Dnes je 25.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Pytláctví



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Ellhenicky | 25.09.2013 09:24
Na místě byli první místní policisté a až následně zásahovka. Běžný policista při běžném zákroku není navlečen v neprůstřelné vestě, nepředpokládá, že by k něčemu mohlo dojít. Kord v Rakousku, kde policisté nejsou hodnoceni za pokuty, ale jak jsou s nimi místní občané spokojeni. Je zbytečně zde o tom polemizovat, život jim nikdo nevrátí.

Autor: Řáholec | 24.09.2013 17:44
U tohoto případu se nejednalo o zásah běžných řadových policistů, ale o elitní zásahovou jednotku, protože na pytláka bylo políčíno již delší dobu a akce se zátarasem byla předem plánována. O to větší poprask a kritiku policie sklidila.

Autor: Tomáš Peroutka | 19.09.2013 17:08
Podle toho, jak to z podání tisku vyznívá, tak pytláka nejprve střelil policista do břicha a poté pytlák tohoto policistu zastřelil. Dotyčný si zřejmě uvědomil svoji beztak beznadějnou situaci a pak už to šlo velice rychle, v podstatě je to syndrom krysy zahnané do kouta, ta by skočila po krku, pytlák sebou vzal do věčných lovišť 3 další lidi - 2 policisty, záchranáře a psa.

Autor: prroud | 19.09.2013 16:47
Takovy "sportovni strelectvi" bych samo o sobe postavil mimo zakon,snad jedine vyjma Afriky,kde trofej patri strelci a maso se dava hladovejicim domorodcum........A jinak Krabate,jak jde o trestnou cinnost,muzes mit reference jak sam panbuh,jakmile jsi ji spachal a mas krochnu,nebudu ti verit ani nos mezi ocima,presne naopak,budes pro me potencialne nekdo kdo me chce odpravit,dokud nebudes bez ni a lip te nepoznam,sousedi nesousedi.......to mel bejt profesionalni policejni pristup,kterej ma platit obecne,jak je ve hre zbran,muj nazor.

Autor: Krabat | 19.09.2013 13:50
Ten pytlák byl sportovní střelec, jeleny střílel kvůli trofeji, uřízl hlavu zbytek nechal ležet...Sousedi o něm říkali že byl klidný a velice slušný člověk...

Autor: prroud | 19.09.2013 12:38
Mazec Krabate,ale jak jsem rikal,zasah byl na osobu ozbrojenou a jelikoz pytlaka,kterej si nemuze dovolit komfort strilet na zvire x krat a trefit kam trefit,zrejme excelentniho strelce! A z toho bych vychazel pred zasahem v prvni rade.....snipery nejaky neprustrelny vesty a jiny saskarny moc nezajimaj.Naopak,alespon jednoho bych mel urcite s sebou.

Autor: prroud | 19.09.2013 10:02
Josefe tak priznavam v tom pripade ulet,dedukoval jsem a zrejme spatne,odvodil jsem si podle toho toulavyho odstrelu ze se tedy smi strilet od 200 metru od staveni,nebo plotu pozemku,moje chyba,neznalost neomlouva,njn.Tak se holt smi strilet a lovit kolem baraku.....dobre ze to vim(urcite to tak neni).Me slo spis o tu etiku:nalakat si staly stado pod okno a pak se "zasobovat".
Svata pravda Elhenicky,jenze co s tim,ze ano.

Autor: Krabat | 19.09.2013 09:49
Podle TV se nejednalo o místní pilicajty ale o elitní zásahovou jednotku Cobra, chystali se na něj už delší dobu a akce byla naplánovaná. Výsledek akce teda spíš odpovídá na ty místní policajty.

Autor: Ellhenicky | 19.09.2013 09:15
Policista je povinen se dostavit na místo a přijmout oznámení,pokud se tak nestane má velký problém. Oznámení na 158 nebo 112 se nahrávají a musí se bezprostředně reagovat. Radku, Tobě se již stalo, že policisté nepřijeli, nebo to znáš jen z doslechu? U nás by to dopadlo obdobně, protože se jednalo o místní policisty a místního sedláka, kteří se znali a nikoho by nenapadlo, že by to do nich pustit. Muselo mu přeskočit, ale to již nikdo nezjistí. Z příspěvku je patrno, že kopu za svůj klub, ale je to z praxe a ne jedna paní povídala. Pytláctví se zbraní moc není nahlášeno, protože se lidé bojí toho, že by případně museli svědčit u soudu. Pytláctví na rybnících (neoprávněný lov ryb)je každodenní událost a řeší se převážně oznámením s maximálním postihem 8.000,-Kč,protože zákony jsou nedokonalé a nahrávají pytlákům. Už jsme to tu řešili několikráte,

Autor: Fesoj | 19.09.2013 06:35
Proude, ve 22.07 jsi spojil pytlačení s nějakými 200 m od chalup - ale trochu, respektive dost se pleteš, protože lovím-li na honebním pozemku, vzdálenost od stavení nehraje roli, ovšem musím dodržet všechny zásady bezpečnosti. Pokud se v zákoně o myslivosti hovoří o vzdálenosti 200 m, je to ve zcela jiných souvislostech, např. při usmrcování psů a koček nebo při lovu na čekané a umísťování mysliveckých zařízení poblíž hranic honitby.

