Dnes je 19.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Kulovnice PPK K-1 ráže 6,5x57R



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: sekal | 21.11.2013 17:31
Dík za slovo k věci. ... sem si myslel, že su už v parlamentu.

Autor: Michous | 20.11.2013 22:18
Zdravím,tak dneska jsem jí byl s kámošem ze združení nastřílet a sedí jak prdelka v hajzlíku,4 rany a bylo to.Je to super jsem velmi spokojený.Teď už jen,aby něco přišlo a uvidíme jak jak budou paltit ta RWSa.Ale víte jak se to říká Dej zvíře proti díře a uvidíš co se bude dít,tak pánové ještě jednou díky a Lovu Lesu...

Autor: sekal | 20.11.2013 17:24
Pánové, nemohli by jste se vrátit k té PPK K-1 ?

Autor: zutro | 18.11.2013 19:17
Buď Brno Efekt,a nebo ZK 99.

Autor: Michous | 18.11.2013 16:35
Zdar,Rudo diky za tip,ale flinta už je doma,ZK 99 6,5x57R,s puškohledem Meopta 7x50 RD,hlaveň čistá jak dětská prdelka.Osmiška je velmi dobrá ráže,to já vím,mám jí doma CZ 1947,super flinta,stará dobrá poctivá práce.Teď jsem koupil střelivo do té nové,RWS KS 8,2 a zejtra jí jdu nastřítet,jestli počasí dovolí,už se nemůžu dočkat.Ještě jednou Všem díky za rady a tipy a Všem Lovu Lesu Zdar.

Autor: Rudolf Husák | 17.11.2013 14:07
Já jen k té zajímavé diskuzi ohledně přestavby kulovnic z ruských jednušek nebo kulové kozlice z IŽ.U nás v okolí jich pár přestavěných běhá s jinou dovezenou hlavní než ruskou,většinou i jinou ráží,ovšem některý jsou včetně zajímavě zpracovaného dřeva,pažby,nebo celopažby, velice pěkný,ale musí to postavit šikovnej a moc dobrej puškař,nápínáček na rusandu dnes není problém.
Co já si pamatuji a už je to pár let,tak na ruské kulobroky a kulové jednušky,jako jeden z prvních, vymyslel a sestavil napínáček velmi dobrý puškař pan ULrich z Jičína.

Já tu ale chci hlavně upozornit kolegu Michouse,na jednušku Brno Efekt nebo ZK 99 r.8x57 JRS s optikou Meopta (velmi dobrá ráže) o které jsem se dozvěděl čistě náhodou, při shánění pažby na kulobrok.Jednuška je na prodej někde u Nového města na Moravě a ten pán mě ji minulý týden nabízel, dávám tel.736643195

Autor: Pupek | 14.11.2013 19:06
Jo kluci není to nic levného už právě proto mě ta Iža nepasuje na předělávku. Je to přece jenom flinta stvořená úplně na něco jiného než s ní honit vodu. Je to pracant do leče kde s ní rozhrneš čabrabélí a šouší má stát v rohu traktoru nebo viset před zemljankou na "berjozce".V těch 70.letech stála pár kaček,já nevím mě to prostě nesedí:) (Honzo klid,poslal jsem Ti maila:) Pídil jsem se po tom waltr laufu a krom radosti s dovozním povolením od min.vnitra stojí výkovek bez komory na 6,5 kolem 200euro,bez DPH.+práce.Ted nějakou tu slušnou fošnu aby to trochu vypadalo,zas ranec a výsledek...Ižka:) ach jo. Fesoj dík za info.

Autor: rici czech | 14.11.2013 18:27
Zdeněk má pravdu předsedo:-).K těm nákladům je třeba připočíst ještě poplatek za zkušebnu,a opravdu za ty prachy co do toho vložíš koupíš hotovou flintu se kterou můžeš prakticky na druhý den lovit.Já kdybych se měl rozhodovat ,tak zkusím kontaktovat někoho kdo vozí starší kvalitní flinty z "venku" ,Německa,Rakouska apod.Mám pocit že se tímto zabývá i jeden kolega z tohoto webu :-).

