Dnes je 24.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Jak brzdíte moc sebevědomého psa?



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Fesoj | 12.12.2013 15:45
Pupku, až takhle do detailů ta shoda nesahá - manželka je původně bruneta, dnes již vlkošedá, fena byla křepelačka a již dávno je ve věčných lovištích - ale kdysi kterýsi myslitel prohlásil památnou větu, že lidstvo se množí mnohem rychleji, než jeho celková zásoba myšlenek - a vo tom to je !

Autor: Ellhenicky | 12.12.2013 07:59
Brzdit se to nedá, buď to po prvním nářezu pozná sám a pak je opatrnější, nebo má krátkou životnost. Jak píšou kluci, po prvním nářezu už jen obíhá ,hlásí a ví co si může dovolit.Já mám VMO, ostří na černou byli zatím všichni. Prvního doslova vyhodil kňour na svážnici a pak už věděl jak se má chovat.Byli šiti všichni,ale nic vážného.Taky jsem viděl jaga i bulíka odjet na praseti daleko do sousedního revíru,ale to se nijak ovlivnit nedá.

Autor: Václav Sládek | 11.12.2013 21:27
Míro plnej souhlas s tebou.Tož jednoho terierského magora mám i když jsou pomalu na něm znát leta.Odnaučit se to podle mě nedá.Jo a Jag to není.

Autor: Michal Kulhánek | 11.12.2013 20:55
Nevím jestli se dá zabrzdit nebo alespoň přibrzdit. Dokonce si ani nemyslím, že je obůrka dobrý nápad. Moje zkušenosti (i když jsem kynolog samouk a začátečník) je taková, že pes je po výprasku ještě tvrdší a zarputilejší. Ať už se jedná o černou a nebo škodnou v noře. Po pročtení všech příspěvků jsem se nedočetl jak na to. Myslím, že to nejde uniformě říct. Já dostat po čuni, tak si dám příště pozor. Jinej by se pral furt do kola. Chlapi i když jsem mladý ucho tak kurva neštěkejte tu po sobě!! Když mě něčí příspěvky iritují tak je nečtu.

Autor: strejda zajíc | 11.12.2013 20:46
Nejdřív jsem si,kluci,myslel,že jsem se překlik a jsem v řečičkách!:-)On to proud nemyslí zle,radí v dobré víře,chce pomoct ,ale holt někteří jsme pakáž nevděčná.
Martine,neporadím,neb si v tomhle sám rady nevím,každý pes je jiný,jednoho první výplata zklidní a u druhého je to pravý opak.Andulu loni v lednu "školil" lončák,vzala to jako potupu a šla po prasatech stále víc natvrdo.Teď má 34 stehů,včera jsme je vyndali a děsně se těší na sobotu na naháňku.Chudák čubka,neví,že bude doma,to zas bude pláč.Dcera Lenka-náš dvorní chirurg-pravila,že ji radši transplantuje náhradu za puklé srdíčko,než aby sešité svalíky popraskaly!Holt naše princezna Bambulína změnila taktiku a zřejmě vzala nějaký ty žuby žahnutý nahoru přímo zepředu,půl hodiny před tím držela postřeleného lonče za zadek a umožnila klukům dostřelení.Jinak je obecně u terierů prakticky všech plemen ta ostrost větší,i ten ir je ve smečce jako urvanej a když mne má za sebou,bere!V sobotu postřelené sele na zadní běh(35 kg)držel za zátylek,takže jsem dal záraz na srdíčko bez problémů.Moje první bulina se po šití naučila držet prase,když si věřila,že ho udrží,jinak hlásila a točila ho na místě.Agar byl zase magor,ten nejraději bral krávy a koně,divočáky(asi se mu zdáli moc malí)začal brát až v sedmi letech.Halt každej je ňákej...
Takže hodně štěstí,trpělivosti a málo šití přeje Zajíc

