Dnes je 16.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Nadáváte na Českou Myslivost??



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Jan Slavětínský | 08.02.2011 07:38
Pánové, po shlédnutí pár DVD z naháněk z Itálie vím, že Italové k myslivosti mají daleko. Jsou to střelci a lovci, kteří střílí rádi a bez ohledu na vzdálenosti, bez ohledu na zastavěné obytné části, bez ohledu na psy i účastníky honu. Já jsem se po shlédnutí těch filmů divil, že se vůbec všichni sešli na srazu...Víc to komentovat a posuzovat nebudu. Pár Italů každý rok jezdilo lovit do sousedního MS, to zase byli chlapi úplně jiní, profesí lékaři,"long range střelci", ale cit k myslivosti a ke zvěři bohužel ani oni neměli.

Autor: Radek Chadim | 08.02.2011 07:36
Ono taky tam bude asi jiná myslivost, než u nás,spíše bych nazýval lovectvím, každý zemědělec-farmář tam bude mít flintu a na honech se bude střílet všechno, co vyleze, aby jim to nežralo úrodu, jak je vidět na některých zahraničních videích.
Ty počty se brát v úvahu musí. Ono z toho článku vyplývá, že myslím 80 procent z 60 milionů je proti lovu, zbytku bude to buď jedno nebo loví. 20 procent je 12 milionů, z toho většině to bude jedno, takže se dostaneme dejme tomu na 2 miliony lovících. Když u nás při 100 tisících lovících jsou +-1-2 smrtelné úrazy ročně, tak při 2 milionech 20-40. Takže statisticky je to v pořádku :-), když ještě vezmu v potaz horkokrevnost Italů, tak je to naopak ještě málo. Navíc úrazy u návštěvníků přírody, kdy člověk neví podrobnosti, takže mohli jen sbírat houbi, upadnout při úleku z výstřelu a zlomit si ruku nevím jestli je možné považovat za něco s lovem souvisejícím a statisticky věrohodném. Ale novinářům mlátící prázdnou slámu se to hodí :-).

Autor: Martin Skřivánek | 08.02.2011 07:21
ať je itálie velká jak chce tak se tam dá lovit málo kde.ty čísla jsou prostě vysoké ať je to jak chce,jsou prostě mrtví tak jaké vytrhnutí z kontextu.

Autor: Oldřich Vopršal | 08.02.2011 07:13
Jene máš pravdu. Ono vytrhávat věci z kontextu není dobré a pokud chceš věc spravedlivě posoudit, je třeba skutečně brát při statistice v úvahu alespoň tu skutečnost, že ten počet je z 60 milionů obyvatel, který Itálie má. To seš hned na jiných číslech. A navíc tu chybí to nejdůležitější. Bilance našich myslivců. Kolik jich to po uplynulé sezóně nerozchodilo a nebo teprve rozchází. Pro porovnání. Pak se teprve můžeme seriozně bavit, diskutovat nebo kritizovat. Tohle je jen tlachání o ničem.

Autor: Jan Poledník | 07.02.2011 21:57
Ty čísla jsou sice nepředstavitelně hrozná, ale je to nutno vidět v širších souvislostech. Především Itálie je docela velká země (asi 4x větší než ČR), existuje tam úplně jiný systém lovu (získání licence k lovu) a především je tam podstatně více myslivců na počet obyvatel.

Samotná zpráva je značně propagandistická a autora bych nakopal tam, kde slunce nesvítí. Nikde se totiž nepíše pravá příčina úmrtí a ani to, kdo je pachatelem. Je to asi na stejné úrovni jako napsat článek o tom, že během plesové sezóny zemřelo na českých silnicích 30 cyklistů.

Autor: Martin Skřivánek | 07.02.2011 18:38
Ivo jo jo já jsem si na to vzpomněl taky :-).ale beze srandy ty čísla jsou hrozné.

Autor: Ivo Ondráček | 07.02.2011 18:32
Tak mi to připomíná povídku od spisovatele Paulišty podle skutečné události. Italský lovecký host dokázal během svého pobytu v kterési české bažantnici nemožné... 1.) Svému nabíječi předal nabitou zbraň, který ji uložil do pouzdra a následně do auta, kde sama od sebe spustila. 2.) Ustřelil vršek laufů své druhé zbraně, kterou mu nabíječ držel, když táhnul po nízko letícím kohoutovi. 3.) Do třetice to nejlepší. Brokem trefil souseda a přispěchavše se podívat, jak na tom nebožák je, popadl flintu raněného a střelil po kohoutovi, který jim zrovna přelétal nad hlavami... Pravda takoví experti jsou určitě řekl bych nadnárodní záležitost, jen mi to ten článek připomněl! :)

Autor: Martin Skřivánek | 07.02.2011 18:29
to nevím jak je dlouhá ale italové jsou prostě italové.Jardo neviděli jste tam někde u vás nějaké ztracené ohaře?ve Zlechově se ztratili kamarádovi.

Autor: Jaromír K | 07.02.2011 18:12
Martine a to si vem,že u nich je lovecká sezóna jen nějakých pět měsíců!!!

Autor: Martin Skřivánek | 07.02.2011 17:40
za jednu sezónu? to si snad proti sobě udělalo hon nějací mafiáni :-). to jsou šílené čísla,no ale kdo někdy viděl italy tak se nediví.

Autor: Jaromír K | 07.02.2011 16:17
Kdo ano,tak si zde přečtěte,jak to funguje v itálii. To je normálně neuvěřitelné...... http://www.silvarium.cz/zpravy-z-oboru-myslivost/lovecka-sezona-v-italii-ma-smutnou-bilanci-35-mrtvych-a-74-zranenych-pravo