Dnes je 16.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Dnes



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: strejda zajíc | 30.06.2013 23:23
Pepo,nikdo neví vše!A jen ti hloupí si myslí,že už všechno znají!A jak říká klasik:"Vždycky je něco poprvé."

Autor: prroud | 30.06.2013 23:11
To je na prirode prave to krasny,nikdy neni stejna:-)

Autor: Fesoj | 30.06.2013 22:42
Včera večer jsem seděl u částečně spasené pastviny hned nad barákem, protože dopoledne jsem na cestě zjistil po delší absenci stopy divočáků všech velikostí, takže co kdyby náhodou... Nejdřív jsem tam měl asi 50 kusů hovězího. Když zašly za obzor, asi na 150 m se vynořil lišák. Tedy pravděpodobně lišák, nejsem Figi, abych si byl jist na 100 %. Vzápětí zmizel v nespasené trávě a asi 50 m vlevo ode mne vyšla mladá srna. Srnče nikde. A namířila si to do míst, kde zmizel ten lišák. Zkouším zamyškovat, mám suché rty, nejde to. Sáním na kůži dlaně vyluzuji jakýsi zvuk, dá se přirovnat k ledasčemu, ale k pískání srnčete rozhodně ne. Přesto srna zvedá hlavu a rozbíhá se směrem k posedu. Zastaví, jistí, já se ozvu ještě jednou, srna přiběhne až pod posed a evidentně hledá potomka. Když se ke mně otočí zadkem, vidím vemínko naducané mlékem... Po chvíli marného hledání se vrací do lesa, odkud přišla. Lišák se už neobjevil, tak si říkám, zda nemá to srnče na svědomí právě on anebo ta tlupa černé. Těžko říci. Ale aby mi srna přiskočila na tzv. "ptáčkování", s tím jsem se dosud nesetkal ani jsem o tom neslyšel - ovšem jak jsem kdysi napsal ... kdyby jsi sto let žil a denně chodil do lesa důvěrně známého, vždycky se můžeš stát svědkem něčeho zcela nového, jenom bloud ti bude tvrdit, že už zná úplně všecko, denně překvapen být můžeš, budeš koukat jako děcko...

Autor: Petr Havlín | 30.06.2013 22:41
Tak jsem prožil krásný večer.Nejdříve jsem hodinu seděl a potom šoulal.Viděl jsem šest zajíců,jednu srnu a čtyři srnce.Jeden byl paličkáč,ale byl moc daleko a ostatní byli nadějní II.věková.

Autor: Václav Sládek | 30.06.2013 11:36
Karle Lovu zdar.Pavle práce chvatná ho... platná to platí i při ukvapeném prodeji.Dnes nám nad barákem kroužil čáp nejspíš kluk žena má u bazénku čápa plastového asi si myslel na družku.

Autor: Pavel Toman | 29.06.2013 22:03
Dnes u nás ZN, obecně norovačky, účastnil se i český teriér a obstál :-)
Jinak kamarád a sudí zároveň, mi začal popisovat trable s lovem černé,(loví cca 25-30 ks za rok) po nákupu nové kulovnice, před nákupem používal 24 let "lidolovecký kopáč" ZH a ihned jej prodal.Když měl ZH tak říkal, že s 11,2g prase leželo do 30 m,nová kulovnice je 308,prasata dokázala prý odejít až 400m, a to střílí pořád stejně-myšleno na stejné místo na těle zvěře, se střelivem SaB, včil si pořídil Lapua a odskok z nástřelu snížil na "přijatelnou vzdálenost 100-150 m)
A včil lituje, že ten kopáč dal do světa :-)

Autor: Čestmír Kunetka | 29.06.2013 21:37
Karle díky, je to vyčerpávající.

Autor: Karel poslík | 29.06.2013 17:15
Já jsem střílel 270W RWS KS a kolega s kulobrokem 8 x 57 JRS SPCE. Vzdálenost 55 m. Stříleno v leže na zemi a z kopce. Je to takové klidné místo bez posedů a kazatelen. Zvěř tam docela pravidelně přetahuje. V době vegetace tam bývá vysoký podrost buřiny. Máme vysekané dvě uzké kontrolní linky a mezi nimi jednu širší na střelbu. Když zvěř přichází , prozradí ji hluk. Potom v bočním asi metrovém pruhu lze obeznat co jde, a když přesazuje přes prostřední musí se pohotově lovit. Mám dnes v úmyslu jít na podobné místo. Chodí tam dvě bachyně s 12 -13 selaty a ta už budou "zralá" na lov. Bezpochyby jsou to ty dvě, o kterých jsem loni touto dobou psal článek Horor na lovu, viz články. Jen trochu povyrostly a letos mají už okolo 65 kg. Jsem zvědav jestli si to se mnou budou chtít zase vyřídit, jkdyž se mi snad podaří nějaké selátko ulovit. Koukám ale z okna a blíží se pořádná bouřka, tak snad se do večera vyčasí.Zdar Karel

Autor: Čestmír Kunetka | 29.06.2013 15:48
Jaroslave, to koukám jako blázen. Já jsem jeden rok chytal snad pět cizokrajných ptáků. Tak jsem šel za kamarádem chovatelem, který tyto ptáky dělá více jak padesát let a ten mi vše vysvětloval. Ale protože měl jen voliéry doma, šel jsem za druhým, který zas měl voliéry venku a ten mi potvrdil, že krátkodobě vydrží teploty pod bod mrazu ale že nejhorší je pro ně vlhko (rosa, déšť) a chlad. A také mi vysvětlil, že takový ptáček u nás těžko hledá potravu. A když jsem se ho ptal, proč nepřiletí domů, kde to zná, říkal, že ve snaze ho chytit ho lidé zaženou daleko a pak netrefí zpátky, není to holub. A protože je polokrotký, je také snadnou kořistí predátorů - srstnatých i pernatých a těch zvláště. To co vím.

A Karlovi Lovu zdar. Stálo by za to uvést ráži, střelu a vzdálenost, abych si mohl porovnat.

Autor: martes | 29.06.2013 00:30
Karle ,,Lovu zdar,,.A pokračuj tak dál.Zdenek

Autor: Ron Gordon | 29.06.2013 00:22
Takže Lovu zdar ! a ve strašení neustávat.

Autor: Karel poslík | 28.06.2013 23:51
My jsme dnes s kolegou krátce pozorovali dvě bachyně se selaty. Potom jsme je řádně polekali. Dvě už visí venku na háku. Jedno bude mít 18 a druhé tak 22 kg.Zdar Karel

Autor: Jaroslav Tatalák | 28.06.2013 22:42
Česťo. sám jsem pozoroval rozelu,která se mě zdržovala v dosahu dalekohledu z kazatelny a představ si,že ta holka přežila i zimu a do druhého roku nastoupila s tím, že čekala až nasypu směsku na vnadiště. Ale byla velice ostražitá. Po druhém roce se ztratila. S pozdravem J.T.

Autor: Radek Chadim | 28.06.2013 22:18
Dnes jsem byl zkontrolovat ty divočáky z řepky u sloupu. Asi jsem jim ve středu ulovením jednoho z nich narušil pohodu, pač kromě dvou odrbaných bachyní a s nimi chodícího lončáka, kteří drží bezpečnou pozici u sloupu, bylo v řepce ticho a klid.

Autor: Čestmír Kunetka | 28.06.2013 21:52
Fesoji, s tou Rozelou máš pravdu. Je to sice smutné ale je to tak. A i když je z venkovní voliéry a zalétne daleko z jakéhokoliv důvodu, už nenajde cestu domů a její útrapy jsou pak veliké.

Také ti musím musím potvrdit že i pan Komárek má pravdu. Musím říci, že je toho mnoho co chutná výborně. Ale jediné co jsem dosud neochutnal, je slučí mázdra, a už ji nikdy neochutnám.
P.S. Italové tvrdí, že pasta na špagety je nejlepší z českého drozda.

Autor: Fesoj | 28.06.2013 16:45
Rone - napsal jsem snad něco, co by nebyla pravda ? Samozřejmě, že to beru s nadsázkou a v legraci, ale i ten nejzelenější ochránce přírody a milovník ptactva musí koneckonců uznat, že rozela v naší přírodě nemá nejmenší šanci na přežití. A nevím, zda je humánnější ji nechat uhynout hladem, na podchlazení či jako kořist nějakého predátora. Vlašimské granulky by to vyřešily okamžitě a bez trápení. A pokud by si ji lovec nechtěl dát preparovat - kdopak se může pochlubit, že ochutnal pečenou rozelu s bramborem, notabene vlastnoručně ulovenou v našich českých hvozdech ? Vzpomínám na klasika Komárka, který prohlašoval, že správný myslivec by měl ochutnat všechno, co mu v revíru běhá, létá či leze. A konkrétně o strakapoudovi se vyjádřil, že jeho maso je výborné.

Autor: Ellhenicky | 28.06.2013 16:15
Včera v podvečer jsem seděl na posedu a pásl srnce,poměrně slušného. Běhen celé této doby jsem zároveň pozoroval párek bažantů, kuřátka jsem v trávě neviděl, Z těch bažantů jsem měl větší radost než ze srnce,protože jsme je loni vypouštěli.Jak se kohout pořád natřásal a kodrcal, tak se k nim plížil lišák. Příroda je sice příroda, ale trochu jsem jí pomohl a bez výčitek jsem plížení ukončil. O půl hodiny střelil kolega na druhém posedu vzrostlé lišče.Možná se to někomu nebude líbit, ale nějak ty zbytky drobné chránit musíme.

Autor: Ron Gordon | 28.06.2013 14:14
Fesoji, trochu uber plyn, je to přeci veřejné forum.

Autor: Fesoj | 28.06.2013 13:23
No, nepředpokládám, že zrovna rozela by se v našich podmínkách mohla nekontrolovatelně množit a stát se zavlečeným, agresivním druhem, spíš se domnívám, že pokud se ji nepodaří odchytit, dlouho žít nebude a dobrá rána by jí nejspíš ukrátila trápení.

Autor: prroud | 28.06.2013 09:51
U nas to bude neco,predpokladam ,co do nasi prirody nepatri a mohlo by to s tim dopadnout jako napriklad se sumeckem americkym,vysazenym v "dobry vire",takze pryc s tim,broky jsou na miste:-)

Autor: Fesoj | 28.06.2013 00:58
Ale určitě je ! Sice ne u nás, ale ve své původní domovině nejspíš ano.

Autor: Ron Gordon | 27.06.2013 22:33
Člověče Fesoji, marně pátrám v paměti od kdy je papoušek lovný pták ? !

Autor: Čestmír Kunetka | 27.06.2013 20:50
To je pravda. Také jsem jich několik chytal a nikdy se mi to nepovedlo. Ptal jsem se chovatelů a všichni mi řekli, že takový pták nemá šanci přežít. Hlavně chladná a vlhká rána jsou pro ně zabijákem. Šanci má opravdu jen ptáček z venkovní voliery, a to ne vždy, protože je polokrotký a třeba i zvyklý na domácí kočku. A jiná si ho pak uloví jako nic.

Autor: prroud | 27.06.2013 20:32
To pak jo Josefe,jak neznaly okoli ani z okna a nebo neslysely ostatni,byly ztraceny.

Autor: Radek Chadim | 27.06.2013 20:19
Vlasto, rána šla hned za lopatku, ale prasátko na to neslyšelo, asi si budu muset pořídit osmu :-).

Autor: Fesoj | 27.06.2013 19:02
Bohužel, nikdy se žádná nevrátila, snad proto, že nebyly ve venkovní voliéře, ale v bytě v kleci - a jak se říká v jednom známém filmu, k tomuto dochází maximálně 2x za deset let...

Autor: prroud | 27.06.2013 16:19
Josefe,nemusely bejt,prave v tomhle pripade,jestli maj venkovni volieru a znaji okoli,vratej se na ni zvenci ke svejm a ma moznost je odchytit a pustit dovnitr,me kdysi andulak zdrhnul parkrat a nasel vzdycky cestu domu,k mymu prekvapeni.Ja ho zavrel jen na prvni tejden,pak jsem ho mel volne,klec mel jen na noc a na zradlo.Ale hlidal jsem okna,ne vzdycky se to povedlo:-)

Autor: Fesoj | 27.06.2013 16:04
Strejdo, k tomu papouškovi - mně se občas stává, že mi na okapu sedí andulka. Jednou modrá, jindy žlutá nebo třeba zelená. Halucinace nemívám - Soused je totiž chová a sem tam mu nějaká vezme šmíra. Bohužel, ani v jednom případě se zatím nepodařilo je odchytit, což znamená, že byly odsouzeny k smrti. A stejný osud nejspíš čeká i tu tvoji rozelu. Kdybys měl u sebe brokovnici, mohl jsi ji střelit, dát vycpat a úlovkový preparát zavěsit na čestné místo mezi trofeje - určitě by vzbuzovala zaslouženou pozornost.

Autor: Petr Havlín | 27.06.2013 14:34
Pokud je to s těmi broky pravda,tak po dlouhé době zase zvítězil alespoň v něčem zdravej rozum!

Autor: Jan Slavětínský | 27.06.2013 14:19
Honzo, tak od nás všech "Roudeňáků" Petru pozdravuj a že jí přejem hodně lásky a štěstí do života ...a že věříme, že se na nás do Roudné zase přijede podívat. Ahoj

Autor: Honza Král | 27.06.2013 13:49
Včera jsem byl snad v ringu. Na louce nejdřív soupeřili dva srnci, za šera strašný dupot a z pšenky vyběhli dva zajíci a pustili se do sebe dost tvrdě předními běhy. Opravdu box až to dávalo rány. Během večera jsem viděl 10 kusů srnčího, 5 zajíců asi 15 hřivnáčů a tři kachny. Zítra jdeme na svatbu jedné nejmenované půvabné rytkyni, takže kdo měl záslusk, od zítra má peška.