Autor: Pupek | 11.12.2013 19:27
Ti nevim Fesoj, pokud je tvoje čuba 5letá hl.foxterierka a mamina 38letá bruneta tak je to fakt podezřelé:-) Ale co jsme z jednoho kmene tak z toho nebudem dělat aféru,no ne? Tenkrát mě uolala sousedka zda nehledám psa že fena stoji u branky. Já lítal po lese,volal,pískal,hlavou mě šlo jak někdě leží potrhaná a ona mrcha mazala domů.:-) Doma bylo druhé haló,páč žena furt cítila prase. Fena vlítla do toho ostružiní a přímo do selat. Ostružiní se celé nadzvedlo a baška začala lovit fenu mezi selaty. Bylo to v létě a já tam jen stal nic se nedalo dělat. Pak vylétla bíla koule a ja tam zustal sám proti vrčícímu,cvakajícímu ostružiní:-)

Autor: Fesoj | 11.12.2013 18:53
Pupku, já jen zírám :
1/ moje a tvoje čubina se seznámily s tím, jak může být černá agesivní, úplně stejným způsobem;
2/ vzaly si z toho úplně stejné ponaučení;
a konečně za 3/, a to je vůbec nejlepší - dokonce i naše manželky se shodují v názorech, protože i od té své jsem slýchal, že pokud se feně něco stane, ať se raději ani nevracím.
Jako je to v tom recitativu o Lincolnovi a Kennedym - je všechno jenom náhoda ?

Autor: Martin Skřivánek | 11.12.2013 11:58
Tondo a Pupku dík,tomu říkám k věci.

Autor: Pupek | 11.12.2013 10:56
Jak nejlépe přibrzdit ostrého psa. Asi nej. bude ta obůrka s mladou baškou. Bud si z toho pes vezme ponaučení nebo ne,to je bohužel jen na něm. Moji čubu vyplatila asi v roce baška,která ji v ostružiní tak dlouho hledala mezi selaty až ji našla a čubina letěla dobře 5m vzduchem. Dopadla na zem a šla rovnou domů,což já neviděl a hledal ji ještě dlouho po lese.Dnes černou hlásí z bezpečné vzdálenosti a do kontaktu nejde to vím,ale doma tomu nevěří a pokaždé když beru fenu ven, dostane se mě poučení že pokud se něco prcině stane at se ani nevracím. Myslivec bez psa je poloviční myslivec říká se,ale já tvrdím že než držet psa za každou cenu je lepší být bez něj. Myslivecká kynologie je velice náročná úplně na všechno,pokud se dělá tak jak se má. Hluboce se skláním před kluky kteří jí umí,obětují (jinak se to nedá nazvat) ji vše a mají z ní ve finále "jenom" tu radost.

Autor: Tonda Urban | 11.12.2013 09:14
Martine ve zprávách na FB máš rad.

Autor: Martin Skřivánek | 11.12.2013 07:48
Prroude tak polopaticky,jak myslíš že ti má být řečeno že o tvoje názory nikdo nestojí.jak to řekl Pavel to myslí každý.dík za cenné rady!

Autor: Martin Skřivánek | 11.12.2013 07:40
brzdi!!!

Autor: Leon Zumr | 11.12.2013 05:13
jo tohle je klasika jak slepej cikánskej kuň proti zdi i kdybys mu to napsal desetkrát tak bude plácat píčoviny o dogách o kterých ví kulový

Autor: prroud | 10.12.2013 23:47
Tak polopaticky Martine,snazim se ti zachranit psa,myslim,ze Leon taky.....nepustil bych ho na volno za prasetem,dost na tom,kdyz si nejaky v lese "vystoura" sam,jestli ti nestacilo video od Leona,nemam k tomu co dodat.....je to jen otazka casu.Ale jestli zatloukas srouby kladivem a na hrebiky jdes se sroubovakem,je to v pohode.Nakonec ten pan s tou nevymachanou ti nerekl nic jinyho nez ja,jen svejma slovama :-)))))))

Autor: Martin Skřivánek | 10.12.2013 23:31
jo Radku je možné že nakládačka takového psa ještě nabudí,nikdo psu do hlavy nevidí ale nechápu tady ty názory o dogách a překopávkách ferari.

