jak ho zname s jeho tvorenim a za jakou cenu.....
Nj,jako spravnej Cech Martine,bych si mel vsechny ty tituly koupit a pak vas vsechny poradne "legalne" okrast a na finis si poridit prima "trafiku",s vasim tichym souhlasem,jak je nasim dobrym zvykem,jenze ja jsem holt takova ta bila vrana bez titulu,co navic jeste kraka bez ohledu na to co kdo chce slyset za kazdou cenu a bez skrupuli,jak to vidim,tak to pisu,na lhani tu mame "politiky" a ostatni splhounky:-)

Autor: Martin Skřivánek | 16.07.2013 08:39
Strejdo já bych to viděl mudr.mvdr.ing.Prroud csc minimálně! :-)

Autor: strejda zajíc | 16.07.2013 08:21
Toto je můj poslední dopis proudovi.neb se jeho moudrosti a velikosti nemohu rovnat,dále ho svým nízkým intelektem nebudu zatěžovat.Jediná pravda na světě je ta tvoje?Kdo jsi?Bůh?Jestliže ano,navrhuji změnu v bibli."Nultý den povstal Prroud a stvořil Boha."Dál už to bude stejné,jak se to píše do teď.
Loučím se s tebou a přeji ti mnoho úspěchů v šíření tvé jediné pravdy.

Autor: martes | 16.07.2013 00:42
Nejhorší srážka je srážka s b..cem.Chytrému napověz,blba prašti.

Autor: martes | 16.07.2013 00:29
Prde,začnem střílet buzny pak americké brouky a nakonec příjdeš na řadu Ty.Vážně .Pokud tady ukončíš svou činnost tak uděláš to nejlepší co jsi udělat mohl.Zdenek.

Autor: prroud | 15.07.2013 16:53
Protoze to pisu a smeju se u toho Martine,vzdyt jde o takovou samozrejmost,ze jednoho az zarazi,ze o ni vubec musi diskutovat:-).Jj Radku mame castecne stejnej nazor,ovsem v pripade,ze uznavas jako ja,ze konkretne tuhle vec neni potreba a ani v zajmu spolecnosti propagovat,natoz protezovat,oboji se bohuzel deje,mame ten nazor vlastne stejnej.K ty prirode,dobre vis,ze tam nejde o sexualni orientaci,spis bys mel napsat ze je to spis takova prirodni bisexualita,kdy zvire zpitomely testosteronama,nebo jak se tomu nadava,vlitne na vsechno co je v dosahu:-))))).To mi pripomina toho zajicka jak jde lesem a najednou kouka,nadhernej,romantickej paloucek,zelenej mech,potucek,a......ejhle,on na paloucku parizek,a s takovou prima dirkou,nas zajicek neodola a hup na parizek,pak k potucku se napit,svali se do mechu a rika si vrnic:"kurvy a chlast,to je moje!"

Apropo,pro poradek,buzny mi nevadej,ani kdyz se zviditelnujou,kdyz nezviditelnujou svou odlisnost verejne,proste si ji zijou v soukromi jako kazdej z nas,normalnich lidi nas normalni sex......netreba z toho delat nejaky IN,jak se bohuzel deje a mezi mladezi je vsechno in hodne popularni,at je to co je to.Nakonec to k ni patri,proto bysme ji meli pred jistejma vecma primerenejma zpusobama chranit.Driv jsme se ucili v rodine a ve skole co je prirozeny a spravny,a co ne a proc.Dneska me udivuje,ze i lidi v mym veku,nebo dokonce starsi,strejdo!;-),maji v zakladnich vecech jisty mezery:-).Prikladam to k onomu nespravnymu vykladu ony IN demokracie;-).Znova a znova se mi potvrzuje,jak jsme neuveritelne sytemem pokrouceny(zamerne) a jak se mu to dari,budiz mi utechou,ze u mnoha jen potud,pokud se jednoho dne opravdu nezamyslej,zpravidla jim pak dost veci dojde a srovnaj se:-)

Autor: Radek Chadim | 15.07.2013 16:06
Prroude, jeden můj známej (v této věci zcela "normální") říká, že když je láska upřímná, na pohlaví nezaleží :-) - čímž v danou chvíli chtěl říci, že je mu volný, co ostatní dělají, když to jeho samotnýho neohrožuje.
A mimochodem, v přírodě je homosexualita celkem běžný jev, zejména u mláďat a mladých kusů, ale nelovím je kvůli tomu přednostně, že bych si myslel, že populace je kvůli těmto jedincům v ohrožení, tak nevím, jestli nakonec nedělám nějakou chovatelskou chybu :-D. Ať si každý dělá co chce, je to jeho věc. Právě na vzoru přírody je vidět, že to není nakažlivé na potomstvo, protože v té přírodě to tak vždycky není. Nevím, o co méně by byl Honza pohoršen, kdyby tam byl normální pár - protože výsledek by byl stejnej, vyplašený celý revíř :-). Takže nestřílet, však oni vyhynou sami :-).

Autor: Martin Skřivánek | 15.07.2013 16:00
když něco tak dramaticky vysvětluješ proč dáš nakonec smajlíka ty jelito? :-)

Autor: prroud | 15.07.2013 15:48
Rozhodne bych ho,nebo ji , v tom nepodporoval,smutny,ale mam svy zasady,jedna z nich je samecek a samicka.Ve chvili kdy se zacne hresit na toleranci spolecnosti a zacne se ji zneuzivat,konci sranda,nikdy jsem nerekl,ze z toho mam radost,ale vsak se podivejme na otazku "neprizpusobivejch" ,mate snad za to,ze jsme lepsi?Nakonec sami jsme si to s nima zavarili a pokracujeme v tom vesele dal,bez pouceni se.Kdyz toleranci davam,sam ji zadam.A kdyz budu teplej,dobra,mam taky pravo na zivot a stesti,jako kazdej jinej,ale taky z toho vypliva nejaka moje osobni zodpovednost.Nebudu pronasledovanej,budu branej jako kazdej jinej normalni clovek,coz je v poradku,ale je to v poradku potud,pokud se podle toho budu chovat s ohledem k moji rozdilny orientaci a nebudu chtit takovy do nebe volajici nesmysly jako verejny svatby a hlavne,ADOPCI DETI,abych jim mohl bejt zarnym prikladem,stejne jako se nebudu ocicmavat v parcich u detskejch piskovist a zadelavat tim rodicum triletejch na vysvetlovani proc dela pan s panem a teta s tetou to co tatinek s maminkou,detska mysl je jako houba,zvidava a nasavajici vsechno co se kolem sustne.Cistej list papiru,nemel bych pravo ho spinit! Tim taky koncim tohle tema svuj nazor jsem rekl a za nim si stojim.Jedno dalsi pouceni z toho ovsem mam,diky vam za nej:-).........pomalinku zacinam chapat proc jsme tam kde jsme a jaka nas ceka budoucnost,kdyz se honem rychle nevzpamatujeme:-)

Autor: Jitka Bratršovská | 15.07.2013 15:38
Petře nemel,chtěla bych Tě vidět,kdyby toto postihlo Tvoje dítě asi bys ho nebo jí taky zastřelil,viď?....a moje diskuse na toto téma s Tebou končí :-(

Autor: prroud | 15.07.2013 15:25
Mozna prestrelil,nicmene s buznama nemam nejlepsi zkusenost Jitko,a to jeste z rezimu minulyho,umim si tedy predstavit,co se deje dneska.

Autor: prroud | 15.07.2013 15:22
Strejdo ,strejdo :-).Vyhynme tedy tolerantne:-).S tim strilenim to samozrejme byla legrace,i kdyz cernej humor.Ale jinak pocitam ze mas dost velkej prehled,abys videl ze to co se kolem nich deje uz nema vubec nic spolecnyho s toleranci,ale je to naopak jejich REKLAMA a PROPAGACE.To bys potom mohl to stejny aplikovat na fetaky,z jejichz rad tu mame nejvic pacientu se schyzou,co ve svejch vidinach vrazdej vsechno,od nemluvnat,po duchodce az po sebe same,taky je budeme omlouvat a tolerovat??.Spatne jsi me pochopil,nicmene je to tvuj nazor,budiz,ale demokracie neni anarchie ani svoboda,vsechny tri jsou kazdy neco uplne jinyho.Jinak muj nazor na demokracii? Pryc s ni,protoze je to podvrh.Vsem se rika jen jedna polovina jeji definice,ta druha,ze demokracie je vecna revoluce,uz se chytre zamlcuje.A zrovna ja nejsem vyznavacem revoluci,ale selskyho rozumu,logiky a dobry vule.To znamena zodpovednost sam za sebe i za spolecnost a jednani v prvni rade v zajmu spolecnosti,pak ve svym,a ted mi povez kterou z tech veci buzny splnujou,krome toho ze ohrozujou vychovu mladeze a moralku cely spolecnosti? U me je tolerance ta,ze za to,ze oni budou zodpovedne nevynaset svoje deviantstvi na verejnost a podporovat v nem mladez,ja je nebudu pronasledovat za to co si delaji ve svym soukromi,a ze to delaji, a s kym :-).Je to snad spatnej postoj? :-).Je to podobny,jako kdyz budu nemocnej vysoce infekcni nemoci,budu ji snad roznaset svobodne a demokraticky mezi ostatni?Ne,budu se naopak snazit je pred sebou chranit a vylecit se!

Autor: Jitka Bratršovská | 15.07.2013 15:17
Strejdíku palec nahoru,souhlasím se vším,to už opravdu Péťa přesřelil...J.

Autor: strejda zajíc | 15.07.2013 14:42
Veliký demokrat prroud mi dal lekci,až ve mně zatrnulo!Střílet bukvice,protože jinak díky jim vyhyneme po přeslici!Tomu říkám tolerance!A ještě je pěkně nafotit a dát na net.To mi sedne od člověka,který se tam svoji fotku bojí dát,fakt jako pr..l na hrnek.Podotýkám,že jsem tvrdě heterosexuální,ale nesoudím druhé pro odlišnou orientaci.Ostatně,kdo jsem já,abych někoho soudil?
Zajíc,od teď na jedné straně fronty s Kunou(Martes).:-)

Autor: Michal Brabec | 12.07.2013 18:20
Nechme Prouda proudit. Má svoje vlákno, tak co. Tolerance je hezká tím, že ji můžem dát dřív, než příjmout. Každý jsme svůj, ale tady jsme společně.
A držme se témat příspěvků!!!
Potrefená husa:-)

Autor: Zdeněk | 12.07.2013 18:03
To jsem rád že má Radek tohle demokratické smýšlení,svádět nečinnost fóra na prrouda, je nesmysl a ostuda.Přece stačí ignorovat to co se mě nelíbí a co nechci. Prroud má rád myslivost a přírodu a to je myslím důkaz, že patří k myslivcům, nebo jste ještě neslyšeli o členství bez zbraně? Kritici prouda, tak sem perte ty vaše zajímavé příspěvky, aby na ně byl vůbec nějaký ohlas.Další problém je, když sem přijde někdo nový, pokud není znám těm, co si myslí že mají právo všechno hodnotit a rozhodnout,žádná reakce na jeho příspěvky tak jde raději jinam. Jo a prrouda vůbec neznám!

Autor: Radek Chadim | 12.07.2013 14:09
Ale to jde někdy těžko. Třeba u ráží a střeliva když se začne u osmi, někdo začne o 308, jeden účinek jednoho střeliva v jedné ráži dělá stejnou paseku jako u jiné ráže, tak se plynule přejde k jiné a pak to už jde těžko nějak zarážet, aby to neztratilo souvislost. Chyba je, když se v Dnes řeší bolavé nohy Čestmíra, i když je to závažné téma, nebo začne rozebírat, kam umístit zásah, aby kus zůstal v ohni.

Autor: František Míka | 12.07.2013 13:45
Je opravdu k naštvání, jak brzy se nová témata "rozjíždějí" někam úplně jinam. Chtělo by to udržet myšlenky na uzdě. Nezbývá než všem připomenout slova klasika:
„Disciplína musí bejt, vy kluci pitomí!"

Autor: Radek Chadim | 12.07.2013 13:38
Leone, nevím, co je na mém příspěvku naivní. Já nikoho k návštěvě tohoto fóra nenutím, když sem nikdo nebude psát (a chodit), pak nebude třeba provozovat diskuzní fórum :-). Ale mnoho témat už zde bylo rozebíráno dříve, takže nově příchozí, pokud je alespoň trochu znalí internetu a umí vyhledávat, si to vyhledá, pročte a už nemá čeho by se optal.
Já i s Bohoušem, dokud debatu vedl seriózně a nikomu nenadával do komunistickejch lidolovců, jsem měl tu trpělivost, i když o provozování myslivosti v dnešní době nemá ani trošku potuchy - ale měl jsem s ním tu trpělivost, má na věc jiný názor a alespoň má názor. Kdybys prrouda znal osobně, tak bys asi i ty uznal, že to není taková hrůza, co občas předvádí tady - že je trošku impulzivnější a na každýho a na všechno reaguje není pro mě důvod ho nějak sankciovat a když to zajde daleko, tak diskutujícího (častějí více diskutjící) obvykle upozorním, že mění původní téma, čemuž se čas od času nevyhne nikdo, ani já.
Já vím Pavle, s "Matějem" jsem o tobě na srazu taky mluvili, mimo jiné taky o tom, kde získal losa, co mu visí doma na chodbě :-), a taky o mých sáhodlouhých příspěvcích, které se od té doby snažím zkracovat, ale jde mně to jako prroudovi držet se tématu a psát jen k věci :-).

Autor: Pavel Černý | 12.07.2013 13:20
Leone, nesmíš být pesimista! Víš jaký je rozdíl mezi pesimistou a optimistou? Pesimista říká: "Horší už to být nemůže..." A optimista na to: "Ale může, ale může!" No a už jsem OT. Omlouvám se. Šup do srandiček!

Autor: Leon Zumr | 12.07.2013 13:14
Pavle ono to bere chuť něco psát nebo odpovíat na dotaz když vidís že to téma půjde díky OT stejně do řiti a na to doplatila všechna fóra

Autor: Pavel Černý | 12.07.2013 11:05
Leone, já si naopak myslím, že má Radek v podstatě pravdu. Jen jsem toho názoru, že by Proud sám měl pochopit (a věřím, že pochopí), že podle mínění většiny ostatních píše přehnaně a o ničem nebo OT a změnit to. Jinak Radku, když už jsi to nakousl, tak třeba já jsem od 1.4. bez honitby a kdoví, jak to dál bude. A soukromě vím, že takových je nás z fóra víc. Také jsem byl nějaký čas mimo dosah netu. Ale Matějovi jsem slíbil, že konečně přestanu lítat kolem nové honitby a využiju jeho pozvání a tím ho také vytáhnu do jeho domovského revíru a pak už třeba něco do Dnes napíšeme :-). A protože si nemyslím, že jsou vyčerpaná všechna témata, tak zkusím nějaké vlákno založit.

