Dnes je 19.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Pocta ulovenému zvířeti



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: prroud | 16.10.2013 07:53
Hergot strejdo,to jsem nevedel,ze jsi takova sajba,a ze mas tolik sekretarek,abys mohl bejt od rana do vecera v lese,sakra:-)))))
Ale jasne,ze mas pravdu,presny,kdo chce,dokaze si to zaridit.Porad plati: "Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody."

Autor: strejda zajíc | 15.10.2013 22:31
Péťo,já jsem MH i MS a jsem v lese denně.Je to jen o chtění,prostě když chci být venku,čas si udělám.A šelmy jsou pro mne "šlechta" mezi zvěří a proto je lovím s rozumem.Teď asi dostane Ivo úpornů hnačku,jako Jožkovo srnčí po obilí.:-)))

Autor: prroud | 15.10.2013 22:03
" pač psík ani mýval není zvěří a nejsou loveni, ale stříleni MS a MH. Jaký na to máte názor?" Radku,muj nazor je,ze pocta patri kazdymu ulovenymu,nebo jak pises,"strelenymu" zvireti,ale podle jeho druhu primerena,tezko dam bylozraveckej posledni hryz selme,jak to vypada?:-).Nepuvodni druhy by se spravne mely zlikvidovat uplne,paklize se nerozsirily prirozenou cestou.Ale zmenil bych odstrel skodny jen hospodarem,nebo strazi,na odstrel kazdym myslivcem k tomu "zralym" a poucenym.Na to bych udelal extra zvlast testy a zkousky.Protoze mi prijde,ze k nemu maj pravo prave lidi co maj vzhledem k svejm funkcim nejmin casu na "behani" po lese,bohuzel.Ale jsem nad tim brzo popremejslel,co?:-))))))))))))

Autor: prroud | 15.10.2013 21:18
Promin Jardo,ale cti!!!Nez mi vynadas:-) ... "Tím, že tam vysadíš vlky, se tento problém dočasně vyřeší a nastane problém zcela opačný, tj. totální vymizení srnčí zvěře a následovně pak škody na pasoucím se dobytku, o napadení člověka ani nemluvě." ;-).A jestli mas na mysli potrhanej dobytek,tak to je ve svete uz davno vyreseny par k tomu urcenejma psiskama,takze to jsou jen vejmluvy!Faktem je,ze u nas proste predatori nemaji prostor,jsme moc zalidneny.

Autor: Jaroslav Tatalák | 15.10.2013 20:47
Prroude,tady nejde o napadení člověka, ale o škody na zemědělství.Tak si Tvoje teorie nechej na svůj web a nezasírej jiné. Ale to jsi slyšel už x krát, tak si už dej říct a se svými kojoty táhni za moře. Ok? S pozdravem J.T.

Autor: prroud | 15.10.2013 19:30
Presne Tome,predatory musi zastoupit clovek,protoze se proste neudrzej,nemaj zivotni prostor.Jen malou pripominku k vlkum:-),vlk nikdy jen tak cloveka nenapadne!Ani z hladu!Nejspis jedine kdyz mu seberes unikovou vzdalenost a kdyz bude chranit mlady,ale to je normalni.Tim myslim vlky ve volny prirode,ne psychicky naruseny smecky v zoo,tam opravdu nevis co muzes cekat.Ovsem kojot(kteryho si neznali casto s vlkem pletou),to uz je jinej zbojnik,poradnej hajzl,ten se nestiti niceho.Sam se boji,ale ve smecce se stava hrozbou.Apropo,nepripomina vam to neco?:-))))))))))

Autor: Tomáš Peroutka | 15.10.2013 18:19
Proud - Deutsche Jäger sagt sehr oft : Ohne Fleiss ist keine Preis, weil so Leben läuft.

Autor: Tomáš Peroutka | 15.10.2013 17:56
Odpověď na Tvé otázky je velice jednoduchá, tím důvodem, proč to s vlky, rysy, medvědy a dalšími zvířaty v naší republice většinou nejde je ten, že tahle zvěř u nás většinou až na pár lokalit nemá přirozené podmínky k životu, a to proto, že naše krajina je činností člověka natolik narušená, že je není schopna této zvěři poskytnout. Neexistuje zde totiž rovnováha, která tady jakž takž byla před několika sty lety. Přemnožená srnčí a vysoká ? Ano, ale nejde o problém celoplošný,ale lokální. Tím, že tam vysadíš vlky, se tento problém dočasně vyřeší a nastane problém zcela opačný, tj. totální vymizení srnčí zvěře a následovně pak škody na pasoucím se dobytku, o napadení člověka ani nemluvě. Vlk a medvěd potřebují velmi rozsáhlé lesní komplexy s dostatečnou úživností a klidovými zónami, což u nás až na vyjímky není. Krom myslivosti se zajímám víc jak 30 let o rybařinu a řešení, o kterém tady píšeš je něco podobného, jako pustit 100 kg sumce do 4 ha rybníku plného kaprů a jiných ryb. Do 3 let tam zůstane jen ten sumec a všichni okolo budou nasraní, protože nebudou mít kapry. 100 kg sumec se vypouští do velkých vodních celků, rovněž tak vlk nebo medvěd do velkých lesních komplexů.Jinými slovy, Ty se snažíš dělat z myslivců povětšinou duchem chudé tvory, hnané jen touhou po zvěřině a střelbě. Z vlastních zkušeností vím, že i ti obyčejní venkovští myslivci se starou zetkou mají takové znalosti o přírodě a jejím chodu, jaké dnešní mladí rádoby intelektuálové nemají a ani je nemohou mít. Kde by je taky vzali, když tráví většinu času u televize , počítáče nebo v zaprděném Mc Donaldu. Sečteno a podtrženo podobným spasitelům,jako jsi Ty chybí obyčejný selský rozum,jste nabiflování teoriemi, jak by to mělo vypadat a umíte pracovat s PC.Avšak absence logického myšlení je bohužel taková, že s podobným člověkem bych nešel ani skládat uhlí, v podvědomé obavě, že mě lopatou přerazí hnáty, protože se nedívá okolo a nepřemýšlí. A o tom to je.