Autor: Ron Gordon | 27.06.2013 10:38
Radku, je vidět, že jsi začal fotografovat s bleskem. To jsou ty fotky trochu jedlejší . Lovu zdar.

Autor: ValíkVlastimil | 27.06.2013 09:34
Ráďo Lovu zdar, ty nevíš že u sloupu máš střílet na lopatku :-))

Autor: strejda zajíc | 27.06.2013 08:57
Lovu zdar,Radku!Jen pilně trénuj,jsou i větší lončáci!

Autor: prroud | 27.06.2013 08:56
promin strejdo,me to tak napadlo,kdyz jsi psal ze ti kolem posedu litali papouskove,ale nepsals ve ktery zemi na nem sedis,tak jsem si rikal,divny,bejt to v cechach,videl by pod nohama prece bily mysky:-)))).Josefe,delame si sice srandu,ale to nejsmutnejsi na tom je,ze jsme si prave touhle konkretni situaci sami nejvic vinni a typicky to hazeme na ne.Oni jen vyuzivaj co jsme jim umoznili a v cem je podporujeme,na to jim staci i jejich iq.

Autor: prroud | 27.06.2013 08:54
Lovu zdar! Radku.......no konecne:-))))

Autor: strejda zajíc | 27.06.2013 08:51
Proude:Modrý medvěd na obalu,ani kapka alkoholu!

Autor: Jan Slavětínský | 27.06.2013 07:03
Čestmíre ta informace se určitě objeví a možná teď v Myslivosti. Nás o tom informoval náš předseda OMS rady,který byl jako delegát v Praze.
P.S. Radku, Lovu zdar! Konečně je fotíš tím správným foťákem....

Autor: Fesoj | 27.06.2013 06:24
Proude, v takovém případě bych nemluvil o asanačním odstřelu, ale o likvidaci nepůvodního, agresivního a škodlivého druhu !

Autor: Radek Chadim | 26.06.2013 23:52
Dnes jsem vyjel k řepce ke sloupu, po dvou studených a propršených večerech, kdy jsem seděl doma, dnes už byla jen kosa, vyvalil jsem se ven v skoro v zimním a bylo mi akorát, a to jsem šel dobrý kilometr v plné zborji. Do půl deváté jen srna. V půl deváté asi 30 metrů ode mě z ničehonic (nebylo slyšet, pač foukal vítr) najednou vylezli dva středně velcí divočáci v letním šatě - jeden kňourek a jedna asi nevodící bachyňka, ale než jsem srovnal foťák i flintu, šupli zpátky do řepky, no nic, přesedl jsem do vedlejšího okna směrem ke sloupu, za 5 minut 50 m vyšel vetší samotný kus černý jako uhel, chvíli větřil, jak přišel do kolejáku asi 15 m od řepky, navětřil mě a šupky hupky zpátky do řepky, no nic :-). Pak se chvíli nic nedělo, ale tušil jsem, že budou blízko, tak jsem byl připravený - no nespal jsem, a že se mně chtělo :-). Po deváté slyším šustění u rohu řepky, kde mám kazatelnu, už mám flintu venku, pak se na kraji řepky objevuje kus, není moc vidět, odhaduju ho na nějakých +-50 kg, sice teď jsou údajně lovný kusy kolem 40 kg, ale ten kňourek co předtím vyšel na cestě měl bílý pruh přes ryj, tohle má taky bílý pruh přes ryj, selata to nemá, tak nacházím komoru a na 15 metrů střílím, divočák udělá oblouk a zabíhá zpátky do řepky, pak párkrát zachrčí asi 40 m od nástřelu v řepce a je ticho. Běžím domů pro Yorika, abych je hledal ještě za světla, na nástřelu plice dva metry daleko, takže je jasné, že někde už bude zhaslé, jdeme s Yorikem po barvě, ale řepkou to jde pomale a po 10 mnutách nacházíme lončáka zhruba v místech, kde jsem viděl naposeldy se hýbat řepku, když odbíhal. Slušná váha 58 kg živé váhy.
Pak začala ta pravá sranda, protože vytáhnout takového drobka z řepky vysoké jak já a husté jak moje vlasy v mládí :-) nebyla žádná sranda, o nakládání do vitárky ani nemluvě, tam už jsem i sprostě nadával. Ke konci už mi bylo celkem vedro, ačkoliv počasí bylo stále studené :-). Už aby dorostla selata :-).

Autor: prroud | 26.06.2013 23:26
Doplnujici otazka strejdo,nevzal sis pred cestou na posed martesuv lek?Ten "po palec":-)

Autor: strejda zajíc | 26.06.2013 23:19
Už mi asi šibe!Dnes jsem lezl na kazatelnu,jednou rukou se držím,pod druhou ploutví psa a okolo frčí divnej fogl.Normálně papouch-rozela,protože jsem nemohl vzít dalekohled(málo rukou),ani nevím,jestli pestrá nebo penant.Americký zvyky zvěře a australský papoušek,začíná to tu být na pováženou!:-)

Autor: prroud | 26.06.2013 22:19
Josefe,Josefe,doufam,ze jsi ty asanace neprizpusobivejch dobre zvazil:-)))

Autor: Fesoj | 26.06.2013 22:15
Čestmíre, sice nevyfotil - ale všechno těm dvěma rokům nasvědčuje, i to chování - odskočil jen pár kroků do louky a beze strachu nebo znepokojení na mě čuměl. A já na něj, pochopitelně. U tříletého srnce by ta nosní skvrna měla být už trochu rozplizlejší, ne tak ostře ohraničená. Ovšem ta mohutná postava a relativně silný krk... V žádném případě nehodlám zjišťovat jeho přesný věk prohlídkou chrupu. A vzhledem k tomu, že se pohybuje prakticky v centru osady, mezi baráky, je v relativním bezpečí. Tam si nikdo nedovolí vystřelit - leda snad já... A sousedi už za ty roky vědí, že to udělám jen tehdy, bude-li to nezbytně nutné. Od r. 1989, když jsem se sem nastěhoval, jsem to udělal 2x, vždy šlo o asanační odstřel.

Autor: prroud | 26.06.2013 21:54
Njn,Cestmire,budiz ti prano :-),nam se letos nevyvedlo,co popisujes,bylo loni,nevedel jsem kam s tim,co bylo tresni a visni i rybizu a angrestu.

Autor: Čestmír Kunetka | 26.06.2013 21:31
Fesoji, jestli ta bílá jasně ohraničená skvrna byla ve tvaru půlměsíce nad větrníkem, tak byl dvouletý. Doufám že sis ho vyfotil, protože tak má vypadat dvouletý srnec.

Autor: Fesoj | 26.06.2013 21:14
Před chvilkou jsem měl návštěvu. Přímo proti vchodovým dveřím, na 10 kroků, mi pózoval srnec. Pravidelný šesterák, silné paroží dost nad slechy, pestrá obličejová maska s velice výraznou, i když nevelkou, jasně ohraničenou bílou nosní skvrnou, silný ve zvěřině. Tipuji mu 3 roky, ale kdyby byl dvouletý, což není vyloučeno, mohl by z něj jednou být opravdu mimořádný kus.

Autor: Čestmír Kunetka | 26.06.2013 18:54
Honzo, prosím Tě, došlo ke změně zákona? Je to někde publikováno? Zatím jsem to marně hledal.

Autor: Čestmír Kunetka | 26.06.2013 18:52
Fesoji, to víš že pomáhá, po celé zahradě trus plný pecek.
A měl bys vidět, když přijede syn se svou fenkou beagla, ta se těch padlých třešní může doslova užrat. To víš, třešeň je Kaštánka, která je zralá až v černé barvě, slaďounká jak med a plná šťávy.

Prroude, když mi ta Kaštánka kvetla, tak bylo zima a strašnej vítr a tím pádem i málo včel. Ale i tak je třešní dost. Všichni sousedi si natrhali. Ale Srdcovek mám plný strom. Bál jsem se, že se mi polámou větve jak se pod tíhou plodů prohýbají. Naštěstí v pátek přijedou vnoučata. Doufám že to nepopraská a neshnije.

Autor: Jan Slavětínský | 26.06.2013 18:52
Tak jsem se dnes dověděl, že jsou zrušeny ocelové broky a na kachny se opět bude chodit s olovem. Ocelový brok bude platit pouze pro lov na mokřadech.
Byl to jeden z bodů teď na červnovém Sboru zástupců.

Autor: prroud | 26.06.2013 13:48
Me ani nevadi,ze si zobnou,jako spis ze diky absenci vcel jsou na strome akorat padavky.Kuna se mi zatim okolo viditelne neometa.Prece jen dva psi po baraku a zahrade jsou cejtit.Navic pod drevem ma jakasi kocka kotata,takze celkem rusnej koutek zeme:-))))

Autor: Fesoj | 26.06.2013 13:36
Myslím, že ta kunička taky bude pomáhat špačkům se sklizní. Pokud jde jen o třešně, vzal to čert - horší je, když jí zachutnají slepice.

Autor: Čestmír Kunetka | 26.06.2013 12:11
Dnes jako jindy typický letní den - konečně zapršelo, teplota obdivuhodných 13 st.C, na stromě plno špačků co likvidují moji úrodu třešní a po zahradě mi běhá kuna, kterou jsem já ani nezahlédl, zatímco manželce skočila skoro do klína.
No řekněte, není to na pos..ní.

Autor: Michal Kulhánek | 26.06.2013 11:51
Včera mi Diana dopřála úlovek liščete. V půl desáté večer brokem asi na 30 kroků. Druhé jsem pravděpodobně chybil (stříleno kulí), dnes půjdu zkontrolovat. Po první ráně mi z řepky vytáhlo samotné prase. Už jsem ho měl v kříži, odjištěno a chtěl střílet. Bohužel poryv větru mi nahnul trávu před puškohled a prase se mi ztratilo. Po povolení větru už bylo prase pryč. Velice krásný večer plný zážitků. Na čekanou jsem šel ve 21:00 a v 22:15 jsem byl zpátky doma. Předevčírem na tom samém místě v ten samý čas pozorován jeden kus dančího a jeden kus se mi přes nízkou oblačnost a pokročilou hodinu nepodařilo rozeznat. Pravděpodobně vysoká, ale mohlo to být také dančí. Oba večery trvaly cca hodinu, ale nemělo to chybu. Lovu zdar.

Autor: prroud | 26.06.2013 09:00
Tak to byl pivoňkáč,sem tam se nekde nejakej sustne,a nehadejte se,ze to mohl byt i pivoňkář,to by nebylo myslivecky.....

Autor: strejda zajíc | 26.06.2013 08:12
Zdenku,pivoň to být nemohl,toho vídám až po stovce(deset desítek) a včera bylo jen šest kousků!Co takhle jelen-zpátečník po důchodové reformě?:-)

Autor: Fesoj | 26.06.2013 01:42
No strejdo, koza to asi nebyla - ta zpravidla kouká z blůzy a ne z mlází !

Autor: Ron Gordon | 26.06.2013 00:58
Jo strejdo zajíci,srnec to byt nemohl,podváděný veverčák taky né, ale měl by tip - zhrzený boxer paroháč.

Autor: martes | 26.06.2013 00:56
Míro,tutově pivon´.Na Písecku jsou prý přemnožení.Jinak se mněj.Zdenek.

Autor: strejda zajíc | 26.06.2013 00:37
Dnes,vlastně včera,jsem viděl v lese divný zvíře!Bylo to celý zrzavý,mělo to tenký "nožičky"a na hlavě divný růžky(nebo parůžky).Jsem si říkal,že to asi bude veverčák,co mu stará zahýbá,ale bylo to dost velký,jako koza.Hale,chlapi,nemohl to být srnec?:-)

Autor: prroud | 25.06.2013 23:37
No promin Jardo,ze jsem se snazil chlapum pomoct kde na to zrovna prisla rec.........

Autor: Jaroslav Tatalák | 25.06.2013 23:12
Tak ,jak sleduji,vlákno by se mělo přejmenovat na Prroudova soukromá klinika.

Autor: prroud | 25.06.2013 18:33
Proc by kamenovali,je to i pro ne dobry.Ten cesnek je sila,a nepije se,kape kapatkem:-))))))))),je to zatracene bohatej extrakt co ma veci pro telo,ktery si jinak neumi ze syrovyho samo vzit,je na to hodne presnej recept kterej se musi presne dodrzet,hlavne casy:-).ahoj:-)
Vystacim si se trema extraktama,cesnek,brusinky a hrebicek.

Autor: Čestmír Kunetka | 25.06.2013 18:26
Prroude, dík za rady. Vodku nepiju ani žádnou jinou gořalku (možná je to chyba). Ale česneku doslova sežeru spoustu. Díky za rady ale mám obavy, že nás ostatní ukamenují, že jsme si tu udělali soukromé poradensko-lékařské forum. Měj se.

Autor: prroud | 25.06.2013 18:20
Njn,byl to jen napad,zalezi cos mel na nohach za boty,cim bylo obili "osetreny" a co te mozna? kouslo,ne vsechno je videt a ten puchejr jak rikas,mohlo bejt prave to cely otekly......to se tezko takhle urcuje,ale urcite bys nic nezkazil cesnekovym extraktem v kvalitni vodce,kapat do vody,neni lepsi antibiotikum,jeste tak mozna brusinkovej extrakt.