Autor: Radek Chadim | 10.12.2013 23:25
Moc seběvědomého psa podle mého názoru nic neubrzdí, když to má v krvi - a to u jagošů je v 99 procentech případů. Znám jich několik, jeden je takovej, že se nesmí pustit na volno, jinak jde po všem živém a natvrdo - po ostatních psech i zvěři, u ulovených kusů i po lidech. Mnohem více je těch "umírněných" - což v připadě jagošů znamená, že jdou jen po zvěři, ale při kontaktu s černou zvěři vždy natvrdo a vždy se snaží prase chytit za hlavu, což vzhledem k váhové převaze většinou končí lety všemi směry v tom lepším případě. Pochybuji, že nějaký výcvik pomůže, protože povaha tohoto plemene je taková, že čím více dostane, tím více doléhá do posledního dechu. Jelikož mám bordera, tak jak už jsem kdysi dříve napsal, rozdíl mezi ním a průměrným jagošem je v tom, že jagoš je lovecky náruživější - vytrvalejší, proto se častěji jagoši ztrácí nebo vrací se později, a chytají černou za hlavu. Můj border (a nejen můj) se vrací většinou dříve i když hledá daleko v leči a divočáky chytá za zadní části těla. Letos jsem těch jagošů viděl na naháňkách snad 10 a všichni stejně ostří, jak vidí divočáky, tak nevidí neslyší a jdou natvrdo po něm, což občas obnáší i poměrně částější zranění u těchto psů.
Musím dát některým za pravdu, že ani jedno plemeno malých teriérů není na divočáky úplně to nejlepší, na celodenní honění prasat to chce opravdu braku nebo kopova - kteří jsou na to prostě lepší - větší, hledají systematičtěji, vytrvaleji a na větším prostoru. Ale jagoši jsou na ty divočáky z teriérů co jsem kdy viděl nejlépe použitelní.

Autor: Martin Skřivánek | 10.12.2013 23:20
Leone zrovna tak jsem viděl pointry co vyhnaly všechno, prohnali revír a nevystavili nic.když chceš dogu kup si třeba dvě.to věčné pindání o teriérech je na nic.Prrouda nemá cenu řešit.

Autor: Fesoj | 10.12.2013 22:55
Myslím, že rozdíl bude nejen mezi různými plemeny, ale i mezi jedinci v rámci plemene. Od jagoše se dá očekávat, že bude na černou ostřejší než třeba border - ale i když chovatelé jagdteriérů už pokročili hodně daleko, stále je u tohoto plemene určité riziko, že se vyskytne "bezmozek", který bude tak ostrý, že nebude mít nikdy šanci se dožít vyššího věku. V 70. letech si kamarád, právě kvůli ostrosti, pořídil štěňátko jaga. Byl to takový magor, že kromě lidí útočil na vše živé, dokázal splašit i pár koní táhnoucí právě povoz - a k jeho vyzkoušení na černou vlastně nikdy nedošlo, protože si začal dovolovat i na kamarádovu fousku, která mu coby štěněti leccos tolerovala, ale nakonec jí došla trpělivost a zaklepala s ním jak s užíváním.
Tím chci říci jen to, že těžko psa odnaučovat ostrosti, co si může dovolit vůči praseti, na to musí přijít sám a asi by bylo opravdu nejlepší, aby první zkušenost získal kontaktem v obůrce a pochopitelně ne s kňourem, který
by ho mohl jediným pohybem rozpárat, zatímco úder ryjem od bachyně či lončáka, který ještě nemá pořádné zbraně, jen přiměřeně usměrní jeho někdy až smrtelně nebezpečné sebevědomí. Mé křepelačce se v pubertálním věku podařilo narazit na bachyni se selaty. Neviděl jsem, jak to probíhalo, byl jsem s ní pouze v hlasovém kontaktu, když hlášení hlubokým hlasem vystřídalo zakňučení, jak ji bachna zřejmě nabrala ryjem - ale k viditelnému zranění nedošlo. V životě pak absolvovala pár dosledů, když bylo prase ještě živé, ale nikdy si nedovolila jít do kontaktu, i když dokázala neustálým obíháním a hlášením udržet postřelený kus na místě. Chvatoví psi, jako bulík nebo pitbul, to je něco úplně jiného než normální psi, u kterých je přímý kontakt se zdravou, ale i s postřelenou černou, nežádoucí a nebezpečný. A u toho chvatového psa je nejlepší útok, aby se vyhnul zranění, na hlavu prasete, slabší kus dokáže při zákusu do ryje nebo líčka, někdy i do slechu, udržet.
Pokusit se o to jakýkoliv pes se slabším zákusem, bez ohledu na ostrost, má zaručenou vstupenku do psího nebe.