Autor: Radek Chadim | 15.10.2013 17:30
SAKO: není zač :-).

Autor: SAKO | 15.10.2013 17:18
No, není to nádhera??? Dekuji adminovi, ze to nemaze.

Autor:  | 15.10.2013 16:18

Příspěvěk blokován administrátorem. Pro případné dotazy kontaktujte administrátora na e-mail :-).


Autor:  | 15.10.2013 16:08
Já mám důvod, maš jich tady málo napsaných?Ty jsi tady nic neobhájil!!Takže kde je ten tvůj rozum?

Autor:  | 15.10.2013 15:56

Příspěvěk blokován administrátorem. Pro případné dotazy kontaktujte administrátora na e-mail :-).


Autor: prroud | 15.10.2013 15:33
Die einzige creature here.....bist du! :-).Also entweder presentierst du witer as brawe junge,oder verschwinde :-).Verdamte Auslaender!Mitt deinem "heil"!Mozna jsem zil mezi nackama dyl nez si myslis.....

Autor: prroud | 15.10.2013 15:31
Chlapi,neni to bzunda? Dva nemyslivci se hadaji na mysliveckym foru:-)))Mozna lacinej,ale slusne vychovanej,hajici svy tvrzeni na urovni selskyho rozumu a logiky,ne neco tvrdici a ostatni urazejici bez vysvetleni.

Autor:  | 15.10.2013 15:31

Příspěvěk blokován administrátorem. Pro případné dotazy kontaktujte administrátora na e-mail :-).


Autor: prroud | 15.10.2013 15:27
Zvirata se taky delej mezi sebou na jedly a nejedly,tedy uzitecny a neuzitecny, a znaji i potravni konkurencni boj:-))).Porusim svou vybranou mluvu:-) : ses trubka a s trubkama nediskutuju,bavim se se slusnejma lidma,budiz tedy ignorovan,howgh......

Autor:  | 15.10.2013 15:17

Příspěvěk blokován administrátorem. Pro případné dotazy kontaktujte administrátora na e-mail :-).


Autor:  | 15.10.2013 15:08

Příspěvěk blokován administrátorem. Pro případné dotazy kontaktujte administrátora na e-mail :-).


Autor: prroud | 15.10.2013 15:05
Panove,znate tady nekoho s nickem "Jarin" ,nebo "Vandrak"? Nejakej komickej nick se na ne obraci s nejakejma pripominkama:-)A mimochodem,co je lepsi,dobrej zivot ve voliere a pak rychla smrt na palouku.Nebo zivot v chlive ve vlastni mrve a divani se na to jak sou zabijeny ostatni ze stada a blizeni se v rade a pod ranama ke smrti s tim ,ze dobre vim kam jdu?..........premejslej!!!Je pekny hajit neco dobryho,ale jednak ,jakym zpusobem,podruhy,s rozmyslem,po treti,realisticky:-).Ty svym hajenim extremu poskozujes nas vsechny ostatni,co chceme aby byli vsichni spokojeny a skody co nejmensi.

Autor:  | 15.10.2013 15:04

Příspěvěk blokován administrátorem. Pro případné dotazy kontaktujte administrátora na e-mail :-).


Autor: prroud | 15.10.2013 15:01
Nemas pravdu! "myslivce",ze vseho co tvrdis ji v tom mas tak mozna 20%.....docela vazne.A zase urazis :-(.Kdyz mluvis o myslivecky lobby,uvedom si,ze ta je za prve taaakhle malinka vuci jinejm,ktery ji valcujou a za druhy,ze se netejka tech normalnich malejch myslivcu,co se o prirodu staraji a myslej to s ni dobre.Me to prijde,ze jsi zase jeden z tech co vyznavaji bilou a cernou,ale tu sedou mezi ,ktery je nejvic nechtej videt umyslne!

Autor:  | 15.10.2013 15:00
JS: Co je legislativně v pořádku??Chov kachen, bažantů a popřípadě i jiných zvířat, která jsou určena pouze pro následné umělé vypuštění na "palouk", kde je pro zábavu zabijete?Střílení pro zábavu??Nebo to že myslivec nemusí projít zkouškou zjišťující zda nemá alkohol v krvi??Co je v pořádku??Co funguje??
Já jsem si tady to před 22 lety nepřál, takže mluv za sebe, ale v jednom s Tebou souhlasím, je to o korupci a o penězích.Je to jenom další prasárna na objednávku myslivecké lobby!!!V tom máš pravdu:)Jarine!

Autor: prroud | 15.10.2013 14:59
Se tam jednou Tome slezem,bude sranda:-)))

Autor:  | 15.10.2013 14:58
Tome, proč se vyhýbáš diskuzi?To není záminka, já chci diskutovat, ale ty mi neodpovídáš na otázky.Neumíš si ani obhájit, to za čím si stojíš!!?

1 - Já si myslím že všechen ten cirkus kolem "neúměrně vysokých stavů zvěře" je jenom vstupenkou na velký střelecký karneval!!? Proč když žije někde hodně zvířat, je to tak znepokojivé a musí se hned pobít?
Nevím jestli to víš, ale v přírodě existuje přirozený zákon: Slabší a nemocní jsou loveni svými přirozenými predátory!To samé nedostatek potravy v zimě, ten taky zajišťuje spolehlivou regulaci počtu zvěře!

PS: To si zapamatuj! ( kočka pes medvěd vlk ......do přírody patří a vždycky patřit budou!!jediný kdo se oddělil od přírody jsou myslivci a lidé!)

Autor: Tomáš Peroutka | 15.10.2013 14:49
RE : Prroud - to bylo myšleno jako parodie, doufám, že mě neberete vážně...
to už bych musel navštívit docenta Chocholouška.