Autor: Leon Zumr | 12.07.2013 10:08
Radku už jsem se tady dlouho nezasmál ale ta tvoje naivita mě málem skopla ze židle nechodíš náhodou na rady k Dodovi na Lz :D

Autor: Radek Chadim | 12.07.2013 09:42
Rozdíl mezi Prroudem a Bohoušem (a Milanem Soukupem) je dost podstatný, pač zatímco Prroud své komentáře občas otočí jinam, ale jinak jsou korektní a v podstatě pravdivé (že je u nás v celé zemi totální bordel je pravda - o myslivosti to platí taky), tak Bohouš a MS hrubým a vulgárním způsobem napadali ostatní přispivatele, což nehodlám trpět NIKOMU.
A méně se diskutuje nikoliv kvůli prroudovi, ale kvůli tomu, že matadoři už vše co mohli napsali někdy dříve, nová témata moc nevznikají, a noví pisatelé jsou spíše vyjímkou - nejvíce se to projevuje v tématu Dnes, kam píšu už jen já, strejda zajíc, Honza Slavětínský, pravidelně, Erika přestala psát úplně, ostatní jen občas, a drtivá většina jen čte, což na diskuzní fórum je dost malá aktivita a věřím, že alespoň jednou za týden jde na čekanou každý :-). To jsou prostě fakta, se kterými ani já nic neudělám a když neskvétá ani Dnes, jak potom můžou skvétat i ostatní témata a fórum celé. Když někoho prroudovi příspěvky nezajímají, tak ať je nečte a nereaguje na ně, pokud si myslí, že to pak změní celé vlákno úplně jinam.

Autor: Martin Skřivánek | 12.07.2013 09:10
se stačí podívat na témata.dopis prdovi,vtipy a dnes :-).

Autor: Jindřich Šimara | 12.07.2013 08:23
Jen pro informovanost,doporučil jsem tohle forum kamarádovi.Když si to přečetl tak říká co to je za pi... co to tam píše,že na to chodit nebude že to nemá úroveň.

Autor: strejda zajíc | 12.07.2013 01:01
Ámen.

Autor: martes | 12.07.2013 00:16
Prde,Martin má pravdu. Jinak kamarádi,tady je Proudovo tady si může psát svoje pindy jak chce.
,,PETŘE,přečti si pořádně nadpis,,Myslivecké forum.Ty jako amatér se drž v rozumných kolejích a nekecj do všeho.Osobně se divím Radkovi že už Tě dávno neodstřihnul tak jak to udělal s Bohouškem.Takhle si nechat z..rat svůj špičkový výtvor jedním p...kem to už je silné kafé.Už jsem to tady napsal jednou.Takhle to skončilo u Kasinů.Zdenek.

Autor: prroud | 11.07.2013 23:36
Uz zase je Martine!Opatruj se:-).A neplet se,to s myslivosti zatracene souvisi,protoze se s ni pomaloucku loucime,jak si urcite taky vsimas......no nic,mizim :-)

Autor: Martin Skřivánek | 11.07.2013 23:25
Prroude špatně! já bych s tebou rád pokecal,věřím že bych se dověděl spoustu zajímavých věcí.ale tohle bylo o myslivosti a už není.

Autor: prroud | 11.07.2013 22:35
Ja jsem takovej "pomalejsi" Leone,napis mi ty fakta jako blbeckovi,treba je pochopim :-).Pro me bylo dulezitejsi,aby lidi obecne pochopili co jsem jim chtel "rict",kdo chtel,pochopil,predal jsem co jsem chtel,myslenky,zbytek uz je na nem samotnym,ostatni vem cert,jak zijou,tak zajdou,konzumenti ;-)

Pro tvoji informaci,nevim kdo je "NEKOLA",ani proc bych mel zakladat proto forum zrovna s nim o myslenkach na lepsi budoucnost,znovuvraceni nasi statnosti,slovanstvi a cestvi,hrdosti naroda a hlavne lidstvi,duchovnich hodnot pred konzumnim otroctvim a nicenim vseho kolem sebe jen pro sobeckou bezohlednost jednotlivcu.K tomu je potreba to lidstvi kteryho je schopnej clovek a ne "socialni zvirata",ktery z nas system umyslne udelal.Nezmeni se to,dokud si na to neprijde kazdej sam za sebe a sam se dobrovolne nezmeni.To nejde narizovat,k tomu jde jen ukazat cesta.Bud to vyjde,nebo se znicime sami.S tema myslenkama jsem sem prisel,nabidnul kde a co hledat tem kdo maji zajem a zalezi jim na budoucnosti svy a svejch deti a ostatnich,za prachy jim ji nekoupej,jsou blahovy ti kdo si myslej,ze ano.Neprisel jsem nic bourat ani rozvracet,nikoho napadat,nebo urazet a odrazovat.Myslivost je mi jako bejvalymu lovci blizka a zkusenosti ostatnich me zajimaj.Asi jsem "jinej" a asi se spatne prodavam,vsechno je mozny,zalezi na uhlu pohledu.Mam svy nektery nemenny zasady a tech se drzim,pomahat kde to jde,zadarmo kde je to podle me samozrejmy,zdravi,zkusenosti,to neni na prodej,na prodej je prace,ani ta by nemela bejt,mela by bejt pro spolecnost za dobry zivobyti.Ale je,a z neceho zit musim i kdyz mi to takhle moc nevoni.Najdi si film "nepodmineny prijem" a uvidis o cem "placam",ale zrovna tebe to nejspis nebude zajimat:-).Bavte se dobre,ja si hodlam uz jen cist a delat si "obrazky" o spolecnosti,co jsem chtel rict,to jsem uz rekl,vic toho neni,bud chcete zit ve svete o lidech a pro lidi,nebo konzumni spolecnosti zalozeny na nastrojich ovladani:strachu a prachach,jako hosti a pozdeji jako otroci(dost vas uz tak zije),ve vlastni zemi,pro kterou nasi predkove umirali a odpocivaj v ni,a my jsme si ji nechali rozebrat a ukrast,mam stejnou vinu jako vsichni ostatni,ale jeden rozdil cejtim,uvedomuju si ji a snazim se ji napravit,neuznavam zadny,ze to ja ne,to oni,ze s tim nic nenadelam,protoze to neni pravda,jen alibismus a pohodlnost!Howgh....kdyz jsem ten "american"....

Autor: Leon Zumr | 11.07.2013 22:08
koukám že holý fakta nedokážeš strávit ani náhodou tak co si založit fórum s Nekolou

Autor: prroud | 11.07.2013 21:47
Jardo? :-).......skoc do zdi! ;-),nebavi me rozepisovat se o tom,ze kdo chce diskutovat,diskutuje a kdo chce vyjit s ostatnima,vyjde s nima,ani o slusnym vyjadrovani se,ani o tom,ze dokazu cist jen co me zajima a od koho me to zajima,kdyz chci,co nechci,umim ignorovat bez napadani,nemusim predvadet svou vlastni omezenost tim,ze kolem sebe budu kopat,o tech urazkach uz jsem neco psal,nenut me snizit se na tvou uroven,ver,ze to umim lip nez si myslis,rekl jsem ze hodlam udelat pauzu,upozornili me na prilisnou ukecanost lidi ktery znam a vazim si jich,nepatris mezi ne tak me nech plavat,neni potreba me provokovat..........
a jestli te sere ze jsem zil v ameru a potrebujes to ventilovat,nikdo ti nebrani zbalit si cestovni tasku ,koupit si letenku a zkusit to taky,zit tam a chytit se,uzivit se ,zacit z niceho,nemas mi co zavidet,az se vratis,mozna budes par veci taky videt jinak,kdyz tam vydrzis dyl jak 10 let bez "ztraty kyticky"......
P.S.:predpokladam,ze se neurazis,taky mam svy Ego pod kontrolou,aspon jakz takz,doufam.

Autor: Jaroslav Tatalák | 11.07.2013 21:36
No konečně se to prolátro v plné míře. Sice nevěřím,že všeználek a americký kecálek dá pokoj, ale je vidět ,že stačí jeden blb a rozvrátí celé forum, i když si to vé své omezenosti(byť neznalosti) nepřipouští. S pozdravem J.T.

Autor: Jindřich Šimara | 11.07.2013 08:13
Martin,má plnou pravdu.Když toto forum Radek vytvořil,bylo to perfekt.
Dnes sem už skoro nikdo nechodí a lidi píšou jinam jen k vůli jednomu člověku.
Divím se Radkovi že to nechel dojít tak daleko.Škoda práce.

Autor: prroud | 10.07.2013 21:42
ok,dam si pohov....

Autor: Martin Skřivánek | 10.07.2013 20:56
Fesoji myslím že už je to asi jedno jestli si tu Proud píše o očkování nebo demonstracích.tady už se moc mysliveckých témat neřeší,spíš tu zdechl pes.

Autor: Fesoj | 10.07.2013 20:00
Je to zajímavé. Ale pochop už konečně, že takovéhle věci si docela rád přečtu a jsem ochoten o nich diskutovat, pošleš-li mi je na mou e-mailovou adresu. Toto je Myslivecké forum a každý, kdo sem vstoupí, chce prioritně číst a psát o myslivosti /s výjimkou vlákna Vtípky, srandičky a další řečičky/. Ty jsi to přestal respektovat a tím pádem zde máš svoje vlastní vlákno. Nic proti tomu - ale když začneš "perlit" třeba jako zrovna v tématu "broková jednuška Manera", dochází k tomu, že to lidi otráví a třeba jen kvůli tomu přestanou tohle fórum navštěvovat. A to snad nikdo z nás nechce. Mám Tě za fajn chlapa, ale někdy to skutečně přeháníš !

Autor: prroud | 10.07.2013 10:17
Josefe,zase orgonet,ale presto me zajima,co si o tom clanku myslis ;-), http://orgo-net.blogspot.cz/2013/07/nechodte-na-verejne-akce-poradane.html#more ,predem rikam,ze jsem se uz par demonstraci ucastnil a nejaky ty zkusenosti a pozorovani mam...... :-)

Ono nejde ani tak o konkretni vec,demonstraci,ale o smer kterym se veci ubiraj a nasledky do budoucna ktery nas ceka,za takovejch okolnosti.

Autor: prroud | 07.07.2013 18:31
A co treba tohle Josefe? ;-), http://www.freepub.cz/2012/deset-nejcastejsich-chyb-lidskeho-mysleni/

A nase slavna policie chranici neprizpusobive,ma zajimavy taktiky,nejak nepoznavam policii,vidim jen sprosty bitkare provokujici rvacky a pak zatykajici....., http://radek-velicka.cz/?p=10292 , kdyz se tak nad tim zamejslim do budoucna,moc ruzovyho na nas za takovejch okolnosti s tim co si muzou "oficialove" dovolit,neceka!Dedukceeee:-)

Autor: prroud | 07.07.2013 18:00
Josefe,na orgonetu musi bejt clovek hodne opatrnej a svepravnej,nejen ta nejaka kamala,ono je tam vic naprostejch pitomosti,aspon podle myho nazoru,ale na druhou stranu to aspon cloveka uci bejt ve strehu a soudnej a zustat v realite:-))))))))),aspon vidis,cim nas kdekdo krmi a co to s mnohejma dokaze udelat:-).Ale sem tam se tam najde neco ze seriozniho zdroje co stoji za uvahu a overeni.Na diskusi tam zapomen,jednak jsem to zkousel,prtoze ty opravdu nebetycny hovadiny jsem proste nezkousnul,a podruhy,orgonetka(je to dama,to mluvi samo za sebe)to fest cenzuruje,takze stejne rozumna reakce spis neprojde,nez projde.Po druhy,je to tam ztrata casu!Dost uz na tom,ze tam obcas vlitnu se rozhlidnout.Vzdycky vsude zalezi na zdroji,ze kteryho to prebiraj.To ockovani zrovna kravina neni vubec:-)

Autor: Fesoj | 07.07.2013 17:49
Proude, Proude, co se všechno člověk na tomhle Tvém vláknu doví, to by jeden žasnul. Mám na mysli to z Orgonetu o dětské obrně. Škoda, že se nemůžu zapojit do diskuze tam /nebo to aspoň neumím/, protože Kamala Šantek tam kecá naprosto nebetyčné blbosti - a nejhorší na tom je, že se najde dost lidí, kteří těm rádobyvědeckým kydům budou věřit.

Autor: prroud | 07.07.2013 15:40
Vsak jsem taky nenapsal,ze by to bylo spatny:-).Naopak,my se taky sjizdeli i z velkejch dalek na chalupu k Pepovi do divociny,trenovat preziti,lovit,rybarit,grilovat,pict,chlastat u taboraku s kytarama,trenovat,delat detem stezky odvahy,velikonocni lesni cesty,proste pohodu a dobrou partu:-),i ceskej minirockfest jsme zorganizovali.A bez zdruzeni,svazu,narizeni,zakazu,sponzoru,co kdo mohl,poskytnul,skoro bez pravidel,zakladni byla jen slusnost,dobra vule a respekt,zrno se samo oddelovalo od plev,previti prijeli vzdycky jenom jednou,ty se slejzali jinde a mezi ty slusny lidi nechodili:-).Proste mobily a smsky,banda lidi,jak kdo kdy mel cas,a vsechno slo jedna basen:-).Vlastne takova Roudna,jen mnohem vetsi,nepomerne castejsi a akcnejsi:-)

Autor: Pupek | 07.07.2013 13:20
Proude bude to tak jak píšeš a možná právě proto si myslivec-chovatel pořídí rybník:-)Na tom není vubec nic špatného,hlavně když se sdružení druží. Není nic horšího jak když se myslivci mysl.sdružení potkají max.tak na schůzi.Znám taková MS a stojí to za prd.

Autor: Martin Skřivánek | 05.07.2013 18:55
Prroude tady už zdechl pes.tady funguje akorát dopis prroudovi :-).nic ve zlém.

Autor: prroud | 05.07.2013 16:49
Nejak to tu vazne panstvo:-)),tak neco do pranice,jakze je to s tema vakcinama a ockovanima(ono to prej neni totez)? Mame tu i odborniky,docela by me zajimal nazor na ockovani treba psu,jo,nebo ne,ma to smysl,nebo nema,neublizi jim to spis nez pomuze? Priznam se,ze nevim.Jen mi je jasny,ze farmakoncerny se opravdu nestitej niceho,z toho soudim pak dal.Ale nemam v oboru ani zbla kvalifikace:-), http://orgo-net.blogspot.cz/2013/07/vymyceni-detske-obrny-je-lez.html#more , co rikate,strejdo s dedou? :-)

Autor: prroud | 03.07.2013 23:06
http://energieupramene.blogspot.cz/2013/07/rusko-australie-nechce-dopustit-rozklad.html , a dalsi pecky,tentokrat poradny.

