Dnes je 19.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Dřevotříska na stěny posedu?



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: prroud | 18.03.2013 16:43
tusim ze 12 mm,jo,to mi doslo hned jak jsem se tak "letmo" rozhlid:-).....proud
Uz tam nevlezu!:-))))

Autor: ValíkVlastimil | 18.03.2013 16:06
Proude nepíšeš tloštku,ale nediv se navštívil jsi jeden z nejlevnějších hoby marketů :-)

Autor: prroud | 18.03.2013 14:42
Tak vazeni,zdravim,prave jsem dorazil z OBI a s prazdnou,neljevnejsi OSB deska velikosti poloviny bezny desky,tedy dylka 250,ale ne krat 129,nybrz jenom 62,5 v cene 275 Kc jako akce,vychcane neplatite za desku,ale za ctverecni metr......tak tu si soudruzi muzou zastrcit kamsi,to me prkna z pily vyjdou napolovic a jeste podporim aspon ceskyho kluka co ji ma........proud

Autor: ValíkVlastimil | 09.03.2013 11:44
Voděodolná překližka cena okolo 500kč, OSB kolem 100kč, MFP od 90kč za metr čtvereční. Pokud kupuješ tak je to jasné, pokud dobře seženeš, pak dáš co máš :-)

Autor: Radek Chadim | 08.03.2013 21:33
Ivo 1500,- za obednění kazatelny je ještě celkem pohodová cena. Při dnešních cenách dřeva dáš za prkna "nicmoc kvality tak akorát na obití kazatelny" 15 stovek taky. Historie vývoje cen je přímo hororová :-), když jsem kupoval prkna před 4 léty, tak mě prkna vyšly na 300,-, za rok to bylo už 700,-, loni na pojízdnou 1200,- + nějaký prkna jsem měl doma. Inflace je pěkná svině, ale co už :-).

Autor: Harald Altmann | 08.03.2013 18:10
Ivo, jestli Tě to urazilo, tak sorry, omlouvám se. Nebyl to můj úmysl. A pro ostatní ještě dodám, že ty investice jsem nemyslel do vybavení, ale na stavby mysliveckých zařízení, krmení, nafty, nářadí apod. Nevím, proč někoho hned napadne drahé oblečení a vybavení, když se bavíme o kazatelně.
A ještě doplním. Myslivost s LL dělám od r. 2005. Předtím jsem chodil jako honec a na různé akce s kolegy už od svých 25-ti let. Takže už to je taky nějaký pátek.

Autor: Ivo Ondráček | 08.03.2013 15:05
Špatně pochopeno.
1.) Já pod slovem dřevotříska mínil právě tu OSB desku, protože jako laikovi mi to připadá vzhledově skoro stejné. Takže se kdyžtak nakoupí tolik a tolik metrů OSB desky, což budou náklady kolem 1500Kč na jeden posed.
2.) Moje šetřící výhrady se týkaly toho, co tu někteří zmiňovali=že holá OSB deska vypadá nevzhledně a měla by se zatřít barvou, popřípadě ještě přidávat lepenku či další dřevěný obklad. A všechny tyhle další úpravy by stály stovky Kč, ne-li přímo dvojnásobek samotné holé OSB.

Výsledek: Jsem rád že jsem se dozvěděl, že ta moje "dřevotříska" není dřevotříska, nýbrž OSB deska, vím co mám nakupovat a že se vejdeme kolem 1500Kč za posed.

