Dnes je 20.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Myslivecké plesy



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Děda z lesa | 26.01.2013 22:06
Já zajišťuji všechno před bálem. Na schůzi před se pak zajistí průběh plesu - šatna, vstup, kuchyně, výčep, prodej tomboly, obsluha hudby. Já už se tam obvykle moc nevyskytuji (je tam strašně nahuleno), přijdu vydat po půlnoci tombolu.
Druhý den ale společný úklid, mytí nádobí, parkety... Následně předám sál a přilehlé prostory pracovnici OÚ, toť vše.

Autor: Čestmír Kunetka | 26.01.2013 21:39
Dědo z lesa, na jednu stranu mě trochu předběhl Martin, ale druhá strana je, že vždy musí být jedinec, tahoun který má organizační schopnosti, na jehož bedrech je tíha odpovědnosti. Ti ostatní, i když mají úkoly, tak je to pro ně tak trochu "sranda match" a i když si úkoly plní, potřebují neustálý dohled, tu tzv, "železnou ruku", aby vše klaplo. A když všechno skončí, pak tento tahoun si připadá jako když ho vyhodí z ringu, kde do něj bušila těžká váha, hlavu jak střep a nohy jak konve. To už je úděl těch poctivých dříčů. Ale když tito lidé nebudou, nebudou žádné plesy, žádné poslední leče a ani žádná obyčejná posezení s přáteli. Ale to už možná nebude ani žádná myslivost.
Tak bych se přimlouval za tu "50-ku." Zdraví a L-L přeje C.K.

Autor: Václav Sládek | 26.01.2013 21:35
Taky čučim do monitoru včera jsem ulovil a už mi ty mrazy nedělají každou noc dobře tak to dnes nechám na jinejch.Ples jsme měli minulou sobotu tombola 6 ks černé, 6ks srnčí +drobná-bažant, kachna,perličky ostatní ceny cirka 180 celkem.Sál vyprodaný ale chyba větší sál v obci je v menší rekonstrukci.Ostatní dá se říci stejné nebo hodně podobné jak napsal Děda z lesa a zaůkolovaný celý spolek tj. příprava sálu,úklid,tombola pořadatelská služba jen ne občerstvení to obstarává hostinský.

Autor: Martin Skřivánek | 26.01.2013 20:38
Dědo jak si dělíte úkoly?

Autor: Děda z lesa | 26.01.2013 17:35
Čestmíre, přejete mi pěkné věci (snad mimo to zdraví) ! ...
Jen málokdo si umí představit, co vše je nutné zajistit pro obyčejný bál, nehledě na jiné povinnosti v MS.

Autor: Čestmír Kunetka | 26.01.2013 15:23
Také sedím u PC a jedním okem a uchem sleduji volby a vlastně ani nevím proč.
A v tom, jako blesk z čistého nebe spásná myšlenka: Copak je asi nového na Mysliveckém fóru? A tak jsem tady.
Je pravdou, že myslivci jsou téměř jediní kdo na vesnicích pořádají ples, ale je také pravda, kde jinde by vzali peníze na krmení, opravy mysliveckých zařízení nebo na škody.
Když však beru v potaz, že v minulosti každá organizace na vesnici pořádala ples a všechny byly narvané k prasknutí a na ty dnešní a jediné přijde něco málo přes 100 platících, je to smutné. Sice se vydělá, na vstupném, občerstvení a tombole, ale je s podivem, jak neustále klesá zájem lidí o společnou zábavu. A když přijdou, pak maximálně do tomboly, posbírat ceny a hurá domů, zasednout k PC, na facebook, pochlubit se co vyhráli a je po zábavě.
U nás to proběhlo minulý víkend, účast slušná, muzika dobrá, tombola bohatá a jídlo vynikající (byl jsem za odměnu zase v kuchyni).
Hele Dědo z lesa, když jsi to dotáhl až k číslu 35, tak si myslím že číslovka 50 je mnohem hezčí, kulatější a je v souladu s dnešním trendem dosáhnout co nejvyššího počtu čehokoliv.
Přeji Tobě a všem hodně zdraví (sám se právě trápím s houserem místo do lesa chodím na injekce) Lesu - Lovu. C.K.

Autor: Děda z lesa | 26.01.2013 12:34
Sedím u PC, jedním okem se dívám na myslivecká videa a přitom motám a motám ruličky na tombolu, 100, 200,.500,. 1000,.1500...
Organizuji a zajišťuji již asi 35.bál (a asi poslední) a napadlo mne pokecal si, kde jak probíhá či probíhal.
Hudba : ať zajistíte jakoukoliv kapelu odkudkoliv, vždy se zhruba polovině líbí a polovina na ni nadává
Vstupné : pamatuji vývoj od 10,- a 15,- Kčs až k dnešním 150,- Kč.
Tombola : zvěřinová tombola vždy táhne, u nás konkrétně černá 5-10 kusů (letos jich máme zatím 6), jinak naši členové, jezdící pravidelně na hony ke Kolínu vezou sebou vždy prasátko a vymění jej tam za zajíce a bažanty, další běžné ceny
Návštěvnost : doby, kdy zde v lednu a únoru byly kromě nás plesy hasičů, chovatelů, fotbalistů, KSČ, domkářů, maškarní NV ap. dávno minuly, náš myslivecký je jediný a obvykle vyprodaný (kapacita 160 míst).
Zisk : sice to není to nejdůležitější, ale potěší. Někdejší čisté zisky okolo 2.000,- se již dnes pohybují okolo 40.000,- Kč.
Už to začíná i u Vás ?