Autor: prroud | 18.09.2013 23:46
Vitej do klubu,moje Kara je taky,ale z odnoze ruskejch(sovetskejch) nemeckejch ovcaku,armada si doslechtila kdysi svoje,jen to u nas jaksi nasi nezvladli a krizili to s cistejma nemeckejma:-(,:-).Kdyz je budes hledat na netu,zadej vychodoevropsky ovcak,to plemeno oficialne neuznali.No ten pytlak musel bejt jedine chorej,nebo jeblej veteran,kdo vi,ale proste je zasadni vec strilet do lidi,navic civilu,policajti nic jinyho nejsou i kdyz se pocitaj k ozbrojenejm slozkam.....bejt psychicky labilni,strelenej do bricha a jeste prijit o svyho milovanyho psa,kdovi co bysme delali my,takovej "radobyclovek" mysli jinak.Suverenni pytlak to ma urcite prave srovnany,vi presne kolik vyfasuje a co prizna,ten by to neudelal.

Tady ho jen opravdu hodne orientacne mas, http://www.celysvet.cz/vychodoevropsky-ovcak.php ,tenhle pes je zbran sam o sobe,hodne ostrej.Je to magor co potrebuje hodne pevnou ruku,ale bez mrknuti oka pro tebe umre!

Autor: Tomáš Peroutka | 18.09.2013 23:26
Buď byl duševně nemocný nebo naopak tak suverénní pytlák, že nedomyslel následky.Ve vypjatých situacích stačí jeden chybný krok a lavina událostí se pak řítí nekontrolovatelně dál a bere sebou vše, co jí stojí v cestě. Krom lidí mě bylo docela líto i toho německého ovčáka, sám jednoho doma mám a nedokážu si vůbec představit, že bych mu ublížil.

Autor: prroud | 18.09.2013 23:03
Ja si spis myslim Tome,ze ten pytlak byl proste vseho schopnej silenec,proste se,nastesti jen vzacne,padne i na magora.....paklize je to pravda,jak pises :-).Jo no,dost us "pochuzkaru" zije z mc donalda,tak vypadaj jak vypadaj,ale ti do "akci" nechodej:-).hned jak se cokoliv zkomplikuje,volaj zasahovku.Tam se sjizdej zatracene rychle ze vsech stran.

Jinak to cely je mysleny v duchu,ze bysme se meli od nich poucit,ne v duchu,ze bych je nejak vyzdvihoval,jako vsude,i mezi nima se najdou previti.Ale jsou pod takovou kontrolou,ze musej vyslapovat.Ta tady rozhodne chybi,takze se lehce svindluje.

Autor: Tomáš Peroutka | 18.09.2013 22:39
RE Proud - V podstatě máš pravdu. Na druhé straně jsem nikdy neviděl tak vyžrané policisty, jako ty americké, Ti lidé musí vynakládat velké úsilí již při běžné chůzi, nějaký zásah spojený s fyzickou aktivitou si nedokážu dost dobře představit, maximálně tak přesnou střelbu, než se však takový hromotluk dostane ke zbrani, tak z něj může být cedník. Ohledně té smutné události v Rakousku bych byl velice opatrný, pravda je jen jedna, kdoví, co tomu všemu předcházelo...
Novináři dnes dokážou udělat z čerta anděla a naopak.

Autor: prroud | 18.09.2013 22:07
K tomu pytlactvi: Znam jednu nejmenovanou oblast kde u samyho lesa stoji par chalup,asi 20,vetsinou montaku,a zijou tam i 3 myslivci,kolem se urcite ne nahodou potlouka az u samejch staveni slusny stado srn....a dnes jsem tam odtud slysel ,pred chvili......2x rychle po sobe,kuli.O 200 metrech od obydli nemuze bejt samozrejme ani rec!......Nekdo si to zrejme holt umi "zaridit".....