Autor: Fesoj | 14.11.2013 18:08
Co se týče IŽek, montáží napínáčků i dalšími úpravami se zabývá puškařství Kubíček, Dolní Dobrouč. Je to rodinná firma, otec a syn, ty IŽky dělá především syn. Napínáčky používá z kulobroku, bere je z fabriky, objednává je tehdy, když má těch zakázek víc, pak zavolá, kdy si máte přijet a domů se vracíte už s upravenou flintou. Mně nabízel montáž napínáčku zcela zdarma, za umožnění odstřelu holé vysoké zvěře, ale s díky jsem odmítl, protože u nás je lov vysoké nejistou záležitostí. Adresu lze najít buď na netu nebo v časopisu Myslivost.

Autor: Zdeněk Ondruch | 14.11.2013 09:31
No já nevím.... Tunit Ižu-když to shrnu-2000 flinta,10000 hlaveň,8000 dřevo, napínáček ?x tisíc. Není už lepší koupit Haenelku, nebo Effect i s optikou?Co si budem namlouvat, pořád to bude vytuněný moskvič a opět se budu opakovat.Flintu budu dát chtít pryč(změna lovu, zdr. stav, honitba, atd....) Budu rád, když si ji někdo vezme možná za 5000-to je holý fakt.Effekta prodáš vždy, je to hotový z fabriky-dá se s tím hned střílet(samozřejmě si to každý doladí dle představ).Prostě nikdo mě nepřesvědčí. Ještě jsem neviděl předělávku, že bych si z ní sedl na prdel. O dělaných kulobrocích z ruských kozlic ani nemluvím.Sorry, ale to je můj názor.Z

Autor: Pupek | 14.11.2013 09:06
Lovu. S flintama se dá všelijak čarovat. V ZBK opravdu waltra nenajdeš,to by tam nechal dat jen blazen nebo Onasis:-) Zajíma mne však zda na ty Ižky děla ten váš puškař i dobrý napínáček. V tom byl vždy zásadní problém. Já znám jen jednoho kluka ze zbrojovky co je dělal dobře a ten už dělat nechce,ma na to právo a roky,oči mu už neslouží.

Autor: Jan Slavětínský | 14.11.2013 07:08
Problémy s nastřelováním současných továrních kulových jednušek IŽ je známý a mnohokrát diskutovaný i zde na vebu. O těchto flintách se nebavíme a ani řeč o nich nepadla.
Já jsem ti psal, kup levně starou 16 ku tu ze 70.let a na ní si nech postavit kuli. Možná mluvíme o stejném puškaři z Vysočiny,který už těchto flint pár udělal a u kterého jsem měl možnost je držet v ruce. Ano, kvalitní hlaveň od Waltra kterou ti tam dá bude za 10 tis, něco za práci a např.za nové dřevo. U Efekta ani u ZBK nebudeš mít lauf Walter. Finanční rozdíl mezi těmito flintami o kterých mluvíme nebude velký. Já kdybych řešil jednušku pro sebe, tak bych to udělal takhle, flintu bych si vymazlil i s falešnými bočními deskami, investice bych neřešil protože bych si dělal flintu ,kterou nebudu za rok prodávat.

Autor: Michous | 13.11.2013 20:48
Vašku díky.Snad ten výběr bude dobrej.Jo a Všem taky díky za ohlasy.Pak dám vědět jak jsem dopadl.Lovu Lesu Zdar

Autor: Václav Sládek | 13.11.2013 20:36
Nemám vlastní zkušenost ale švára koupil staršší ZK 99 30 06spr má osazeno Docter 8x56 se šínou mam za to že záměrný bod je SLP-jen červená tečka.Je moc spokojený jak za dne tak i v noci.Přeji dobrý výběr.

Autor: Michous | 13.11.2013 20:18
Asi vemu to ZK 99 s tím Docterem a bude.Co vy na to?Horší jako IŽ už nemůže bejt nic,snad jen ranní vstávání do kolbenky.