Autor: prroud | 15.10.2013 14:27
Kecy Tome,ses velkej kluk,prece bys takovejm blabolum neveril? :-)))).Chlapec proste nepobira,ze zver bez predatoru je katastrofa nemoci a infekce,kdyz neni predator,musi zasahnout clovek.Priroda si udela sice opravdu sama poradek bez nej,jenze otazka je za jakou cenu,je dukladna vic nez je nam libo a zdravo.Souhlasim v tomhle bode s Maralem o premnozeny cerny a moru,kdyz nedostanou vcas rozum myslivci a nesrovnaj stavy na unosny,nastoupi priroda a budou mnohem vetsi skody......jenze tentokrat ve smyslu k myslivcum,az si nebudou moct par let strelit cernou,nez se vzpamatuje.......Radeji nebudu ani rozvadet vztah priroda-clovek.Kdyz nedostanem jako lidstvo rozum,je asi logicky co ceka i nas.Prirode je sumak kdo porusil rovnovahu,ma jeden metr na vsechny.Dobre hospodarit tedy v tomhle pripade znamena snazit se udrzovat rovnovahu,nebo se aspon k tomu stavu co mozna nejvic priblizovat,snazit se ho dosahnout.Muj nazor.

Autor: Tomáš Peroutka | 15.10.2013 13:36
Dej jim co jim patří, štiky, líni, kapři, budou Ti jak bratři...
(To je pro rybáře)
On v podstatě chce navrátit běh světa do dne před prvotním hříchem, tj. než byli Adam s Evou vyhnáni z ráje, tehdy žili všichni ve vzájemném souladu, lásce a nesouložili. Tím to pak všechno začalo.

Autor: prroud | 15.10.2013 12:58
Doplnim Pupka..........a zahodit obcanky a zpatky na stromy!:-)))).Pupku,jak mi sahnes na vcely,slipky,kaceny a psa,jsi synem smrti,zahradu nedam!:-))

Autor: strejda zajíc | 15.10.2013 12:54
Sako,ty si pako!!!!:-)))

Autor: Pupek | 15.10.2013 12:54
Jsem za pana Zabijte myslivce. At se myslivost zruší a vubec vše co zvěř a vše živé utlačuje. Nejen myslivce,ale i rybáře,včelaře,chovatele psů a koček, dobytka i ten dřive býval svobodný a má v přírodě své nezastupitelné misto. Dále nevim kdo dal člověku právo přisvojit si jejich domov! Okamžitě odebrat půdu a lesy dosavadním majitelům(zemkům) a předat pravým majitelům,divoké zvěři!

Autor: SAKO | 15.10.2013 12:52
Nahodou, ten Zabij Myslivce !!! je borec, vzdyd se aspoň zasmejeme, vymyslel takovej krasnej NICK, proc to admin maze, taky si to chci precist !!!!!!!!!!!!

Autor: prroud | 15.10.2013 12:43
....Ale vas natavil,chlapec:-))),skoro je mi lito,ze si nemuzu precist cim vas tak dojmul az k slzam:-)

Autor: Tomáš Peroutka | 15.10.2013 12:32
Bohouši, nebo pane XY, nebo jak Ti vlastně říkat, viděl jsi někdy mladé stromky poničené okusem od zvěře, viděl jsi škody zpúsobené bobry, kormorány, atd,atd.?
To sem podle Tebe patří ? To, o čem chceš hovořit je diskuze na několik dlouhých hodin a v podstatě je to tak, jak to popsal Honza Slavětínský.
Mě vadí např. daleko více to, jaký chemický svinstva se sem dovážejí v potravinách, jak se s dobytkem a zvířaty zachází během přepravy a následně na jatkách a další věci. Co svět světem stojí a je na něm člověk, tak lov zvěře vždy existoval a existovat bude, jde jen o to vše dělat s rozumem.Všude jsou lidi dobří a špatní, chytří a blbý, někde více, někde méně, ale o tom je život. A to máš ještě dobrý že je zde svoboda projevu, kdyby jsi v jiné době podobnými výlevy počastoval majitele panství nebo jeho správce, tak by jsi dřív nebo pozdějc skončil v hladomorně nebo na šibenici.

Autor: Fesoj | 15.10.2013 12:25
Panebože, dej mi hůl - to není člověk, to je vůl, který snad neumí ani číst !Těmi "tituly" jsem měl na mysli toho osla, pokrytce a já nevím co další ! Že člověk je rakovina Země ? Tak proti tomu něco udělej, filozofe, nejlíp to, že skočíš někam do žumpy, kam soudě dle tvého vyjadřování právem patříš. Jsi skutečně pouhý Blindwurm, tj. červovitý výběžek slepého střeva, jehož význam je pouze v tom, že dokáže normálnímu člověku škodit a otravovat život a bez nějž se dokáže každý obejít.

Autor: Jan Slavětínský | 15.10.2013 11:50
Bohouši, já říkám,že v myslivosti a v té legislativě kolem je všechno v pořádku. Je to demokratický, je to o penězích, o vlastnictví,o půdě, o korubci,o profitu - co???nebo ne??? a všeho toho, co jsme si všichni před 22 lety přáli!!.Co Ty na to ? Nebo ne? A protože to funguje , nikdo to nemění a měnit nechce a asi nebude....Jen Ty meleš dokola stále to samé a život jde dál a dál a půjde dál ať do toho kecáš jak chceš nebo ne.
Zkus zase chvíli žvanit kolchozníkům do jejich činnosti a říkej jim ,že mandelinka také patří do přírody, že v 50. letech urvali půdu statkářům, rolníkům a nezapomeň i na komunisty...a používej ty svá omletá souvětí. Možná že tě některý vezme klanicí po palici aby ses už netrápil...

Autor:  | 15.10.2013 11:25

Příspěvěk blokován administrátorem. Pro případné dotazy kontaktujte administrátora na e-mail :-).


Autor:  | 15.10.2013 11:15

Příspěvěk blokován administrátorem. Pro případné dotazy kontaktujte administrátora na e-mail :-).