Autor: Čestmír Kunetka | 25.06.2013 18:13
Prroude, na to se mě ptali všichni, které jsem potkal. Ale to bych měl přece nějaký pupínek nebo vpich. Ale já jsem nic nenašel. Jediné čeho jsem si vědom, že jsem vlezl do čerstvě postříkaného obilí, ale jen pár kroků a hned ven. Tak nevím. A už se s tím trápín 10 dní.

Autor: Čestmír Kunetka | 25.06.2013 18:09
Prroude, díky za lékařské rady, zkusím to. V mém věku už není co pokazit, jen vylepšit.
Ale s tím řešením vody ve sklepě Ti budu trochu oponovat. Pokud bych čerpal jak voda přitéká, tak si udělá v podloží řečiště a při každém dešti budu mít ve sklepě bazén. Lepší je udělat drenáž kolem domu a tuto svést do kanalizace. Bohužel v naší "ulici" je kanalizace položena vysoko, takže bych drenáž musel zaústit do studny, kterou bych musel vykopat před domem a do ní dát čerpadlo s plovákem.
Nejprve ale musím jít shánět Tebou doporučené ingredience. Snad mi to pomůže. Jak se říká: "Věř a víra Tvá Tě uzdraví." Měj se.

Autor: prroud | 25.06.2013 17:48
Cestmire a nekouslo te proste neco a nemels alergickou reakci? Mozna sis ani nevsimnul a proste to preboli.

Autor: Čestmír Kunetka | 25.06.2013 17:45
Fesoji, já tu čapu nemám ani červenou, ani modrou, ani horkou, ani studenou, jenom je, tedy spíše byla, opuchlá. Ze začátku až ke koleni ale už to splasklo a mám otok jen na nártu kousek za prsty, kde je i velmi bolestivé místo. A když mi dělali ultrazvuk žil, zda se nejedná o trombózu, dělal ho doktor od srdce až po kotník. A když jsem mu ukázal, kde mě to bolí, tak mi řekl, že tam ho to nezajímá, protože má v žádance vyšetření žil od srdce po kotník. Hotovo. Tak asi vytáhnu cirkulu a udělám radikální řez a pak mě možná budou léčit. Měj se.

Autor: prroud | 25.06.2013 15:17
Josefe,ja ti daval kapky,vyprdnul ses mi na ne:-).Jak Cestmir to nevim,ale jak vam to chlapi rict,mate v tele bordel,jste kyseli,to je celej renonc,prekyselenej organizmus,takhle na dalku vam povim jedno,kazdy rano sklenici vody,do ni lzicku jedly sody,rozmichat,vypit,na noc taky a vydrzet to co nejdelsi dobu,pro zacatek klidne 3x denne,nejlepsi by bylo sehnat si MMS,jeste lepsi to moje upraveny co se mu rika VMS a zacit se starat o svou imunitu.Cestmire,ve sklepe najit nejvlhci misto a udelat do zeme diru tak metr hlubokou,aby se do ni vesel kbelik,podle sten vysekat drazky a svist do ty diry,amerika to resi uz pri stavbe podlahy sklepa drenazi a jimkou, do jimky ve ktery je pumpa s plovakem,co stahuje vodu z pod domu a cerpa ji ven,me pomohla i ta dira bez drenaze,sklep byl uplne mokrej a plesnivej,ted uz mam sucho.S tim lecenim je to totiz tezky,pretezky,malokomu se chce menit rezim stravovani,natoz pravidelne si neco michat a brat,jeste horsi je to s vydrzi.Jak chodim s cubinou,potkavam cloveka s nadhernym 6 letym boxerem,tvrdi ze ma plice jak karfiol,rak,ze je s nim konec,snazim se mu pomoct,odmita,tvrdi ze neveri a ze konecna.Kdyz mu rikam kurva aspon to zkus,zkazit nemas co,pomoct muzes,skoda tak krasnyho psa v plnym veku,krouti hlavou:-((((((((,co mam jeste vic rict,a to jde "jen" o psa:-(.Pritom tyhle veci vytahly lidi s rakem hrobnikovi z lopaty,kdyz nad nimi uz doktori zlomili hul a poslali je domu umrit.Stejne nikdo neveri,natoz aby pro sebe neco udelal.A to si za svy rady,nekdy i trochu materialu ani o nic nerikam,radim kde si je muze kazdej koupit za zlomek toho co by ho stali doktori co by ho zabili v dobry vire praskama co jen draze zmirnujou nasledky,ale nejdou po pricinach nemoci.System nas ma kamaradi dobre na lopate:-(((. http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=59&t=2166 , http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=59&t=2354 , vzdycky je to o tom,jestli se opravdu chceme vylecit! . Sam ty veci pouzivam preventivne,plus kazdej den sklenici vody ve ktery rozmicham 5 kapek lugolova roztoku(jod),draselnou sul(draslik-Chlorid draselný) a sul horciku(horcik-Chlorid hořečnatý ),od kazdyho ctvrt lzicky na den.Dela to zazraky.Jak se pouziva a pusobi MMS(VMS)najdete na webu,i jak pusobi,kdo si nebude vedet rady,napiste mi.Tyhle jednoduchy veci se staraj o pH vaseho tela a burcujou bily krvinky oblbly plisnema a nemocema do boje.To je cela veda co si dokaze poradit s vecma od rymy,pres parazity az po cukrovku a rakovinu,zni to pekne,ale neni jednoduchy zmenit jidelnicek a zpusob zivota:-).Je to vyzkouseny a funguje to,na raka a cukrovku mam pak jeste trochu tezsi kalibr,ale zase prirodni co nemuze uskodit,jedine pomoct,nebo nepomoct.Zalezi na kazdym,jestli zkusi,nebo bude cekat az bude nejhur.Pocitejte s tim,ze vam ze zacatku par dnu nemusi bejt nejlip,jak telo zacne rozpoustet a vylucovat bordel,bude treba pit hodne cisty vody,to je tak obecne vsecko,celej zazrak a kouzlo.Jsou to naprosto obycejny veci,ktery nam uz chybej ve strave,zadny zazraky:-).Pomaha to lidem i zviratum!Ridim se tim,ze kazdej z nas ma pravo na zdravi,zadarmo a kdo "zna",je jeho poslanim davat to dal druhejm.Ehm,i to jsou slovansko arijsky vedy,dozvite se v nich kdo opravdu jsme a jaky je nase poslani ;-), http://vedy.sk/sk/vedy.php , http://www.vedy.in/vedy-a-viera/kony-rita/kony-rita-a-naa-mlade ,snazim se vam davat a vracet vasi identitu a zdravi,ZADARMO!,ovsem kdo to jeste neumi se svym egem,ma s tim problemy, AMEN! :-))))

Autor: Fesoj | 25.06.2013 14:40
Čestmíre, to jsem rád, že nejsem sám ! Hnáta opuchlá že hned tak nějakou botu neobuji, částečně červená, částečně modrá. A když jsem ji ukázal naší doktorce, zeptala se mě, co s ní mám - já na to : "Paní doktorko, to byste snad měla vědět Vy" - tak mě poslala do špitálu, kde jsem se nakonec dozvěděl taky prd.

Autor: Čestmír Kunetka | 25.06.2013 14:03
Samo že nedobrovolnej. Při výstavbě se šetřilo na vodorovných izolacích, ale v době výstavby v padesátých letech to tak bylo se vším.

A noha ? Houby úraz, to bych aspoň věděl na čem jsem. Prostě začala bolet, opuchla a po rentgenu, sonu žil a odběru krve v nemocnici napřed kroutili hlavami a pak konstatovali, že mi vlastně nic není, že jsem asi zdravej.
A tak lapím doma, šmatlu o berlích, mažu nohu opodeldokem a nadávám, protože nemohu nic dělat a nemohu ani do rajonu. Aby to cyp střelil.

Autor: prroud | 25.06.2013 13:20
Cestmire,co mas ve sklepe za bazen? Jestli nedobrovolnej,mozna bych mel radu,me to doma pomohlo......
A noha,uraz?

Autor: Čestmír Kunetka | 25.06.2013 13:02
Prroud dopustil bazén - úsměvné.
Můj bazén napršel celý sám a navíc mám druhý bazén ve sklepě. Vlastně mám doma vodní lázně sám pro sebe.
A když k tomu přičtu to, že mám nohu už druhý týden napuchlou jak papuč a ani vlastní lázně mi nepomáhají, tak je to na pos..ní.

Fesoji neboj, po bouřce vždy vychází slunce. Ať se daří.

Autor: prroud | 25.06.2013 10:19
Presne tak Josefe,na ulici vas urcite nevyhodi:-),jak jsem ji poznal,steka,ale srdce ma dobry :-)

Autor: Fesoj | 25.06.2013 10:07
Pánové, zatím to vypadá špatně. Jen jsem se o štěňátku a o Vašich dobře míněných radách zmínil, začala na mě má lepší polovička štěkat tak, že by musela dostat z hlasitosti 4+ a jak je na tom s ostrostí, to jsem raději nezkoumal. Myslím, že jediná schůdná cesta bude udělat to stejně jako před lety s liščaty, u kterých rovněž kategoricky nařídila, že do baráku nesmí. Prostě jsem u nory políčil sklopec, několikrát za noc kontroloval a ráno jsem přinesl domů tašku se čtyřmi šedivými drobečky. Pověsil jsem ji před barák na břízu a vyzval ženu, ať se jde podívat. Když vzala ta klubíčka do rukou, řekla jenom : "Ježíšmarjá, ty jsou krásný. Kdepak budou bydlet ?" - a bylo hotovo. Několikrát denně jim míchala vajíčka do mléka, pak krájela masíčko na drobno a liščátka přežila všechna, ač tomu téměř nikdo, kdo ty prcky viděl, nevěřil. Takže mlčet a postavit ji před hotovou věc - vždyť je všeobecně známo a mnohokrát vyzkoušeno, že každá ženská roztaje, když jí vrazíte do ruky nějakého chlupatého mazlíčka.

Autor: prroud | 25.06.2013 09:21
Prisaham,ze jsem v tom nevinne,fakt! :-).Na mou dusi,na psi usi,na kocici svedomi :-).Tsss,mam pekne kolem terasy tuje Radku,ja vidim,ale videt nejsem:-).I kdyz mozna Radku,kdo vi,je fakt ze poucny je dobry i zly,mozna se chodi mrknout,aby nezapomela koho urcite nikdy ne,to muzu cekat,ze jich tu takovejch ucenlivejch bude brzy vic,abych si skaknul pro sacko a kravaticku,sakra:-).K tematu: a dnes leje a leje,zase jenom leje.....

Autor: Radek Chadim | 25.06.2013 09:15
Tak strejdo, kdo by se nechodil každý den dívat na prrouda, kdyby ho měl z rohem :-).

Autor: strejda zajíc | 25.06.2013 09:11
To by mne také zajímalo,co táhne mladou paní do vaší slepé uličky.Péťo,ty bejku!:-)

Autor: prroud | 25.06.2013 09:07
Neni mozna lovecky,ale vostry jako britva,k nam do slepy ulicky se nevim proc naucila chodit jedna asi mlada pani s fenkou yorkiho,jde prehlidnout,nejde preslechnout,soused naproti ma fenu salasnickyho psa,ale hovada velikyho,mas videt strejdo s jakym revem se vrha onen yorki na plot a s jakym usmevem ji "kolegyne" sleduje:-))....sezobnout....nesezobnout..... :-),zkousky by si "vykricela" :-)

Autor: strejda zajíc | 25.06.2013 09:03
Proude,není to lovecké plemeno a tak by s ním Fesoj nemohl vyhrávat zkoušky,což by ho jistě mrzelo....

Autor: prroud | 25.06.2013 08:58
Hele chlapi,a co yorki?? Toho kdyz je treba,vysadis aby lip videl,rvac je to k pohledani,skace jako srnka,odvaha mu nechybi,hlasitej je vic jak budik a..........nosi se po kapsach:-).....? A je to TERIER :-)

Autor: strejda zajíc | 25.06.2013 08:53
Radku,měj s dědkem soucit!Vždyť by se z toho trimování u irského teriera musel zbláznit!:-)

Autor: Radek Chadim | 25.06.2013 08:43
Fesoji, nejlepším lékem na ztrátu milovaného psa je pes nový, samozřejmě toho nejlepšího teriéřího plemene.

Autor: Radek Chadim | 25.06.2013 08:38
V neděli jsem vyrazil zase po čase na mou kazatelnu, na vnadišti každý den sežráno, ale už je dost zarostlé, tak na ně není moc dobře vidět, všude dokola pšenice už vysoká, takže jsem si nic nesliboval. V půl deváté přišel na vnadiště z potoka mladý šesterák, stále drží svou pozici hned pod kazatelnou. Po chvíli začal jistit směrem k dědině a z potoka asi 100 m pod kazatelnou vylezli dva divočáci. Chodili sem tam v pšenici, tak jsem čekal, že na vnadiště přijdou ještě za světla. V půl desáté zapraskali v potoce, pak praskání utichlo. Čekal jsem při měsíčku do půlnoci, ale všude ticho, nikde nic. Vyrazil jsem tedy domů. Po příjezdu domů po čtvrt na jednu vidím, že už měsíc nesvítí, přitom nahoře bylo ještě daleko široko jasno. V neděli přes den byl docela hic, ale z večera se dost znatelně ochladilo a ač bylo jasno a na nějaký déšť to nevypadalo, tak byla jakoby cítit voda, až mi to bylo podezřelé. Než jsem se dostal do postele, byla jedna hodina a venku už sem tam padala kapka. Včera ráno se probudím, a lije jako z konve, celý den včera, lije jako z konve, večer, lije jako z konve, dnes ráno, prší ještě víc a teď, mraky zesvětlaly, ale prší furt a kosa jak v ruským filmu.

