Dnes je 18.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Dětský den



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Řáholec | 21.08.2013 11:25
Kdo se informuje, ten má. ČMMJ i Halali na toto mají vyčleníno a propagaci podobných akcí se věnují. Kdo se nezeptá, nic nemá.

Autor: prokeš | 13.08.2013 17:29
Já mám typ ohledně propagačních materiálů. Pojišťovna HALALI nechává vyrábět velké množství různých propagačních materiálů s mysliveckou tématikou, tak co to zkusit tam?

Autor: Fesoj | 21.06.2013 17:40
No ale aby OMS mohl takovéhle propagační drobnůstky rozdávat, musel by je mít ! A v tom právě vidím špatnou práci kulturně propagační komise ČMMJ, která ví /nebo by vědět měla/ že takovéhle akce se každoročně pořádají a měla by se postarat o to, aby na všech OMSech nějaké materiály byly ! Příkladem by jí mohla být i redakce časopisu Myslivost. V loňském roce jsem dostal do Myslivosti vložený docela vtipný plakát s názvem "Les je domov - nezapomněli jste na to ?", kde zvířátka upozorňují návštěvníky lesa, jak by se měli chovat. Na MěÚ mi to zalaminovali - dokonce zadarmo - a hned jsem to vyvěsil na okraji nejfrekventovanější cesty, vedoucí z města do lesa. Nemá to sice přímou souvislost s Dětským dnem - ale takhle nějak bych si představoval propagaci naší práce mezi nemysliveckou veřejností. Řadoví členové chodí na besedy do škol, školek a dětských letních táborů, pořádají dětské dny - a podpora ze strany našeho vedení je naprosto nedostatečná. Hlavně že si přečteme reklamu na Toyotu !

Autor: Ellhenicky | 21.06.2013 00:03
Asi jsem se blbě vyjádřil,žádné peníze jsme od nikoho nechtěly.Já myslel nějaké drobnosti s mysliveckou tématikou. Na to jsem myslel, že by se mohly nějaké peníze na ČMMJ najít,dělá se to pro děti a zde začíná náhled na myslivce. Knížky o přírodě byly v cenách zastoupeny a pořízeny z vlastních zdrojů.

Autor: Jan Slavětínský | 20.06.2013 09:30
To Ellhenický - asi tak, jednatel OMS vám sám od sebe peníze dát nemůže. Navrhnutou částku např.řádově 3-5 tis.musí na základě vaší písemné žádosti,kterou dáte předem a např.každý rok jí budete opakovat, tak mu tuto částku musí odklepnout Rada OMS.Potom vám ty peníze dá, ale nelze to po něm chtít ze dne na den. Pokud se dododnete a každý rok budete chodit pro nějakou tu korunu, jednatel tuto částku automaticky zahrne do rozpočtu a celý rozpočet bude jednorázově odsouhlasen Radou začátkem roku. Potom je vše jednodušší a rychlejší.
Zkuste se i obrátit na Pověřenou obec nebo na Kraj, mají k penězům blíže. To pouze na upřesnění a vysvětlenou.Mělo by to chodit všude stejně. Např. náš OMS tyto akce s mládeží podporuje i finančně sponzoruje. Jak kroužky, soutěže, tak akce pořádané MS. (všechny tyto dětské akce,jsou na základě jmenného seznamu zúčastněných osob i pojištěné ) Přeji hodně zdaru.

Autor: Ellhenicky | 20.06.2013 09:04
Prachatice, ale ve vedení to není. Jednatel JUDr. Kandl, dělá víc než dost, ale nemá ,tak nedá. Na Myslivosti jsem to jednou zkoušel a také žádná sláva.U Vás je to lepší?

Autor: Petr Paul | 19.06.2013 10:38
mohl bych se optat, pod jaký OMS spadáte??

Autor: Ellhenicky | 12.06.2013 08:18
Kdyby to s cenama od OMSu bylo tak jednoduché, tak se o tom ani nezmiňuju. Kde nic není ano smrt nebere.Nad tím by se měl někdo zamyslet a ne jenom říkat, co děláme pro děti.Celá akce byla plně v režii našeho MS,ale s tím se počítá. Ono takových akcí pro děti nikdo moc nedělá.

Autor: Petr Paul | 11.06.2013 23:47
zdravím..myslim si, že ohledně propagačních materiálů nebo nějakých cen neni nic jednoduššího než oslovit Váš OMS..určitě Vám rádi vyhoví.