Autor: Tomáš Peroutka | 14.10.2013 23:52
Mimo jiné vědátore - kočka, pes, medvěd, vlk vši a vše ostatní do přírody sice patří, ale ne vždy a ne všude,tvá slova platila před tím, než člověk začal osídlovat Zemi a měnit podmínky. Jak to dopadlo s chráněním dravců jako např. káně, jestřáb, nebo jiné zvěře např. kormorána či bobra je vidět všude okolo, tj. takřka úplná absence zajíce polního a bažantů,řeky bez ryb a na březích poničené stromy okusem od bobrů. Já neříkám, že s naší myslivostí je naprosto vše v pořádku, to nikdy není a nebude v žádném oboru lidské činnost, ale na druhé straně nekrmím lidi okolo sebe takovými výplody pro bezmozky.

Autor: Tomáš Peroutka | 14.10.2013 23:37
RE Prroud- O co mu šlo ? Podle mého o to urážet a chvástat se, jak on je nad věcí , jak všemu rozumí a jaká banda ohrožující nejenom zvěř,ale i ostatní vlastně myslivci jsou.Vyvolání diskuze byla jenom záminka, protože tenhleten typ lidí je skálopevně přesvědčen a své neomylnosti a výsledek jakékoli diskuze je předem znám, bylo by to něco na zpúsob, že myslivci jsou blbci a vrazi a je třeba je zakázat.
Už jeho přezdívka Zabij myslivce o něčem svědčí, tohle normálního člověka nenapadne. Prúser je v tom, že tihleti týpci múžou mít jinak docela vysoké IQ, tj. budou podsírat a získávat část veřejnosti na svoji stranu. Debata s ním by byla ztráta času, je to něco podobného, jakoby jsi tvrdil, že dvě a dvě jsou čtyři, ale pro něj to vždy bylo je a bude 5.

Autor:  | 14.10.2013 23:21

Příspěvěk blokován administrátorem. Pro případné dotazy kontaktujte administrátora na e-mail :-).


Autor: Fesoj | 14.10.2013 22:56
Taky myslím, Martine. Proud je sice samorost, ale zatím jsem si nevšiml, že by někoho urážel a napadal. A navíc mám takový dojem, že se opravdu snaží něco naučit a za nějaký čas by z něj mohl být docela slušný myslivec, i když třeba bez loveckého lístku.

Autor: Martin Skřivánek | 14.10.2013 20:34
zlatý prroudík :-).

Autor: prroud | 14.10.2013 20:30
Nevim Tome,nejak mi uniklo,o co mu vlastne slo,diskuse,ale o cem?Vzdyt jen nadaval a napadal druhy,ale sam nepovedel vubec nic.......nebo jsem to cely nepochopil.

Autor: Tomáš Peroutka | 14.10.2013 20:13
Díky Bohu že je pryč ! Diskuze s ním, na kterou tak naléhal by byla stejná,jako
debata s porodní bábou o atomovém reaktoru.

Autor: prroud | 14.10.2013 20:04
Taky zdravim :-).Nezklamals Jardo:-)

Autor: Jaroslav Tatalák | 14.10.2013 19:58
Jako kolikrát po Tobě prroude.S pozdravem J.T.

Autor: prroud | 14.10.2013 19:25
No potes vidle:-(,jeden den jsem v jednom kole a kdyz si chci pocist,tak takovej marast:-(

Autor:  | 14.10.2013 14:16

Příspěvěk blokován administrátorem. Pro případné dotazy kontaktujte administrátora na e-mail :-).


Autor: Tomáš Peroutka | 14.10.2013 14:12
Notorické tuposti se dá odolávat dvojím zpúsobem, ignorací nebo izolací. Na druhé straně dotyčný může nalézt útěchu v Písmu Svatém, neboť psáno jest: Blahoslaveni chudí duchem,neboť jejich je Království nebeské.

Autor: strejda zajíc | 14.10.2013 14:10
Nás to nezajímá.Chlapi,čím víc se s hovnem mažeš,tím víc smrdí!Takže:KAŠLEM NA NĚJ!!!

Autor:  | 14.10.2013 14:07

Příspěvěk blokován administrátorem. Pro případné dotazy kontaktujte administrátora na e-mail :-).


Autor: Jaroslav Miňha | 14.10.2013 14:00
A pak že to tu skomírá a nic se tu neděje :-))

Autor:  | 14.10.2013 13:58

Příspěvěk blokován administrátorem. Pro případné dotazy kontaktujte administrátora na e-mail :-).


Autor: Tomáš Peroutka | 14.10.2013 13:56
Vážený autore, už samotný název, pod kterým se tady prezentujete by za určitých okolností mohl být podnětem pro šetření policie z titulu podněcování násilí proti skupině osob nebo propagace násilí. Snadno se dá zjistit, z kterého počítače Vaše výměty pochází.Mimo jiné, když se tady tak zeširoka oháníte tím, jak by co mělo v přírodě vypadat a jak ne, jaké máte v tomto oboru vzdělání a následnou praxi ?

Autor: Jan Slavětínský | 14.10.2013 13:53
Hele Bohoušku , polib nám už prdel.... Sorry všem ostatním, ale na jeho styl a stálé mletí dokola čehosi hloupého,ořezaného v omezeném vědomí a úhlu pohledu, to už mě nebaví číst.
Stěžuj si vole třeba v Hágu a tady už neotravuj. Existují nějaké předpisy ,zákony,vyhlášky ,tak to prosím tě ber v patrnosti a jdi něco užitečnějšího dělat.Zdar

Autor:  | 14.10.2013 13:23

Příspěvěk blokován administrátorem. Pro případné dotazy kontaktujte administrátora na e-mail :-).


Autor: strejda zajíc | 14.10.2013 08:56
Kašli na to,Pepo!Někdo si zase honí své ego.Co si o tobě myslí nějaký blb,to ti může být ukradené!!!