Autor: strejda zajíc | 24.06.2013 22:54
Pepo,zrovna dnes večer měly ty "mouchy s lucernama"mejdan,co se jich po loukách rojilo.Jestli vono nejní dnes toho svatýho Žanka...
Matěji,proč dělá tiskovou mluvčí Jaruška?To je přece funkce jak stvořená pro tebe!:-)Vlastně ne,omlouvám se ,zapomněl jsem,že ty jsi na slovo skoupý.:-))

Autor: prroud | 24.06.2013 22:04
Vsak je to legrace Mateji:-)).Nahodou,v tom vam fandim,peknej konicek:-) a stadiona bych si pral,po nejakym se poohlidnu,ale ne na zavody,na jezdeni pro radost:-).Prace s detma je radost vzdycky,zamlada na ne neni bohuzel tolik casu jak clovek stiha vsechno mozny,tak si to rad vynahradi pozdejc,to dobre znam:-).Jen me se.e,ze jsem byl mladej a blbej a nevenoval se tak prave svymu klukovi,naplno.Proc ma jeden ten mizernej pocit,ze zustal vlastnim detem neco dluznej diky svy nezralosti a nezkusenosti.........

Autor: Pavel Toman | 24.06.2013 22:01
Jejda Kozidech Trophy, tak to Matěji kontaktuj Novu, bude z toho senzace , opravdu, bez ironie.

Autor: Matěj Fous | 24.06.2013 21:21
Prroude,když Tě to zajímá,tak pojedu na mistrovství světa mopedů Stadion na ploché dráze. Mám několik funkcí- hlavní trener,manažer a mechanik svého vnuka, hlavní sponzorství,občerstvení a tiskový mluvčí jsme svěřili babičce (mojí manželce).MS se uskuteční 20.července na ploché dráze ve Mšeně,můžeš dohledat - stačí ťuknout do vyhledavače a ono ti vyjede...Trenujeme každou volnou chvíli,dnes prší a tak se do noci ladila mašina!Vlasto a ty to nezlehčuj!

Autor: prroud | 24.06.2013 21:02
Musky vidavam,ale taky vidim jak kosaci decimujou to malo tresni a visni ,vesmes padavek,po letosnim nevydarenym jaru bez vcel,Josefe. A vcera jsem donapustil bazen,dneska do nej celej den prsi:-)))

Autor: Fesoj | 24.06.2013 20:54
Svatojánský srneček ? Já jsem letos ještě na rozdíl od minulých let neviděl ani svatojánské mušky ! Co se to v té přírodě děje... A všem Janům a Honzům přeji, ať se jim nikdy nepostaví - nic zlého do cesty, samozřejmě !

Autor: jeden hajnej | 24.06.2013 16:27
Tak jsem se dneska chtěl podívat po nějakým svatojánským srnečkovi ale psa by nevyhnal.
Všem Honzům všechno dobré a Lovu zdar.

Autor: prroud | 24.06.2013 16:07
To zalezi Vlastiku,kdyz tak premejslim v cem vsem se dneska uz MS kona,a kolik lidi se kolem tech ruznejch mistrovstvi mota na nejruznejsich postech tak bych sem tam i zavidel tem primejm ucastnikum co na stupnich vitezu nikdy nestojej,ale kolem soutezicich skacou.....:-))))

Autor: ValíkVlastimil | 24.06.2013 14:46
Peťo jak už si poznal Matěje na srazu, tak zřejmě vypravěčské MS...:-)

Autor: prroud | 24.06.2013 13:52
Mistrovstvi sveta ceho,Mateji? :-)

Autor: Matěj Fous | 24.06.2013 13:27
Musím konstatovat,že na rozdíl od jiných nemám poslední dobou na myslivost vůbec čas. Zhruba za měsíc se totiž chystám k účasti na mistrovství světa - tedy ne jako divák,ale jako aktivní účastník, a tak pilně trenujeme či ladíme sportovní náčiní. Tak snad od srnčí říje bude čas i na tu myslivost... Zdravím Matěj.

Autor: Pavel Černý | 24.06.2013 12:35
Josefe, my co máme psy, tak tohle všichni známe. Štěně sice pomůže, ale úplně to hned tak nepřebolí. Člověk stejně vzpomíná a u štěněte srovnává... Drž se, chlape! A při výběru nové kamarádky přeju šťastnou ruku!!

Autor: prroud | 24.06.2013 11:13
Jj,ukecat,jak rika Honza:-),jasne Josefe,pejska do domu,o tom zadna.Ja mamku taky "ukecal",odjel jsem na vikend a krasna slecna se vratila se mnou:-).....jenom ten vycvik dostava trosicku jinej,ale casem zahrnu i ten lovecko praktickej,jeden nikdy nevi..... ;-)

Autor: Honza Král | 24.06.2013 10:27
Jistě je nejlepší řešení hned pořídit "něco nového". Taky jsem to zažil. Kamarád vždy říká "Když stará řekne, že už nechce žádnýho psa do domu, tak odjedu a přivezu hned dva." Však to kromě žrádla nic nežere a když už doma není s těma dvounohejme k vydržení, tak je největší oporou ten čtyřnohý kamarád. A jozefčík je na to myslím opravdu ten nejjjjj. Josef kamarádka má teď vrh černých hlaďáků, kluk tady z města má taky vrh, tak kdyby byl zájem, napiš mi.

Autor: Leon Zumr | 24.06.2013 09:45
Pepo každej normální člověk ztrátu parťáka blbě rozchází tak ať manželku ukecáš a doma lítá co nejdřív černá raketa

Autor: Ivo Ondráček | 24.06.2013 08:55
V sobotu jsme s přítelkyní navštívili hrad Veveří u Brna. Mimo běžné expozice mě zaujala freska vyobrazující výřad po společném lovu na zvěř vysokou a škodnou. Veškerá zvěř byla na levém boku (tehdejší majitel hradu byl podle všeho Rakušák, csss), ale zajímavé bylo i uložení ulovených kusů. Laně i jeleni ve dvou řadách pospolu, žádné dělení dle pohlaví. A dole, u běhů spárkaté dvě lišky. V pravém úhlu ke zvěři jelení, jedna hlavou do výřadu, druhá hlavou směrem z výřadu. Veškerá zvěř ležela na připraveném chvojí, takže nešlo o nějaké halabala uložení před skutečným výřadem, ale už o hotový výřad. Holt jiná doba, jiný mrav...:)
Ps.: Zajímavý byl i jeden vyobrazený jelen. Ulovený naostro, zřejmě zásahem šipkou z kuše do srdce, šipka ponechaná v ráně, aby nebylo pochyb o střelci. Zrovna tohle byl hezký zvyk.

Autor: Jan Slavětínský | 24.06.2013 07:48
Teď jsem se mrknul na forum a čtu to. Josef, to je život a holt s některými věcmi člověk nic nezmůže... Držím palce a věřím, že ti "král zvířat" bude dobrým společníkem a pro radost. Lovu a zdravím do Krkonoš.

Autor: Ellhenicky | 24.06.2013 07:40
Pepo, ty smutné pocity znají všichni pejskaři, a to se Tebe týče, tak jsi již rozhodnutej, není-liž pravda?

Autor: Fesoj | 24.06.2013 06:24
Díky všem ! Že by to chtělo štěňátko, to vím taky, jenže žena je kategoricky proti - dědku, už seš starej, línej a chromej, nemáš na to, abys ho vycvičil - a něco na tom je... A pokud ji ukecám, tak leda na něco malého, co by mohlo být v bytě, stejně jako její čivavky. Takže nejspíš připadá v úvahu jezevčík, pochopitelně fenka, kvůli chlupům hladkosrstá. Líbila by se mi černá s pálením, než jsem začal s křepeláky, měl jsem dlouhosrstého červeného a o toho jsem přišel, když se mi jednou nevrátil z leče. Někdo si ho spletl s liškou a nikdy se nenašel, ono zrovna chumelilo, že za pár minut nebylo vidět vlastní stopu. A jezevčík má tu výhodu pro posedovo-kazatelnového lovce, jako jsem já, že ho může vzít všude s sebou. Někdo sice říká, že u nás je na jezevčíka moc sněhu - ale to se dá řešit prostorným ruksakem. Přitom kousek od nás se zrovna tulí k mámě 4 štěňátka podle mých představ, z toho dvě fenky, k odběru za měsíc. Tak mi držte palce, aby to dopadlo.

Autor: martes | 23.06.2013 23:49
Josefe,ted´jsem přišel s práce a čtu o co jsi přišel.Jediný lék je nové štěně. Zdenek

Autor: Martin Skřivánek | 23.06.2013 21:35
Josefe na psech je vidět jak stárnem.určitě máš spostu zážitků co jste s fenkou zažili.taky radím co nejdřív štěňátko.

Autor: Pavel Toman | 23.06.2013 21:22
Fesoji, když mi odváželi před lety kokra na tu poslední cestu do psí Valhaly zkratkou přes veterinu, tak já to nebyl schopen ani odřídit. A loni,když supi kroužili nad mým foxlíkem,tak ani nevím, jak jsem se od bráchy z Bílovce dostal do Olomouce, abych byl u něj, když mi volali rodiče, že s miláčkem je zle.Naštěstí za kokrem nepospíchá :-)
A DRŽ se, přebolí to.

Autor: strejda zajíc | 23.06.2013 19:45
Pepo,zas bude líp.Čubině už je,drž se,starý brachu!Asi to nebyla jen plotýnka,na světě je spousta nemocí,umírají lidé(čert je vem)a buhužel i naši drazí kamarádi-psi.Jednou se spolu v tom revíru bez hranic zase potkáte...

Autor: Miroslav Štědrý | 23.06.2013 19:14
Fesoji znám to před Roudnou jsem přišel SHO který byl rok a půl starej tšsně před zkouškama.Jak jsem tě poznal tak určitě si pořídíš nového pejska azase bude doma veseleji

Autor: Děda z lesa | 23.06.2013 18:30
Fesoji, také to znám. Po 16,5 roku kokršpaněl. Musel jsem s ním na veterinu pro "poslední" injekci a když mi ho přinesli... myslel jsem, že jsem tvrďák, ale bulil jsem jako děcko.

Autor: Václav Sládek | 23.06.2013 18:14
Je to smutný taky vořvu každého svého psa.Fesoji jak jistě víš pomůže čas a nový pes.My měli včera od devíti do dvanácti spolkové střelby.Odpoledne"koňská pouť"dobré pivko,zabijačkový gulášek,prejtíček a zelíčko pro pěkný tělíčko,škvarky a přité příležitosti se točili dvě prasátka na rožní.Jo a k zábavě vyhrávali Křemenáči.Po půlnoci mě už tak tlačila prdel /slušné slovo/ od dřevěných lavic tak jsem se skutálel z vrchu domu.Skleroza zapoměl jsem na koláčky,štrůdl a piškot s rybízem.

Autor: Michal Brabec | 23.06.2013 18:06
Fesoji, jsme s tebou. Tyhle slzy chlap nemusí schovávat

Autor: prroud | 23.06.2013 17:41
Tyhle veci dokazou bolet....

Autor: Fesoj | 23.06.2013 17:38
Dnešek byl pro mne černým dnem. Po delší nemoci mi umřela má křepelačka Dorinka. Prášky i injekce pomohly vždy jen na čas, chodila čím dál tím hůř a poslední dva tři dny už žrala jen z ruky. Plánovaná zítřejší cesta k veterináři odpadá... A když jí manželka přinesla do hrobečku její oblíbenou hračku - gumovou pískací ovečku - už jsem to nevydržel a rozbrečel jsem se jak malý kluk.

Autor: Radek Chadim | 21.06.2013 08:42
Včera jsem byl u řepky se sloupem. Pozorováním jsem dospěl k závěru, že kromě dvou odrbaných bachyní s lončákem a selaty tam leží ještě přibližně 8 a možná i více dalších viditelných divočáků, běhalo to tam jako myši :-), ale selata jsem u nich neviděl, a to mezi nimi byla dost slušná bachyně černá jako uhel. Bohužel začali lozit již do pšenice až skoro u sloupu, takže pokud neudělají chybu, lovit půjdou už jen těžko. Včera jsem viděl i hnedý kus, na který čekám, ale byl daleko, tak třeba někdy udělají malou chybičku a vyjdou blíž k cestě.

Autor: Petr Havlín | 20.06.2013 07:57
Honzo také Lovu zdar a ostatním díky.

Autor: Michal Brabec | 19.06.2013 16:57
Pánové, Lovu zdar! Ještě týden a půjdu se taky kouknout...

Autor: martes | 19.06.2013 15:53
Honzo i Petře, Lovu zdar.

Autor: Honza Král | 19.06.2013 15:33
Lovu zdar Petře!

Autor: Jan Slavětínský | 19.06.2013 13:27
Chlapi, oběma Lovu zdar !