Autor: prroud | 03.07.2013 09:57
Hulici jsou uplne jiny tema a jina odnoz,smeti:-))).Ale na druhou stranu se rika a je vyzkouseny,ze tem kdo padli na tvrdejch drogach,huleni travy pomuze od mnohem horsi zavislosti,jiny drogy po ni prej prestavaj bejt "zajimavy",jen je potreba se preucit.Ale to nemam potvrzeny,je to jen jedna zkusenost jedny znamy,ktera tvrdi,ze to zabralo uz mnoha vyrizenejm fetakum:-).Rozumnej clovek se zneuzivani cehokoliv proste vyhne a ma pokoj,to plati i o prachach a mamonu vubec:-)

Autor: Radek Chadim | 03.07.2013 09:53
Tak ti huliči to neříkají proto, že by to ulevovalo od bolesti, ale proto, že se zhulej do mrtva a pak jim je taky všechno jedno :-).

Autor: prroud | 03.07.2013 09:49
To maji urcite pravdu,konopi je hodne uzitecna rostlina ve vsech moznejch smerech,jako extrakt je primo k "nezaplaceni",to se ale ji:-).Jeji ohromna lecivost je duvod jejiho zakazu,nejde patentovat,je levna,kazdej si ji muze vypestovat,pomaha lecit i ty nejvetsi svinstva,to vsechno je dohromady trnem v oku farmakologickrjm koncernum,ktery zajimaj jen zisky,lidi vubec,jen jako prostredek k tem ziskum,proto ten rev o drogach a jeji zakaz.O jejim koureni se rika,ze je to ten nejmin lecivej zpusob pouziti,ale jako je to se vsim,ceho je prilis,skodi to,ucinky se otocej,zakon rovnovahy.Werich mel pravdu se svym "primerene":-).Masti bejvaj Radku casto podcenovany,ale maji mnohem vetsi a silnejsi ucinky nez se zda,protoze jdou kuzi primo do krevniho reciste,zadnej filtr,nic co by je zastavilo.Co snis,projde filtrem traviciho traktu a kontrolou metabolismu.To masti a bohuzel i ruzny sampony,kosmetika,spatna,znecistena voda ,nebo "ostatni chemie"(hnojiva,roundup,chemtrails) obchazej.

Autor: Radek Chadim | 03.07.2013 09:27
Na bolest čehokoliv je dobrá mast z marihuany, říkají ti, co ji používají :-). No a ti co jí hulí to říkají taky :-).

Autor: prroud | 03.07.2013 09:15
http://energieupramene.blogspot.cz/2013/07/ovocna-piva-cool.html , pro ty kdo je milujou a myslej ze budou "cool" :-)

Ale nezoufejme,nase stary dobry cesky pivo prej porad zije,jen ho poznat:-), http://byznys.ihned.cz/c1-58080950-pivovary-sazeji-na-znacku-ceske-pivo-zna-ji-vsak-jen-malokdo

Autor: prroud | 02.07.2013 22:37
to neni o problemech vejfuku,ale o problemech s imunitou obecne,mame je vsichni diky tomu v cem zijeme a co jime a pijeme........kyselost organismu,tim snizena nebo znicena imunita,to je A-Z vsech nemoci,od rymy az po raka. (reakce na "dnes",Michalovi)

Autor: prroud | 01.07.2013 23:06
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Zena-ktera-vedela-o-padu-Necase-Dalsi-dva-muzi-budou-odhaleni-a-stihani-276810 , to jsou mi veci,to jsou mi veci......

oops.... a dalsi zajimavej clovicek, http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/10713-romove-spini-ceskou-republiku-rozzlobil-se-senator-a-rekl-tento-pribeh.aspx

Autor: prroud | 30.06.2013 08:54
http://www.ahaonline.cz/clanek/musite-vedet/87947/srazka-auta-s-prasetem-stala-dva-lidi-zivot.html , .......taky "prasatko"

Autor: prroud | 27.06.2013 21:50
Josefe,nestarneme,ale tela nam chatraji:-)

Autor: Fesoj | 27.06.2013 21:48
Už jsem to říkal jednou, ale musím to zopakovat - muži nestárnou - i když jim léta nestojí !

Autor: prroud | 27.06.2013 21:00
Presne Cestmire,to si rikam taky,melo se to zastavit kdyz nam bylo tak kolem,spis pred 35i,jenze zas by nam chybely ty zkusenosti :-),stacilo by jen prestat v ty dobe starnout:-)

Autor: Čestmír Kunetka | 27.06.2013 20:53
Prroude, vždyť život je jedna veliká sranda. A co by nám zbylo, kdybychom se ani nezasmáli.
Ale máš pravdu že okolí se se mnou nenudí a to je dobře. Tím pádem se nenudím ani já. Jenom ty roky kdyby ubíhaly pomaleji, to mi bere dech.

Autor: Fesoj | 27.06.2013 19:15
Když už jsme se dostali k tomu vytírání - všichni znáte tu fintu s papírem od syrečků. Ale ještě libověji působí hadřík, kterým vytřeme plechovku od rybičrk v oleji a pak ho umístíme někam do tepla. Na vojně jsme ho upevnili v kanceláři velitele roty na zadní stranu zarámovaného Uznání za dlouholetou a obětavou stranickou práci. Soudruh major řádil jak papírovej čert. Čekali jsme, jestli to nakonec nepředá kontrášům, ale asi mu došlo, že by byl celému pluku pro prdel.

Autor: prroud | 27.06.2013 16:14
Cestmire,tak me napada,ze budes znat vic takovejch "roztomilejch" veci,tvy okoli se asi nenudi:-))))))))))).Ja myslim Josefe,ze takovej anti bude fungovat mozna prvnich par minut.......

Autor: Čestmír Kunetka | 27.06.2013 15:54
Jo, a taky není špatné fenečku vytřít vatičkou a tu pak nenápadně nějakému cyklistovi připevnit na kolo. Ne že bych měl něco proti cyklistům, ale někteří by si zasloužili, aby se za nimi pustil pořádný hafan. :-)))

Autor: Fesoj | 27.06.2013 15:49
Ale oblbneš - otázka je, na jak dlouho. Pes se primárně orientuje čichem, na to nezapomínej - ale pokud bude mít fena možnost se před ním "nakrucovat" a nabízet se mu, bude i ten pičifuk plat prtný. Ale čichové vjemy jsou prioritní. Byl jsem svědkem toho, že psovod se psem - perfektním stopařem - vyrazili po stropě pachatele vloupání do auta, která byla stará asi 20 minut, čili pro dobrého psa by to měla být naprosto jednoduchá záležitost. Ale dopadlo to špatně, pes naprosto selhal a to jen proto, že stopu pachatele zcela náhodně překřížila paní s háravou čubičkou na vodítku. A význam toho pičifuku je právě v tom, že krátkodobě překryje pach, který je pro psa tím nejlákavějším.

Autor: prroud | 27.06.2013 15:27
Ja myslim Josefe,ze vorechy zadnym picifukem neoblbnes:-)

Autor: Fesoj | 27.06.2013 14:31
Jo, a zapomněl jsem dodat, že ten antišuk spray je dobrý hlavně na to, aby, pokud jdeš s fenou na procházku, se za vámi netáhlo procesí nadrženců.

Autor: Honza Král | 27.06.2013 13:46
Josef nekecá.Máme čtyři feny a jednoho psa(jistě chápete že je to chudák) Holky jako naschvál nehárejí najednou, ale jedna odhárá, týden klid a začne druhá. Háravky máme doma, pes je standartně navolno na dvoře. Je fakt, že když se fena čistí, tak z ní "leje" barvy dost a to se nám neválí po gauči v posteli apod.

Autor: Fesoj | 27.06.2013 12:22
Já to rozhodně nepřeháním, co se mě týče, není problém těch pár kapiček utřít - ale když má čubinka válečný výcvik, tj. že se s oblibou válí na gauči či dokonce v posteli, to může být na pováženou. I když je fakt, že na ten gauč či do postele ji zpravidla původně nasměruje panička. A pak se diví a je jí divno, zatímco páneček s čubinkou si hoví a je jim ... dobře.

Autor: Ron Gordon | 27.06.2013 10:32
Josefe, nepřeháněj to s tím " barvením" !

Autor: Fesoj | 27.06.2013 06:41
Ty kalhotky slouží především k tomu, abys, pokud máš fenu v bytě, nemusel pořád utírat kapičky barvy a někdy /ne vždy/ mohou zabránit katastrofě, když zapomeneš zavřít dveře a čubina vyběhne ven. Jinak staří lesáci s oblibou využívali háravou fenu k účinné likvidaci toulavých čoklů - prostě se s ní prošli po spádech, po kterých pytlačící vořeši směřovali do honitby a na příhodném místě trpělivě čekali...

Autor: prroud | 26.06.2013 21:50
Jak rikate chlapi,uz to taky tak vidim,ze co si neohlidam,to nebude,respektive prave ze v tomhle pripade bude:-)

Autor: Čestmír Kunetka | 26.06.2013 21:38
Jaroslave, ale ten kotec musí mít pletivo ze všech stran, to znamená i na stropě. V jedné vesnici měli "vořecha" který přelezl i dvoumetrové pletivo a sprznil skoro všechny hárající fenky v dědině. Chlapi na něho číhali ale marně, zemřel sešlostí a věkem.

Prroude, a ty kalhotky nejsou všelékem. Pes je umí stáhnout a většinou si je strhne sama fenka. Holt příroda je mocná čarodějka.

Autor: Jaroslav Tatalák | 26.06.2013 21:19
Prroude, holt když sis pořídil fenku, tak musíš počítat s tím, že když se hárá, nesmíš s ní spustit oči. Ostatní výmluvy Ti přinesou ošatku štěňat. Čili kotec, vodítko, kotec. Možná ty kalhotky. S pozdravem J.T.

Autor: prroud | 26.06.2013 13:45
Jj Josefe,asi to proste dopadne tak,ze si to odbydu osobni ostrazitosti,at hledam jak hledam,nikde nic neni,zadna finta.Jsou veci co si proste clovek neulehci:-)

Autor: Fesoj | 26.06.2013 13:31
Taky bych věřil kalhotkám. A ještě bych to kombinoval s antišuk sprejem, existuje snad něco na bázi chlorofylu. Ovšem nejúčinnější, nejlevnější a nejosvědčenější způsob je jeden - v kritické době držet zavřenou a na procházkách v žádném případě nepouštět z vodítka. Hormony jsou hormony, na poslušnost v této době nelze spoléhat a za neposlušnost nelze trestat.

Autor: prroud | 26.06.2013 12:36
Bojim se,ze ty prave pomerne rychle servou,zatim si ji holcina hlida,ale uz se ji to blizi,pak bude par pernejch dni,snad prej az 9,cert vi.Tak premejslim jestli neni nejaka finta kdyby nahodou zdrhla,bejt doma sam,nejspis bych ji uhlidal,takhle je to krapet komplikovanejsi.

Autor: Čestmír Kunetka | 26.06.2013 12:21
Prroude, příroda není mrcha, to jen "příležitost dělá zloděje."
Ženský jsou bestie a když to na ně přijde, tak ji nastrčí každému a obyčejně je nablízku ten největší "vořech" z vesnice, co má sedum otců.
Znám kluky, co to řešili normálně plátěnýma kalhotkama.

Autor: prroud | 26.06.2013 11:30
Chlapi,mam otazecku,jak resite v praxi harani fenky?Nerad bych aby mi na ni neco hupslo,je jeste moc mlada,aby se kazila,a drzet ji zavrenou se mi moc dobry nejevi....poslusnost ma hodne dobrou,ale asi radeji voditko,co,priroda je mrcha.

Autor: prroud | 24.06.2013 21:54
Me staci Martine jen kdyz jdu se psema do lesa:-(.Jsou veci ktery proste nedokazu pochopit,hlava je nebere....pritom tak zbytecny pitomosti,ze si na nich clovek ani nepomuze,jen nadela skodu,to asi nikdy nepochopim,protoze tomu nemuzu porozumet,nema to logiku.

Autor: Martin Skřivánek | 24.06.2013 21:33
je tam kontejner na květiny a lidi tam hážou všecko možné.

Autor: prroud | 24.06.2013 21:07
Lovili jste duchy?:-)

Autor: Martin Skřivánek | 24.06.2013 21:05
už jsme měli fotopast i u hřbitova :-).

Autor: prroud | 24.06.2013 20:42
To prijde na to,co to bude za model,jsou takovy co berou z dostatecny vejsky,neblejskaj a hned posilaj co videj formou mms na mobil,ty se spatne kradou.Idealni na barak aby clovek vedel komu ma jit do hospody patricne podekovat,kdyz se mu neco kolem domu ztrati:-).I kdyz me takhle s patricnym softem funguje za oknem i obycejna webka(at nezeru,obycejna z tech lepsich):-)

Autor: Fesoj | 24.06.2013 20:36
Jenom aby si ji někdo nepřibalil k těm bramborám !

Autor: prroud | 24.06.2013 20:35
Na to je fotopast jak delana:-)

Autor: Martin Skřivánek | 24.06.2013 19:34
Prroude dnes mi volal kamarád myslivec (policajt) jestli bych mu nepujčil fotopast že mu nějaká k..rva chodí na brambory. co ty na to ? :-)

Autor: martes | 20.06.2013 23:51
Haralde,s Prdem nená cenu diskutovat.Jedině po palec.

Autor: Harald Altmann | 20.06.2013 23:42
I když jsem se začetl, tak to o myslivosti není. Jedině snad o lidech. Ale o těch si není třeba v českých zemích dělat iluzi.....

Autor: prroud | 20.06.2013 23:37
Mozna vic Haralde,nez si myslis:-),navic pochybuju,ze ses zacetl,ja to louskal i s premejslenim nad tim co ctu,pekne dlouho......co treba"jaky lidi,takova myslivost?" Haralde???

Autor: Harald Altmann | 20.06.2013 23:30
Prroude, jak to souvisí s myslivostí???

Autor: prroud | 20.06.2013 23:25
http://www.vedy.in/vedy-a-viera/kony-rita/kony-rita-a-naa-mlade ,schvalne,kdo se zamysli,a kdo si odplivne? ;-)

Autor: Michal Brabec | 19.06.2013 17:13
To jo. Kdysi, v šerém dávnověku mých studentských let, mě policajti po "vytahání za uši" říkávali:" Pane Brabec, ale my to s Váma myslíme dobře.." A já blbec jim to tenkrát nevěřil:-))

Autor: prroud | 18.06.2013 12:20
http://vedy.sk/ , http://ulozto.cz/hledej?q=slovansko+arijske+vedy , http://andeleandelum.wz.cz/doc/uceni/slovanske_vedy.pdf ,neco je tady,je to holt slovensky,v cestine takhle dukladna sajta bohuzel jeste neni,nebo o ni aspon nevim. http://www.nwoo.org/showpage.php?name=stah , a tady je spousta uzitecnyho materialu ke stazeni taky ;-).Ty puzzle si ale musis prebrat,najit a poskladat sam,presne podle :"na kazdym sprochu,pravdy trochu".Nicemu never,kdyby tisice kolem tebe verili,dokud se nepresvedcis sam.Pak se ti to zacne samo casem skladat.