Autor: Fesoj | 14.10.2013 08:23
Možná bych ani neměl reagovat, ale pro upřesnění a pro pořádek :
1/ Už delší dobu na tomto fóru platí zásada slušného jednání. Když s něčím
nesouhlasím, budiž, ale neurážíme se navzájem. Jsem vždy pro rozumnou
polemiku, ale nemohu pochopit, proč jsem nazýván oslem,špinavým pokrytcem, co si nevidí do huby a jedinou škodnou v přírodě, do které se nemám srát. Že to, co jsem napsal, jsou sračky ? Pro někoho možná ano, ale chtěl bych vědět PROČ. Ty tituly, které jsem získal, pominu, protože na to se slušně reagovat nedé a pokusím se svůj názor vysvětlit úplně polopaticky :
"Zvěří" byli - historicky vzato - vždy označovány volně žijící druhy savců a ptáků, kteří byli předmětem lovu a jejichž lov byl určitým způsobem vyhrazen a nesměl je tudíž lovit kdokoliv, proto tam nikdy nepatřil např. hraboš, myš či potkan. O tom, co mezi zvěř patří či nikoliv, rozhodoval zákonodárce - např. ondatra byla mezi zvěř zařazena až v r. 1962, do té doby ji mohl lovit kdokoli bez omezení. Dělení zvěře na "užitkovou" a "škodnou" má svůj původ rovněž v historii - jako "škodná" byli vždy označeni veškeří predátoři a z býložravců tam patřila pouze veverka a již zmíněná ondatra. A vůbec nezáleželo na tom, zda je dotyčný živočich pro člověka škodlivý či užitečný - prostě byla to "škodná", i když třeba užitečná a zákonem chráněná - např. poštolka. Dnes zákon dělení zvěře na škodnou a užitkovou nezná a kdo by pojem "škodná" vyslovil veřejně, stane se terčem kritiky. Tak se to nahrazuje výrazem "zvěř škodlivá myslivosti", ale to je ještě větší zhovadilost, žádná naše zvěř myslivosti ani přírodě neškodí /s výjimkou některých invazních druhů, jako je např. kormorán, kterého jsme si v důsledku nepřiměřené ochrany nechali přerůst přes hlavu/ a pokud ano, od toho jsou myslivci, aby prováděli přiměřenou tegulaci. Bez ní se naše příroda v žádném případě neobejde, viz např. zvěř černá a jelen sika.

Cílem myslivců jistě není, aby zde byli vyhubeni
rysové, orli, lišky, tchoři ani ostatní predátoři.
Nade vší pochybnost je jisto, že každý druh má v přírodě své místo.
Dneska je k tomu doba vhodná přiznat, že ČLOVĚK je ta nejhorší škodná
a za ním o stupeň maličký jsou pytlačící psi a kočičky.

I když rádi nosíváme smrtící zbraň na rameni,
v myslivosti nehledáme pouhou možnost zabíjení.
Příroda v nás musí najít vždy především přítele
lesů, polí, luk a strání, zvěře, ptactva, žoužele.
Pokorně jak do katedrály musíš do ní vstupovat,
její vznešenost uctívat, chránit ji a milovat.

2/ Opravdu, ale opravdu mne mrzí, že podle "odborného kritika" jsem zrovna já se svými názory a nadprůměrnou mírou tolerance tou nejhorší škodnou, která by se do přírody neměla srát. Včera jsem při noční čekané poslouchal táhnoucí husy, ale že ve stejné době táhne na toto fórum a i na další fóra invazní druh, který bych s ohledem na jeho zálibu v německém jazyce pojmenoval "Blindwurm", to mě nenapadlo.

Autor: Jäger!! | 13.10.2013 17:29

Příspěvěk blokován administrátorem. Pro případné dotazy kontaktujte administrátora na e-mail :-).


Autor: Jäger!! | 13.10.2013 17:23
Tak proč reaguješ, když to nechápeš:)))??Tomáš Kraus je jmenuju a bydlím v Hamburgu, Leone Zumre:)To určitě není tvoje pravé jméno ne?

Nemusíte se mě bát, já chci s váma diskutovat, toe jednoduché mě odstřihnout když nemáte co říct!

Autor: prroud | 13.10.2013 17:22
Leone,tak to jsem taky srabak:-))),tak si mysli treba ze se jmenuju Franta Voprsalek :-)))(nic ve zlym,je to legrace)
Vsichni dobri lidickove z Roudny vedi,ze nemam problem se predstavit,ale na netu to po me nechtej :-)

Autor: Martin Skřivánek | 13.10.2013 17:20
:-)

Autor: Radek Chadim | 13.10.2013 17:12
Zachovávejte všichni klid, do příští registrace je od něj pokoj :-).

Autor: Leon Zumr | 13.10.2013 17:02
nechápu proč někdo reaguje na takovýho sraba co se neumí ani podepsat

Autor: Waidmannsheil | 13.10.2013 16:46
prroud: Víš proč mi to nevysvětlíš?, protože to nejde vysvětlit! Nemáš co říct!Tak mě ignoruj, mě je to jedno, já jsem s tím stejně počítal!a potom ještě někde vykládej že umíš polemizovat:))

Autor: strejda zajíc | 13.10.2013 16:43
Nenastěhoval se nám sem z M-L nový fenotyp Jana X,Francouze atd.?

Autor: prroud | 13.10.2013 16:41
Josefe nic si z toho nedelej,vidis sam,ze ani nepochopil o co vlastne jde,o cem jsi psal a jaks to myslel,tohle mu vysvetlit by bylo na zbytecne dlouho,a to taky nejsem myslivec a pobral jsem to,takze me tesi ze jsem mel pravdu,proste ignorovat:-))).Radek si to poresi:-)
Martin na "brokovnici" uz na to prisel taky:-)

Autor: Waidmannsheil | 13.10.2013 16:37
Tak pojďte někdo polemizovat (už jenom slušně).Fesoj tady asi není, toe škoda, tak určitě není jediný tady kdo si to tady myslí.