Autor: Petr Havlín | 19.06.2013 13:06
Dnes je to týden co jsem ulovil srnce(foto v galerii).Obeznal jsem jej na lesní louce v pondělí večer,ale bylo již hodně šero a stál ke mně obřitkem naostro.Další vycházky jsem neměl štěstí až do středy. Ve středu večer jsem se rozhodl jít do lesa později,protože bylo dusno a zvěř podle mě měla vycházet později. Stejně jsem byl v 19:30 na kazatelně.Foukl jsem si z bublifuku bubliny kvůli větru a ještě než jsem jej položil,tak jsem vlevo zaznamenal pohyb.Byl to on.Než jsem stačil zamířit,tak zašel do melioračního kanálu kde mu přes trávu a nálety byla občas vidět pouze hlava.Po chvíli začal vytahovat na volné prostranství a to už jsem jej měl v puškohledu.Srnec šel ale dost svižně a tak jsem zapískal v naději, že se zastaví.Bohužel ještě přidal a zalehl pod hustý solitérní smrk. Adrenalin ve mně jen pumpoval. Stále jsem smrk hlídal,ale bylo mi jasné že z něj na druhé straně vyšel a přešel nepozorovaně do blízké mlaziny. To se také skutečně stalo, ale srnec obešel lesem celou louku a najednou se ve 21:05 objevil přímo před kazatelnou. To už jsem na nic nečekal a když se natočil krásně na široko posadil jsem mu hrot téčka za lopatku a zmáčkl spoušť. Srnec značil a odběhl cca 30m do druhého melioračního kanálu, kde se mi ztratil z dohledu. Po chvíli jsem šel na nástřel,kde jsem hned nalezl velké cákance světlé barvy. Po barvě jsem došel až k zhaslému srnci, který ležel pod velkým smrkem u zurčícího potůčku. Zásah přes plíce,na vstřelu přesně mezi žebra a výstřel přes žebro. Stříleno na 40m,7x57 SaB SPCE 11,2gr. Srnec 16kg vyvržený,stáří 4-5let, délka parůžků 17cm. Děkuji sv.Hubertovi za nádherný lov.

Autor: prroud | 19.06.2013 10:01
Lovu zdar Honzo:-)

Autor: Honza Král | 19.06.2013 09:39
Včera jsem po uspání Terezky po 21. hodině vyrazil „na blind“ ke kukuřici . Před půl dvanáctou zeštípaný od muchniček rozhoduji o útěku. Monitoruji ještě pole za sebou a tam buchtuje divočák. Je „jedlý“, po ráně odbíhá do pole. Kety mám sebou na posedu. Pro ní to je první dosled černé zvěře. Sama na krátkém vodítku označuje barvu na nástřelu. U zarostlých skruží jí pouštím naplno. Po chvíli přibíhá z jiného směru „ludra“ . Kde máš prasátko, nasazuje se sama na stopu a po chvilce je slyšet hlášení. Opatrně přistupuji, lončák leží v bahnité koleji, ale ještě odfukuje a zvedá hlavu, proto ho dostřeluji. Kamarád mi předává úlomek, pak pomáhá s vyvržením, omytím lončáka, nakládkou, skládkou. Jedno rychlé orošené, aby si člověk mohl v tom vedru aspoň odplivnout na zem a v půl druhé šup do peří, však v půl šestý je vstávačka. Loven lončák kňourek cca 45 kg, na cca 100 metrů,8x57 JRS Vulkán, rána na játra, přesněji zmonitoruji odpoledne.

Autor: Fesoj | 18.06.2013 20:02
V r.1973 jsem byl na velkolepém zaječím honu v Křečhoři u Kolína. Výřad byl impozantní - mezi 700 a 800 kusy. Byl jsem předem upozorněn, abych si vzal s sebou krom holínek i polobotky, neb následovala rovněž velkolepá taneční zábava. Samozřejmě, že jsme se s dobrými kamarády ožrali jak klokani. Nakonec jsem byl k ránu odvezen do Kolína na nádraží, kde jsem usnul a probudil se na poslední chvíli. Honem do vlaku. Mám všechno ? Dva zajíce - kohouta - koroptev /zabila se o dráty a vyhrál jsem ji v tombole/ - ruksak - patronpás - klobouk. Co mi to jen chybí ? Samozřejmě, že jsem v čekárně nechal "maličkost" - MC 2112, což byl pětiranný brokový automat sovětské výroby. To byl fofr zpátky ! A nakonec jsem stihl všechno. Mělo to jen jednu vadu. Na ten hon jsme přijeli tři kolegové, byli jsme nadšeni a slíbili si, že za rok zas... Jenže o o pár měsíců později, přesně na MDŽ, jeden z nás chytil při pronásledování pachatele loupeže kuličku z revolveru do jater a už to nerozchodil. Vrah nebyl nikdy vypátrán...

Autor: Ivo Ondráček | 18.06.2013 12:58
Svého času jsem byl jako tříletý obdobně zapomenut při pouti na náměstí, ježto taťka se zabral do družného hovoru s kamarády. Sice bylo něco breku, ale jedna jízda na autíčkách a slib, že se to neřekne mamce, to vyřešily. A že to byla nějaká atrakce, ty autíčka! Ne jak dneska...
Poslední dva večery jsem očumoval na strništích u řepky. Srnčí tam bezesporu je. Ale za světla nevyleze:) Proč taky, furt tam někdo leze se psama a na kolech. V noci je klid. Hlavně mě těší, že letos snad prvně vídám v revíru více zajíců, než dravců. Ačkoli 4 káňata a 4 motáci si tam taky kroužili, o tom zas žádná. Pochopitelně k veliké nelibosti koroptviček, které se za velikého čiříkání rozlétaly do stran...Koroptvičky potkávám také každý večer. Alespoň nějaká radost.

Autor: Aleš Pastorek | 18.06.2013 11:02
Zapomenout se dá všelicos. Já jsem v lese po úspěšném lovu v noci zapomněl kulovnici opřenou o strom i se psem. Došlo mě to až doma, když jsem pískal na psa a ono nic........Tak rychle moje staré auto ještě nejelo. Naštěstí to dopadlo dobře. Byla tam flinta i pes......
Kolega zase pro změnu "zapoměl" kočárek i se spícím dítětem u hospodské zahrádky při rychlém nedělním tajném "občerstvení". Říkal si, skočím na jedno, na dvě, tak aby to "moje" nevěděla a rychle domů. Samozřejmě se zakecal a přišel domů bez kočárku, což jaksi jeho manželka nemohla, nebo nechtěla pochopit. Každý normální rozumný chlap to přece musí zákonitě pochopit, ale naše drahé polovičky pro takovéto drobnosti nemají porozumění......Aleš Pastorek

Autor: Radek Chadim | 18.06.2013 09:40
Do videí jsem dal můj páteční lov lončačky.

Autor: Radek Chadim | 18.06.2013 09:18
Tak to mé nenabití nebyla náhoda :-), pač se mi na závěru uvolnila kulička a vytáčela se, tak jsem to lepil, pak když jsem to doma zkoušel, tak jsem kvidlal závěrem a závěr nechal zavřenej a pak když jsem měl flintu u auta zavřenou a náboje necinkali, tak jsem nenabil, takže mi běžné pochody narušila porucha na zbrani :-).
Ale takhle taky občas něco zapomenu, flintu jsem teda ještě nezapomněl, ale když obvykle táhnu flintu, dalekohled, foťák, podprdelník, trojnožku a mysliveckou hůlku, tak to by bylo, abych něco z toho občas nezapomněl :-) - nejčastěji podprdelník když jdu na posed, kde není, nebo hůl, když jdu sedět na zem.

Autor: strejda zajíc | 18.06.2013 08:39
Radku,když se nestane nic horšího....Závěr už jsem taky zapomněl,na srnce mačkal,neměl nabito,a tuhle jsem se vracel od auta, protože mi něco chybělo.A ejhle,flinta!Tak vidíš,co tě v životě ještě čeká...

Autor: Jan Slavětínský | 18.06.2013 07:00
Radku, já zase jednou doma nechal závěr. To je také překvapení, když dojedeš do honitby a chceš nabít a nemáš "kliku".
P.S. U nás od pátku do neděle v lese, na louce, probíhalo nějaké Techno party. Já vůl jsem jel obě rána před třetí hodinou ráno do lesa, nic netušíc...Zajímavé je, že to probíhalo nad přehradou v ochranném pásmu, na soukromé louce a nikomu to nevadilo. Dokonce i Policie tam byla a zase odjela. My tam nesmíme krmit, budovat posedy,mít krmná zařízení a krom mysl.stráže a MH je do tohoto pásma omezený vstup. O pár set metrů výš, pod kopci - v přírodním parku, je na černo vybudovaná motokrosová dráha, kterou si tam na soukromém poli udělalo pár puberťáků a raubujou tam přírodu na motorkách. "Živočicháři" z okresu jsou v klidu, ale běda,když tam někde v mezi skácíš nějaký klacek,který ti vadí ve výhledu...Jsou některé věci,které mě holt se.ou...

Autor: prroud | 17.06.2013 22:45
Jasne ze nejde,pohoda,ale za tytyty to stalo:-)))

Autor: Radek Chadim | 17.06.2013 22:37
Však o nic nejde, zítra přijdou zase, ale já asi změním flek :-).

Autor: Michal Brabec | 17.06.2013 22:35
Lepší myslet že mám nabito, než věřit, že mám vybito. Když už...

Autor: Radek Chadim | 17.06.2013 22:35
Dneska je nějaké špatné postavení planet asi, elektrická sekačka se mi rozsekala, majzl jsem se kladivem do prstu a ještě toto :-). Ale když jsem šel od auta na posed, tak jsem měl pocit, že nemám nabito, ale patrony v kapse necinkali, pač jsem je měl ve špatné kapse a tam byly vzájemně izolovány, tak jsem šel klidně lovit s nenabitou. Já nabíjím už tak automaticky, že si už ani nevzpomenu, když nenabiju. No stává se mi to jednou za 5 let :-).

Autor: prroud | 17.06.2013 22:28
Sakra chlape! :-).Uz slysim strejdu,dedu a mozna i dalsi....

Autor: Radek Chadim | 17.06.2013 22:24
Dnes jsem vyrazil k řepce se sloupem na pojízdnou, do devítí se nic moc nedělo, jen srnci se proháněli a u lesa se pásl slušnej daněk špičák. Hic jak sviňa, že i pozorování unavovalo :-). V devět za sloupem vylezly odrbané bachyně se selaty a šly směrem ke mně. Protože východní vítr se změnil na západní, což bylo přímo k nim, tak když zalezli divočáci do řepky, sbalil jsem se a šel si sednout na přenosný otevřený posed na druhý roh řepky u cesty, pač tam je to s větrem o trošku lepší. Ve čtvrt na deset divočáci vylezli u pojízdné a za 20 minut přede mnou. Prvně přes cestu na kukuřičku 12 m od mého přízemního přenosného žebříku přeběhla selata, za nimi jedna z odrbaných bachyň, chvíli chodila po cestě ode mě a ke mě, no měl jsem celkem i strach, že mi hupne až na posed :-), a pak něco málo zobla a vrátila se zpátky do řepky. Po další chvilce vylezl neodrbaný kus, už skoro přebarvený, černý, odhadem 50 kg, odehnal selata a začal hodovat, už jsem si ho prohlížel v puškohledu a čekal, jestli přijde ten rezavý kus ze včerejška, když se dlouho nic nedělo, tak jsem odjistil flintu, chvíli ještě prohlížím divočáka, ale byl tak blízko, že se mi ani celý nevešel do puškohledu, chvíli už jsem přemýšlel o tom, že ho ulovím, ale nakonec se mi zdál přeci jen moc velký na můj vkus. Pak se vrátil do řepky, postupně odběhla i selata a divočáci byli pryč. To nejlepší však přišlo potom, když jsem se vrátil k autu a při vybíjení jsem zjistil, že nemám ani nabito :-D, no teď skoro lituju, že jsem to nezmáčkl, protože po prvotním překvapení bych se od srdce zasmál :-D.

Autor: Fesoj | 17.06.2013 11:32
Rone, sám vidíš, jak to muselo být náročné, když jsem dokázal udělat z Valachů Hanáky ! Všem Valachům se omlouvám !!! Holt mně to už moc nemyslelo...

Autor: Ron Gordon | 17.06.2013 09:05
Fesoji, nevím v kterých Beskydech jsi byl, ale k Beskydským kotárům patří spíše Valaši než Hanáci z velkých širých rodných lánu.

Autor: Radek Chadim | 17.06.2013 07:52
Včera jsem vyrazil k řepce se sloupem, v 7 už sedím na pojízdné, za sloupem přes velký provoz po silnici už chodí odrbané bachyně se svými selaty. Čekám, nevidím to dobře, pač jsou až na druhém konci řepky. Před půl devátou řepka u mé kazatelny začne šustit, vidím se mihnout nějaký světle hnědý flek, myslel jsem, že jde srnec, tak jsem měl fotoaparát připraven, a najednou kuk, z řepky kouká divočák něco kolem 30 kg, takže lovný kus. Udělal jsem tři fotky a začal pomalu pokládat foťák, že ho zkouknu přes puškohled, ale jak šahám po flintě a pomale ji dávám do okna, prasátka (teď už 3 zhruba stejné velikost, jen ty dvě ostatní tmavší) zalezají do řepky. Synchroně s nimi zalezají i odrbané bachyně za sloupem. Trošku to zašustí a ticho. Jelikož mám špatný vítr foukající na cestu, ve čtvrt na deset slézám a jdu na druhý rok řepky u cesty - ve 3/4 u pojízdné vychází odrbaná se selaty, ale já dostávám hlad, tak to balím.
Včera jsem to pěkně pros... propásl, tak snad se dneska polepším, pač budu muset začít intenzivně ubírat :-).

Autor: Fesoj | 17.06.2013 00:39
Před chvílí jsem se vrátil z těch Beskyd. Docela se to povedlo, zejména sobotní večer a noc. A musím se pochválit, že jsem s Hanáky dokázal držet krok - ovšem to bylo dáno tím, že jsme zavčasu přešli od slivovičky /a že byla lahodná/ k vínku. Neboť z piva se spí, z kořalky se blbne ale z vína se zpívá. Cimbálovka vyhrávala do půlnoci, pak jsme si už museli vystačit bez ní a to "zdravé jádro", ke kterému jsem měl čest náležet, se odebralo na lože někdy v 03.30 hod. Joj, to bylo písniček - české, moravské, slovenské... A jeden z nás se nechal slyšet, že bychom se na některém z příštích srazů mohli sejít u něj a zlatým hřebem programu by byla naháňka na černou. Atmosféra byla stejně kamarádská jako v Roudné, jen finančně to bylo podstatně náročnější... A teď půjdu dohnat spánkový deficit.