Autor: Pupek | 18.06.2013 12:08
Věř že uvěřil,ale to určitě nebudeme řešit po netu. Držím palce optimisto,jdu si najít slovansko-arijské vědy:)

Autor: prroud | 18.06.2013 11:41
Nezvedne,protoze se nic dit jeste nezaclo,co se doted delo a deje neni zadna zmena pro lidi,ani zamejslena,ale jen boj o koryta,a ti "svejkove" nejsou uz pitomi a nenalitnou na to,takze bych to spis videl jako plus,ze se nenechaj zatahnout do nici spinavy hry a k tomu korytu mu nepomuzou.Je to vec nahledu a informovanosti.Proto pisu,ze musi zacit kazdej nejdriv sam u sebe aby se neco zmenilo.Se stejnejma lidma nic novyho udelat nejde,nejdriv se musi zmenit mysleni a jeho nasledkem zebricek hodnot i hodnoty jako takovy.Myslim ze za ty leta co se tema vecma zabejvam,jak doma tak ve svete uz jsem pochopil docela dost veci ktery nechapou ti kdo se informujou u "oficialnich" medii,tedy nastroju systemu a vlad ktery mu patrej taky.Ten moloch je mnohem vetsi a fikanejsi nez si kdo byt jen dovoli i vyfantazirovat.Jak rikam,abych ti odhalil vsechno,bylo by to na knihu,a ne zrovna tenkou,pritom bys malocemu uveril,jen tak z oleje:-).

Autor: Pupek | 18.06.2013 11:10
Proude už konečně pochop že Češi jsou národem švejků,dnes bych řekl fandů. Všichni budou kafrat jak to tu stojí za hovno a jak by se mělo něco udělat,ale když se něco začne dít tak nikdo nezvedne prdel, čumí doma u televize a kouká jak to dopadne,aby pak měl o čem kafrat. Volby,nikdo nevolí nové partaje(horší to už stejně být nemůže s novou partou) ne,volí zas a znova tu "svou" partaj páč ji přece už tolik let fandí. Hlavně když vyhraje jeho parta,nejde jim o program,někam se posunout,něco změnit jde o vítězství jak ve fotbale.Už to chápeš? Co chceš s tímto materiálem dělat?

Autor: prroud | 18.06.2013 09:32
Nemam strach,chodim mezi lidi a vim,ze je jeste porad spousta tech dobrejch.Nastesti nejsme jeste zatim narodem pupku,jen jsme spatne zpracovany,jeste davno ne ztraceny.Porid si slovansko-arijsky vedy a uc se ;-).Vsimni si,pisu uc se,ne ze je mas papouskovat,ucit se znamena tridit,premejslet uvazovat,vybirat si to realny,najdes je na ulozto.cz,zustavat nohama na zemi a pouzivat vlastni hlavu a tvorit si vlastni nazory,nedunim ti do hlavy nic,rikam jen vlastni nazor,bud si ho rozvines,nebo do nej kopnes,je to jenom na tobe:-).Nasledky naseho jednani si musime kazdej ale pricist sam.Stav republiky je jen odrazem,zrcadlenim vlastniho strachu,lhostejnosti,neschopnosti ,anebo naopak toho co dokazeme a jakej o ni mame zajem.Rikat ze uz tu neco bylo a s tim to vyhodit at je to spatny nebo dobry,bez vyberu,jen proto,ze to darebaci zprofanovali ,se stalo posledni dobou modou.I to jde vymyslet vlastni hlavou.........ono to o ty pravde je,to plati i o spravedlnosti,s laskou bych byl opatrnejsi,pravda je jen jedna,ale laska je hodne relativni pojem,stejne jako dobro a zlo.Me zajima realita,zazraky,cirkevni panbickareni,blbnuti s nekonecnou a vseobjimajici laskou,vesmirny lidi,samani a vestci,ufa,a vubec vsechny ty sliby zmen ktery nam "kdosi" prinese bez vlastniho pricineni,to jde kolem me,nemam zajem:-).Sami jsme si nadrobili,sami si musime snist a uklidit,nikdo to za nas neudela,a kdyz,tak jen zase na nas ukor.kdyz si to znova nechame z pohodlnosti,vlastni nenazranosti a kratkozrakosti libit.Tak to vidim ja,ale kazdej ma narok na svuj vlastni nazor.

Autor: Pupek | 18.06.2013 09:05
Proude pravda a láska už tu byla...to jsi zaspal už jsme mnohem dál.Pašák Rittig měl v bance uklizeno ani smítko tam nezůstalo tak se to dělá. Čech sám sobě vládnout neumí,Čecha si koupíš za pár euro tak o jakém hrdém národě je řeč? Pochopil to i tísíc let válčící germán a po neúspěšné třetí říší založil říši čtvrtou evropskou. No a ted si nás bez "rány" koupí i s Karlštejnem. Rozvíjej dál své teorie jak zachránit republiku můžeš i detailněji.

Autor: prroud | 18.06.2013 07:47
Ono je to pupku cely trochu slozitejsi,i kdyz by to az tak slozity nemuselo bejt:-).Ale uznej sam,na co gesta,defenestrace,rev "stada" na vaclavaku,tezkoodenci a nasili,cinkani klicema,vzdyt to tady uz vsechno bylo. Jak jsem psal,je mnohem jednodussi,rychlejsi a efektivnejsi cesta jak zachranit republiku,vratit ji o co prisla a postarat se o ty co prijdou po nas.Staci jenom malickost,prestat bejt tim stadem ovcanu a stat se spolecnosti obcanu, a nase vule budiz zakonem,ne vule nasich "zastupcu" a tech kdo si ji "kupujou" ;-),zacit pouzivat hlavu misto prirozeni,zaludku a penezenky.

Autor: martes | 18.06.2013 00:30
Matěji,hlavně vláda proti korupci.

Autor: Pupek | 17.06.2013 23:38
Ted pujde hlavně o to jak přesunout palety zlatych cihel z banky někam jinam,páč v tom někdo štourá. Na netu je vyhazovaču z oken tisíce,ale řekni tak jdeme na to, sraz tam a v tolik.Pokud tam nějakej internetovej hrdina přijde tak jen proto aby se podíval jak ti to pujde.K úřadu dojde jen hrstka skalních čumilů a ti se rozutečou hned jak uvidí novináře. Zustaneš tam sám před kordonem težkooděnců a pak přijde Kalousek a naliská ti jak temu usmrkanci. Tenhle národ je posranej až za ušima.

Autor: Matěj Fous | 17.06.2013 23:01
Nyní jde předvším ale o to,aby mohla nadále fungovat ta naše "Vláda rozpočtové odpovědnosti"!!!

Autor: prroud | 17.06.2013 22:39
http://energieupramene.blogspot.cz/2013/06/dluhy-lukrativni-kseft-v-cr.html,taky dobry.....

Autor: Jaroslav Tatalák | 17.06.2013 22:38
Pupku,národ není posranej, ale netečnej- což je oproti českým Američanům pravý opak.Prroud furt žije v nějakých spravedlivých ideálech a souznění duší ve společný výsledek, ale česká nátura, zdegenerovaná sovětskou pomocí se vygradovala do dnešních výsledků, kdy každý vidí jen sebe, závidí úspěch druhému a raději se o nic jiného nestará- co kdyby? A že by dneska dostal někdo lidi do ulic na protesty, k tomu není nálada ani možnosti. Řekni zaměstnavateli,že jdeš protestovat proti něčemu a bereš si neplacené volno a můžeš se balit.Maximálně bychom mohli použít nejúčinnější formy a to je defenestrace, ale to bychom museli začít od Senátu přes Sněmovnu a skončit na Hradě.A to v dnešní době není národ tak nasranej,aby se k něčemu takovému odhodlal. S pozdravem J.T.

Autor: prroud | 17.06.2013 22:24
To neni otazka fora,nebo for, pupku,to je otazka lidi,a zrovna tady jsem poznal lidi co maji blizko k prirode i k sobe,mozna ti neco rika pragaja praga,poohlidni se po souvislostech,chces-li:-).Zmeny maji zacit u nas.Nakonec slovani byli u kolibky,dali svetu rec i pismo,proto se jim zradou znicila historie,silou to neslo,ale to by bylo na dlouho:-)

Autor: Pupek | 17.06.2013 18:33
Proude nevim zda na tomto foru najdeš zpřizněné duše. Za sebe říkám že lepší jedna potlamě než desetkrát vysvětlovat. Tuhle" školu"má za sebou odhaduji větší část zdejších diskutujících.Je možné že se pletu a naopak zde vznikná něco nového co pohne celým národem. K tomu ti přeji mnoho zdaru!

Autor: prroud | 17.06.2013 17:36
No to prijde na to jak si predstavujes,ze by se melo dit.Z nejakejch revoluci a defenestraci,tlaceni neceho na silu jsem davno vylecenej,je daleko lehci a efektivnejsi cesta,pritom vlastne jednoducha,jenze jen za predpokladu,ze se stane hromadne,to znamena ze se pochopi taktika co nas rozdeluje a naopak se v zasadnich vecech vsichni spojime,pak budou vsichni "skodici" bezmocny.A vsechno probehne v relativnim klidku a pohodicce:-).Jenze to predpoklada dobrovolnou osobni zmenu kazdyho jednotlivce,coz cini mnoha veliky problemy,az je to nepochopitelny.

Autor: Pupek | 17.06.2013 17:30
Naopak národ je už tak posranej že se tady nikdy nic dít nebude.

Autor: prroud | 17.06.2013 17:26
Praveze porad dokola a nejsme schopny to rozseknout,uz po staleti...jenze ted uz jsme jako lidi mnohem dal,uz by se neco jednou provzdy stat melo,prostredky,moznosti a technika k tomu uz existuje.

Autor: Michal Brabec | 17.06.2013 16:38
Prroude, nediv se. Každej je už otrávenej, naděje už moc není, vždyť je to pořád dokola. A národ není ještě tak nasranej, aby se něco dělo.
Suma sumárum, jedna žárlivá ženská špízovala druhou. Lidsky pochopitelné. To, že ušetřila pár táců za soukromý očko a použila vojenskou rozvědku je celkem velice český... To je gró celého pádu vlády, o kmotrech se už zas tak moc nemluví i když Ištván slíbil... A vidíš, co se děje místo toho, aby se všichni snažili o stabilizaci. Předčasný volby zaplatíme přece my, tak co...

Autor: prroud | 17.06.2013 12:15
Tak,uklizino,a ted nastoupi ta prava mezinarodni mafie,presne jak je v planu,protoze lidi zase drzej hubu a neberou se o to co jim patri a nechavaj je nahore se prat.Ted je ta moznost vzit si co nam patri.Nemaj zajem,podle toho dopadnou,respektive dopadneme......

Autor: prroud | 14.06.2013 15:39
http://www.protiproud.cz/svet/politika/komentare/309-odstoupi-petr-necas-budou-predcasne-volby-je-za-celym-tim-policejnim-divadlem-americka-spojka-bradacova-a-temelin-mnohem-dulezitejsi-je-neco-uplne-jineho.htm , a jeste jeden zajimavej,navic fundovanej pohled na deni ;-)

Autor: Martin Skřivánek | 14.06.2013 15:39
Prroude v úterý mně vzbudily nějaké rány.mrknu z okna a dvě dodávky, zásahovka v kuklách vyrazila sousedovi dveře,asi 20 chlapů odvedlo souseda,pak celý den experti zkoumali jeho pc,odtáhli mu auto. na druhý den byl venku a říkal že na něj nic nemají a všechnu škodu mu uhradí :-).to je teda razie, spíš groteska.

Autor: prroud | 14.06.2013 11:25
http://vitbarta.cz/denik-vita-barty/1693-klic-k-razii-pokud-chcete-videt-musite-procitnout-a-zacit-slepovat-informace.htm#.Ubrbw01Iu75 ,jeste to bude,doufam,hodne zajimavy a na opravdu velky ryby se ceka,site jsou hozeny ;-).Mam nadeji,ze se projevi "zakon padajiciho hovna" a po hube dostane co nejvic lumpu vubec.

Autor: prroud | 03.06.2013 22:08
Jan Fofoňka Děčín: zátopová oblast Labské nábřeží, snažíme se za pytlovat vchody a vjzedy do dvora domu, nikdo nám nepřiveze nic, jedeme si pro písek tedy sami, jedeme na několik míst, poté se dovídáme, že firmy nedostanou písek, ať si ho seženou sami, firmy co v Děčíně zaměstnávají přes 200 lidí nic nedostanou, když se volá představitelům města odpověď je, firmy ať si to někde koupěj a lidem dejte pár pytlů. Toto mě opravdu NASRALO! Město postaví za 400 milionu nebo kolik protipovodňovou zábranu, která je úplně k ničemu, kam odtekly ty peníze??? A když si člověk sám jede pro pytle, tak se dozví, že si ho má koupit, dobře koupím si je teda, nejsou ale pytle, dobrý tak si ho asi nasypu do tašky.

V TÉTO ZEMI JE VÁŽNĚ ČAS NA ZMĚNU! VŠECHNA SOUČÁSTNÁ POLITICKÁ ELITA DO DŮCHODU NEBO DO DUCHCOVA - ZDARMA A PRO VŠECHNY POLITIKY s 5 a více letou praxí !.........trosku neco k povodnim,jak to u nas vypada

Autor: červenka emil | 30.05.2013 01:38
pomalu a plyně řeky proud si plyne a proudovře sevine ,proude,rmericky hade dej kontakt at třeba pokecáme. třeba o ho**

Autor: prroud | 27.05.2013 18:39
V pohode Vaclave,vsak je to tu pro nas vsechny od Peti Havlina,sem me uklidil s mym nemysliveckym placanim:-))).A ty odkazy a poznamky nedelam pro sebe,ja je prece znam,jen by vsem pomohlo,kdyby je znali taky vsichni :-)

Autor: Václav Sládek | 27.05.2013 17:53
Petře teda Poude ty sis to tu rozproudil.Promiň nedalo mi to.