Autor: Pavel Toman | 10.12.2013 22:44
o a já znám pána, co tyhle jagoše, fenomenální norníky chová, ůžasná poslušnost a neskutečná práce pod zemí,mimo jiné interšampioni v noře a na povrchu pohádka :-) jagoše používá, jak byl k praxi původně vyšlechtěn, jagoš nerovná se magor, navíc jagoš byl v prvotním směru šlechtěn jako "univerzální" plemeno. Trotl se najde všude, i tady na webu, ale pokud se tomu plemeni dá, to co má, ve více generacích, tak bude v pohodě, otázkou je, jaký temperament zdědil a jak si s ním páneček poradil, ale to by bylo na nekonečný povídání..........

Autor: Leon Zumr | 10.12.2013 22:23
jo to pamatuju jako malej kluk jaga na řetízku k noře tam pustit počkat a pak zase na řetízek a nebo jsem zažil jaga co vozily k noře v kleci a pak ho majitel chytal ve svářeckých rukavicích když ho sundával z lišky :D

Autor: rici czech | 10.12.2013 22:12
No nevím pánové ,jaga jsem měl jen jednoho takže hodnotit nemohu.Nicméně jeden známý starý chovatel foxlíků(kterého Pavle asi znáš) mne vyprávěl jací byli jedni z prvních jagů někdy v 70letech.Prý se vodili na řetízku ,neboť veškerá jiná vodítka ihned přehryzli a byli v p....i.:-).To samé při norování,všichni na kontakt a jak říkají Slováci papula v papuli:-).Tím že se s nima začala dělat všestrannost tak "vyměkli" (zase od chovatele,a z nezávislých pozorování).Takže z mého pohledu ostrý jagoš dobrý jagoš! Jinak to předělávání plemen o kterém mluví Leon je svatá pravda.Vždy mne nadzvedne ze židle otázka ,který ohař je na dosled a prasata nejvhodnější.Pak se divme že nevystavují a nemají v poli ten typický manýr.To samé u teríérů, perfektně zvládají práci v poli ,ale ostrost na škodnou je ta tam o norování nemluvě.Tož asi tak.

Autor: Leon Zumr | 10.12.2013 22:11
řeknu to slušně na standart seru když to je pořádnej jago tak jde na kontakt v noře i na prase a pak to dopadá takhle http://www.youtube.com/watch?v=yoVfZX_QdrA#t=20 loni bylo něco podobnýho na kachnách když jago našel čuníka letecká přeprava z křoví a zase zpátky takhle asi třikrát pak se čuník nasral a hnal ho pomalu dvěstě metru travinou naštěstí nedohnal

Autor: Pavel Toman | 10.12.2013 21:54
jasně máš stejné přirovnání jako já(auta), ale od Jagoša se to podle standardu, jaký jagoš má, se ta výrazná ostrost na černou až tak příliš neočekává, myslím tím tvrdě kontaktního psa(fenu) na zdravou zvěř. Takže majitel- Martin, má zcela oprávněnou otázku, jak jagoša zbavit přílišné ostrosti na černou, si myslím, že na to jeho pes přijde sám nebo bude předčasný fůnus :-(