Autor: Michous | 13.11.2013 20:01
SORRY jsem si to omylem odeslal.Ještě jen cena je cca 10 000-12 000,matroš+práce ale výsledek super.Pár jich dělal a za těch let co to dělá se mu nestalo,že by to nešlo nastřílet to prej u Waltera neexistuje,to naopak UB už se mu to mnohokrát stalo a UB to nechce reklamovat páč už je to strojně opracovaný.U toho rakušáka se mu to stalo tak, prej 2x,ale na tu spostu hlavní je to nic.Tak teď nevím co dál.

Autor: Michous | 13.11.2013 19:48
Jo IŽ!!!! Tak právě proto chci jinou flintu,mám IŽ 223rem.,těch nervů s nastřílením,prosím pěkně cca 2500Kč jen za patrony na nastřílení-SB ve dvou gramážích,Geca,Normy,pak jinej puškohled a H...O,nejlíp střílely Normy,po třech čistých středech na terči cca na 80m si říkám nechám jí odpočinout a pak to zkusím znova,první rána 18cm nahoru,druhá úplně doleva,bych se posral,jsem myslel,že jí přerazím o strom a zbytek píchnu k rajčatům.Úvaha o předělání,tak tu jsem měl taky a když to tady čtu tak možná na ni dojde.Dostal jsem kontakt na asi nej puškaře na Vysočině u něj není problém provést výměnu hlavně asi nejlepší hlaveň co mi doporučil mimo UB a nejakého rakušáka je německej Walter,prej to jsou sportovní hlavně a je to špička.

Autor: Fesoj | 13.11.2013 18:51
Pupku, s Tvým názorem na Ižku musím souhlasit. Taky ji mám v r.308 W. Je to docela elegantní, lehká a šikovná flintička, ale aspoň ta moje je absolutně nenastřelitelná, nikdo mi nedokázal vysvětlit, proč se najednou z ničeho nic posune nástřel o nepředvídatelný počet cm nahoru, a tak mi odpočívá ve skříni a beru ji už jen na dosledy. Přitom znám Ižky, které chodí perfektně. Jak jsi napsal, je to sázka do loterie a každá si žije svým vlastním životem.

Autor: Jan Slavětínský | 13.11.2013 06:58
Ano jsou předělávky a předělávky. A jsou puškaři s velkým P a puškaři....,některý umí vyměnit pero u jateční pistole a jinému můžeš dát do ruky i troják..
A k těm jednuškám, co zkusit sehnat něco z Německa z komise ?

Autor: Pupek | 12.11.2013 21:35
Kluci,nemám záměr tu nějak jitřit vášně,opravdu ne. Tu ZBK jsem NEpsal pro srovnání,ale protože se na ní ptal Michous.(Prej ZK 99 je předchůdce Effectu a ma lepší zámek,komoru atd.Prej k nim do honitby jezdí střílet nějakej pán,kterej tuhle flintu konstruoval,ale nemůžu si vzpomenout na jmeno.Tak nevím...) Tak jsem si dovolil napsat více konstruktérů jen pro zajimavost,třeba to někoho zajímá.Uznávám asi jsem to měl formulovat trochu jinak.Ty jsi srovnával IŽ s Efektem a to je opravdu nesrovnatelné. Každá zbran a to myslím všeobecně je tvořena na nějakou zakázku,cenu, dobu atd.dle toho pak vypadá výsledek. Dále srovnávat upravovanou zbran s tovární produkcí,asi taky hloupost. Kdo podstoupil loterii a zakoupil si novou Ižku tak mě potvrdí kvalitu ruského držáku,některé ráže prakticky nenastřelitelné,porůznu smolené napínáčky tu s větším spíše však horším úspěchem a kolikrát průserově "vyladěné" spouště kdy při zavření zbraně došlo k odpálení...už jsem taky pár překopávek viděl.Když už jsi napsal A je třeba napsat i B a to že v bazarech vedle perfektních předělávek se super soustřelem,leží mraky Ižek nenastřelitelných,všelijak domrvených při pokusech udělat z této flinty alespon trochu použitelnou zbran. Věřím že když se předělávka povede a dělá ji PUŠKAŘ tak je to vždy paráda,třeba i v Ižce,ale taková flinta se houfně neprodává. Otázka zní zda do toho všeho jít když si můžeš bez nervů koupit přesně střílejícího,fungujícího,spouštově vyladitelného,dobře uzamčeného,českého Efekta:) Honzo opravdu to nemyslím zle,prostě se ti Efekt nelíbí,ale jen proto o něm nemůžeš takhle psát:) Jo a dealer nejsem:)Napiš mě adresu zašlu Ti posledních pár S-balů co jsem ještě vyštrachal do tvého (panem Sapákem) upraveného Merkla 303:) Vše v dobrém,míru zdar! Martin. Chlupatejpupek@seznam.cz