Autor: prroud | 27.05.2013 12:25
http://www.nsf.gov/nsb/publications/1965/nsb1265.pdf , pro nekoho kdo se pere s anglictinou:-),ale duvod ze jsem to sem dal,neni jazyk,duvod je ten,abyste vedeli,ze nam to pocasi opravdu mixujou a kazej s blbejma vejmluvama a zapiranim.Navic prostredkama ktery primo ohrozujou nase zdravi,pudu a vodu.Proc? Sledujte "cesty penez" a za svetovladou,ktery nahradily cesty k obycejnejm lidem mezi sebou a jejich potrebama.

A tresnicka na dortu,zvonek,u branky dva lidi a jestli prej jsem dostal do schranky reklamni letak od lidlu,ze pruzkum.Odpoved? No uz me znate: Jakym pravem si me dovolujete otravovat a rusit kvuli tomu,jestli jsem dostal lejstro,ktery je k nicemu a ma na svedomi kaceni stromu v lese,navic ruseni a obtezovani lidi kvuli jakemusi lidlu???Odpovedel jsem si sam: Mrzkej peniz!Par kopejek,za ktery jste schopny si i hlavy rezat,jen abyste je dostali,ber kde ber!Sam bych se k praci co tohle podporuje nesnizil.Njn,koukali "divne",ja to zle nepovedel,jen jak to proste je.

Autor: prroud | 16.05.2013 11:43
http://www.zapper.ic.cz/index_soubory/Page299.htm , verte neverte,ja jdu cestou pokus omyl,takze jsem objednal a budu informovat o vysledcich:-).Drzim se toho,never nicemu ani kdyby kolem tebe tisice verily,presvedc se sam.Pro nas co mame radi prirodni to nemusi bejt spatna neublizujici prevence,ani pro nase mazlicky:-)

Autor: prroud | 08.05.2013 21:43
http://www.nwoo.org/view.php?nazevclanku=vse-o-novem-zakonu-eu-o-semenech&cisloclanku=2013050036 , kazdej zahradkar a zemedelec by mel zbystrit svou pozornost,jinak se muze v budoucnu lehce stat,ze si uz na zahradce nevypestujeme ani salat jakej budeme chtit,ale jen jakej se nam dovoli,pokud vubec nejakej.

Autor: prroud | 05.05.2013 09:49
http://www.wmmagazin.cz/view.php?cisloclanku=2013050002 , mrknete cim vam zpestrujou zemedelci soulacky prirodou,abyste se nahodou nenakazili v cistym prostredi,staraj se o nas vsechny.....

a dalsi "chutovka", http://orgo-net.blogspot.cz/2013/05/nova-studie-herbicid-roundup-pusobi.html

Autor: prroud | 04.05.2013 21:16
Vidis,to mam vyhodu,ze uznavam svobodu vyjadrovani:-)),ja to klidne reknu a zopakuju komukoliv,kdekoliv a kdykoliv:-),nakonec na tom nic nepatricnyho nevidim.A kdyby ty "spatny" z nich vlezli na muj pozemek bez myho vedomi a ja na to prisel,podruhy by to dopadlo hodne spatne.Ublizili by si sami ;-).A chodit s lukem je nadhera,kterou bys ocenil,to mi ver:-)

Autor: Pupek | 04.05.2013 21:07
To jsi uhád, já Ti na to kejvnu a zitra pujdu do lesa tak leda s lukem:-)

Autor: prroud | 04.05.2013 21:01
Ty fole kejvni na cigose a ja se tu po.eru i bez cerny(ejch) za zadkem:-))))))))

Autor: Pupek | 04.05.2013 20:52
A už máš tušení o jaký nepůvodní druh nebo lépe řečeno kmen se jedná?:-)

Autor: Pupek | 04.05.2013 20:52
. . .

Autor: prroud | 04.05.2013 20:46
nooo,nepoznal:-),takze napisem: ne uplne blbej,ale takovej...."jednoduchej" ....:-))

Autor: Pupek | 04.05.2013 20:44
Ti nevím proude jak tvou odpověd zpracovat:-) Bud jsi děsně rafinovanej nebo jsi nepoznal jinotaj. . .Tak či tak to sedlo a chechtám se ještě ted:-)

Autor: prroud | 04.05.2013 17:37
Zdravim,Elhenicky,zdravim:-),taky se ti zdal ten lunak nejakej velkej?....

a taaak,tak s cernou jsem si to nespojil:-),ale z ty strach nemam,co se slepic tejka :-).Mit ji ale rozzurenou hodne blizko za zadkem,nedam za svy cisty trencle v ty chvili ani zlamanej gros:-))).A kdo by si stezoval? Jedine sam na sebe,jeji premnozeni neni jeji vina,ta jen dela co umi.....,ale asi to bude tim "hospodarenim" :-)

Autor: Ellhenicky | 04.05.2013 16:29
Josef, napiš černá, tím nic nezkazíš ani neurazíš.Kdo je vztahovačnej,tak si bude stěžovat.
U nás jsem po delší době taky viděl luňáka (PT)a o několik dnů později ho viděli další dva kolegové.Poznat se dá určitě dle rýdováku, ale zarazila mne jeho velikost. A aby bylo něco pro Prrouda, tak ahoj Prroude:)

Autor: prroud | 04.05.2013 15:00
:-))))))))))),peknyy:-)......s tim lunakem nevim,pisou ze je velikosti kanete,me prijde opticky nejakej vetsi,diky tomu ocasu prave vim,ze jde o nej.Ta druha potvora nevim,ale plachti to dlouho a vytrvale,vykrojenej ocas to nema a velky je to taky poradne:-),to myslim jestrab ve zvyku prave nema(to je akrobat mezi vetvema,videl jsem ho utocit na veverku,mel vydrz,nadherna podivana),proto jsem hadal kane.Ten lunak je tu trvale jak se zda,taky se divim,ale nevadi mi.Uvidim co bude az budou slepice,teoreticky bych vzhledem ze budou castecne pod tresni utok nepredpokladal,ale lina huba,holy nestesti:-).......proud

Nejsem zastance vybijeni dravcu jen proto,ze si milostpan(ja) poridil slepice,priroda ma prednost.Ovsem o ty pipky se mi prijit taky na druhy strane nechce:-))).Ten spagat si zkusim pamatovat,ale vypadat to bude strasne,tak pockam az co ukaze praxe:-).Pohraval jsem si myslenkou na sklopec,pak ho poradne vydesit a vylejt na nej kybl vody pro lepsi pamet,ze by se treba uz nevratil:-))))).Mno,asi to tak nefunguje:-))))

Autor: Fesoj | 04.05.2013 14:21
Já mám slepice v menším oploceném prostoru se stromy a dosud nikdy mi tam dravec neuhodil. Jo, pokud jsem je měl puštěné na volno, pak si jestřáb občas zařádil - luňákovi bych také nevěřil, co se týče káněte, tak s útokem káněte na domácí slepici jsem se nikdy nesetkal, ale vyloučené to není. Za poměrně účinný způsob ochrany v oploceném prostoru považuji bílý špagát, který se používá v zemědělství na balíky. Natáhneš ho nahoře na plotě od jedné strany k druhé tak, abys pro dravce při pohledu shora vytvořil optickou mříž, dost blízko od sebe, aby jí nemohl proletět. Jak vypadá přerostlý luňák ? Ten je dost velký sám o sobě a právě luňáka, vzhledem k vykrojenému rýdováku, si snad nelze s ničím splést. Nevím, jak kde, ale u nás je dost vzácný, já jsem ho tu od roku 1983 viděl maximálně 5 x . Jinak daleko víc škod než dravci je na drůbeži schopná spáchat liška, kuna a ještě jeden škodlivý, leč zákonem chráněný přemnožený druh, původem snad z Indie. Jeho troufalost vzrůstá ve smečkách a pouhé vyslovení jeho jména v souvislosti s napáchanými škodami může být trestné...

Autor: prroud | 04.05.2013 11:33
spis ted premejslim,jak dobrou pamet maj nasi velky dravci,kdyz dotanou "ponauceni":-),privezou mi slepice a krouzi mi tu prerostlej lunak a jeste neco,to nevim co je,jeste jsem si ho neprohlid.Hadam kane.Jak to zaridit,aby se vlk nazral a koza zustala cela, kdyz odmitam pipky cpat do voliery a tech krasnejch ptaku se zbavit,i kdyz je ve "zbirce" jeste nemam(ani po tom netouzim) :-)......proud

Autor: prroud | 04.05.2013 11:13
Jo,tydlevidle:-)),porad se mam co ucit,ale nebojim se toho,kdyz toho bohda nebude,aby ceskej kral z boje utikal:-),jenze,hrbitovy jsou plny hrdinu a svet previtu :-)......proud

Autor: Fesoj | 04.05.2013 10:02
Jak to myslíš s tím uchem ? Já jen vím, že tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se přinese pivo - kdo jinému jámu kopá, ten se nadře - jak se volá do lesa, tak vyběhne hajnej - a kdo chce psa jíst, hůlky si najde.

Autor: prroud | 04.05.2013 09:43
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/2078-10-modernich-metod-ovladani-mysli , taky poctenicko......proud

To mi pripomelo ty ruzny "zakony" a pojeti "tradic", o nejaky svobode ani nemluve:-)

Autor: prroud | 04.05.2013 09:38
Bejt v Roudny mexicka a cinska kuchyne Martine,byl bych na nich :-).....proud

Kdyby sis dal denne sklenicku original coly podle puvodniho receptu,rozhodne bys nic nezkazil,ale zkus ji u nas sehnat:-),za 12 let jsem byl v mekaci 2x,a to hned na zacatku,neni to tam kseft kde se schazej slusny lidi:-)

Autor: prroud | 04.05.2013 09:35
Nebylo to Josefe:-)))))) s tim uchem od dzbanu jak spadnul do ty diry?:-)......proud

Autor: Martin Skřivánek | 04.05.2013 07:09
mc Proude ty budeš v Roudné určitě na hamburgerech a na cole,hlavně se z té Ameriky neposer :-).

Autor: Fesoj | 04.05.2013 05:38
S myslivostí to sice nesouvisí - ale, jak jsem se zmínil u Karla IV., v té bitvě u Kresčaku angličtí lučištníci dokázali svou naprostou převahu nad francouzskými dělostřelci. A osobní statečnost slepého českého krále Jana Lucemburského to nevytrhla, jen se zapsal do dějin svým výrokem : "Toho bohdá nebude, aby český král ponořený do kapaliny byl nadlehčován silou, která se rovná součtu čtverců nad oběma odvěsnami !" Nebo že by to řekl trošku jinak ?

Autor: prroud | 03.05.2013 22:55
Nejde to Martine,nejde :-)....proud

Autor: Martin Skřivánek | 03.05.2013 22:28
Proude řepka už je po pás tak vem luk a lez za vepříkama,tam se jistě opravdově vyžiješ! :-)

Autor: Radek Chadim | 03.05.2013 19:08
Tady nejde o rannivost flinty vs. luku, lukem se lovilo v historii lidstva taky pár let :-) a lidstvo hlady nevyhynulo.
Doba se posunula kupředu, a jako dnes už málokdo jezdí ve 120cítce, přestože to jde, tak stejně tak se neloví lukem, přestože to jde, protože tradice už pár desítek let a zákonem povoleno je lov jen dlouhou palnou loveckou zbraní kulovou, brokovou nebo kombinovanou.
Navíc téma o Střelivu do 7x57 je téma o střelivu do 7x57, né o filozofování co kdo považuje za odstřel a co za lov.

Autor: prroud | 03.05.2013 18:45
Radku:-))))))))))))))))))),to prece vubec nebylo o tom jakym zpusobem,ale jak.Ale jestli chces podiskutovat o rozdilech mezi flintou a lukem ,jsem ti samozrejme k dispozici,muzeme probrat ranivost,trapeni zvirete,sok(u luku neexistuje),niceni zveriny a podobne,a treba taky to o strachu nekterejch takymyslivcu,ze by proste lucistniky nevideli a nemohli by si v lese delat co chtej s jistotou(blbej pocit nevedet kdo a odkud na tebe kouka,kdyz si chces neco supnout bokem) ;-).Jenze lukem nejde hospodarit.Kdyby slo,davno bych proti flintam rval,ale az tak padlej na hlavu zas nejsem,aspon doufam:-), a paragrafy,zakony,znas me a vis jak se jima bavim,tema vetsinou nesmyslama:-).....proud

"naopak je zatím zakázán lov lukem, kopím, nožem a dalšími hrdinskými způsoby, pač doba pokročila a nežijeme v době stěhování národů." .Koukam ze z "tradic" se pouziva i ze "zakona" jen to co se hodi:-)))).Ty nejstarsi radeji skrtneme,hmmmm :-),asi jako bylinky a prirodni medicinu,mame prece chemii a synteticky latky telu cizi.

Autor: Radek Chadim | 03.05.2013 18:31
Zákon o myslivosti, paragraf 2, odstavec h:
právem myslivosti souhrn práv a povinností zvěř chránit, cílevědomě chovat, lovit, přivlastňovat si ulovenou nebo nalezenou uhynulou zvěř,...

Proto myslivec i dle zákona loví nikoliv střílí zvěř, naopak je zatím zakázán lov lukem, kopím, nožem a dalšími hrdinskými způsoby, pač doba pokročila a nežijeme v době stěhování národů.