Autor: Waidmannsheil | 13.10.2013 16:23
SRAČKA č. 1 "Dnes je třeba liška běžně označována jako "zvěř myslivosti škodící", což je vlastně - logicky vzato - blbost, žádná zvěř nemůže škodit myslivosti, škodí jen nám lidem."
jako "zvíře škodící myslivosti" bych označil pouze pytlačící kočku, psa a v určitých případech i potkana"

2."já to beru tak, že psík, mýval a i ta nutrie jsou dnes součástí našíj přírody a určitou úctu si zaslouží, ať jsou "papírově" zvěří nebo ne. Toulavá kočka, pytlačící pes nebo zdivočelá jalovice, to je něco úplně jiného."

A NEJLEPŠÍ NA ZÁVĚR:)

3.Vždyť ten psík nemůže za to, že nějaké "pomazaná hlava" rozhodla někde od stolu, že u nás - na rozdíl např. od sousedního Polska - papírově není zvěří.

Tak bych mohl pokračovat donekonečna!!Protiřečí si a nevidí si do huby!!Ten kdo sním souhlasí, je stejný pokrytec špinavý jak on!!

Autor: Waidmannsheil | 13.10.2013 16:07
miroslav štědrý:to není neoprávněné, já mám k tomu důvod stačí si přečíst některé kraviny co tady napsal!!

prroud:A ty ukaž jak umíš polemizovat?zatím jsi nic nepředvedl tak čemu se divíš?

Autor: prroud | 13.10.2013 16:05
Mirku,to je provokater,nejlepsi ho ignorovat,prisel jen provokovat ,nadavat a hadat se,ja za sebe s nim koncim a nereaguju na nej,on si ho sef vyresi:-).
Nerekl jedinej nazor k svetu u kteryho jde aspon najit nejakej smysl a kudy chodi,tudy jen urazi.
Posledni moje reakce na tebe,waidmann:-))))))))),je videt,ze jsi si ani neprecetl zdejsi diskuse,jinak bys o me nikdy nenapsal,ze prave ja neumim polemizovat,no aspon jsem se ve finale zasmal:-)))

Autor: Miroslav Štědrý | 13.10.2013 16:00
Waidmannsheil : Nevím jestli jste si náhodou nespletl Fórum.Tady se se diskutuje hlavně o věcech ve kterých někdo potřebuje poradit,nebo mu něco není jasné.A vy tu zatím jen urážíte a shazujete lidi které neznáte a dost neoprávněně,nevšiml jsem si že by vám něco udělaly.

Autor: Waidmannsheil | 13.10.2013 15:58
tak nepolemizuj, když na to nemáš!

Autor: prroud | 13.10.2013 15:57
Ty ses panacku vyresil sam,myslim,ze neni treba dal s tebou polemizovat..........

Autor: Waidmannsheil | 13.10.2013 15:53
Osel není sprosté slovo!!troubo!a urážím někoho kdo kecá takové blbosti že jediné co si zaslouží je useknout hlavu!

Autor: prroud | 13.10.2013 15:46
Slusne WAIDMANNE!Urazis nekoho,koho vubec neznas a rozhodne si to nezaslouzi!

Autor: Waidmannsheil | 13.10.2013 15:44
Fesoj: Tady to si pamatuj, JEDINÁ ŠKODNÁ V PŘÍRODĚ, SI TY!!NEPATŘÍŠ TAM, TAK SE DO NÍ NESER.OSLE!!

A pro každého kdo sním souhlasí, to platí taky!!!!

Autor: prroud | 04.10.2013 07:37
Tak s blbounem na me,chlape jeden,jeste nejapnym,to uz bych radeji toho jak se o nem rika,ze kdyz tak clovek vypada,je sexualne pritazlivej :-))))))))))))))

Autor: Pavel Toman | 04.10.2013 07:02
Strejdo, máš recht ;-)

Autor: strejda zajíc | 03.10.2013 23:01
Pavle,patrně myslíš ostrov Mauricius,že?Ale nebude to,prroude,Modrý Mauricius,ale spíš Dronte mauricijský,dnes už vyhynulý nelétavý pták,též dodo nazývaný.A taky má krásný český název....:-)))Zdraví zajíc.
P.S.Málo píšu,lovím,tvrdě selektuji v holé.

Autor: Pavel Toman | 03.10.2013 22:54
ostrovní stát v Indickém oceánu asi 900 km východně od Madagaskaru, tož od tama byl :-) proude, mám tě docela rád, tak snad se podle této indicie neurazíš :-)
Tvůj P.T.

Autor: prroud | 03.10.2013 22:27
Celej ricnej,kterej to je :-)

Autor: Pavel Toman | 03.10.2013 22:14
mě z historie napadá jen jeden fógl, vůči tvojí osobě :-)
měj se P.T.

Autor: prroud | 03.10.2013 19:34
No Pavle neudelals,to deleni je kvuli me,protoze jsem savec a peknej ptak:-))))))))))

Autor: Pavel Toman | 03.10.2013 18:23
A aby to bylo pinklich, tak podle současného zákona dělíme zvěř na PTÁCI a SAVCI,nikoliv zvěř pernatá či srstnatá, dříve nazývaná "užitková" a "škodná" abych tom udělal chudákovi Proudovi ještě větší mrdník. :-D
P.T.