Autor: Radek Chadim | 16.06.2013 09:29
Včera jsem vyrazil s kolegou na čekanou, jeho jsem vysadil u řepky se sloupem, já jel ještě o kousek dál na vnadiště na kraji lesa.
V 8 prošli po cestě, která nikam nevede, dva lidi se dvěma psama (pochopitelně puštěnými na volno), tak jsem přemýšlel, jestli taky půjdu šoulat, ale nakonec jsem vydržel na místě. Do půl desáté přišli dva srnci, jeden roční vidlák a druhý naopak podlé mého dost starý srnec. V půl desáté kolejákem pšenice přišli dva daňci, jeden 20 cm špičák a druhý patrně budoucí vařečkář - zatím měl nasezené jen asi 15 cm. Když obešli kazatelnu i vnadiště, šel jsem pomalu k autu, když jsem slezl, začalo to v lese pokvikovat, ale já na divočáky už nečekal. Když jsem došel při cestě k autu k jedné zarostlé zmoli, slyšel jsem v ní šustění a kvičení, chvíli jsem čekal na cestě, jestli něco vyleze, ale šustilo to opačným směrem, než jsem se nacházel já. Kolega u řepky u sloupu viděl selata na cestě jako já ve středu, vodrbané bachyně plus u sloupu nějaké další divočáky, prasečák hadra.

Autor: Pavel Toman | 15.06.2013 22:30
Rici, jako vždy u profíků, tam na to, co my všichni nazýváme tradice a úctu ke zvěři a trofeji bedlivě střeží.Žádný festival podložených trofejí,jak je zvykem na přehlídkách jednotlivých OMSů asi po celém státu.Vědí, co šlechtí a taky to tak prezentují.
P.T.

Autor: rici czech | 15.06.2013 19:48
Dnes jsem navštívil přehlídku trofejí u VLS Libavá.Oproti jiným létům se konala pod širým nebem ve vojenském prostoru nedaleko Potštátu a musím konstatovat, že super.Jak ůroveň prezentovaných trofejí jelenů, tak soubor shozů.Pěkný prostor pod širým nebem ,trofeje vkusně uspořádané no bylo na co koukat.Během dne praktická ukázka tažných koní i se soutěží,pro děti nafukovací hrad,trubači to celé během dne doplňovali skladbami ,no výlet pro celou rodinu na celý den.Pár stánků ,meopta,sellier a bellot,kožené výrobky,občerstvení atd.Jinak počasí vyšlo a dle mne se to VLS Libavá vcelku podařilo.Pojali to vkusně decentně a na ůrovni.

Autor: prroud | 15.06.2013 10:36
Lovu zdar,Radku:-).Jozefe,smarja,Zdenek se mnou nemaval,to to jeho vynikajici lecivo:-)).Akorat v tom davkovani byl teda nemilosrdnej:-)

Autor: Radek Chadim | 15.06.2013 10:00
Dneska už budu divočáky zase jen fotit, asi teda :-).

Autor: strejda zajíc | 15.06.2013 09:29
No,konečně!:-)Lovu zdar!
Takže cca 25 kg vyvržené,to je tedy macek!
P.S.Odvolávám pana Fotečku.

Autor: Radek Chadim | 15.06.2013 00:42
Dnes v pět odpoledne jsem byl navnadit prasátkům u řepky se sloupem. Když jsem tam na kole přijížděl, selátka už stály na cestě a čekala, co jim dobrého vezu, dojel jsem až na 5 metrů, než je napadlo schovat se v řepce - no chytat do ruky by šly :-).
Večer jsem si byl sednout na posed na můj videoflek z roku 2010, jak jsem tam natočil a nafotil divočáky v úterý, jak jsou teď ve fotogalerii. Dlouho se nic nedělo, pak přišel cizí tam doposud neviděný srnec a před devátou se na vnadiště přiřítila nejprve selata a pak i několik větších kusů. To už jsem je točil, flintu měl z okýnka, co kdyby přišel nějaký lovnější kus. Po druhém odehnání lončáků z vnadiště se zpátky na vnadiště vracel světlý nejmenší kus z celé pětice, to už jsem ho vedl v puškohledu a jak se zastavil, vystřelil jsem. Bachyně odbíhaly směrem do pšenice, lončák obloukem za nimi - bachyně ještě v pšenici 5 minut nadávala, když vše utichlo, slezl jsem, domluvil jsem se s kolegou na dosledu a jel pro Yorika. Po nasazení psů jsme s kolegou :-) šli asi 80 m kolejákem a pak pejsci začali tahat do řepky, dva metry od kraje ležela již zhaslá bachyňka, 31 kg živé váhy. Lapua Mega v .308 na blízko moc není, ale kus dobře barvil.
Mám to i natočené, takže příští týden někdy se můžete těšit na moje první lovecké video.

Autor: martes | 13.06.2013 23:32
Josefe jezdím přes kopec.Halenkov..

Autor: Fesoj | 13.06.2013 23:27
Já tam jedu zítra - na Horní Bečvu, což je téměř epicentrum. Podobná akce jako Roudná. Jen doufám, že místní budou k nám netrénovaným Čechům dostatečně ohleduplní a že s námi nezamávají jako Martes s Proudem.

Autor: martes | 13.06.2013 23:07
Josefe,úplně přesně.Pavel mně přeskočil.Valaši jsou úplně jiná sorta.A proto tam tak rád jezdím.

Autor: Pavel Toman | 13.06.2013 23:05
spíš Valaši, my z Hané taky prohráváme..........

Autor: Fesoj | 13.06.2013 21:49
Už to tady myslím zaznělo - nad alkoholem ještě nikdo nikdy nezvítězil, jen Moraváci to občas dokážou sehrát na remízu.

Autor: prroud | 13.06.2013 16:52
MASAKR!!! UOOZ jede!:-)))),a jeste to je malo.

Autor: martes | 13.06.2013 16:43
Ivo,tomu se říká ,,slovácký trojboj,,.Vydrží to jen tvrdí jedinci.

Autor: Fesoj | 13.06.2013 14:31
Ivo, už jsem se taky setkal s názorem "vem labradora od boudy a on Ti vyhraje zkoušky", takže na tom snad něco bude, ti pejsci to mají v genech. A k těm panákům - australští domorodci umí počítat jen do tří. Co je víc, to je "několik mnoho", "dost mnoho" a "moc mnoho". Takže pokud těch panáčků bylo jen "několik mnoho". předpokládám, že jste byli téměř střízliví.

Autor: Ivo Ondráček | 13.06.2013 09:08
Díky za přání chlapi, ono já jako učitel si budu stále užívat nějakých těch prázdnin, tož s tím věčným pracovním kolotočem to nebude tak zlé...:)
Posledních pár dní jsem strávil na představovací návštěvě u přítelkyně. Mimo plodné družby s panem otcem nad několika (mnoha) panáky meruňkovice, doplněné pivečkem a nakonec i vínem (přežil jsem dokonce bez kocoviny), stojí za zmínku i procházka s jejich labradorem. Musím říct,že na to, že to je obyč gaučák, co nikdy neviděl myslivce dost dobré...Z pole vypíchl kohouta, jen mu stačilo ukázat směr a vítr si našel sám (krásná ranka na 20m by to byla), a cestou tak napůl vystavil (ano-labrador vystavil) dva zajíce a párek koroptví. Papíry nepapíry, trocha cepování a hned by mohl jít na kačeny...:) Čímžto se omlouvám tamním myslivcům, že jsem zcela nezodpovědně poštval lovecky neupotřebitelného psa na zvěř za jasným účelem upytlačení...:)

Autor: Pavel Toman | 12.06.2013 23:17
tak já dnes viděl asi miliardu zajíců,8 motáků,5 cyklistů,dva běžce a kolchozníka s hovnocucem, srnčí vycházelo z řepky a pšenice až po desáté.Chjo.....

Autor: Radek Chadim | 12.06.2013 22:06
Dnes jsem vyrazil k řepce se sloupem. Po cestě jsem vysypal na cestě trošku kukuřice, protože bez vnadění není videení :-). Před devátou vyběhla na cestu selata, ale bylo to lehce za horizontem a ve vysoké trávě, tak jsem si říkal, že jsem měl sedět na druhé straně. Ale protože jsou to hodná selátka, přišla mi až přímo pod kazatelnu :-). Vyběhly pak i dvě bachyně, ale nevím, jestli nemají prašivinu, nebo jestli ty holé fleky u hřbetu jsou jen vylehané od selat a důsledek rychlého přebarvování. Až dám fotky, můžete se tomu vyjádřit. Videa nahrávám, fotky sem nasypu, až sem nasypu fotky včerejších divočáků, nějak se mi ten materiál komuluje, takže budu muset zvýšit tempo zvěřejňování.

Autor: Radek Chadim | 12.06.2013 17:47
Do Videí jsem vložil slibované video s bažantem a liškou.

Autor: prroud | 12.06.2013 15:55
Tobe strejdo tak neco sverit,to jsem to mohl rovnou poslat do tv:-))))))))))).Mimochodem,je tu dnes vrazednej parak......no hura:-)

Autor: Děda z lesa | 12.06.2013 13:58
Už jste mne uklidnili, hlavně že žije a bude psát.

Autor: strejda zajíc | 12.06.2013 13:15
Dědo,on není ani tak skromný či ošklivý,ale je hledaný v pěti státech!Tohle je sice šestý,ale člověk nikdy neví,čert jim věř!:-)

Autor: prroud | 12.06.2013 11:50
;-),fotka neni na mou skromnou prosbicku,kdo byl na srazu,zna me:-),nakonec,mas prece moje foto ve fotkach dedo,ale jeste pred popravou:-))))

Autor: Děda z lesa | 12.06.2013 11:47
A jak - viz předešlý příspěvek...

Autor: prroud | 12.06.2013 11:13
Zdravim:-),konecne jsem se jakz takz zastavil,ale mam v rodine prirustek,krasnou psi slecnu,tak nemam tolik casu.........jste radi??? ;-) :-))))))))))))

Autor: Děda z lesa | 12.06.2013 08:31
Nesouvisející skromný dotaz pro účastníky v Roudné : Vy jste tam toho prudícího Prrouda opravdu zastřelili (jak mu bylo mnohokrát vyhrožováno) a nechcete tady zveřejnit ani jeho posmrtnou fotku ?

Autor: strejda zajíc | 12.06.2013 08:18
Vlastíku,nebyla.Než najdu ty správné tyče(ani slabé,ani tlusté,ani syrové,ani nahnilé,prostě rovná "bičišťata"),strávím tím více času,než vlastní stavbou kostry.Zaječice říká,že jsem na zabití.Zřejmě má pravdu(jako správná manželka ví ostatně všechno líp),ale zatím se držím!

Autor: Radek Chadim | 11.06.2013 23:15
Po celodenním dodělávání kazatelny z fotogalerie jsem večer znaven vyrazil na kazatelnu - nejprve jsem šel navnadit na vnadiště a pak jsem usedl kolem půl osmé na krytý posed u mého divočáckého vnadiště z roku 2010. Nezmiňuju to divočácké vnadiště z roku 2010 jen tak pro nic za nic, pač tam chodí letos ten srnec s tím vyhlým parohem a jednak jsem v očekávání, že divočáci začnou chodit na vnadiště u řepky již za světla a já tam udělám nějaká pěkná videa - řepka je sice o pole dál a dál od lesa, slyšet tam jsou divočáci už brzo po sedmé večerní, řepka od vody tam polehaná je :-), ale divočáka jsem tam ještě ani navečer ani brzo za tmy neviděl. Dnes do 3/4 na devět ani chlup, foukal dost vítr, tak jsem dobře neslyšel ani kvičení, pač za posedem jsou olše a šustí dost nahlas :-). Ve 3/4 na začtáku meze se objevil kus srnčího a už si to šine pšenicí směrem na vnadiště srnec s vyhnutým parožím (můj letošní srnec č. 2). Chvíli si v klidu pochutnával na kukuřičce, ale před devátou zpozorněl a začal sledovat dění v řepce. Když jsem se podíval stejným směrem, tak 20 m od posedu stáli v řepce dva divočáci a větřili. Vítr jsem měl dobrý, tak jsem nepropadal panice a čekal, že vyjdou. Za chvíli vyšel z řepky do pšenice další srnec a tak nějak se s jednou z bachyní navzájem vylekali, srnec odběhl dál do pšenice, bachyně hlouběji do řepky, chvíli jistila a pak zmizela v řepce. Myslel jsem, že už se nevrátí, ale po další chvilce se objevila na kraji řepky, srnec s vyhnutým levým parohem odskočil dál do pšenice a na vnadiště už vbíhají selata a pak i další větší kusy. Pobyli tam asi 20 minut, nejprve 7 viditelných kusů a 10 selat, ale na vnadiště mohli dojít jen 4 bachyně, ostatní kusy byly odháněny dál do pšenice. Až všechnu kukuřičku zpapali, zmizeli v pšenici směrem k lesu, to už další divočáci kvičeli za zády v řepce a na vedlejším vnadišti stál daněk bez paroží, ale já už na nic nečekal a šel domů. Takže ač zezačátku čekané to nevypadalo na žádnej punk, viděl jsem toho poměrně dost a dost i natočil, až to všechno nahraju a doženu resty, tak to sem vystavím do fotografií a videí.