Autor: Leon Zumr | 10.12.2013 21:44
Pavle to je fena Rudy Slábového stafordšírský bullteriér já měl fenu Am. bulla o trošku větší ale taky pohoda bylo to podobný ale letos jsem o ní přišel hold věk nezastavíš .Jinak ta argentýna jako člen smečky není špatná ale zpátky k otázce nechápu proč si někdo koupí na prasata kontaktního psa a pak ho chce nějak odnaučovat to co má vrozené to je stejný jako kdybych si koupil ferrari a upravoval to abych s tím mohl jezdit v lese

Autor: Pavel Toman | 10.12.2013 21:36
Leone, počátek debaty byl, jak přibrzdit temperamentního psa, pokud to vůbec lze, na černou.Ale s argentinou se opět zase netrefil, jako vždy. Vím, že jsi měl psa(fenu)tzv. "bojového plemene" hergott to je blbej terminus technicus" co dovedl udělat těžké dosledy černé, vysoké a pak jít na cannis terapii, měl jsi štěstí na jedince a jedinec na Tebe neb jste se sehráli, smekám před Tebou, ale jestli jeden hurvajz dá tisíc příspěvků a z toho je 999 na mezinárodní kosočtverec, tak je někde asi něco špatně, shodnu se s tím pindalem, že pes musí mít disciplínu při výcviku a musí být stále utužována, zbytek jsou blbý hemzy.

Autor: Leon Zumr | 10.12.2013 20:59
Pavle sice má keci že bych ho každej druhej zabil ale dost často má pravdu.Tady to je podle mě katastrofa každý chce psa na prasata ale psa na prasata si nekoupí raději předělává něco co bylo po staletí šlechtěný na úplně něco jinýho a pak to podle toho vypadá kurva vždyť to není týden abych neslyšel že na společný zůstal pes

Autor: Pavel Toman | 10.12.2013 20:36
Jinak ses v tom negramotném blbovi poznal, že by se tě síly nadpozemské slitovaly? A pochopil aspoň něco?

Autor: Pavel Toman | 10.12.2013 20:35
proude, když pánbůh rozdával rozum, tak ty jsi podruhé stál frontu na nohy................a ve frontě na rozum jsi nebyl, páč si chtěl náhradní nohy

Autor: prroud | 10.12.2013 20:27
Komu neni shury dano Pavle,v apatice nakoupi,stav se tam....! vsem se omlouvam ze jsem to tu nechte pomohl tentokrat opravdu zaneradit :-(

Autor: Pavel Toman | 10.12.2013 20:23
Leone, o foxlíka jsem přišel 18.9.2013 teď mám štěně křepeldy, už jsem nechtěl norovat, tak jsem vzal podle reakcí na práci křepeláka z okolí a od kamarádů křepeldu.Štěně mi pomohl sehnat Daksl, konzultoval jsem křepeldu i sMilanem Soukupem, na drobnou i černou prý supr, brácha má fenku křepelandy, tak výběr nebyl špatný :-) ale já si foxla drsňáka stejně jednou zas vezmu. Leone, jestli jsem tě mými reakcemi na toho kretena z opičích hor urazil, tak se Ti opravdu a bez ironie omlouvám.
PS-pro blba, co nezná háčky a čárky,kdyby seděl u stolu, kde se baví deset chlapů o hovně, a ten jedenáctý by furt mluvil o chcánkách, tak by dostal upozornění, aby držel kušnu, potom by mu bylo vyhrožováno, že poletí oknem, a kdyby pindal dál, tak bych ho prohodil dveřma, tož asi tak

Autor: Leon Zumr | 10.12.2013 20:02
nejseš náhodou Pavle majitel teriéra podle těch extrémně slušných reakcí ?