Autor: Fesoj | 03.10.2013 15:07
Georgi, to, že tradiční pojem "zvěř škodná" byl zejména na nátlak pseudoochranářů z myslivecké mluvy "vytěsněn", to nebyl zrovna šťastný krok ! Dnes je třeba liška běžně označována jako "zvěř myslivosti škodící", což je vlastně - logicky vzato - blbost, žádná zvěř nemůže škodit myslivosti, škodí jen nám lidem. A jako "zvíře škodící myslivosti" bych označil pouze pytlačící kočku, psa a v určitých případech i potkana, který dokáže ve voliéře s malými kuřaty taky napáchat pěknou paseku. Když už se někdo bojí říci "zvěř škodná", nechť říká "zvěř dravá". A ani to není přesné, protože spousta, dá se říci většina zejména pernatých predátorů dnes mezi zvěř řazeni vůbec nejsou

Autor: Fesoj | 03.10.2013 14:54
Fido, já to beru tak, že psík, mýval a i ta nutrie jsou dnes součástí našíj přírody a určitou úctu si zaslouží, ať jsou "papírově" zvěří nebo ne. Toulavá kočka, pytlačící pes nebo zdivočelá jalovice, to je něco úplně jiného. Ale taky bych se neozdobil úlomkem a nedával poslední hryz jelenovi či daňkovi, usmrcenému ve farmovém chovu jakožto jateční zvíře - ti podle mne zvěří nejsou.

Autor: George K. | 03.10.2013 14:43
Proboha.
Zvěř škodna dnes dravá. Se dělí na pernatou a srstnatou( např. liška, vrána atd.).
Zvířata myslivosti škodíci: toulavý pes, toulavá kočka a jestli se nepletu tak tam patřil ježek.

Autor: prroud | 03.10.2013 14:31
To je fakt:-),navic jsem to asi sam ted za.ebal tim ulomkem,ja myslel onu vetvicku davajici se na ranu zvireti,ta za klobouk me nebere....ovsem jako uznavanou a pravou tradici bych ji samozrejme respektoval a dodrzoval,ze nebere me je jenom muj problem,nemam zadnej narok to cpat ostatnim.

Autor: Fido z Řáholce | 03.10.2013 14:27
No prroude, když jsem na lovu sám, tedy individuální způsob lovu, což je u nás nejběžnější způsob, tak obvykle si úlomek sám nedávám, ale úctu k ulovené zvěři dám tím "Posledním hryzem".
Ono v tý myslivecký mluvě se také někdy trochu tápe, jednou je to jelen evropský, pak jelen lesní, jednou zvěř škodná, pak myslivosti škodící. Holt jsme v EU a tak je to jako s tím pomazánkovým máslem.

Autor: prroud | 03.10.2013 14:09
I kocka je zivej tvor!Osobne to beru jako o ucte k zivotu a omluvu ze jsem ho zmaril.Jak teda prave kocky nemusim i kdyz jsou v tom vlastne nevinne,viz toxoplasma gondii, http://cs.wikipedia.org/wiki/Toxoplasma_gondii

Ulomek budiz,je to i hezky Fido,ale "posledni hryz",no nevim,asi vec uhlu pohledu,me to treba prijde,jako bych hladovejiciho privazal k zidli a pred nej postavil polivku,taky se uz najist nemuze,vysmech......? A ona myslivecka mluva se mi libi i kdyz ji sam neovladam a nemela by se ku.vit,je to stejny,jako s jazykem.

Autor: Fido z Řáholce | 03.10.2013 13:39
Marale, zdá se mi to dost přitažené za vlasy. Napíšeš, že mývalovec není zvěř a hned dál píšeš o poctě veškeré ulovené z v ě ř i. Nedovedu si představit, že bych vzdával úctu kočce.
Mě je lhostejné, zdali mi někdo na "Lovu zdar" "Lovu zdar" resp. "Lovu dík" nebo "Lovcův dík".Podstatné je to, že alespoň takto odpoví a ne jen "děkuji". Mám zkušenosti, že tradice z Myslivosti mizí rapidním tempem. Nějaký "Poslední hryz" ulovené zvěři, kdo by se s tím zdržoval. Je to o to horší, že takto se chovají ti věkově starší myslivci. Bohužel, taková je praxe.

Autor: Martin Skřivánek | 03.10.2013 13:27
Radku nejhorší na tom je to " zvířeti" ,to je něco :-).

Autor: George K. | 03.10.2013 13:15
Josefe plně s Tebou souhlasím, že pasování na lovce je určitě vhodnější. Jen mi vadilo, že se zde něco kritizuje bez znalosti širších souvislosti. Tento způsob pasování popisuje v knihách jak Tripes tak Kovařík a to jako zavržení vhodný.

Milý prroude máš trošku smůlu. I já měl to štěstí potkat vlka v jeho přirozeném prostředí a taky třeba rysa nebo divokou kočku. Chybí mi již jen medvěd. Dokonce to bylo na území ČR. Netvrdím, že to nebyl silný prožitek. No nikdy by mne nenapadlo, státu ve kterém vlk nikdy nebyl vyhuben něco zakazovat.
Možná to pramení i s odporu k dnešním pseudoochranářským sdružením, která si vypíchnou nějakou modlu. Pak hlava nehlava prosazují její ochranu. Dobrým příkladem je kormorán.

Autor: Maral | 03.10.2013 10:04
Alibistické výmluvy na tradice mě pěkně se.ou. Každý pes jiná ves. Všude nějaké odlišnosti. Příklad: Lovu zdar - Lovu dík. lovcův dík - jaký lovu dík ? Prostě lovu zdar, lovu zdar nebo jen zdar ! Atd. Doba jde dopředu, tradice stejně budou pomalu "modernět" ať se nám to líbí nebo ne.
Ale pocta ulovené zvěři a ÚCTA k veškeré zvěři je přece základ ! Takže když jsem střelil mývalovce, který podle zákona není zvěří, položil jsem mu větvičku na bok na ránu a "odstál" si svou chvíli "splynutí", která je pro mě vždy naplněna emocemi a myšlenkami. A neřeším, stojím-li ponořen v myšlenkách minutu či minut pět. Podle pocitů. Tu větvičku beru jako pohlazení od přírody pro ulovenou zvěř a rozloučení - tradice netradice, dělám to tak u každého uloveného kusu zvěře na individuálním lovu. Je to věc každého z nás a věc svědomí každého z nás.
A je mi jedno, jestli nyní napíšu větvičku nebo úlomek, protože se jedná o individuální lov a úctu ke zvěři vyjadřuji já.