Autor: Čestmír Kunetka | 11.06.2013 21:32
I naše MS pravidelně pořádá dětský den, a to první sobotu v červnu a děláme ho sami. A zatím-co jiné roky azuro, letos jsme přemýšleli o přeložení, ale riskli jsme to. I když trochu vítr a oblačno, tak pršet začalo až po skončení DD.
Od obce dostáváme příspěvek, ale spíše symbolický a snažíme se to dohnat prodejem občerstvení pro doprovod dětí. Nejvíce jde guláš.
Děti se vyřádily na všech disciplínách, nejvíce na šipkách (moje disciplína) a samozřejmě na střelbě ze vzduchovky - střelby na malé sklápěcí terčíky, na sklápěcí kačenky a na zajíčka na průseku. Veliký zájem byl o sokolnický koutek, i ze strany dospělých, protože ne každý se může vyfotit s výrem na ruce. Obležen byl i poznávací koutek.
Celé odpoledne bylo vydařené i když po ukončení začalo mrholit. Samozřejmě zahájení a ukončení trubačem.

Autor: Jiří Janda | 11.06.2013 12:27
Naše MS je spolupořadatelem dětského dne již asi 20. let. Tato akce je společná se Sokolem, hasiči a cyklistickým oddílem. Každá organizace má několik svých "disciplín". (myslivci střelbu ze vzduchovky na různé typy terčů, ukázky zbraní, obrázky zvěře a má na starosti opékání buřtů).
Průměrná návštěvnost je kolem 140 dětí a vždy je velice dobře přijímána dětmi i jejich doprovodem.Dárky pro děti po splnění všech úkolů jsou samozřejmostí. Na tyto akce se ještě sponzoři najdou.

Autor: František Dušák | 11.06.2013 10:12
Myslivecký den pro děti děláme již osm let. Nicméně to máme pojaté trochu jinak. Je to ve všední den, pátek, a je to pro mateřské školky a třetí třídy základních škol z Dobřan. Jedná se cca o 150 dětí. Loni to byl docela záhul, protože přibylo 100 dětí z Plzně a to už nešlo, tak se vracíme k osvědčeným 150. Autobus ráno postupně naveze děti na naši mysliveckou chatu, kde je slavnostní zahájení s trubačem a rozdělení do přiměřených skupin. Je několik stanovišť a naučná stezka. Střílení ze vzduchovek, ukázka zbraní, střeliva a mysliveckých pomůcek, kynologie ukázka výcviku loveckých psů, náš člen sokolník – sokol, raroh, orel a sova pálená, ukázka trofejí shozů a vycpanin, ukázka dřevin z oblasti, živé prase, zajíc, liška, bažanti, naučná stezka s různými otázkami. Možná jsem na něco zapomněl. Děti mají svačinu a pití od nás kolik kdo sní a vypije a na závěr jsou vyhodnocena družstva a jednotlivci a dostávají ceny v takovém množství, že se rozdělí a každé dítě má vlastně něco. Kuchařky ve školce a škole s tím již počítají a nenadávají, že děti po návratu nechtějí oběd. Finančně to zvládáme díky grantu od města Dobřany, který je kolem 20 tisíc Kč i když letos přišla bída na kozáky a je to jen 11 tisíc, ale nějaké peníze máme, tak holt doplatíme z naší kasy. Jen autobusy jsou kolem 8 tisíc a když nemáme děti ošidit, tak to něco stojí.
Fota na http://www.ms-dobrany.wz.cz

Autor: Fesoj | 11.06.2013 10:10
Já bych zvolil tu nejjednodušší cestu co se týče propagačních materiálů. Zavolal bych na sekretariát ČMMJ a přímo bych o ně požádal. Kde by mělo něco být, když ne tam ? A také bych to zkusil v redakci Myslivosti a Světa myslivosti.

Autor: Ellhenicky | 11.06.2013 08:49
Pořádáte pro děti Dětský den? U nás je již tradičně druhá sobota v červnu Dnem dětí pořádaný myslivci. Z počátku to byla akce převážně pro děti myslivců, ale nyní se z toho stává pěkně strávená sobota. O proti akce Dědy z lesa nám vyšlo počasí. Přišlo na 40 dětí , které soutěžily ve střelbě ze vzduchovky a skákaly v pytlích.Každé z nich dostalo malou pozornost. Bohužel jsme nesehnali žádné propagační materiály či ceny vydané ČMMJ. Možná na ně nejsou peníze, možná někde jsou, ale málokdo ví, jak na ně dosáhnout.