Autor: Fesoj | 08.03.2013 14:00
Náš postup byl asi tento : 1/domluva s revírníkem, 2/samovýroba dřeva formou brigády, 3/odvoz mysl. traktorem na pilu, kde nám nařezali prkna, 4/uskladnění těchto prken ve vlastních prostorách MS a jejich následné použití na výstavbu či opravy mysl. zařízení. A funguje to a nebylo to nijak drahé. Samozřejmě, pokud někdo získá nějaký vlastní materiál a hodlá ho použít ku prospěchu MS, iniciativě se meze nekladou, mysl. hospodář si jen vyhradil právo o každé výstavbě vědět předem, aby se zamezilo případným sporům s majiteli pozemků. O penězích je ale vše až v první řadě. Je rozdíl, budu-li stavět "jednoprdelový" žebřík, kde jsou náklady v řádu pár desetikorun - tam si klidně potřebné hřebíky koupím za své a dřevo na stojky získám po dohodě s revírníkem zadarmo, nebo chci-li vybudovat parádní zastřešenou kazatelnu, střechu potaženou lepenkou a třeba i natřenou. O krmelci ani nemluvě. V těch případech je samozřejmě výstevba i financování kolektivní věcí MS, která se předem projednává a upřesňuje na čl. schůzi.

Autor: prroud | 08.03.2013 13:53
Jeje,kdepak,necertim,beru to jako pratelskou diskusi:-),nic ve zlym Elhenicky ;-),spis jsem tak premejslel kolik je na osb prirodniho(jen ty stepky) a kolik chemie,nebo plastu pri uprave,tim smerem jsem sel:-).No nepatri,ale je rozdil mezi plastovou flaskou,kterou tam donesu a zas odnesu a tou,kterou tam vyhodim,podobne i s kazatelnou ...proud

Autor: Ellhenicky | 08.03.2013 13:42
Prroude,já se nechci hádat ani polemizovat, akorát jsem uvedl, že umělá hmota do přírody nepatří.Na baráku je to něco jiného. Víc v tom nehledej a nečerti se:)

Autor: ValíkVlastimil | 08.03.2013 13:34
MFP DESKY-Multi Funkční Panel - alternativa k OSB deskám, třísková deska určená k použití jako nosné díly do vlhkého prostředí ve stavebnictví.Cena začíná na 90kč za metr čtvereční.

Autor: Břéťa Ambrož | 08.03.2013 13:17
Já popravdě Ivo ani moc nechápu, proč jste toto vlákno zakládal, ptal jste se na dřevotřísku na posed, kolegové Vám zde doporučili lepší OSB, které vycházejí za velmi podobné peníze cca kolem 100 m2. Ale to se Vám zdá drahé (tudíž by byla drahá i ta dřevotříska)... Pokud nemáte ovšem doma nějakou přebytečnou dřevotřísku k dispozici, to bych tomu pak rozuměl. Když to půjdete koupit, bude podle vás "drahé" asi cokoli. Lovu BA

Autor: prroud | 08.03.2013 10:36
Ja nevedel jak to financujete Ivo,jestli se skladate,nebo kazdej zafinancuje treba jednu,nevadi,snaha byla,nakonec vy na ne budete koukat a rikat "to jsou nase":-)....proud

Zas je fakt,ze kazdej jsme jinej a jinak kreativni,kazdymu se libi neco jinyho,to si taky musim poctive priznat,beru to jen podle sebe.Kdyz neco vybuduju,neumim si predstavit,ze pak budu muset lhat:"to ja ne",nebo priznat barvu a cervenat se.Nez hruzu,radeji nic,nebo to nechat odbornikovi:-).Nezastavam se drahejch veci,ale peknejch a levnejch,nerozhazovat,ale vsechno i pekny a levny ma jistou cenu pod kterou by se nemelo chodit na ukor toho dila.To se pak mozna ani nedivim,ze nejakej "vandal",nejakou kazatelnu "sundal",jestli se na ni musel denne divat a tejrat se.