Autor: rici czech | 12.11.2013 15:39
Abych pravdu řekl,tak od jisté doby a zkušenostmi se zbraněmi jak IŽ, tak ZBK i PPK už v podstatě moc kulovým jednuškám nevěřím.I když např. s ZBK V 222.REM jsem byl spokojen.Ono udělat přesnou a slícovanou jednušku čistě strojní výroba nedokáže, bez ruční dopasovávací práce.Honzo jen k tvému tvrzení že předělávek jsou "plné" bazary.Ono to bude mít asi tu příčinu že jejich majitelé asi nebyli spokojeni a nesplnily jejich očekávání.Ono na rovinu ,puškaře dělá kde kdo ,ale těch puškařů s velkým P je jen pár,a proto třeba věřím p.Přecechtělovi že jeho se povedla,ale bohužel to co jsem viděl jsou výtvory kováře a né puškaře.

Autor: Jan Slavětínský | 12.11.2013 13:59
Ale Jardo Tataláku já Efekta přeci nehaním, jen zde píšu,že si za cenu Efekta necháš postavit kulovnici na IŽce a v libovolné ráži včetně dřeva. Efekt má silnější závěr proti ZBK, to píši a už udrží u silnější ráže. Proti tomu nic...
Mě osobně Efekt a jeho baskule a lomení přijde jako když tu flintu něco přejede.
Já si před léty myslel, že za ty prachy co za ní chtějí, bude flinta "krasavice", ale udělali obyčejný "klacek na střílení" a pokud si to někdo chtěl nechat vylepšit, přimázl nějakému pažbaři nebo puškaři dalších 8 litrů podle práce.
Kolega Pupek zmínil ZBK a k tomu jsem mu napsal co jsem napsal a to je svatá pravda.
Stejně si každý pořídí co se mu líbí a kolik má v peněžence. Hele já nejradši chodím se ZH, s klanicí nebo pařezovkou,jak jí chlapi nazývají, přirostl mi ten kulobrok k srdci,střílí přesně, vím co si s tím můžu dovolit a nezklamal mě. Totéž platí u jakékoliv flinty na kterou si člověk zvykne i u toho jednoduchého ZBK a jiných.
Chlapi ať vám to střílí,jste spokojeni a do sezony Lovu zdar!

Autor: Jaroslav Tatalák | 12.11.2013 13:43
Jane, nesouhlasím s Tvým tvrzením o Effektu. Nevím jak tuto zbraň znáš, ale nedělej soudy podle kolegy. Já mám Effekta od roku 2006, sice v ráži, jak vy fajnšmekři říkáte pro dědky 7x57 R a jsem s ním plně spokojen. Střílím SB 11,2 SPCE srnčí, černou a vysokou bez jakýchkoliv dosledů. Jen jsem se vloni nechal nalákat na GECA, ty jsem si po zkušenostech v ráži 7x64 nechal jenom v ZKK 600 na prasata, aby holka nezahálela. Michousi jdi do kulovnice, která Ti padne do oka, vyzkoušej si ji, jak Ti sedí, a pak řeš další věci jako ráži a cenu. Do nějakých předělávek bych nešel. S pozdravem J.T.