Autor: prroud | 03.05.2013 18:25
ze 7x57....Autor: Martin Skřivánek | dnes 17:53
Proude když už je to tak mimo tak co je podle Tebe ten pravý lov? určitě ležet týden maskovaný s lukem v USA že?......Ale ne Martine,treba nekdy popovidame o "lezeni" s lukem:-). Ale vychazi to z toho co jsme si psali s Pupkem,on vi co je to pravej lov.Rekl bych ze ten ho urcite bavi vic nez hospodareni(odstrelovani) :-).Ono je "skoro" jedno cim zabijes, v tomhle smyslu,zalezi na tom,za jakejch okolnosti a jakym zpusobem to udelas.Neber to taky jako rejpani,nebo neco spatnyho,ja jen nazval veci pravym jmenem:-).Chapu,ze kdyby se u nas jen opravdove lovilo,byl by konec s hospodarenim.U nas je myslivost holt o hospodareni,tedy tezeni z prirody,jinde se hodpodari s prirodou,v jeji prospech.To je ten celej rozdil.Jinej kraj,jinej mrav a jiny cile,taky jiny nasledky za ktery si neseme zodpovednost,cozpak o to,tejkat se to jen nas,kdybysme nasim jednanim neovlivnovali i zodpovednost tech co prijdou po nas a nemuzou dnes za nase rozhodnuti a to co vyvadime......proud

Tam je to o strelivu,ne o loveni jako takovym,tak to tam vazne nechci zasirat,me to jen 1x nedalo;-)

Autor: strejda zajíc | 03.05.2013 18:20
Proude,co považuješ za lov?Oka,padací jámy,štvanici?Jak budeš lovit "tušící"zvěř?I třeba lukem,čímkoliv,jakmile bude tušit ouklady,je v pr...oudu!
Ale neboj,indiáne,až tě bude Havlín škrtit,budu ti fandit!:-)

Autor: prroud | 03.05.2013 14:26
ok,a pak to zapijeme ;-)

Autor: Petr Havlín | 03.05.2013 14:18
Já tě v Roudné uškrtím ty indiáne:-)))

Autor: prroud | 03.05.2013 13:57
Vidis ze jsem se snazil to tam nerozvadet a odkazal jsem na "sem" :-))))),vida,trosku to ozilo,odborne:-).....proud

Autor: Pupek | 03.05.2013 13:41
Nevim proč razantnější,stále si píšeme o lovu,přirodě.Ty máš zkušenosti s lukem ja se sierrou někoho máš za ostřelovače a druhy zas tebe třeba za indiana. Dokáď je vše ve slušnosti není důvod se nějak napadat:-) Jo a nezasirej odborné vlákno:-)))

Autor: prroud | 03.05.2013 13:32
Rikal jsem neber to osobne:-).Nooo,az pujdes s tema vidlema,vem me prosimte sebou,rad bych se na to mrknul:-)).Jj,50 a min metru ze zeme je uz lov,souhlas:-).Rikal jsem si,ze to tu trosku ozivim,byl moc klidek,cekal jsem "razantnejsi napomenuti" :-)......proud


Aaa,Peta nezklamal :-)

Autor: Pupek | 03.05.2013 13:27
Proude hodně lovim sedice na pařezu při ochozech zvěře jak jsem již někde psal a je pravda že zvěř přijde nic netušic na 20 i míň metrů a pak ji ulovím. Nekdy střilim u pšenic z posedu na větši dalku,jak kdy dle počasí,roční doby,plodiny na polich či podmačených pastvinách. Co bych měl podle tebe udělat abych nebyl ostřelovačem? Prosim vynech luk,kuš,kopí vidle atd.:-)

Autor: prroud | 18.04.2013 19:16
Padnul jsem na zajimavej clanecek, http://www.wmmagazin.cz/view.php?nazevclanku=jste-pripraveni-na-bankrot&cisloclanku=2013030008 , a vubec zajimavej casopis:-).....proud

Autor: prroud | 13.04.2013 23:20
Jo no,u ty akce jsem se taky pobavil,kdyz jsem ty zoufalce videl

Proto je to tady a ne jinde,ze to zdanlive ma malo spolecnyho s myslivosti.Ale Elhenicky,ono ma,bohuzel,jako se vsim ostatnim,bylo by trochu kratkozraky myslet si,ze nema,ale nema to nic spolecnyho s odbornejma tematama myslivosti,to je fakt:-)

Autor: Ellhenicky | 13.04.2013 23:05
Po delší době jsem se podíval na Prroudovo dopisy a jeho odkazy. S myslivostí to má "hoodně" společného. Akorát jsem se zasmál,když na videu afektovaná ženská křičí při zákroku policie "zavolejte policii". Jinak asi zbytečná složka, protože Prrouda jen tak něco nezastaví a má co říci ke všemu:)

Autor: prroud | 13.04.2013 21:47
Chmmm,a jak ze je to s nasima prasuleme v bance? "nasima"??, http://proinvestory.cz/jaka-skutecna-pozice-bankovnich-vkladu

Autor: prroud | 11.04.2013 19:15
Holesovska vyzva ktery Popelka ted sefuje,puvodne to byla iniciativa k sjednoceni vsech dalsich co si nechtej nechat ukrast a znicit republiku.Jenze se to nejak vymklo a vic nez starost o republiku mi to prijde jako pokus o shozeni vlady a zaroven boj o uvolneny koryta.Nehodlam se podilet na vymene statnich tlam s tim,ze pujde vsechno dal jako doted,hledam slusny lidi.....proud

Autor: Martin Skřivánek | 11.04.2013 19:05
Proude já fakt nevím.co teda s tím článkem máš? a co je HV?

Autor: prroud | 11.04.2013 18:55
Hm Martine,tak az takovej hajzl doufam opravdu nejsem,vzhledem k tomu,ze jsem byl u toho kdyz znicil a ukradl HV,ale mezi nami,ona vetsina tech "zachrancu" chtela jako on zachranovat hlavne sebe,vecnej problem "staryho" mysleni, i kdyz za nej lidi nemuzou,je jim "ockovany" po cely generace,jak vime,novy se vzdycky tezko chyta:-)........proud

Autor: Martin Skřivánek | 11.04.2013 18:49
Proude takže nejsi Slávek Popelka? docela jim to dalo než ho vytáhli z auta.

Autor: prroud | 11.04.2013 18:24
No,tak jsem se trosku rozpovidal v diskusi k tomuhle clanku,koho to zajima a chce vedet tak nejak co jsem vlastne zac:-))))),mozna lip pochopi mou "naivitu" :-), http://www.nwoo.org/view.php?cisloclanku=2013040043 , at vite,koho si "hrejete na prsou" :-))))),ale rikam rovnou,ze HV a Popelka urcite neni moje "krevni skupina".....proud

Autor: prroud | 09.04.2013 16:58
"Dobry den,
diky za upozorneni. Bohuzel, je to o tom, co proti tomu udelate Vy a mistni lidi. My to za Vas z Prahy nevyresime a myslim, ze ani v blizkosti zadnou aktivni organizaci nemame. Cely princip dobrovolne ochrany prirody a tedy i Ceskeho svazu ochrancu prirody spociva v tom, ze jednaji mistni lidi, my jim samozrejme davame informacni a nekdy i financni podporu. Mysli globalne, jednej lokalne! Kdyz si kazdy bude chranit svuj pisecek, tak nezbude zadne nechranene misto pro takoveto zhovadilosti. Takze Vam muzu doporucit - sezente jeste par lidi, zalozte si zakladni organizaci CSOP viz http://www.csop.cz/index.php?cis_menu=1&m1_id=1001&m2_id=1059&m3_id=1096&m_id_old=1059 , prihlaste se v miste, ktere je Vam drahe do vsech spravnich rizeni. Ziskate ucinny nastroj, jak dopredu vedet do vsech nekalostech, ktere se u Vas chystaji a jak se jim branit. My Vam pomuzeme a poradime, jak na to. Pravdepodobnost, ze to pak vyhrajete, je okolo 50%.,
Vice pro Vas nemuzeme udelat. Pripadu, ktere popisujete, jsou v nasi zemi tisice, kde nejsou aktivni mistni lide, tam lumpove vitezi.
Mnoho zdaru. A nezlobte se, ze na Vas jdu tak zhurta.
Petr Styblo, Cesky svaz ochrancu prirody."......Tolik odpoved ochranaru.A lidi jsou jaksi neaktivni ovce,nakonec proto se deje co se deje,bude to tezky,ale uz jsem se jednou zakousnul.......proud

Takze si hned doslapnu na prislusny ministerstvo,abych pozdeji neslysel,ze jsem "nedal vedet".A pak uz molotovovy koktajly a mafie proti mafii,kdyz teda nedaji jinak :-(.Vsak plati,ze skodnou je treba strilet,ne?:-))Ale ma pravdu,je to o nas,lidech,treba je to tady "nakopne".

Autor: prroud | 09.04.2013 11:57
Diky Martine:-)

Autor: Martin Síla | 09.04.2013 11:48
Proude, napiš mě na mail konkrétní otázky .
Jestli chceš.

Autor: prroud | 09.04.2013 11:30
Jde o to,ze tu planujou postavit spalovnu,na miste bejvaly fabriky,kudy protejka ricka,spalovnu komunalniho odpadu.Selskej rozum jasne rika,ze mesto v kotline nad kterou ji postavej,je v haji,prave diky doliku je tu obrovska inverze tak jako tak,nehlede na jedinecnou prirodu dokola.Je to proste milionovej kseft na spatnym miste,pravdepodobne za tim ucelem si prohodil misto starosta,mistni milionar a podnikatel vyuzivajici mesto pro svy zajmy,s mistostarostkou,pres noc,nikdo o tom nevedel,rano to proste dali na vedomi na stranach mesta,o spalovne se taky nejednalo,vi to jen par lidi.Zkratka mafie.Pokud si nekdo vydelava a dobre vydelava,ale poctive a neskodi druhejm,je mi to jedno,preju mu uspech.Ale tuhle cenu s celym mestem zaplatit nehodlam.Na aktivity lidi o prirode a turistice mlcej,nepodporej nic,ovsem pesi zony ve meste kde znicej vsechny a odvedeni dopravy k svejm restauracim podporujou.Je toho vic.Jen se ptam od ceho mame nejaky volby,kdyz si pak panove prohodej mista jak se jim hodi.Ale to hlavni je ta spalovna,chci tomu zabranit,osobni zajmy jsou jedna vec,kazdyho vec,ale znicit mesto a prirodu uz je vec dalsi.Iniciativy lidi je nezajimaj,ale evropsky milionovy dotace ano,to je celej duvod,prachy.Tak asi ve zkratce tohle.Asi tady s tim prudim,ale kdo uz jinej v tomhle poradi nez lidi co s prirodou zijou a maj ji radi?

Autor: Martin Síla | 09.04.2013 10:32
Proude, co potřebuješ vědět?

Autor: prroud | 09.04.2013 10:13
Diky martesi,to je dobrej napad,tahle moznost me nenapadla,to by mohlo fungovat.Navic tu byl predseda,mistopredsedkyne,a ted si potichu vymenili role,starostka je ona,on mistostarosta,proste to jen dali vedet,nikdo nikde nehlasoval,nikoho nic nezajimalo,upekli si to pekne spolu,zajimava nahodicka i postup,to pak muzeme volit jak chceme,jestli je tohle mozny a legalni,i to me zajima,mam za to,ze chtej protlacit tu spalovnu za cenu odvolani starosty,takze se prohodili,aby pan starosta mel pak cistej stul.Ale to uz je jen dohad,nemam nic v ruce.Diky moc:-)

Autor: martes | 09.04.2013 10:12
Proude,to se musíš obrátit na Český svaz ohrany přírody.Tam jsou na to fundované osoby.

Autor: prroud | 09.04.2013 09:46
Zdravim,mam jednu soukromou otazecku,predstavte si mestecko v udoli,obklopeny lesama,libila by se vam v nem spalovna odpadu? Ono to udolicko je hned plny,at jde o mlhu,kour,atd.,navic se tu dejou na radnici zajimavy veci,mozna prave kvuli tomu projektu,kterymu se pochopitelne par tech kdo "videj" dal nez do srajtofle,brani.Je mezi vami nejakej predseda,nebo mistopredseda mesta,vesnice? Rad bych se pozeptal abych nemusel hledat sahodlouze na netu.Prece jen,lidi primo z praxe znaji vic.Diky

Autor: prroud | 07.04.2013 17:26
Omlouvam se a uvedomuju si,ze je tu v prvni rade myslivecky forum,ale myslim si,ze je mou povinnosti dat vam vedet par "drobnosti",kdo bude hledat,najde si vic,kdo bude mit zajem,nejakej odkaz se najde.Mozna nemate cas,nebo mate jiny starosti,ale jsou veci ktery byste meli ve svym zajmu vedet.Ta prvni,model kradeze penez bankama na kypru uz je navrzenej v kanade,ze je u nas ticho,je jenom to pred bouri,aby se stado nevyplasilo,nalozte si se svejma usporama v bankach,jak uznate kazdej za vhodny ;-/,druha vec,EU nam jde tvrde po vode,co to znamena si asi ne kazdej plne uvedomuje,a zatracene by mel!Dusledky budou nedozirny.Jeste jednou se omlouvam......proud

Nesezerte me,je to mineny pro vas,abyste vedeli ktera bije.

Autor: prroud | 07.04.2013 11:08
A zacina "soumrak kmotru", http://www.praguecamera.net/kamera_vaclav.php

Autor: prroud | 04.04.2013 18:55
Ja na to padnul nahodou,hledam tu potapanou "backurku" :-))),zaujala me ta bezohlednost,ze nekdo zkousi zabit tak ohrozenyho ptaka jedem.....proud

Autor: Miloš Bartáček | 04.04.2013 18:51
Co tě na tom tak zaujalo, že sem frkneš odkaz na rok a půl starej článek?

Autor: prroud | 04.04.2013 18:49
http://www.novinky.cz/krimi/276560-na-ohrozene-morske-orly-z-poodri-policili-otravene-navnady.html ,relativne starej odkaz,ale to prase co tohle dela bych rad potkal......proud

Autor: ValíkVlastimil | 03.04.2013 15:49
Ten film jsem neviděl, asi si ho nechám na příští zimu :-)

Autor: prroud | 02.04.2013 21:16
Bejvavalo Vlastiku,indiany uz se jim podarilo dostat temer "ze hry",bohuzel,presto se mi podarilo poznat jeste alespon par tech nezkazenejch,ale povez,ten film jsi videl a pochopil?.....proud

Autor: ValíkVlastimil | 02.04.2013 20:46
A už jsem našel tvoji podobiznu :-) http://www.old-picture.com/indians/Proud-Crow-Warrior.htm

Autor: ValíkVlastimil | 02.04.2013 20:35
Kámo ty seš taky všude :-)-Anonymní1. března 2013 21:40
Prisel jsem na obrovskej maler :-(, http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QHNeR3BGM2E#! ,nejak se s tim pokousim "srovnat",moc mi to zatim nejde.......proud

Autor: prroud | 02.04.2013 12:26
Dobry den,ano,chtel jsem se s vami potkat a v klidu a pratelsky pohode probrat par veci,jakozto s konecne lidovym presidentem. Neudelam to,skoda Milosi :-(.Protoze se neumite postavit na zadni a za svuj narod.Chystate se potvrdit a upevnit nase otroctvi financnim elitam EU,NATO,MMF...schovavany za domnelou "svobodu a demokracii",zrejme taky znate jen prvni pulku jeji oficialni definice atd.,znate je konecne lip jak ja,obycejnej clovek.Cekal jsem prosazovani navratu sobestacnosti,kultury a znovuobjeveni Ceskyho naroda ,zivotnich jistot kazdyho z nas,a Zeme Cechu,ceskejch slovanu. Tak snad nekdy priste,kdyz nejaky jeste nekdy bude.Sbohem "presidente",vyveste si ten dustojnost naroda a zeme nasich otcu poslapavajici a zaprodavajici modrej hadr a pomozte nas dorozdelit a znicit! :-(......proud

Muj skromnej dopis presidentovi.......