Autor: Ivo Ondráček | 08.03.2013 10:31
Proude dík, vážím si toho, ale my už to tu nějak poskládáme:) Tady jde o to, že těch posedů se bude dělat třeba deset a my potřebujem, aby byly náklady na osobu třeba 250Kč na funkční a bytelný posed. A ne 500Kč na osobu kvůli "kosmetickým úpravám"...:)

Autor: prroud | 08.03.2013 10:17
A vis ty co Ivosu,ses studak,myslivosti zijes,ja lovit nesmim kvuli nesmyslnymu rozdelovani a hrani si na "honoru".Spocitej kolik by stal material na skromnou,ale peknou kazatelnu,odecti kolik na to muzete dat a hod mi sumu,kdyz to nepujde do x tisicu a budes rozumnej,poslu ti na ni,at mas,zaslouzis si ji!Kecat umi kazdej.Praci uz budes muset odvist sam a posles mi aspon fotku:-).....proud

A neni to v zadnym pripade zadna almuzna,jen kamaradska pomoc!Treba az pojedu nekdy okolo,vemes me na ni posedet:-).Urcite mas pobliz pilu,prkna ti narezou,kdyz je naskladas navrch jak je to v tom odkazu(nejaky tenci,v rozumny sirce,at to vypada a neni to zas moc tezky)a namoris je pekne v barve pozadi,bude to prima i pro oci:-).Takova kazatelna,to je zrcadlo spolku,nebo jednotlivce.

Autor: prroud | 08.03.2013 09:51
Elhenicky,to byl jen priklad,jak to vypada a jak se to dela,a nedela se to jen plastama,ale na drahejch domech pravym prirodnim cedrem!Nema cenu to rozvadet,byl to jenom napad,navrh,navic funkcni proti vode a zatepleni,ale kdyz chces polemizovat,jdu do toho.Nevidim vubec zadnej rozdil mezi plastem a OSB,paklize to natru,zanikne i ten minimalni.OSB samo o sobe je opravdu "bedna",naprosto nic estetickyho,vsak se taky dava na domy pod siding a na podlahy pod parkety,nikdy nikde ne navrch,krome prepravnich beden.Je pravdou,ze drtiva vetsina kazatelen jsou opravdovy ozdoby poli,neco otresnyho.Jsou funkcni,proti tomu ani nemukam.A souhlasim s Ivem,ze udelat ji peknou by bylo bohuzel drazsi,ocenuju na rozdil od jinejch i jeho vztah k financim,snazi se setrit a presto uhajit myslivost kterou zije,svyho konicka,vec na kterou ma mit pravo kazdej a nebejt omezovanej svinstvem jmenem penize a rovnou rikam,ze rozdily mezi lidma vytvareny penezma jsou jednim z nejvetsich ovsem genialne vymyslenejch a funkcnich svinstev!Ale at si dela kazdej kazatelnu jakou chce a z ceho chce,jeho vec,jen at se pak nedivi ruznejm poznamkam z okoli a krivejm pohledum,saty delaj cloveka,o kazatelnach to plati jakbysmet.Nejednou jsem si rikal pri pohledu na kazatelnu:"Ktery prase se tu vyradilo takovym hnusem".Omlouvam se,ale jsem zvyklej jmenovat veci jak je vidim,a uprimne,bejt majitelem pozemku,nebo pole a objevit se tam nektery hruzy,nestrpim je tam,a je jedno,ze se plati najem,o tom by to nebylo!Bud poradny,nebo zadny!Delam si kurnik a i ten bude muset vypadat,denne se na nej budu muset divat,na svou praci,a taky bych mohl videt "jen ty vajicka",ze ano........proud

A tak me napadlo Haralde,kdyz jsme u tech prachacu a myslivecky slechty co hazou statisicema,oni muzou,luza nesmi,neni umeni machrovat drahou flintou,ale treba remeslne provedenou kazatelnou na zakazku,vkusne zasazenou do prirody,kdyz uz machruju,mel bych teda potom i timhle smerem,v tom prejicim systemu,kdyz na to "prece mam!" NO NE???!

Autor: Ellhenicky | 08.03.2013 09:32
Prroude, v tom měl Harald pravdu. Tem příspěvek je na obkládání baráků plastama a pochybuji, že by u nás někdo na kazatelnu dal tento materiál. Ty už jsi to někde v přírodě viděl?