Autor: Jan Slavětínský | 12.11.2013 13:39
Pupku nesrovnávám IŽ se ZBK ani s Efektem ,ale odpovídám na to, co jsi napsal Ty, viz: "Jo tak to je mazec IŽ NO.1.:) samosvorný závěr bez klínu tzv.vzduchovkáč je tu vychvalován do nebes,to tedy koukám. Ten pán co vymyslel ZBK a ZK se jmenuje Koutný..." ZBK zmiňuješ Ty...
Hele asi takto, mě je úplně jedno co si kdo pořídí,za jaké peníze a s čím bude chodit. Já jsem pár předělaných IŽek viděl a líbily se mi, kdež to Efekta bych nechtěl. Pokud se kolega rozhodne pro cokoliv, má možnost výběru a možná ho přestavba IŽky ani nenapadla. Víš,zde ti kolega Přecechtěl píše své 13 ti leté praktické zkušenosti s překopanou iŽkou, které pro někoho,kdo se rozhoduje mají cenu.

Autor: Pupek | 12.11.2013 13:08
Na jedné straně píšeš že IŽ je lepší jak Efekt a ted srovnáváš IŽ se ZBK kulovnicí o dvě řady níže a o víc jak 50let starší. ZBK byla první a uznávám že ne moc povedená kulovnice,bez možnosti napínáčku.Již v plánech byla ZBK zamýšlena jako lehká kulovnice pro slabší ráže a dle toho dostala i uzamčení.Je to dobře viditelné a změřitelné od čepu na čelo.Objímka je již z konstrukce malá,nevhodná pro težší ráže. Že někdo na UV dostal dodatečně výborný nápad udělat to i v silnějších rážích,mělo za následek zminované problémy.V konstrukci se vědělo jak to dopadne,jejich připomínky nikdo neakceptoval. Musím pustit dceru na pc:)

Autor: Jan Slavětínský | 12.11.2013 12:04
Á nějakej holickej dealer...Pupku klidně koukej a div se. ZBKáčka neudržela těžší ráže nad 5,6, vždyť se to stahovalo z prodejen i od majitelů,celé se to překopávalo,nevzpomínáš?.Tak že ten závěr asi zázrak nebude.U Efekta je zesílený,to je fakt. Kolega u ní ve 222R má pod úderníkem několik podložek,které si tam dával a vychytával to protože flinta selhavala a nestřílela.Ať tyto zbraně vymyslel kdokoliv, je to kovářská práce,vzhledově úplně v háji...Jednuška IŽ se ti na klínu nehne a ten závěr je jednoduchý a udrží jakoukoliv běžnou ráži.
Za cenu kterou dáš do Efekta si z IŽky uděláš flintu podle svých představ i ráže.
Ale to je potřeba vidět a mít jí i v ruce.

Autor: Georg.H | 12.11.2013 11:38
@Pupek:napiš,mě to zajímá...

Autor: Pupek | 12.11.2013 11:20
Jo tak to je mazec IŽ NO.1.:) samosvorný závěr bez klínu tzv.vzduchovkáč je tu vychvalován do nebes,to tedy koukám. Ten pán co vymyslel ZBK a ZK se jmenuje Koutný,ZH je Zbrojovka Holek,ZP Zbrojovka Pištěcký,ZG Zbrojovka Galaš,Brno 500(populár)dělal Biel a na 800ce se "podepsal" Maxera. Chtěl jsem tu něco napsat o brněnských jednuškách,ale ta íža mne fakt dostala:)Nikdy nebude IŽ lepší než Efekt už jen pro ten system uzamčení.Můžete ju "tuningovat"jak chcete:)