Autor: prroud | 03.10.2013 09:11
Jirko to byla narazka na me,ja prohlasil,ze bych vlky zakazal strilet:-),a za tim si taky stojim,potkal jsem je primo v lese,nezapomenutelnej zazitek,nedam na ne dopustit!Myslete si co chcete:-).Jejich regulaci bych hodne prisne kontroloval a jeste vic opatrne povoloval.Skodi vam na stadu? Zadny zabijeni,kupte si kua psy!!!Asi tak,milej Georgi,az je potkas sam v divocine a "das s nima rec",porozumis mi!:-)

Autor: prroud | 03.10.2013 09:06
Josefe,nevim jak ty,nebo ostatni,ale myslim,ze to mate stejny jako ja......vsichni v duchu vzdavame poctu a omluvu vsemu ulovenymu(vzdyt jsme vzali zivot) a dik za nakrmeni nas tomu,co je uloveny na jidlo.Ta viditelna "komedie" kolem toho uz je jen koukaci,kdyz je dobre a dustojne provedena,je i pekna a tradicni.

Autor: Fesoj | 03.10.2013 08:40
George K. - nejspíš máš s tím pasováním pravdu. Já jsem se s Oldou Tripesem taky občas neshodl, sice v myslivecké mluvě, ale to je v daném případě jedno. I ty tradice se časem mění, někde bylo "tradicí" i to mnou kritizované aportování zajíce v mysliveckých zubech. Ale v souladu s Oldou si myslím, že je potřeba dodržovat a ctít pouze takové tradice, které přispívají k dobrému jménu myslivosti. Pasování tesákem je rozhodně důstojnější a slavnostnější a je jen dobře, že se vžilo. Rozhodně jsem pro odbourávání takových pseudotradic, jejichž dodržování na nás myslivce vrhá špatné světlo, zejména pokud se jedná o jakékoli ponižování lidské důstojnosti. A k tomu psíkovi - poslední hryz sice nepatří do mordy žádné šelmy, ale jinak si zaslouží stejnou úctu, jako všichni další obyvatelé naší přírody, které lovíme. Vždyť ten psík nemůže za to, že nějaké "pomazaná hlava" rozhodla někde od stolu, že u nás - na rozdíl např. od sousedního Polska - papírově není zvěří.

Autor: jirka marek | 03.10.2013 08:11
Georg-nevšiml sem si,že by zde někdo něco zakazoval.

Autor: George K. | 03.10.2013 07:24
Plně souhlasím s tím, že šelmám se poslední hryz nedává.
S tím pasováním bych byl,ale opatrný. Jedná se totiž o výklad tradic dle O.Tripese. Ten se ne vždy schoduje s praxí, která zde byla za I.republiky.
Naše myslivecké tradice vycházejí s tradic německy mluvicích zemí. Pasováním úderem na pozadí praxi či pirschstockem se tam praktikovalo. S touto tradicí je možno se setkat tedy nejen na Slovensku, ale také v Německu, Rakousku a Maďarsku.
Ještě taková drobná poznámka. Nevím proč by se měl V SR zakazovat lov vlka či ostatních velých šelem. Tyto šelmy tam nikdy nevyhynuly i přes jejich lov. Mám ten dojem, že je to dobrý příklad tzv. udržitelného lovu v praxi. Hlavně, že jim chce nyní kde kdo radit jak to mají dělat.

Autor: Michal Brabec | 01.10.2013 20:16
Šelmám se poslední hryz nedává. Tečka. Jinak možná toho buřta, jak radí Prroud. Navíc, jak už Radek napsal, nejsou zvěří.

Autor: prroud | 01.10.2013 19:15
Vlk s pomerancem v morde oblozenej dubovym listim,v uchu smrcek :-),aspon burta kdyby mu do ni strcili,kdyz uz ho strilej,coz bych zakazal!

Autor: Ivan Nedvídek | 01.10.2013 18:51
Je to naprostá blbost, která nemá v tradici žádnou oporu. IN

Autor: Radek Chadim | 01.10.2013 18:44
Hop do října.

Autor: Pavel Toman | 30.09.2013 23:02
tak tak .............jak povidáte

Autor: Leon Zumr | 30.09.2013 22:31
Pavle mě za to málem na Slovensku sežrali za živa když jsem se smál že dali vlkovi poslední hryz a ptal jsem se jestli byl vegetarián :D a chtít mi dát klackem po řiti jak v Rusku tak mu ten klacek nacpu do jeho řiti

Autor: Fesoj | 30.09.2013 22:20
Existuje víc blbostí, které mladí opakují po starých a říkají tomu tradice. A nejen na Slovensku. Díky především Oldovi Tripesovi jsou - aspoň u nás v Česku - ta největší zvěrstva, pokládaná za "tradice", snad už všude minulostí a v podvědomí lidu obecného je udržuje jen ten známý paskvil Slavnosti sněženek. Ožrat mladé myslivce na poslední leči po jejich prvním honu do němoty, nutit je aportovat v zubech zajíce apod. Jenže na Slovensku svého Tripese asi nemají a proto se tam "tradičně" pasuje na lovce údery ne tesákem na rameno, ale klackem přes prdel. A dávání posledního hryzu šelmám patří do stejné kategorie.

Autor: Pavel Toman | 30.09.2013 21:56
leone, i na slovensku je to ozajstná kokotina, povídali znalci.....

Autor: Leon Zumr | 30.09.2013 21:16
na Slovensku dávají poslední hryz i šelmám prý to je tradice

Autor: Pavel Toman | 30.09.2013 21:13
šelmám se poslední hryz nedává...............pokud vím

Autor: Radek Chadim | 30.09.2013 21:00
Na sousedním webu už jsem několikrát viděl, jak obkládají psíka/mývala smrkovými halouzkami, dávají poslední hryz... prostě udělují poctu ulovené zvěři. Podle mého je to hrozná tradicionalistická blbost :-), pač psík ani mýval není zvěří a nejsou loveni, ale stříleni MS a MH. Jaký na to máte názor?