Autor: Ivo Ondráček | 08.03.2013 09:26
Haralde...to ani nebudu komentovat. Už dlouho mi nikdo takhle nedokázal zkazit náladu. Lidi co mě znají, vědí, že drtivou většinu volného času věnuju myslivosti (myslivosti, nikoli pouze lovu). Pokud ty ceny překračuješ mnohonásobně, máš evidentně mnohonásobně vyšší rozpočet než já - student. MYSLI než něco napíšeš...ubližuješ tím lidem.

Autor: prroud | 08.03.2013 08:54
milano,presny :-),dodavat nebudu nic,bylo by to na pul sajty a kdosi by zbrunatnel vztekem,ne jenom Harald,klasika(povazuju se HRDE za clena "luzy",a povazoval bych se i jako tezkej milionar!):-))).....proud

Autor: milano | 08.03.2013 08:43
Haralde, já jsem tedy také nikdy peníze v myslivosti nepočítal a nehodlám to dělat.Nevylučuji však, že u někoho to může být třeba v určitém období jinak, aniž by to mělo vliv na to, jestli je myslivec s velkým M.
Čtu tohle forum denně od jeho začátku, dělám si určitý obrázek o diskutérech a zrovna Ty myslím, neděláš myslivost desítky let, ačkoliv věk na to máš.To, že jsi vrazil několika násobek padesáti tisíc do vybavení třeba, s Tebe ortodoxního myslivce nedělá. Nejsem hádavý člověk, nezlob se tedy, ale pár Tvých posledních příspěvků mne trochu udivilo. M.P. P.S.Omlouvám se za odbočení.

Autor: Harald Altmann | 08.03.2013 00:44
Ivoši, jakmile začneš přepočítávat peníze na myslivost, tak jsi ztracený. Myslivost buď žiješ, nebo jsi jenom u myslivců. Docela mě Tvůj příspěvek zarazil a zklamal. Měl jsem Tě za lepšího borce. Měl jsem Tě za "ortodoxního" myslivce, který nepočítá investice. Ceny, které uvádíš jako investici do myslivosti jsem překročil mnohonásobně. Přesto je nepočítám, protože to chci dělat! Jestli chceš v myslivosti počítat prachy, tak se na to vyprdni a dělej jenom učitele!

Autor: Harald Altmann | 08.03.2013 00:23
Prroude, jdi už do 3,14-či! Tvůj odkaz http://www.youtube.com/watch?v=yEC4Y49gRbc vůbec nesovisí s dotazem!

Autor: Ivo Ondráček | 07.03.2013 22:08
Ono Břeťo stačí, že jen pořízení všech mysliveckých serepetiček stojí cca 50000Kč. Když si spočítám, že měsíčně rozdám dalších 1500Kč za benzín na ježdění do revíru+patrony apod...tak ta myslivost žere už tak převážnou většinu "volného" rozpočtu. Dávat ai zbytek za posedy, to už fakt ne:) Já sice nalovím přes 90% veškeré zvěře ze země ze stoličky...ale jsou místa, kde to prostě bez posedu nelze.

Autor: Břéťa Ambrož | 07.03.2013 21:23
Bohužel všechno něco stojí, a myslivost nepatří zrovna do seznamu těch levných koníčků....asi vám Ivo nezbyde nic jiného, než vzdát se posedů a lovit šoulačkou... nebo se dát k zahrádkářům :D...

Autor: ValíkVlastimil | 07.03.2013 20:43
OSB proč ne. Co je ošklivého na Honzíkovo pojízdné kazatelně. Kdyby všechny kazatelny byly takové... Dobarvit nebo lehce stříknout a je hotovo.Voděodolné šalovací desky lze určitě použít, ale pokud budeš kupovat pak cena je někde jinde.Myslím, že jsou i těžší, oproti OSB.