Autor: precechtel | 12.11.2013 08:56
nepřímo vyzván Honzou, sleduji tuto diskuzi... tak se připojím. Nechválím svůj ohon, jen konstatuji. Překopanou IŽ 18, původně v r.20/70 mám od listopadu 2000, hlaveň ze Zbrojovky, délka 74cm, poslední 4cm kompenzátor na stabilizaci střely.Mimořádně povedená zbraň, ulovil jsem s ní kolem 130ti kusů spárkaté zvěře - nejvíce srnčí, nějaké prase, jeleni, laně, daňci, muflonka a lišky, kočky, kuny jezevce. Ráž 6,5x57R je pro ukázněného střelce vhodná na naši zvěř s odpovídajícím střelivem - používám na srnčí a škodnou RWS KS 8,2, na těžší zvěř CDP Blaser 8,2, do terče SelBel 8,5, velmi přijatelný zpětný ráz, příznivá balistika do 200m, velmi vhodné do naší polní honitby na podzimní lovy holé srnčí. Na zbrani si cením především snadné a bezpečné ovládání - tj. zlomím, nabiju, vypustím bicí zavřením zbraně a natahuji bicí až na posedu, žebříku apod., či teprve před zamýšlenou střelbou, též mnoho neváží. Chce to poladěnou spoušť, ev. pažbu upravenou na konkrétního střelce - zhotovení pažby na Ižu je relativně snadné, ořechovou pažbu mi tehdy kamarád udělal za 1.500,- Kč. Předělání z brokovnice na kulovnici tehdy stálo cca 9 tis. korun včetně tormentace, největší položku tvořila kulová hlaveň, dnes by to bylo asi dražší. Co se týká kulovnice PPK - nemám s ní zkušenosti, nebudu se vyjadřovat, jen jsem ji osahával na výstavě, co se týká ZBK - nelíbí se mi, to samé Brno Ef., zkoušel jsem z nich střílet, nijak mne to nenadchlo. Trochu sleduji ty předělané Iže a většinou se ty zbraně prodávají až když někdo končí s myslivostí nebo z dědictví a týká se to různých ráží - 7x57R, 45-70Gov, 9,3x72R, 6,5x52R, prodávají se velmi levně, kolem 7tis, není o ně zájem, lidi to neznají. Jo za dobu používání jen 2x chyba v puškohledu, nikoliv ve zbrani, momentálně reklamuji po 5,5 letech používání Zeiss Clasik 7x50 s bodem - začalo do házet nahoru dolů na 100m 15cm. Po těchto zkušenostech bych do toho šel s dobrým puškařem znova, prostě ruský držák, přežije cokoliv, dokonce uvažuji o předělání další 20/70. Je pravdou, že jsem měl štěstí na hlaveň, nebyla z běžné produkce a má zřejmě trochu jiný twist, protože má menší pokles střely, než uvádí tabulky. F

Autor: Jan Slavětínský | 12.11.2013 07:28
Zdeno to je fakt,ale pořád si myslím,že ta udělaná IŽka vyjde na stejné peníze jako efekt a bude lepší. Já jsem zase takový, že když si to nechám udělat podle svých představ, tak to za rok nebo za dva nebudu prodávat. Bohužel hodně předělávaných a na zakázku stavěných flint s perfektníma soustřelama je na bazarech. "Tomu moc nerozumím...."
Ale IŽka se dá pěkně a levně porychtovat a je z toho levná ,lehká a pěkná jednuška. Mrkněte na stránky mladého puškaře Trillifaje (snad jsem napsal jméno dobře, případně se omlouvám), ten pár těchto kousků ukazoval v Brně na Silva Regina. Měl jsem to v ruce a fakt pěkné. Nepoznal bys ,že je to ruská jednuška.I to zlamování jednušky stlačením páky za lučíkem je pro rychlé přebití praktické a defakto jí zlomíš jednou rukou bez nutnosti držení za předpažbí.Cvikem si to přebijení dopiluješ až k obdivuhodné rychlosti.
Já dávám "palec hore"pro IŽ, ale konečné rozhodnutí si kolega musí udělat sám.
A bicí systém u jednušky odpálí všechno a za každého počasí.

Autor: Georg.H | 11.11.2013 22:13
caa 25k +/-

Autor: Michous | 11.11.2013 21:21
Jo ještě maličkost,kolik by jste za ní dali?

Autor: Michous | 11.11.2013 21:20
Teď mě volal známej,že by pro mě měl ZK 99 6,5x57R vystříleno 5ran při nastřelování,jinqak ležela v trezoru a je na tom puškohled Docter 3-12 x 56 světelný bod+30ks střeliva RWS.Prej ZK 99 je předchůdce Effectu a ma lepší zámek,komoru atd.Prej k nim do honitby jezdí střílet nějakej pán,kterej tuhle flintu konstruoval,ale nemůžu si vzpomenout na jmeno.Tak nevím...