Autor: prroud | 10.12.2013 19:57
A stacilo!Tim oknem bys sel sam a pred tim bys pravdepodobne zapomel dejchat!Vsimnul sis,ze bych ti nadaval a dovolil si ti diktovat ze mas drzet "kusnu"? Do ty hospody se radeji necpi ani jednou za tech pul roku,tohles totiz vyprovokoval ty sam,nemeli by te tam radi(dobra rada,zadarmo)!!! Maucta :-)

Autor: Pavel Toman | 10.12.2013 19:53
Víš, co vyser se na toto fórum, běž se svým pindáním do hajzlu a nejen Já doufám,že sem zas vrátí normální lidi, Ruda,Daksl,Soukupové,těch bylo víc, malej Láďa,Jarda Miňha a ostatní, co tvořili jádro bývalého webu na stránkách Myslivosti a pak tady u Radka, tobě se ty primitivní deprimované tupé a sociopatické hovado povedlo tento web zamořit jak rakovina.
Nepřeju Ti nic špatnýho, ale drž kušnu, mít vedle sebe v hospodě, do které zajdu asi jednou za půl roku, takovýho spoludebatéra, tak do deseti minut letí oknem

Autor: prroud | 10.12.2013 19:36
Jen si posluz,ulevilo se ti?..... ;-),chces slyset muj nazor? Ostryho psa neotupis a jen vul by se o to silou snazil,to ho driv zlomi a pak bude zralej akorat na pekac!Staci?Na ostryho psa jenom perfektni poslusnost,mrskat ji do omrzeni!Abych mel sanci ho stahnout ze sebevrazdy.......a copak peknyho jsi poradil ty,znalce? :-))
A ano,ucim psa na sebe,to je vzdycky prvni,kdyz ho ucim "kousat",skola hrou :-)))),mas radost? :-))).Par desitek psu znam,vim co delaj pri zadrzeni,kdyz psovodum rikam,ze 95% vycvicenejch,dobrejch,ostrejch psu by zaskodnik s treninkem vyresil ve vterinach aniz by se mu neco extra stalo,prskaj jako ty :-).Jsem zvyklej:-)

Autor: Pavel Toman | 10.12.2013 19:32
no, žes je nevychoval na sebe, no co už,
Tady se Martin ptal, jak přibrzdit psa. A ty mu poradíš argentinu, opravdu erudovaná rada.
Jsi trotl nebo sociopat, že do všeho nesmyslně pindáš?
Jsi stejnej jak šesťák ,co v hodině češtiny počítá příklad z matiky a diví se, že je učitelka nasraná,
Drž tlamu a nereaguj na mě ani v SZ. nasral si tu tolik lidí, co mají a můžou něco říct a Ty jsi je naprosto odradil. Tahni do nevoňavé tmy

Autor: prroud | 10.12.2013 19:15
Zkus se proste jenom probudit Pavle,mas zivy sny :-).Na cernou ani jednoho ,ani se nechystam,tobe se zda,ze nekomu neco radim?Pisu svy nazory ;-)....a jeden bonbonek extra pro tebe,kdyz mas rad "slabyho psa" kterej neni na cernou urcenej v akci,tak si rovnou udelej psi zapasy,je to stejny svinstvo!Klidne na ty ponorce v potoce......ten uran muzes prikusovat,je prej dobrej se slehackou.
Ale dva psy jsem vychoval na lidi,respektive abych byl presnej,druhyho mam prave v parade....vychovat psa na zadrzeni je prakticky jedno na co,ja spis smekam pred tim ostatnim co dokazou dobry myslivci psy naucit.Rvat se a kousat umi kazdej pes z prirozenosti,jde jen o jisty korekce.Ale stavet,tise ukazovat,stopovat a neplasit,prinaset a netrhat,to uz vidim jako umeni.