Autor: Ivo Ondráček | 07.03.2013 20:27
Mno veškeré posedy se dělají z kapsy stavitelů. Takže ideální posed je takový, kde jsou jediné finanční náklady hřebíky a panty. Bohužel zásoby prkének už došly, takže nezbývá, než stavět "zadraho" těmi OSB deskami...Barva, obklady a další kosmetické úpravy jsou neúnosně nad rozpočtem, nemůžu investovat podílem cca 500Kč do každého nového posedu, zruinovala mě fotopast...:)

Autor: Leon Zumr | 07.03.2013 19:57
Autor: Bečvář Ladislav | dnes 14:56Leone prosím tě co je na té kazatelně z OSB desk tak hrozného ke koukání? Pořád lepší jak některé výtvory z krajinek.
Láďo mě se to nelíbí dělal jsem s kamarády na podvozku ze stříkačky pojízdnou klasiku z prken pak jsem neměl čas a dodělávali to sami aby to bylo rychlejší tak koupily OSB a já nevím pro mě to je jak pěst na oko ale když se to natře a zmizí ta strakatina tak to může vypadat dobře

Autor: Jan Rys | 07.03.2013 18:17
Plošné materiály jsou na stavbu kazatelen vynikající řešení. Neprofouknou, stavba je rychlá, dá se stavět v nedostupných místech tak, že se sestaví až na místě z připravených dílců. Používám vodovzdornou překližku zesílenou žebrováním pomocí střešních latí. Ale pozor! Někdy vznikne "ozvučný fenomén", něco jako kytara na podstavci. Proto je vhodné vylepit vnitřek nějakým tlumícím materiálem, třeba molitanem, kobercm, automobilovou izolací a pod.

Autor: prroud | 07.03.2013 18:16
V pohode Jaroslave,tam jsou takhle osetreny vsechny domy a garaze,nic ve vetru nelita kdyz je to dobre udelany.Me slo jen o to,ze tim sidingem by to prestala bejt obycejna bedna:-).Jsem uz takovej,ucelny,ale i pro "voko".To sunda uz jen vichrice co bere strechy,ale ta si uz samozrejme poradi s ledascim,par poradnejch vetru jsem zazil a siding nelital.To neva,dal jsem jen tip:-).A ano,tak se delaj ty drevenaky a lidi v nich bydlej celej zivot,kluci postavili,ja v tom udelal elektrinu a bylo:-),je to vyborny bydleni,cisty a rychly,jediny co mi vadi,chybi cihla co nabere teplo,nebo naopak ochladi.Ted tam zacnou plakat,jak se zdrazuje energie.......proud

http://www.logsidingstore.com/wp-content/uploads/2010/08/CamoSiding_5001.jpg , sidingova kazatelna :-)

Autor: Jaroslav Tatalák | 07.03.2013 18:09
Proude,OSB deska po řádném ošetření nepotřebuje žádné lepenky a tenká prkýnka na kamufláž.To tam při své šikovnosti můžeš namalovat.Připoměl jsi mě ty americký dřevěňáky co vyrábí kutil Tim a spol.Jeden větší vítr a je to víš kde.

Autor: Jaroslav Tatalák | 07.03.2013 17:57
OSB deska je dnes nejpřijatelnější materiál(pro nás chudobné myslivce).Rozměry desek plně vystačí na rozměr kazatelny a ušetříte spoustu hranolků.Nátěr nebo nástřik v různých barvách,já preferuji tmavší hnědou.Tím zaniknou veškeré detaily uměliny a splynou v jeden celek.A práce na kazatelně o 1/3 rychlejší a pohodlnější. Ovšem někomu se líbí masiv,proti tomu žádná.

Autor: prroud | 07.03.2013 17:50
Jednoznacne OSB,ale rozhodne bych ho osetril a dal neco na nej,izolaci,lepenku,nevim,a navrch by se mohlo udelat neco jako "drevenice"(siding,neznam pro to ceskej vyraz) z tenkejch prkynek davanejch pres sebe,ty pak natrit,stejkala by po nich voda i by to dobre vypadalo a prezilo by vas to,kdyz uz neco delam,at se za to nestydim:-).....proud


neco na tenhle zpusob,ale samozrejme z tencich a uzsich prkynek,je to jenom kazatelna http://www.youtube.com/watch?v=yEC4Y49gRbc

Autor: Stanislav Haas | 07.03.2013 17:09
OSB deska je rozumné řešení, ale i v nich jsou rozdíly podle výrobců, některá je "lesklejší". Není voduvzdorná, ale jen voděodolná rozměrově stálá na délku a šířku, né na tloušťku, což na svislé stěny nevadí, jen je třeba řezy na hranách pořádně a opakovaně napustit nějakou olejovou nebo syntetickou barvou, protože tudy se do desky může dostat voda a pak bobtná jako dřevotříska :-). A pochopitelně všechny vruty také zatřít. Dával jsem jí na kazatelny na střechu pod lepenku a vydržela moc.