Autor: prroud | 18.09.2013 17:25
Ach tak Marale? V tom pripade si hned jdu strelit jelena do mrazaku!!!! :-(,to vazne myslis vazne,cos mi napsal?? :-(

S tou strelbou us policajtu,jsi hodne mimo misu,ale budiz,ono je tu hodne divnejch zprav o americe,diky mainstreamu a tv blabolum.......oni jsou tam totiz tak trochu profesionalove a nez neco spustej.nejdriv planujou a zvazujou rizika,pro a proti,maj to jinak zorganizovany a jsou nepretrzite ve spojeni s operacni centralou,ale v jednom mas pravdu,nemusej se bat strilet na gaunery jako u nas,zakon je na jejich strane!S kriminalnikama se rozhodne neserou!Ne jak u nas,ze maj vitr z jejich advokatu...

Autor: Maral | 18.09.2013 16:35
Prroude, plácáš nesmysly. Už vidím, jak by se Ti líbilo, kdyby policie jednala jako v Americe a při sebemenším podezření by policisté začali střílet. Z toho jen plyne, jak je ta práce riziková.
Pokud bys sám slyšel ránu a dokonce i viděl pytláka, tak by ses skrčil do nejbližšího křoví a přál si, ať už je pryč.

Autor: Čestmír Kunetka | 18.09.2013 15:05
Jeden pytlák a tolik mrtvých, to mi nějak hlava nebere.
Tolik mrtvých nebylo ani za hraběte Hohenloheho, kdy hajní a pytláci po sobě stříleli jak u Verdenu. Je to smutný příběh.

Autor: prroud | 18.09.2013 12:22
presny strejdo:-))

Autor: strejda zajíc | 18.09.2013 12:13
Radku,chyba je na tvé straně!Musíš volat :"Zastřelil jsem pytláka!" A jsou tam hned...:-)

Autor: prroud | 18.09.2013 09:23
Nj Radku,ale to uz je krapet extrem,to uz neni jen o pytlakovi,kdyz strili do lidi,navic me tak napada,ze chteli bezny policajti chytit cloveka,kterej je prakticky sniper,pak se divili ze maji mrtvy :-(.........

Je zajimavy,ze jak jde o prachy,a to o poradnej balik,to si policie dojede sebrat pachayele z postele,treba v pul ctvrty rano,s prepadovkou,aby nahodou.....a u pytlaka kde je jasna zbran to nedokaze...????

Autor: Radek Chadim | 18.09.2013 09:05
Včerejší událost u našich jižních sousedů: http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/313602-rakousky-pytlak-ktery-zastrelil-ctyri-lidi-je-mrtev.html - tady je vidět, jak se řeší případy pytláctví. U nás by to skončilo tak, že by mi policista poradil, ať se schovám, a že oni to ráno :-) přijedou vyšetřit, protože na případný zásah stejně nemají dost lidí.

Autor: prroud | 05.09.2013 22:34
Mateji,jestli jsou desitky vyvrhu na jednom miste zanedbatelny,a pravidelne,tak to jsi me dostal!,stejne jako strach kamaradky z divocaku,kdyz ji kolegove po prichodu rekli:"copak divocaci,ale na bandu pytlaku kdybys padla,uz jsi tu nemusela bejt!" Z pochopitelnejch duvodu nebudu davat k dobru ani lokalitu,ani jmena a zamestnani:-).Ale jde o lidi,ktery se o sebe zatracene dobre dovedou postarat,presto tyhle pytlacici bandy nepodcenujou.

Autor: Matěj Fous | 05.09.2013 21:59
Řáholec - prosím rámcově upřesnit druh zvěře,na kterém se má Tebou zamýšlené pytláctví páchat.Obecně totiž většina myslivců myslí pouze zvěř vhodnou ke kuchyňské úpravě a tam je to zanedbatelné a ze strany myslivců hlídané,to ostatní bez komentáře - prostě kulturní dědictví na které si rádi hrajeme!!! Doporučuji raději toto vlákno smazat, protože bychom buď lhali,nebo psali polopravdy,popřípadě někdo napsal natvrdo pravdu...

Autor: prroud | 05.09.2013 12:42
Osobne bych povedel,ze pytlaku je spousta.A z nich jsou ti,co si sem tam neco slehnou domu jen malym zlem,to plati i o pytlacich z rad myslivcu,ktery se alespon o zver staraji.Horsi jsou pytlaci co zabijej hlava nehlava ve velkym na kseft(potvrzena skutecnost!).Tam bych vazne alespon sekal ruce!!!

Autor: Řáholec | 05.09.2013 12:21
A na toho ještě spadl strom, takže už vlastně žádný pytlák v ČR není, co? (-:

Autor: Krejčí Karel | 05.09.2013 11:44
Jen ve filmu Na pytlácké stezce.Strom na všechny pytláky nespadl.

Autor: Řáholec | 05.09.2013 11:20
Jaká je Vaše zkušenost s pytláctvím ve Vašem revíru?