Autor: ValíkVlastimil | 11.06.2013 17:19
Strejdo Míro nebyla ta tyč primárně určena do kamen :-))

Autor: strejda zajíc | 11.06.2013 17:02
Zkontroloval jsem zaklapovací noru a pak se jen tak potloukal po lese(teda spíš koukal,kde je jaká vhodná tyč na myslivecké stavby),když tu,kde se vzala,tu se vzala smečka malých lištiček!Protože jsem byl beze zbraně,aspoň jsem si je vyfotil.Pokud se mi to povede,dám je do fotogalerie.

Autor: Děda z lesa | 11.06.2013 15:26
Radku, když posekají řepky, jeden z dobrých časů na lov černé.
Veškerá černá po dobu 2-3 dnů bezradně bloumá po revíru a hledá řepku nebo jiný kryt. Pokud není vedle nebo v blízkosti kukuřice, bývají tyto dny velmi úspěšné - aspoň u nás to tak funguje.

Autor: Tomio | 11.06.2013 14:57
Radku: Veledílo, hned to zdokumentuj i při práci, ať mám motivaci.

Autor: Radek Chadim | 11.06.2013 09:05
Včera jsem celej den dělal kazatelnu, že ani večerní lov jsem nestihl, bude to dílo veliké převeliké a už se těším, jak jí v srpnu po posečení řepky půjdu jednou prubnout - je to pro mě daleko. Ale výhled královský a lovecké místo nadějné.
Jéje, zlatý dobrý študijní časy :-), sic nás i při studiu honily jak nadmutou kozu, párkrát jsem seděl u kompu i 16 hodin v kuse, ale když bylo volno, tak bylo volno, žádná starost, žádnej stres. Člověk neví, jak dobře se při tom študiu měl, až když dostuduje a zjístí, že potom to stojí taky pěkně za... :-).

Autor: Tomio | 11.06.2013 08:54
Ivo, však po státnicích je času hafo. Pokud nespěcháš do práce, tak poslední prázdniny jsou ty nejkrásnější a ještě ten hřejivý pocit z udělaná VŠ. Vzpomínám rád na loňský prázdniny, ted už tě honí jen nadřízení a ne jen pár hodin na cvíkách a přednášce.

Autor: Michal Brabec | 10.06.2013 11:02
Ivo, gratuluji k té zaje..né vejšce. A k autíčku taky. Takže si to moc užij, než příjdou všední dny...

Autor: Ivo Ondráček | 10.06.2013 10:21
Můžu jen tiše závidět. Teď jsem si to počítal. Poslední léta jsem touhle dobou byl v revíru každý den aspoň dvě, spíše čtyři hodiny. Teď se dostanu tak na hodinu týdně, je to prostě děs. Naštěstí jsem zdárně doklepal tu zaje..nou vysokou školu, před domem se na mně směje krásný nový (z druhé ruky) Jimny a od příštího týdne SNAD už konečně začne moje lovecká/myslivecká sezóna. Nikdy bych neřekl, jak se může člověk těšit na to, že bude zase v potu tváře zatloukat hřebíky na krmelci. Nebo si večer vyjít na srnce a nepřemýšlet, jaké katastrofy ho za den/týden čekají...
Velká naděje je hrachové pole s rybníčky a vrbičkami uprostřed, které snad vydrží až do zažloutnutí. Když se za poledního vedra slétají holoubci hřadovat ve velkém, to je doslova lovecký svátek. Ale to je zatím hudba srpnové budoucnosti...

Autor: Jan Slavětínský | 10.06.2013 09:27
Tak jsem se včera při zahajování chovatelské přehlídky trofejí potkal s Luckou Fajmonovou,Mirkem Štědrým a Oldou Vopršalem. Příjemné dopoledne, taková "malá Roudná"...O víkendu jsem byl obě rána v revíru. Za poslední týden a po těch deštích je všude tráva do prsou, tak že je s lovem šmitec. V podstatě je zvěř "uklizená" a nic nevidíš. Tak že pouze šoulat lesy a prohlížet paseky a mýtiny. Kolchozníci zkusili najet sekačkou do jedné louky, zčinili jí děsně,ale nakonec jí pomordovali.Vypadalo to jako tankodrom. Na této jediné louce v lesích jsem v sobotu ráno překvapil a našoulal toulavou škodnou. Geco z JRS jí na nějakých 120 kroků ukončilo ranní toulku. O víkendu jsem začal sušit seno do krmelce. Nedalo se čekat, tráva už mi na zahradě lehala a chtělo to sekat. Za víkend celkem dobře proschla a když se včera z večera rychtovalo zase na nějaký slejvák a bouřku, navezl jsem to seno do stodoly na zem, ale ještě ho musím dosušit.Zítra už snad bude líp....Tak že pracovní víkend.

Autor: Václav Sládek | 09.06.2013 22:55
Včera dopoledne brigáda na odchovně bažantů od tří na oslavě čtyřicátin zeťáka.Poslední dobou mám časový skluz a jsem rád když se na chvíli dostanu do honitby.

Autor: ValíkVlastimil | 09.06.2013 18:54
Včera u rybníka odpoledne 2 čápi černí. Večer další na zamokřené louce. Z příchodem soumraku "můj" bronzový srnec a dva jeleni v mírném poklusu před mým stanovištěm. Prasátka jsou v řepce.

Autor: Fesoj | 09.06.2013 08:55
Včera jsme byli na brigádě a kamarád se nám pochlubil s miminkem - odněkud z Malé Fatry si přivezl osminedělní fenečku bavorského barváře. A večer jsem se vypravil na srnečka. Viděl jsem nejméně 10 kusů, ale nic vhodného k odstřelu - tedy aspoň pro mne, protože vloni jsem ulovil jen srnce II.VT a letos, dle našeho Provozního řádu, musím bezpodmínečně začínat jedničkou. Na dost velkou vzdálenost se mi objevil roček - nevytlučený vidlák po slechy a kousek za ním další kus. Podstatně slabší, mizerně přebarvující, ale dlouho jsem nemohl přečíst, zda má něco na hlavě. Chodili spolu, vždy se mi na chvíli ztratili ve vysoké trávě, pak se zas na moment objevili - no udržovali mě v napětí 3/4 hodiny, než jsem podle způsobu ždímání bezpečně zjistil, že ten kriplík je vlastně čiplenka. V místě, kde jsem seděl, je v tuhle roční dobu lov vůbec problematický. Tráva místy až po prsa, každou chvíli se v ní objeví nějaká červené skvrna - hned tam, hned támhle, ten lán je veliký - a většinou zmizí dřív, než se kus stane čitelným. A pokud bych ho již bezpečně obeznal a rozhodl se k lovu, tak v 19 případech z 20 bude mezi ním a mnou nějaká ta tráva, což W 243 vůbec nesvědčí a střelba by byla nezodpovědným hazardem, tak se jen dál kochám a žiji nadějí, že to jednou musí vyjít. Ale podstatné je, že zpravidla stále je na co koukat. Dnes ráno jsem tam chtěl vyrazit znovu, jenže byla mlha jak mlíko. Tak to nechém na večer, pokud odpoledne nebude vedro - v tom případě bych se šel podívat do lesa ke kališti, je tam stop od slabých kusů černé víc než dost, jenže budu muset sedět na zemi, dost blízko, a nemám ani potuchy, odkud ta prasátka přijdou a zda mi větříček neudělá čáru přes rozpočet.

Autor: Radek Chadim | 09.06.2013 08:32
Poslední tři večery jsem byl čekat na divočáky, ale nějak se jim nechce ven z řepky, nebo jsou daleko. Zato jsem obeznal tři zajímavé srnce, ve čtvrtek vysokého šesteráka na dohled bronzu, předevčírem srnce z vyhnutým parožím a včera podle mě velice slušného možná i dvouletého šesteráka.
Dnes ráno jsem vyrazil k řepce na pojízdnou, už zdálky jsem viděl tmavý flek přímo u kazatelny, tak jsem to vzal kolejákem až na úroveň kazatelny a z druhé strany chodil v pšenici divočák, no nebyl už vidět ani ten hřbet, jen občas vylezlo něco tmavšího. Než jsem došoulal na kazatelnu, byl zpátky v řepce a všude relativní klid - tedy moc klid nebyl, pač kukačky se asi rozbily a kukaly jak poslední den svého bytí :-) a bažanti byli taky slyšet, řekl bych nejméně 5 kohoutů. 20 minut byl klid a po 20 minutách na druhém konci řepky vyšli divočáci a lozili tam celé dvě hodiny, sice se přibližovali, ale blíž než ke sloupu nedošli. Mnohem zajímavější výjev se však stal před šestou a naštěstí jsem ho natáčel. Po cestě ke kazatelně šel bažant levou kolejí, asi 20 m od kazatelny najednou rychle spozorněl a odletěl, myslel jsem si, že vyběhne divočák, ale z řepky vyskočila přímo do záběru liška, chvíli větřila a pak se vydala k mé kazatelně. Už jsem pár zvířecích videí natočil, ale tohle bude jistě patřit mezi ty naprosto nejpodařenější, co se povedou jednou za život. Až videa nahraju na YT, tak je sem hodím.

Autor: Ron Gordon | 08.06.2013 23:33
Tak dnes jsem opět po létech uslyšel u nás hrdličku lesní a na mezi našel první krásně vybarvenou jahodu.

Autor: Fesoj | 07.06.2013 15:33
Jo, takovíhle ročci, z těch má radost lovec - že mu Diana a Hubert přáli, chovatel - že nedošlo k chybě a že bylo odstraněno to, co do chovu nepatří, hospodář - že nemusí řešit, jak s ním naložit /na rozdíl od nějakého 7 kg žebráčka/, pokladník - že za jeho prodej přibude slušný peníz a nakonec gurmán - že má pořádný kus mladé kvalitní zvěřiny. Jen ortodoxní sběratel trofejí přijde zkrátka. Strejdo, lovu zdar !

Autor: strejda zajíc | 07.06.2013 14:01
Honzo,stopro roček,mění zuby.Zdeňku,tak se vykrmil u nás,"lidolovců",na knížecím pořád všeho málo,málo,málo....:-)Kvalitní myslivecká a veterinární péče je znát,však to je u mne v úseku.:-))Jen to paroží jsem holt zanedbal,příště nasadím Premin a hormony,taky budu muset pro srnčí zavést doučování(PŠS-povinné školení srnců),aby věděli,co a jak...:-))

Autor: martes | 07.06.2013 12:29
Zajíci,,Lovu zdar,,.

Autor: ValíkVlastimil | 07.06.2013 12:01
Míro Lovu zdar.

Autor: Zdeněk | 07.06.2013 11:23
Lovu zdar! Strejdo máš ty srnečky pěkně vykrmený, nepřešel z toho knížecího panství?

Autor: Jan Slavětínský | 07.06.2013 10:38
Strejdo doktore, Lovu zdar! Nebude nakonec dvouletý?

Autor: prroud | 07.06.2013 10:12
Lovu zdar strejdo:-)

Autor: strejda zajíc | 07.06.2013 10:10
Vlastně už včera.Začli sekat louky,našel jsem už dvě zmasakrovaný srnčata.Ale jakékoliv vyhánění v trávě po prsa ztrácí význam,navrch jezevci ani nedali vědět.Ale ta starší srnčata přežila a byla radost se dívat na setkání s mámama.
Ve 21.03 se na posečenou louku vysype "joklík"a spokojeně provokuje Zajíce na cca 120 metrů.Asi ho nebaví život!Lončák jako kytka,odhaden 55-60 kg a tak ho pouštím.Je to zvláštní,když člověk nechce střílet,jak se ta tečka ani nehne!
Za mou zdrženlivost mne sv.Hubert odměňuje a za deset minut střílím srnečka.Roček,vytlučené špičky 1,5 cm,ale skoro 15 kg vyvržený!A to tam měl vrstevníka,tak o 2 kg těžšího,vidlici tři cm nad sleca,čerstvě vystrouhaný.Prostě radost pohledět.Včera tam vůbec měli mladý srnci nějaký mejdlo...
Loučím se s pozdravem:"Lovu zdar!"

Autor: prroud | 06.06.2013 17:13
Tak jsem akorat dojel z lesa,bylo tam nadherne,to je vzdycky:-).Ovsem na truc jsem potkal houbare s plnym kosem,ja nasel jednu holubinku,tim to zvadlo,prochazka pekna a poradne mokra:-).Ctenej bratr mi hlasil pres pul lesa ze videl srnce s paruzkama,takze jsem mu podekoval,ze je rozenej lovec a lesa navstevnik a po jeho hlaseni,ze nejspis nezahlidnu ani sykorku:-)).Jinak mi to zase neda a musim kroutit hlavou nad tim,jaky jsou lidi v lese nechutny prasata(omlouvam se prasatum) a je jim zatezko co do nej donesou si zase odnyst:-(

Autor: Honza Král | 06.06.2013 14:26
Lovu zdar chlapi. Jo Vulkán funguje. Vstřel jsem skoro nenašel, výstřel zatím nehledal, to budu zkoumat při stahování. Je fakt že jsem ještě vlonui lovil SaB stříižnou hranu, patrony z roku .... v těch zelenobílých krabičkách lišky, srnčí, mufloní po lončáky a nebyl s tím větší problém, když rána trochu seděla.Geco mám v 7x57, ale zatím jen dva kusy srnčího a lončáka na tři metry, takže nic moc km objektivnímu posouzení.
Jinak u nás je teď větší šance lovit černou zrána než večer. U jedné řepky chodily dva kusy za šera. Jeden "tančící" lončáček cca 35 kg a pak jeden větší. Tak menší už tam nechodí, nevím proč a většího střelil na první čekané v těch místech kolega(a ja som sa tam tolko nachodil). Ono v těch vysokých loukách si asi černá myslí že není vidět. Dneksa jsme rozříznul bachor a je to samé semeno a zelené, pasou se tedy jak kozy na osení. Za chvilku budou na řepce lusky tak se budou futrovat tím. Jinak rána jsou venku božská, jen se musí člověk dokopat k tomu vylézt z postele a pak neusnout po obědě :-) Na lišky a černou ideální čas. Díky takovým ránům padne poměrně hodně odsrostlejších kňourků, jsou to tací lojzové, že chodí často do krytu až za úplného světla, alespoň u nás.