Autor: prroud | 02.04.2013 09:41
http://protiproud.parlamentnilisty.cz/svet/obcan/osobnosti/96-kontrarevoluce-zacina-milos-zeman-se-rozhodl-rezignovat-na-funkci-prezidenta-republiky.htm , je to april......neni to april.....,ze by se chystala dalsi komedie jak v 89ym?.......proud

Autor: Radek Chadim | 01.04.2013 18:41
To bude asi jen nějaký apríl a zítra už je druhýho :-)

Autor: rici czech | 01.04.2013 18:37
Už mi tu ten kluk chybí:-).Nevím koho napadlo ho vyzvat ať dnes nic nepíše:-),neb mi píše na meil ,kluk americká:-)))

Autor: prroud | 31.03.2013 21:37
Zadna sbirka neni potreba Mateji,ja penize neresim:-),ale diky:-),a ten svatek,ten je pohanskej,nakonec slovansko-arijsky vedy vicemene uznavam,na rozdil od cirkvi,cert je vem! ;-),dobra Mateji,zkusim se zdrzet komentaru, at mas radost:-).....proud

Autor: Matěj Fous | 31.03.2013 21:29
Velice Tě prosím,prroude,alespoň zítra,kdy je ten významný křesťanský svátek,tak prosím v ů b e c za celý den nepříspívej na tento web. To aby si mohla většina čtenářů od těch Tvých příspěvků odpočinout...Na srazu se domluvíme,zda neiniciovat sbírku na letenku aby jsme Tě poslali zpět do té velké ameriky (a už si Tě tam nechali...)

Autor: prroud | 01.03.2013 20:46
Puvodne jsem s odkazama uz nechtel moc otravovat,ale tohle poselstvi pokladam za tolik dulezity,ze mi to nedalo:-( , http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QHNeR3BGM2E#! , z tohohle celyho jde opravdu hodne moc pochopit :-(.......proud

titulky se daji zapnout vpravo dole

Tak jsem zjistil,ze ten film odhaluje obrovskej maler :-(

Autor: prroud | 01.03.2013 14:32
http://www.youtube.com/watch?v=TkjIVfoWolk&feature=share&list=UUkkxrMaX0q0y35tpql_TtiQ , neco pro ty ktery se zajimaj vic nez jen o "svuj dvorecek" a premejslej o tom jak dobre a pravdive informujou,nebo neinformujou "svobodny" masovy media,aby "stado" lidsky farmy poslouchalo a nemyslelo:-)......proud


eheh,tak koukam,ze nektery veci tam jsou i na me "silny kafe",jsem na to moc velkej pragmatik a realista:-),ale kdovi,treba cekat na potvrzeni,nebo vyvraceni,do ty doby je to "muze,ale nemusi",zacatek je dobrej....a pak dal zase dobry,dostali me ty ET :-)))

Autor: prroud | 04.02.2013 09:18
http://www.regionpress.cz/Milan-Lasica-Radost-vladnout-tomuto-narodu-id-11090.aspx , a tenhle se libi?:-).......proud

Autor: Michal Brabec | 30.01.2013 22:23
Jo, to už tu bylo na myslivosti. To můžem jít zpátky... Je to Radkovo forum, myslím, že je dost rozumnej, aby věděl, koho banovat.

Autor: bohumir dvořak | 30.01.2013 22:17
proudi co toto ,,,íbí-li se vám či nelíbí příspěvky ostatních přispěvatelů, můžete úroveň příspěvků ostatních ohodnotit systémem hvězdiček - čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení. Každý ze zaregistrovaných uživatelů webu může ohodnotit kteréhokoliv jíného přispěvatele, ale pouze jednou! Jakmile někdo nashromáždí určitý počet negativních hodnocení (více hodnocení jednou či dvěma hvězdičkami) za určitou dobu (resp. dostane-li se na určitou hranici špatného průměrného hodnocení ode všech ostatních), bude mu zablokována automaticky možnost přispívání do fóra. Je to v podstatě jakýsi systém"hlasu lidu", který slouží k pročištění fóra.

Autor: antiproud | 30.01.2013 20:58
A já myslel že mě máte rádi, stejně jako prrouda.

Autor: Břéťa Ambrož | 30.01.2013 20:52
Tak to vypadá, že prroud a antiprroud si dali jako předsevzetí do nového roku tohle dříve tak pěkné fórum úplně dojebat.... bohužel se jim to pekelně daří...

Autor: Miloslav Hanzal | 19.01.2013 16:51
Tak jsem se nad tím článkem "prudce zamyslel" a vyšlo mi, že autor je zralý pro Chocholouška ...

Autor: prroud | 19.01.2013 12:31
http://www.wmmagazin.cz/view.php?nazevclanku=brana-k-volne-energii-pro-vsechny&cisloclanku=2009070014 , dlouho ticho,tak hodim neco k precteni,nazev je jakoby malinko zavadejici,ale rozhodne to stoji za precteni a nasledny zamysleni se ;-).....proud

Autor: prroud | 02.01.2013 22:46
Ja se jim nedivim,a nakonec co,vzdyt se podivej i na prachace co maj doma na co si vzpomenou,kampak mizej? Kde jsou radeji?Kupujou si tam pozemky a domy,zarizujou bydleni,je to nahoda? Nebo snad rozmarilost? Vubec ne! Ale nebyl by zas az takovej obrovskej problem,mit neco podobnyho tady,jen chtit.......proud

Autor: Tomáš Peroutka | 02.01.2013 22:27
Všichni lidé z mého okolí(bylo jich 5) co odjeli do USA za brigádou, apod, tak už se nevrátil nikdo.

Autor: prroud | 02.01.2013 21:44
Tome ,k tvejm navratum ze "zapadu",ver mi,ze to je porad jeste evropa a porad je jeste amerika hodne jina,uplne jina,spousty nasich mladejch lidi a polaku tam jeli za prachama,na chvili,pomoct si a splnit si doma sny,i starsich lidi,vraci se zlomek,nikdo odtamtud nechce domu,jen ti co musej,nebo darebaci co maj dost na dobry ziti a machrovani tady,nebo neco provedli a prchaj,spousta se jich vrati,ale zas odletej,nebo tady placou.......proud

Autor: prroud | 02.01.2013 21:38
Jasne ze spousta lidi po staru myslicich a obeti tohohle sytemu rekne ze je to neuskutecnitelna blbost a sny,ale casem prijde kazdej kdo zacne opravdu premejslet na to,ze to je realna vec a ze to jde zorganizovat a udelat spravedlivej system pro vsechny,jako slo i vsechno pred tim,od feudalismu az po globalni totalitu.......proud

Autor: prroud | 02.01.2013 21:35
Tome,a pritom zmena je vlastne tak jednoducha,az je to k smichu a zaroven k placi,staci si sednout a zacit pouzivat nezavisle vlastni hlavu a zacit jednat a chovat se podle svedomi a dobry zakladni moralky,vubec nic vic,az se probere dost lidi a uvedomej si,ze my dole spolu prezijeme vzdycky,ale ti nahore se bez nas neobejdou a rekne dost! Bude proste dost:-).A pak si zacnou lidi vladnout sami,globalizaci a vladu v jejich pojeti i s jejich nesmyslnejma svazujicima zakonama jim hodej na hlavu a sesadej je z trunu.Misto hromadeni a plejtvani zacnou jit po lidskym stesti a hospodareni.Tak jednoduchy to je,ale musi kazdej sam za sebe,pak se spojime a dokazeme to.......proud

Autor: prroud | 02.01.2013 21:28
Je to o spouste veci ktery krome konspiratoru a aktivistu lidi neznaj,a i mezi nama je spousta "jejich" lidi,neni lehky se v tom vyznat,je jednodussi to beznymu cloveku zesmesnit a udelat z nas blazny,a neznalej clovek jim v tom radostne pomaha,a zvlast kdyz mu z toho hodej kosticku,nejsou to blbci,to by tak uspesne az do nedavny doby nevyhravali.....proud

Autor: Tomáš Peroutka | 02.01.2013 21:27
RE: Prroud,v tom, co jsi napsal s Tebou souhlasím. Tady se vzhledem k pokročilosti tohoto neúnosného stavu jasně rýsují 2 scénáře - zásah z venku, tj.z EU, protože se zde tvoří uprostřed Evropy Chicago 20 tých a 30 tých let, nebo varianta, kterou můžeme vidět v těch přiblblých soutěžích v televizi, jak se sejde 10 chlapů, 10 ženských a žijou spolu v uzavřeném prostoru, tj. nakonec si dají všichni navzájem přes držku. Pak to bude hodně bolet a bude to šok.
A teprve tehdy se lidi proberou, až příjdou i o to poslední, co mají...
Omlouvám se ostatním za ta slova, bohužel tento stav postihuje i myslivost samotnou.

Autor: prroud | 02.01.2013 21:22
Ale tohle o cem pisu uz neni o zadnym kapitalismu,zapadu,komunismu,politice,tohle je o zotrocovani lidi,narodu a sveta,o rozdel a panuj,a tomu dokazeme zabranit jen my mali obycejny lidi co se vratej k lidskejm hodnotam,tem zakladnim,ja vim ze to zni jako fraze a ze kdekdo uz padnul na duchu,ale stejne si pujdu za svym,nas je celej svet,jich je jen par,oblbujou a uplacej nas,delaj si z nas lidskou farmu co se o sebe stara sama a jenom si z ni berou.Nejsou to zadny volove,ale hodne inteligentni lidi co si kupujou a nechavaj vystudovat to nejlepsi co z lidi najdou.Ale chybej jim zakladni moralni vlastnosti,vcetne svedomi.Ale dobra,at si kazdej dela jak mysli,ja si taky delam a verim,ze se nam vrati rozum:-)........proud

Autor: prroud | 02.01.2013 21:15
Urcite je Mateji i takovejch dost,i takovejch "machru" jsem tam potkal dost, bohuzel,zili tim jak se vratej jako milionari a podle toho se chovali,je jich tam i dost zavrenejch :-(.....proud

Autor: Matěj Fous | 02.01.2013 21:11
No ono také ,dle mojich zkušeností,většina těch,co se vrátili,tak to bylo proto,že jim tam již tzv."pšenka nekvetla"a tak se vrátili nás sem oslňovat krásami západní civilizace a domnívají se,že si zde před nimi sedneme na zadek...

Autor: prroud | 02.01.2013 21:09
Vzdyt my Tome zijeme uz leta jenom na dluh,a jeste z nej krademe,to to sakra nikdo nevidi??? Nikdo si neuvedomuje ze uz nic nemame svyho,nic neprodukujeme,prisli jsme o veskerou sobestacnost,ze jsme na ceste do pekel a ten svah co se z nej ritime je cim dal strmejsi? Opravdu vsichni verej tem lzim a zastirani v mediich? Nikdo to nevidi? Nemuzu a nechci tomu verit,ze to s nama budou mit az tak strasne jednoduchy:-(,vzdyt jsme to byli vzdycky my kdo zastavil dobyvatele sveta,slovani,to na nas si kazdej z nich vylamal zuby,my slovani jsme dali svetu pismo a jazyk,to uz ve skolni historii nenajdes,ani to ze my slovani a arijci jsme vyvolena bila rasa,ale ve smyslu vyvolena rasa ucitelu narodu,ne dobejvani sveta.Je toho hodne co nam zustava skryto,skoda.....proud

Autor: prroud | 02.01.2013 21:01
No Tome a jsme u jadra pudla,to je duvod proc tak reju a viceznacne pisu,mnozi me za to odsuzujou,ale prestoze jsem stravil pulku zivota "venku",byl jsem vychovanej jako hrdej cech,kterej si vazi svy zeme a naroda,navic se vrati k rodicum,kdyz ho potrebujou,kdyz je potreboval on,byli u nej taky!A tak jsem tady,svuj zivot a kamarady jsem nechal venku,neslo to jinak.Ale jsem navic skorpion a nikdy se nesmirim s tim,co se z my zeme stalo a jak lidi nalitli systemu co je nici a bere jim soudrznost a poctivost vymenou za krvavej gros.Nechci se smirit a vim,ze to jde zmenit.Tak jako nam kdysi ukradli a zmenili historii a svazali slovanum ruce radoby naveky.Nastesti slovansko-arijsky vedy prezily.Ted je treba maknout na vlastenectvi a moralce,zebricku hodnot a omlatit to zlo parchantum o tlamy,at se tim sami zadavej.Ale da to jeste fusku.Jeden nas kral rekl ze toho bohda nebude,aby ceskej kral z boje utikal a i vitezove se mu za to poklonili,a me tahle veta drzi celej zivot nad vodou.Ja v ty nase lidi verim,verim ze to dame. .......proud

Autor: Tomáš Peroutka | 02.01.2013 20:44
RE: Prroud - je tam mlha jak v Londýně, tak už jsem doma. Stejně Tě obdivuju, že ses vrátil, já tady nemít rodinu a být o 10 let mladší, tak už tady dávno nejsem. Jezdím hodně do Německa, Rakouska a Holandska a vždycky, jak se blížím k naší hranici, tak na mě příjde zvláštní tíseň a připadám si jako bych vjížděl ze země krále Miroslava do říše zla, jak v té pohádce Pyšná princezna. V Rozvadově už jen chybí ten pahýl stromu a havran na něm. Během další ca. půlhodiny až hodiny to pocítím i jinak, většinou mě nějaké bezohledné hovado nedá přednost v jízdě nebo udělá myšku, takže pocit, že jsem v ČR je tuplovaný.
Rozpad morálky je tady katastrofální,přirovnal bych to k Babylonu těsně před jeho pádem, je to jak infekce, která se šíří odshora i mezi obyčejné lidi.

Autor: prroud | 02.01.2013 19:55
Ale kdyz zkombinujes vrch a ramena hejkala,neco na rukavy s dobrou kamuflazi,budes maximalne spokojenej i bez celoobleku,beztak pri lovu nebo pozorovani sedis,nebo stojis v krovi,u stromu a podobne,je to vlastne takovy soulani s cekanou,chvili tuhle,chvili tamhle,hledas stezky zvere,u nektery cekas,prohlizis okoli,proste parada,svoboda,nic te nehoni,nic nenuti,sem tam obejmes strom,uzobnes bylinku,kua, chybi mi to toulani s lukem :-).......proud

Autor: prroud | 02.01.2013 19:49
Dobra a funkcni vec,jako hejkal,jen pozor,problem jsou kapsy a dostavani se do nich,chce to upravy aby to neprekazelo,ale je to dost funkcni,ale pozor,aby to bylo kvalitni,konkretne tohle bejva v levnejch modelech dost sustivy,zvirata jsou zvykli videt lidskou siluetu a mizet.Co ti ji rozostri,to ti pomuze.S tema tradicema,je to urcite dobra vec a je pekny jejich dodrzovani na spolecnejch lovech a pri jinejch prilezitostech,mam je rad,nejen v myslivosti.Ale muj nazor na ne je,ze by se to nemelo prehanet a "uniformovat",primerene a s rozumem,rozhodne ne zapominat na ne.Treba ucta streleny zveri me hodne bere,peknej a spravnej zvyk,podekovat mu,ze me nakrmi,vzdycky jsem v duchu dekoval a svym zpusobem se omluvil.Lovec si prirody vazi jako zivitelky a zbytecne ji neplundruje,i to je vlastne tradice ;-).....proud

Autor: Miloslav Pletánek | 02.01.2013 19:37
Mě by se líbilo do lesa tohle oblečení:
http://elovec.cz/swedteam-maskovaci-set-3d-kamuflaz-wood
jenom nevím jestli by se touto modernou nezačala rozpouštět tradiční myslivost, která je dědictvím předků. Na druhou stranu faktem je, že mladé lidi netáhne nošení hubertusů.