Autor: Fesoj | 11.11.2013 21:06
Jaryne, dík za tip na ty Huntery ve slevě - už je mám doma, jen jediná chybička se vloudila, měl jsem si k nim hned koupit náhradní vložky, je to přece jen bota neprodyšná, ale jinak mi na ty moje otékající hnáty plně vyhovují.

Autor: Zdeněk Ondruch | 11.11.2013 19:07
Na jaře jsem byl s kamarádem v UB pro B Effect v celopažbě za necelých 15 000, bylo to v 308W. Jednalo se o doprodej z produkce ZB. 308W už byly jen v celopažbě, ale byly tam i 243W a další ráže.6,5*57R jsem měl, také v jednušce, ale ve zbrani vyšší třídy než je Effect, super ráž, ale je problém do ní běžně sehnat střelivo-malý výběr.
Honzo, bastlit z Ižek se dá, ovšem musíš to brát s tím, že při případném prodeji za zbraň dostaneš jen zlomek, co jsi za ni dal.Ty dodělávaný flinty jsou totiž docela špatně prodejný a když ano, tak hodně pod cenu. Osobně by jsem šel raději do jetého Effecta např. ve "sloní" ráži 7*57R(ať má P. T. radost) Lovu lesu Z

Autor: Jarin Beskydak | 11.11.2013 17:59
Za 19000,- jsou Efekty nové na http://zbranehanak.cz/foto-index.php?galid=5&uvod=0
Docela slušné dřevo. Jen se poptat na ráži.Lesu, lovu

Autor: Pupek | 11.11.2013 16:07
V létě byla na 6,5 v Efektu akční sleva. Funglovka cca za 14tis.i s krabicí. Chce to hlídat stranky vyrobců a prodejců. Už jdou občas najit v inzeratech,kolem 19tis.i s krabicí:-)

Autor: Jan Slavětínský | 11.11.2013 06:05
Nebo za 2 tis. sežeň ruskou jednušku IŽ18 16 a dovez to puškařovi aby ti udělal kulovou hlaveň. Potom si můžeš vyladit dřevo podle svých představ a budeš mít parádní jednušku s pevným klínovým závěrem. Nechají se na ní udělat i falešné boční desky, takový H+H, můžeš jí dát do celopažby atd. Za Efekta dáš 25 tis. a stejně ho začneš ladit... Ale to jsem ti dal jen takový vyzkoušený a ověřený nápad. (viz. František Přecechtěl)
Nakonec ti dá puškař brouka do hlavy,že by to tam chtělo něco svižnějšího při stejném vývrtu a bude tam 6,5x65R nebo tam šoupneš 30R Blaser. Ale co jsem viděl, tak si tam chlapi dávají 9,3x72R nebo 45-70. Já osobně bych volil tu 65ku. A ještě ti něco zbyde na montáž.....

Autor: Georg.H | 10.11.2013 13:47
@Michous :
pluh=Brno Effect

ruchadlo=PPK-1

Autor: Zdeněk Ondruch | 10.11.2013 13:03
Brno Effect je elegantní zbraň s napínáčkem, vyrobená ve firmě s tradicí a jménem.V PPK Holice se sešli tesaři a kováři a rozhodli se, že budou vyrábět zbraně, podle toho jejich produkce i vypadá. Myslím, že jednoznačnou odpověď už dal Pavel. Lovu Lesu Z

Autor: Michous | 10.11.2013 12:39
Takže PPK je podle tebe lepší?

Autor: Pavel Toman | 09.11.2013 19:45
Pokud chceš místo pluhu ruchadlo, tak si PPK vezmi.
Ráže je skvělá, to zas jo :-)

Autor: Michous | 09.11.2013 14:13
Zdravím,chci se zeptat zda má někdo zkušenost s kulovnici PPK K-1 ráže 6,5x57R,chtěl bych si jí koupit na šoulání a nebo raději koupit BRNO EFFECT ve stejné ráži.

Díky za rady