Autor: červenka emil | 06.06.2013 13:37
Před chvíli jsme se vrátili z lesa,byli jsme upravit výhled z kazatelny a přístupové cesty.Když jsme se vraceli začala Vendulka hlásit,šel jsem se podívat co tam má,nad cestou úhyn,roček,už si sním pohráli divočáci a pěkně začíná vonět.Zřejmě další obět škůdníka.Je to ve stejné lokalitě jen z druhé strany kopce.

Autor: Martin Síla | 06.06.2013 13:18
No, např. s černou se zrána nesetkám, ale co se týče lovu srnčí a škodné, tak tam jsou rána skutečně nejlepší...

Autor: Fesoj | 06.06.2013 13:16
Dnes ráno jsem se vyjádřil :"Jak jsi stará tak jsi blbá !" To ovšem nepatřilo mé milované manželce, ale čubině. Už je na tom zdravotně trochu líp, tak chodíme na procházky - ještě před pár dny jsem ji musel sundávat i z gauče, aby se mohla jít vyčurat. No a dnes ji, starou vodomilku, napadlo jít se do potoka vykoupat. Velká voda sice již opadla, ale břehy jsou tam natolik příkré, že nemohla ven, musel jsem pro ni a jen málo chybělo, abych se vymáchal taky. Čůza stará kulhavá, běhat nemůže, chodí jak zkurvená žebračka, ale vlézt do vody si neodpustí !

Autor: prroud | 06.06.2013 13:12
Nj Martine,ja chodival brzy rano,ale nejak to nebylo ono,vetsinou zadnej pohyb,tak jsem to vzdal,ale tady to nejspis bude jinaci,jak tak ctu:-)

Autor: Martin Síla | 06.06.2013 09:59
Proude, Petře, ty rána, to je nejlepší. Pokud se dokážeš vykopat z tepla postele, od maminy, býváš odměněn.
I zvěř se ráno chová jinak.

Autor: prroud | 06.06.2013 09:01
Lovu zdar! Honzo.Njn,obdivuju lidi co dokazou brzo rano vstat a vypravit se,jsem spis na ty odpoledni,vecerni a nocni akce:-).Takovej Ivanek:-)

Autor: Martin Síla | 06.06.2013 07:55
Honzo Král, lovu...

Jenom se s dovolením vrátím k tomu gecu, mám asi 100ks do 7x64. Používám je jen na střelnici.
S přesností problém není, naopak. Jenom jsou kopavější oproti např. EVU.
Ovšem co se týče lovu, tam mě tenhle náboj nepřesvědčil...

Autor: Jan Slavětínský | 06.06.2013 07:25
Honzo ,Lovu zdar! Jo přivstat si se holt vyplatí...tomu ženský neporozumí..Ahoj.
P.S. Tak Vulkany fungují? Ono snad v JRS funguje všechno krom Geca. Já jsem doposud nenašel v Gecu důvěru.

Autor: Honza Král | 06.06.2013 07:15
Dneska mě vzbudili psi ve 4:15. tedy o 15 minut dřív než jsem chtěl vstát do lesa. Manželka něco brblala pod peřinou, lepší to neslyšet. Zasedám k silnici nas toličku ke skoro kukuřičnému poli. Dle stop tudy zatahuje černá do řepky. Skoro za tmy monitoruji lončáka na asi 300 metrů. Viděl jsem tak aspoň něco. Po pěti munutách druhý,větší cca 60 kg asi na 200 metrů. Oba měli naspěch, aby je světlo nezastihlo na holém poli. Poa chvilce vidím běžet po poli kunu. Zatím jsem viděl samou "škodnou" a vymýšlím strategii na zítřejší ráno.Na kiousek mi přiběhl zajíc a pak nejistě přošel slabší asi 4 letý šestarák. Otočím se přes silnici a v louce zahlédnu "blatníky" jak tří z trávy. Ha joklíci jsou za mnou v louce, vidím většího a menšího, ale jen na pár vteřin. Vstávám a místo dvounožky využiju jako oporu topol. Černou vidím až po chvilce, kdy se snaží vyklidit bojiště na louce díky pro mě nepříznivému větru. Popocházím za nimi po silnici a už je vidím jak jdou přes ni. Zaklekávám, odjišťuji a dva lončáci??? cca 30 kilo už s čvachtáním vybíhají na pole. Chvliku zastaví na okraji kaluže a to už bodík sedí na lopatce. Po ráně se lončák vzepnul jak hřebec a padnul do kaluže. Druhý kus ne moc rychle odbíhá, ale už nestřílím. Třetí nejsilnější kus v rámci tréninku vedu v puškohledu po louce. Pak už jen vyvrhnout, založit plombu a tradá domů. Kňourek cca 32-35 kg, rána střed lopatky, na cca 70 metrů 8x57JRS Vulkan.

Autor: Michal Brabec | 05.06.2013 22:25
Předtím tam byli hoši, kteří projížděli v noci krajinou, kde našli prasata, pustili psy, ty kus zastavili, podrželi a lovec ho nožem zapích. Ale říkal, že je to docela nebezpečný, protože mladý čunící s malými zuby (u nás slušný stříbro), jsou dost rychlí:-)))))

Autor: Radek Chadim | 05.06.2013 22:15
Tak já jsem viděl jen to rozhazování té otrávené návnady. "V oblasti je 300-400 prasat, takže když budeme mít štěstí, 100-200 jich najdeme." No možná že našli, ale taky už neřekli, kolik našli ostatních otrávených zvířat. Takže lepší lovci s noži než otrávený návnady. A u nás by druhej den našli 100-200 otrávených psů, koček a dravců.

Autor: Michal Brabec | 05.06.2013 22:09
Jestli tam už nemáte profesionální lovce s nožema....

Autor: Radek Chadim | 05.06.2013 22:01
Prima Zoom - no "radost" pohledět. Je zajímavé, že některá australská prasata vypadala skoro jako naše divoká, některá jako domácí a většina něco mezi :-) - to ještě k soutěži v časopice Myslivost.
Ale nevím, jestli se otrávený návnady nezačaly vyhazovat z letadla i tady u nás, protože už 3 večery jsem žádnýho divočáka neviděl ani neslyšel, což je opravdu podezřelé :-).

Autor: Michal Brabec | 05.06.2013 21:45
Zapněte si PRIMA ZOOM

Autor: strejda zajíc | 05.06.2013 13:20
Lovu zdar,pane Jene!Hezky jsi to popsal.

Autor: Honza Král | 05.06.2013 12:51
Jendo lovu zdar. Ty v těch srncích řádíš! Kolega včera na kukuřičném poli střílel na "jednu škodnou", ta oběhla do řepky. Zajel jsem tam s tou mojí černou žouželí, která chtěla v Roudné sežrat všechno jídlo a i toho jezevčíčka.Nechal jsem jí najít stopu, nástřel, sama našla stopu a vedla mě, škodná ležela asi 3 metry v řepce, tak jí ještě "vytrestala" Je to její první poctivě dohledaný kus zvěře. Člověk má radost i z maličkostí. Před dohledávkou(dosledem) jsme šoulali po loukách okolo prasečáku, rybníku. Samá holá (6 ks), dva zajíci jeden na naše poměry dobrý šesterák a jeden "dvojkovej" vydlák.

Autor: martes | 05.06.2013 11:12
Honzo, Lovu zdar.Zdenek.

Autor: Martin Síla | 05.06.2013 10:57
jeje, teď to vidim v mailu.

Dík.

Autor: Martin Síla | 05.06.2013 10:35
Honzo, Lovu zdar!
Fotka nebude? Pro zajímavost....

Autor: prroud | 05.06.2013 10:00
Lovu zdar! :-).Mels to takovy napinavejsi:-)

Autor: Jan Slavětínský | 05.06.2013 09:31
Včera po několika dnech konečně přestalo chvíli pršet, tak jsem se šel podívat s flintou. Jel jsem na ten posed na buku, kdyby mi tam náhodou přišel ten obeznaný paličkář.Už po příchodu na místo, byly v jetelu zapaseny čtyři kusy. Šesterák a tři kusy holé. No nic, vyrážím k posedu. Srážím je, ale nic jiného mi nezbývá. Zvěř je v těchto místech zvyklá na pohyb lidí a v podstatě za čtvrt hodiny vytahuje zpět. Usedám na posed,rovnám pod sebou kostku silného molitanu ,porychtuji dalekohled a nabijím kulovnici.Všechno kolem je mokré a kluzké. Sedím.Po chvilce se v rohu lesa rozčiluje kos a do kraje louky vybíhá kus. Čtu ho a je to jasné. Je to on, můj palda..Než stačím dát kulovnici do ramene vyráží a běží mi přímo pod žebřík.Slyším jak píská a v tom vidím, jak ho valí srnec.Oba mi probíhají těsně pod žebříkem,ale i bez dalekohledu vidím, že ten co ho žene,je srnec,kterého jsem tam ještě neviděl.Jeden paroh má šesteráka ,ale ten druhý je nějaký zdeformovaný a ještě tam u růže něco má..Vše trvalo vteřinu , tak že jen letmé obeznání. Já to zkrátím. Během hodiny mi ho tam prohnal ještě dvakrát. Mezi tím jsem ho už měl přečteného a byl jsem rozhodnutý, že pokud se objeví a zarazí, budu střílet. Co si to tak myslím,vytahují na louku dva kusy. Šesterák a čiplena. Chvíli jistí směrem k lesu a najednou ze stěny vybíhají další dva kusy.Jsou to oni! Už nechávám dalekohled pod bundou a s kulovnicí u oka srnce čtu skrze puškohled.Jo,je to on,jen zastav,říkám si v duchu.Jak když mě slyší,zaráží a jistí. Večerem jde rána a srnec se ztrácí v trávě. Dál už to je rutina,úlomek,poslední hryz,plomba atd. U posledního hryzu ze zvědavosti nařezávám svírák a prohlížím zuby.Můj první letmý odhad 5-6 let, ale uvidí se až po stažení a uvaření hlavy. V duchu poděkování sv.Hubertovi,Lovu zdar a trošku přichvátnout s vyrušením, zase začíná lejt.Voda mi stéká po klobouku a kape mi na ruce.To je čas....(243W, Hornady SST)

Autor: prroud | 02.06.2013 18:30
Ok,diky.Myslis boj o teritorium,jestli to chapu spravne.

Autor: červenka emil | 02.06.2013 18:28
Prroude jiným srncem.

Autor: prroud | 02.06.2013 18:17
Emile,jak "ubodaneho'?Cim ubodanyho myslis?

Autor: červenka emil | 02.06.2013 17:58
Dnes odpoledne cesto na houbařskou procházku jsem našel na hranicích naší honitby asi 50m za posledním domem , ubodaného srnce I věkové.V pravém boku měl tři díry mezi žebry,zasaženy plíce.Foto dám zítra .

Autor: martes | 02.06.2013 00:26
Rici, Lovu zdar. Zdenek.

Autor: rici czech | 01.06.2013 23:12
Takže dnes večer jsem znovu vyrazil na obeznanou jedničku.Počasí s mírnými kapičkami deště mne nenechalo klidným neb mne to táhlo do míst kde jsem již dříve obeznal 2 lovné srnce 1 věkovky.Z důvodu rodinných povinností jsem vyrazil na svůj vkus později a to až v sedm večer.Srnčí zpravidla už v tuto dobu vytáhlé na polích se neobjevovalo.Docházím na místo rozkládám "figiho" trojnožku a zapaluji poslední cigaretu.Po zhruba hodině jsem se dočkal,z remízu vytahuje srna a spokojeně bere paši.Zajíc ke mne přiskáče na 3 metry a po chvilce co zjistí cože to tam stojí tak peláší pryč.Tyto čekané mám nejraději člověk má o zážitky postaráno:-),aniž by něco ulovil.Po půlhodince vytahuje za srnou jeden z adeptů.Staví se vedle ní a já zjištuji ,že je skoro o polovinu menší nežli srna.Na hlavě 4cm špici a druhou pouze pučnici s náznakem.Není na co čekat ,stavím se k trojnožce hledám vhodnou pozici,odjištuji napínám napínáček a hledám nejvhodnější okamžik.Třeskne rána ,srneček naznačil udělal 3-4 kroky a láme se.Po dojití k němu nasazuji plombu vzdání poslední pocty ,zapaluji nezbytnou cigaretu a zpětně prožívám lov.Není na co čekat,červená práce,svázat do kozelce nasadit na složenou trojnožku přes rameno a hurá kilometr přes podmáčené pole k autu.Srneček roční,na jedné pučnici 4cm špici na druhé pouze náznak,hmotnost s hlavou a běhy cca 8kg,vzdálenost 90metrů ,komorová rána chytlé srdce,243win střela PTS.Lovu zdar všem kamarádi:-).

Autor: Ivo Ondráček | 01.06.2013 19:41
Dnes jsme měli mysliveckou stezku pro děti. Od půl druhé do čtyř. Pršet začalo za deset půl druhé, pršet přestalo deset minut před čtvrtou. Jako na obědnávku. Přes to všechno přišlo v tom lijáku nějakých 40-50 lidí. Ovšem oproti loňským 150-200 dost bída...

Autor: Radek Chadim | 01.06.2013 13:59
Červnové dnes.