Autor: prroud | 02.01.2013 19:07
Dokonce muzu i "beztrestne" odepsat uplne mimo misu Erice ,ze ridgeline sice neznam,ale popisy mi prijdou ze to je kvalitni a poridil bych si radeji tu delsi bundu,v pripade ze nema nic k ty kamuflazi a libi se ji :-)),plusy jsou nepromokavost,nesustivost a velky kapsy,ta delsi bude lip chranit ledviny a bude sedet i na ni,na kazatelne,coz je podle me nezanedbatelna vec,poridil bych o cislo vetsi,at se pod ni muzu navliknout,kdyz bude treba.Jinak po delsim patrani a radeni se s kolegama bych propagoval kamuflaz a obleceni od SITKA-optifade,tusim freeland,ne to do lesa,je to "vymustrovany",ze je to pro srnci a vysokou prakticky neviditelny.Ten osklivej rozdil je,ze tady to stoji hromadu penez,tam to koupis jak se rika "z ruky" a nemusis bejt "majetnej",vzhledem k beznymu vejdelku,to je asi i duvod,ze se lidi tolik nebourej....proud

Autor: prroud | 02.01.2013 19:02
Od jakyho,tady je kazdy tema dobry,kdyz je k nemu co rict,kuciii mi ho zalozili abych dal prece pokoj:-))))))))..........proud

Autor: Václav Sládek | 02.01.2013 18:56
Žená má puštěnou bednu kouká na taxík.Háma se ptá jednoho soutěžícího co dělá.Odpověděl správce budov ale anglicky moc nescházelo a zakous jsem se do monitoru.No to jsem daleko od tématu.

Autor: prroud | 02.01.2013 18:22
Tebe taky Vaclave? :-)))),a cestina jak s ni je zkazena je az k placi:-(,uz ani v tv se nenamahaj rict dvojite w,ale sypou v v v,o jinym "nahrazovani" slov ani nemluvim,vec vkusu a sluchu,ale zlata presna i kdyz tvrda nemcina, proti "anglictine",ani nemci,ani v usa jsem si nevsimnul,ze by si kazili jazyk jako my.Presto se musim priznat,ze nemit doma cestny povinnosti,radeji bych zil tam uz jen kvuli tem moznostem a svobode o kterejch tu zatim ani nesnime,ovsem kdyz nevime,neprijde nam to,kdo zkusil,ten vi a je to v lidech,ne ve velikosti krajiny.Oni tam jsou ty lidi kupodivu,zrejme,domnivam se,diky ty svobode takovy prirozene prejicnejsi a dobrovolne ukaznenejsi,a proti nam dost vlastenci,patrioti,cekal bych spis opak a "utrzeni ze retezu",ale neni to tak.Jeden by to ani v takovym multikulti policejnim state necekal,ani v tom rakousku to tak neznaj,evropa je "jina",umime se chovat a mame vychovani kdyz nam z toho "kouka",tam je to beznej standart,i u policie,ale je tam velkej rozdil,kdyz je nekdo prase,nesetka se s lhostejnosti,ale hodne tvrdou reakci,a to cinem,pak jdou servitky stranou,mozna je to tim? ;-),mrzi me,ze to tady v tech kladnejch vecech neni alespon stejny,pral bych si to .......proud

Autor: Radek Chadim | 02.01.2013 17:55
V Kalifornii je s anglinou nahranej i jinde rodilej Američan :-).

Autor: Václav Sládek | 02.01.2013 17:50
To čumim anglina frčí ale co já.Mluvím pouze ně množko pa rusky.Bude nás jistě víc.Strašně mě ser... angličtina na zboží a v reklamách.

Autor: prroud | 02.01.2013 15:58
Ale muzu se Eriko mylit i prestoze jsem zil v rakousku cirka 11-12 let a v americe 12 :-),jsou to jen vlastni zkusenosti,patent na rozum bohuzel nemam.....proud

Autor: prroud | 02.01.2013 15:47
Ja netvrdim,ze se nedomluvis,vzdycky zalezi na tom s kym se bavis,jsou lidi,co ti reknou oblibeny "mluv anglicky" a prestoze se snazis,schvalne te ignorujou.Pak jsou takovy(absolutni vetsina) co se z cizincem domluvit umej a uz dokazou odhadnout co jim chces rict,kdysi mi to v praci jedni starouskove vysvetlovali:-),domlouval jsem se "rukama nohama",problem je ve slovosledu,min uz v casovani,dohromady je to gulas,kterej si clovek ani neuvedomuje:-),predpokladam,ze lovci cestujici po svete to dobre znaji a ovladaji,s tim domlouvanim v ameru,to vim primo od anglicana,tvrdil,ze amici neumej anglicky:-)))(to rikal tenkrat tem pravejm,sami jsme zapasili),s cizincema se tam mluvi jinak,pomalu a jednoduse,jinak ti rec splyne i kdyz ji umis.....proud

Autor: Erika Doležalová | 02.01.2013 15:39
"S evropskou anglinou budes Tome v usa nahranej" to si Proude nemyslím, samozřejmě záleží na tom, s kým se rozhodneš pokecat, o čem (příliš odborné téma asi nebue až tak to pravé ořechové) a jak moc je dotyčný ochoten ti porozumět :-) Já sice nejsem bůhvíjaký angličtinář - přeci jen ze školy už jsem nějaký ten pátek pryč a v běžném životě - pokud člověk nečumí na ang.televizi nebo průběžně nestuduje - angličtinu moc nepoužiješ - ale něco si ještě pamatuju a když k nám přijel na návštěvu "hunter z USA" :-))) tak jsme pokecali docela obstojně. Samozřejmě dodneška mám "bordel v časech" (proč musí existovat takový kraviny jako předminulý, předpřítomný apod.. :-))) ale domluvili jsme se vždycky.

Autor: prroud | 02.01.2013 15:15
S evropskou anglinou budes Tome v usa nahranej,tam mivaj casto problem i s dialektem mezi statama:-),ale porad to bude lepsi,nez zadna anglina:-),zato se skoro vsude domluvis polsky,ironie osudu,tu me tam naucili hodne obstojne,polaka potkas vsude:-))))))))....proud

Autor: antiproud | 02.01.2013 14:25
Milý prroude, tak hlavně že si rozumíme:-) a němčinářům díky za objasnění. Takže nenech se odradit a sypej to sem, co to půjde :-).

Autor: Tomáš Peroutka | 02.01.2013 13:59
RE Prroud - to mě povídej, já se angličtinu učím a zjišťuju bohužel jednu věc,že si tím kazím poměrně slušnou němčinu. Na druhé straně jsem si vědomý toho, že v anglicky mluvících zemích i s celou svou němčinou dopadnu jak Baťa s dřevákama...

Autor: prroud | 02.01.2013 13:45
Pravdou je,ze jsem ovladal a uz trochu pozapomel,asi trochu dost,jen videnskou hovorovou nemcinu,zkazila mi ji anglictina,takze ted neumim poradne ani jednu z tech reci,dik za pouceni Tome:-)......proud

Autor: Tomáš Peroutka | 02.01.2013 13:41
Ahoj Haralde, i když věřím tomu, že už vzhledem k německému jménu máš kořeny v německy hovořících státech a němčinu ovládáš, nicméně má máma je Němka a já německy hovořím leckdy lépe, než česky. liebe je sice láska, ale s velkým L, takže Liebe. Ono existuje také slúvko lieb, tzn. milý, záleží v jakém souvislosti se to použije, milý je rovněž nett, ale v jiné souvislosti. Jiný význam má např. Liebe auf denn ersten Blick(láska na první pohled) nebo jinak, tak jak to zřejmě myslel Antiproud, který měl správně napsat Verstehst Du, mein lieber Kamerad (Freund) ? Zdrbali jste to oba dva, správně je verstehst a ne verstehts. How - domluvil jsem.

Autor: prroud | 02.01.2013 13:35
Ale za ten "dopis" jsem Petrovi vlastne vdecnej,sem si muze napsat kdo chce a co chce,na zadnym presnym dodrzeni tematu se doufam prisne netrva,ani na odbornosti,takze diky Peto:-).Klidne mi to tady vytmavte,jsem splachovaci(taky hajzl,kdyz je potreba),protoze vim za cim jdu :-))))))))))).....proud

Autor: prroud | 02.01.2013 13:25
Ted uz jo antiproude,diky,moc lidi me milym proudem nenazejva:-))))),casto rikam veci,ktery nechtej slyset ;-)......proud

Autor: antiproud | 02.01.2013 13:20
Prroude, máš pravdu, uz jsem jí tam udělal (tu čárku), teď už ti to smysl dává?

Autor: prroud | 02.01.2013 13:07
Njn,diky Haralde,tak nakonec ja presel i tu narazku od Havlina s tim "Pro-oudem"(beru to jako preklep), v dobrym,protoze vim ze by me nazval buznou z oci do oci jen jednou :-)))))))).....proud

Autor: prroud | 02.01.2013 13:01
antiproude:-)"Verstehts Du liebe Prroud?"=rozumis lasce proude?Odpovidal jsem ze rozumim:-),sice po svym,ale rozumim:-))))))))).Mels udelat carku za Du,to by zmenilo smysl vety:-).Spanelsky neumim,jen nejaky nadavani:-).Ale antijmenovce,doufam,ze me nehecujes abych kazil forum?Protoze neco takovyho rozhodne nemam v umyslu.Jestli mi to pises jako ironii abych se mirnil,to beru,ok:-).No a tu nesmyslnost svejch prispevku si vysvetluju tak,ze mozna pisu pro nekoho nesrozumitelne,kdo chce,pochopi co chci vyjadrit,lip to holt neumim :-(........proud

Autor: Harald Altmann | 02.01.2013 12:56
Antiproude, pokud neumíš německy, tak hovoř pouze jazykem, který umíš. V tomto se prrouda musím zastat. Zeptal jsi se ho:"Verstehts Du liebe....." což je doslova "rozumíš lásce". On Ti vlastně prroud odpověděl na Tvoji otázku. V překladu Ti napsal "přirozeně rouzmím lásce". Takže mo co Ti jde trumbero?

Autor: antiproud | 02.01.2013 12:38
Prroude, tu němčinu zkus trochu zlepšit, tak jak si to napsal, to smysl nedává. Napsal si: "samozřejmě rozumím já mám rád". Asi si chtěl napsat "ja, ja, ich verstehe", ale to je taky blbost, páč nicneříkající příspěvky generuješ pořád dál v maximální možné míře:-) kdekoliv. A to je správné a tak to má být:-), prostě se do toho pořádně obuj, čím houšť, tím líp, spousta se nás na to těší. "Comprende amigo?" "Claro, sí?"

Autor: prroud | 02.01.2013 12:25
antiproude:-))))))))))),naturlich vrstehe ich liebe :-))))))),ale vazne :-),na kazdym sprochu pravdy trochu,asi to nechte obcas prehanim,hodlam se mirnit aspon v tech odbornejch vecech :-),nakonec,nedela mi radost nekoho stvat,nejsem skodolibej a umyslne to sam od sebe nedelam,na druhou stranu,srat na hlavu si ale taky jen tak nenecham.....proud

Autor: antiproud | 02.01.2013 12:07
Kdepak Prroude, nenech se odradit a piš co nejvíc, ty erudované příspěvky jsou zdejší ozdobou a až na pár pomýlených jedinců se na ně všichni těší:-). Tak jen pořádně do toho! "Verstehts Du, liebe Prroud?"

Autor: prroud | 01.01.2013 19:10
Beru na vedomi Petre a budu se snazit drzet zpatky od odbornejch konzumnich temat a snazit se co nejmin rusit necim lidskym :-). Taky ti preju v novym roce hodne stesti a zdravi:-).Budu se teda drzet zpet i v tematech,kde jak nerozvirim hladinku,zustanou po par prispevcich tydny prazdna,coz je v poradku,znamena to ze je probrano,jen tam chybi ono povestny "konec",abych vedel,ze uz "neplati" a je rezervovano uz jen pro ciste odbornej nazor odbornika :-)).Zaroven se omlouvam vsem ,ktery jsem nastval a stvu svym lidskym,nekonzumnim pristupem k zivotu a zaroven jim dekuju,ze mi davaji do statistiky dost materialu k posouzeni toho "kdo je kdo" a jak na tom nase spolecnost opravdu je,a hlavne proc,primo v terenu,formou reakci na nektery prispevky a jejich nazvama ,verstehst Hans?:-). ....proud

Autor: bohumir dvořak | 01.01.2013 18:18
Petře palec nahoru uš se něco děje

Autor: Hans | 01.01.2013 18:13
Jééje taky se připojuji, fakt to jsou plky o ničem, kterými Prooud přispívá a mohl by ubrat.

Autor: Petr Havlín | 01.01.2013 17:23
Milý Prooude,
předem mého dopisu bych Ti chtěl popřát vše nejlepší do nového roku,hodně zdraví,humoru a Božího požehnání.
Píšu takhle veřejně,protože ve svém profilu nemáš žádný kontakt.Poslední dobou se mi stává,že ať otevřu sebeodbornější diskuzi na našem fóru, tak tam na mě vykouknou tvoje příspěvky, které většinou hromadíš v malých odstavcích a které nemají skoro nikdy žádný pořádný vztah k tématu. Sleduji třeba nějakou diskuzi a těším se, že někdo zkušený tam dal fundovaný a pro mě obohacující příspěvek, ale ouha to jsi tam jen ty dal nové čtyři odstavce,které s tématem vůbec nesouvisí.
Proto tě ve vší slušnosti moc prosím! Založ si vlastní diskuzi,kde se může ten pelmel probírat,ale pokud přispíváš do konkrétních témat, tak je prosím nezahlcuj.Občas každý z nás napíše něco co není 100% nutné napsat,ale většina to dělá minimálně.
Nechci se tě nijak dotknout, ani tě vyhánět z tohoto fóra. Chápu,že se tu asi cítíš dobře a chceš komunikovat-nic proti tomu je to v pořádku, ale zkus se vcítit do ostatních, jestli to co chceš zrovna napsat,tak je přínosem pro probírané téma.
Vše dobré
Petr