Autor: Jan Heger | 07.03.2013 16:14
http://www.myslivecke-forum.cz/index.php?str=fotografie&id=12075
Zde je moje. Sice to nevypadá úplně přírodně, ale myslím, že škaredě také ne.

Autor: Čestmír Kunetka | 07.03.2013 15:34
S kamarádem jsme si udělali kazatelnu: pojízdnou na zadní nápravě mého Favorita, kazatelna má kozu i boudu kovovou a opláštění je z PERI-desky. Je to voděodolná dřevotříska, která se používá na bednění při betonování. Vše natřeno Khaki barvou a naprostá spokojenost. Oba nás přežije a přetáhneme si ji kam potřebujeme.

Autor: Harald Altmann | 07.03.2013 15:23
Nejlepsi je to jeste striknout nejakym zelenym (khaki) akrylatem nebo hnedym a nema to chybu. Mám takovou kazatelnu jiz nekolik let. A lze nater kdykoliv obnovit. Vypada to fakt lepe nez nektere vytvory z prirodnich materialu.

Autor: Bečvář Ladislav | 07.03.2013 14:56
Leone prosím tě co je na té kazatelně z OSB desk tak hrozného ke koukání? Pořád lepší jak některé výtvory z krajinek.

Autor: Leon Zumr | 07.03.2013 14:45
sice to je rychlý docela dlouho to vydrží ale pánové jak na to pak v lese můžete koukat

Autor: Jan Heger | 07.03.2013 07:44
Taky jsem ji udělal z OSB a žádný problém. Mám 10 mm a zatím bez problému. Prodávají se tabule 2500x1250 mm, cena okolo 500 korun.Mně na kazatelnu vyšly 4 i se střechou a to ji mám docela velkou. J.H.

Autor: Ivo Ondráček | 06.03.2013 23:51
Aha...OSB deska. Já jakožto laik jsem to totiž vzhledově vůbec nerozlišil od dřevotřísky. Tož jsem zase o něco chytřejší, díky:)

Autor: Ondřej Holeček | 06.03.2013 23:02
Doporučuji OSB. 15 mm tloušťka šiřka 1250 mm,akorat rozměr na kazatelny. Do rohu hranol na zpevnění.

Autor: radekbartik | 06.03.2013 22:33
Pokud velkoplošný materiál na stavbu posedu, s ohledem na vlastnosti vzhled a trvanlivost ve vnějším prostředí bych i z vlastni zkusenosti doporučoval OSB desku, drevostepkova deska...
Na kazatelně to testuju víc jak 9 roku a bez problému.
Drevotriskova deska jako materiál do exteriéru se vůbec nehodí.

Autor: Ivo Ondráček | 06.03.2013 21:54
Na jaře nás čeká TAKOVÁHLE hromada oprav/rekonstrukcí i stavby zbrusu nových posedů. A už mě vážně nebaví shánět prkýnka po všech čertech, abysme obložili všechny stěny aspoň jedné jediné kazatelny. A že to je nějakých prkének, ono se to nezdá, ale je to metrů a metrů že...!

Co dřevotříska? Slyšel jsem názory, že se to kroutí a že to spouchne a... ale myslím si, že by nemuselo být tak zle.
Osobně bych radši udělal každou stěnu ze dvou předpřipravených "čtverců" dřevotřísky, než tloukl vedle sebe 54 prkének co stěnu... Chytit to z každé strany na 4-6 vrutů a mám vyhráno...což???