Autor: Pavel Toman | 10.12.2013 19:08
Proude, koklik si vychoval psů na černou? Jo a posral se mi doma jaderný reaktor do ponorky, co mi uvízla u nás v potoku na břiše, tak se tě ptám jako všeznalce na všechno, co mám dělat s reaktorem a jaký jeřáb použít na vytažení 230 metrů dlouhé ponorky z potoka, kde jsou dva metry vody. Jsem rád, že jsem Tě na tomto foru potkal, protože když si s něčím někdo neví rady, tak ty poradíš všechno. A ještě mi řekni, jak doma uskladnit uran

Autor: prroud | 10.12.2013 17:49
osobne bych za prasetem nepustil bez vesty ani tu argentinu......a s nicim jinym krome buliku bych na nej ani nesel,kdyby mel hrozit kontakt....prase je tvrdak,tak na nej zas musi jit tvrdak,muj nazor.Budete se mi smat,ale jsem takovej vo.as,ze nez bych si nechal dobit psa,kterej na to nema,radeji ho dam na stopovacku at mi ho jenom najde a pak na nej pujdu sam,miluju svyho psa......devitka,nuz a kopi,nezajima me blbej zakon kteryho dodrzovani ohrozuje psa,nebo me,muze remcat i mr.Zeman:-))))).... na nadrazi na lamparne

Autor: Leon Zumr | 10.12.2013 17:38
na prase musí jít pes který na to má a nemusí ho držet nebo ho strhnout ale jsme v Čechách tak se na to něco překope a když to nejde tak si nechám poradit na netu

Autor: Tubus | 10.12.2013 15:16
Zdravím...
přemýšlím, jestli není ze předu lepší nežli z jaké koliv jiné strany.Snažím se odnaučovat psa,který jde na kontakt, aby šel na "zadek", běhy, atd...to je pro něho nejnebezpečnější.Prase se po něm ožene a je zle....
Kontaktní pes, by musel dostat asi hodně moc na frak, aby si to příště rozmyslel.
Osobně jsem měl dva hodně kontaktní.Jeden nikdy ani steh, druhej je jak slávista.Je to o jejich šikovnosti a o kusu, na který narazí.Sto Kg sekáč rozpárá i ty vlky...

Autor: prroud | 10.12.2013 12:17
Takovyho neznam,leda celej rudl original vlku :-)

Autor: Martin Skřivánek | 10.12.2013 12:15
nebo co ty prasata rovnou sežere ne?

Autor: prroud | 10.12.2013 11:42
Porid na cernou psa,co s 60 kilovym cunetem prasti jako kur.a s deckem at ho chytne kde chytne,nejlip dva,ty mu nedaji sanci ;-),ze jo,Leone :-))))

Autor: Martin Skřivánek | 10.12.2013 11:33
jo Harry máš recht.ted mi jeden jagošář poradil že to od mala trénuje s balabánem,vycpe škáru slámou do ryje dá kousek latě na provázek a jak jde pes zepředu tak škubne ať dostane do mordy aby si dával pozor a nechodil aspon zepředu.já mám sedmiměsíčního jaga a on do prasat doslova naráží.pako :-).

Autor: Harry Callahan | 10.12.2013 11:07
Ke kontaktnímu psu nedoporučuji navazovat hlubší vztah a nosit si sebou do leče pomůcky na šití (já si už nechal sešívat vcelku opatrnou fenu, když narazíš na agresivní prase, je stejně zle), pamatuju z akcí ostré psy, kteří bývali šití skoro pokaždé, když v leči byla černá a jeden válečný veterán ze z jedné takové akce už nevrátil. Jak psa brzdit? Nevím, asi opravdu musí dostat a buďto se poučí, nebo má smůlu. Někteří jsou po výprasku zrazení, někteří opatrnější, jiní nepoučitelní.

Autor: Martin Skřivánek | 09.12.2013 10:31
Jak brzdíte moc ostrého psa který se bezhlavě věší na prase? pustíte ho v obůrce aby trošku dostal?